Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos wink.gif
Bandau pagal skaičiuoklę pasiskaičiuoti motinystės atostogų pinigėlius, tik nesu tikra dėl stulpelio kur reikia rašyti darbo dienas. Ar rašomos realiai išdirbtos dienos ar kiek darbo dienų priklauso tą mėnesį? Tarkim, jei priklausė 21 d.d. o aš dirbau tik 17 dienų, kurį skaičių rašyti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 04 17, 14:18)
nepainiokit stažo ir laikotarpio iš kurio skaičiuojama pašalpa rolleyes.gif
Papildyta:

ne po dekreto, o galima tiesiog į dekretą išeiti vėliau

tai kad supratau jau ir taip į dekretą išeiną pačiom paskutinėm dienom...
Papildyta:
QUOTE(jurstai @ 2010 04 16, 14:15)
4u.gif Sveikos mamos smile.gif  Noriu jusus pasiklausti - iki gruodzio menesio esu vaiko prieziuros atostogose. Siuo metu palnuojame antra veikeli - tarkim gimdyti tureciau vasari ar kovo men - tai kaip iseina su tom atostogom, ar man reiktu grizti i darba? Kaip tada butu su apmokejimu motinystes atostogu - gauciau jau turbut tik uz viena vaika  doh.gif  Bandziau skambintis i sodra  - neprisikambinau, sakau gal kas galit zmoniskai man paaiskinti smile.gif aciu uz pagalba smile.gif

na jei apsibaigus pirmo vaiko auginimo iki 3 metų atostogoms jūsų neštumui nebus 30 sav. t. y. dar negalėsite eiti į neštumo gimdymo atostogas, tai teks grįžti į darbą. Už vaiko priežiūros atostogas mokama iki 2 metų. bet jeigu nesuėjus 2 metams jūs išeitumėte neštumo gimdymo atostogų, tai gautumėte už pirmą vaiką iki jam sueis 2 metai ir už antrą taip pat. Tik jei planuojat gimdyti vasarį kovą, o pirmajam sueis gruodį kiek? metai? dveji? treji? ar jūs gausit ir už tą ir už tą? už antrą vaiką skaičiuotų taip pat kaip pirmam, jei į antro vaiko auginimo atostogas įeitų nors viena diena iš pirmo vaiko auginimo atostogų.

šiaip temą reiktų skaityti, nes jau atsakiau į panašius klausimus kokius 5 kartus...
Papildyta:
QUOTE(linosska @ 2010 04 18, 21:50)
Ir man butu idomus atsakymas i si klausima  g.gif

į darbo stažą įsiskaičiuoja laikotarpis kai gavote pašalpa t. y. iki 2 metų. Bet jei trūksta stažo 12 mėn per 24 mėn dėl to kad buvote vaiko atostogose iki 3 m., ima staža buvusi prieš vaiko atostogas iki 3 m.
Papildyta:
QUOTE(Mistake @ 2010 04 18, 17:33)
Sveikos wink.gif
Bandau pagal skaičiuoklę pasiskaičiuoti motinystės atostogų pinigėlius, tik nesu tikra dėl stulpelio kur reikia rašyti darbo dienas. Ar rašomos realiai išdirbtos dienos ar kiek darbo dienų priklauso tą mėnesį? Tarkim, jei priklausė 21 d.d. o aš dirbau tik 17 dienų, kurį skaičių rašyti?  unsure.gif

kas per skaičiuoklė? manyčiau 21 d. d., tiesiog sumažėja vidurkis dėl to kad dirbote mažiau nei visą mėnesį
Atsakyti
Papildyta:
kas per skaičiuoklė? manyčiau 21 d. d., tiesiog sumažėja vidurkis dėl to kad dirbote mažiau nei visą mėnesį
[/quote]

Susiradau nete, tik reikia pasikeisti sodrai vietoj 6, 9 proc. ir įterpti dar 3 mėnesiukus, nes ten su 9 padaryta : http://www.tax.lt/fi...mintin__303.xls
Blogai tada, jau taip džiaugiaus, kai susirašiau realiai dirbtas dienas, o dabar labai ryškiai suma sumažėja.
Atsakyti
[quote=Mistake,2010 04 19, 07:52]
Papildyta:
[/quote]

Susiradau nete, tik reikia pasikeisti sodrai vietoj 6, 9 proc. ir įterpti dar 3 mėnesiukus, nes ten su 9 padaryta : http://www.tax.lt/fi...mintin__303.xls
Blogai tada, jau taip džiaugiaus, kai susirašiau realiai dirbtas dienas, o dabar labai ryškiai suma sumažėja.
[/quote]

o kodėl 9 proc? sodrai neatsiskaičiuoja tik PSD? ar kažka maišau
Atsakyti
mielosios, jai gimdymas butu 2011 02 11; dekretas 2010 11 25; motinystes atostogos 2011 03 30; tai dekretas skaiciuotusi is 2009 lapkricio iki 2010 spalio; o motinyste skaiciuotusi is 2010 kovo iki 2011 vasario, ar teisingai???
bandau apsiskaiciuoti paskutini menesi kada galeciau prasyti, kad skaiciuotu pagal pirmavaikuti, pirmasis gimes 2007 03 11; i nauja motinystes pasalpos skaiciavima patenka 11 dienu, kai buvau pirmo vaikelio atostogose, tai vadinasi turesiu teise kad skaicioutu kaip pirmam....
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2010 04 19, 08:53)
mielosios, jai gimdymas butu 2011 02 11; dekretas 2010 11 25; motinystes atostogos 2011 03 30; tai dekretas skaiciuotusi is 2009 lapkricio iki 2010 spalio; o motinyste skaiciuotusi is 2010 kovo iki 2011 vasario, ar teisingai???
bandau apsiskaiciuoti paskutini menesi kada galeciau prasyti, kad skaiciuotu pagal pirmavaikuti, pirmasis gimes 2007 03 11; i nauja motinystes pasalpos skaiciavima patenka 11 dienu, kai buvau pirmo vaikelio atostogose, tai vadinasi turesiu teise kad skaicioutu kaip pirmam....

jei dkretas 2010-11-25, tai laikotarpis 2009-10-01 - 2010 - 09-30
VPA 2010- 02-01- 2011-01-31
Atsakyti
[quote=Mistake,2010 04 19, 07:52]
Papildyta:
[/quote]

[/quote]
Kiek skaiciuoti NPD ir PNPD? g.gif

Idomu, jei butu ismoketa premija, ar ji isiskaiciuoja i pasalpu skaiciavima? g.gif Mastant logiskai, tai butu gautos pajamos, nuo kuriu skaiciuojami mokesciai... , jau visai baigiu susipainioti... doh.gif
Atsakyti
[quote=swelnute,2010 04 19, 12:36]
[/quote]
Kiek skaiciuoti NPD ir PNPD? g.gif

Idomu, jei butu ismoketa premija, ar ji isiskaiciuoja i pasalpu skaiciavima? g.gif Mastant logiskai, tai butu gautos pajamos, nuo kuriu skaiciuojami mokesciai... , jau visai baigiu susipainioti... doh.gif
[/quote]

premija įeina
Atsakyti
[Kiek skaiciuoti NPD ir PNPD? g.gif

[/quote]

NPD aš neskaičiavau, bet yra kažkokia formulė kaip jį skaičiuoti, reikia paieškoti nete.
O premija, jeigu oficiali, tai įeina smile.gif
Papildyta:

[/quote]

o kodėl 9 proc? sodrai neatsiskaičiuoja tik PSD? ar kažka maišau
[/quote]

Na šiuo metu mes sodrai mokam viso 9 proc. galvojau, kad ir ten reikia 9 rašyti, na jei tik 6 proc. tai tik geriau smile.gif gal yra tiksliai žinančių?
Atsakyti
Įmonėje gali būti skelbiama restrukturizacija. Žinau,kad nestuke.gif ,pateikusios pažymą,atleisti negalima. o kaip yra restuktūrizacijos atveju?
Atsakyti
klausimas:
kiek zinau, uz antra vaika galima rinktis, kad pasalpa skaiciuotu kaip pirmo vaiko, jei i skaiciavimo laikotarpi ieina bent viena diena, kai buvau VPA su pirmuoju. Ar dekretui galioja ta pati salyga?
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2010 04 19, 16:24)
klausimas:

taip
Atsakyti