Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(amaliute @ 2010 04 11, 17:08)
Sveikos, ziurekit, o kaip vis delto su tais dvynukais yra, cia tikrai toms, kurios igijo teise gauti motinystes ismoka iki liepos men gaus tik vienguba ismoka taip, kaip gautu uz viena vaika???gal yra tokiu gaunanciu???

Aha kaska girdejau O gaus mama kaip us viena vaikiuka ta prasme jus dirbote tai viena ir pagal atlyginima paskaiciuos jusu nestumo atostoginius
Atsakyti
merginos, gal padesit?
i dekreta isleidzia geguzes 6 diena, koki laikotarpi ims skaiciuojant dekreta ir motinystes pasalpa?
Kada reikia pateikti prasyma, kad ismokas skaiciuotu kaip uz pirmaji vaikeli? (nes i dekreto apskaiciuojama laikotarpi turetu ieiti laikotarpis kai buvau motinystes atostogose su pirmuoju vaikuciu) Ar galima prasyti, kad pagal pirmaji vaikuti skaiciuotu tik dekreto pinigelius?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2010 04 12, 22:22)
merginos, gal padesit?
i dekreta isleidzia geguzes 6 diena, koki laikotarpi ims skaiciuojant dekreta ir motinystes pasalpa?
Kada reikia pateikti prasyma, kad ismokas skaiciuotu kaip uz pirmaji vaikeli? (nes i dekreto apskaiciuojama laikotarpi turetu ieiti laikotarpis kai buvau motinystes atostogose su pirmuoju vaikuciu) Ar galima prasyti, kad pagal pirmaji vaikuti skaiciuotu tik dekreto pinigelius?
4u.gif

2009-04-01 - 2010-03-31 dekreto laikotarpis
kai eisite rašyti prašymo dėl dekreto tai ir pasakykit. Ar užtenka tik pasakymo ar raštu reikia tiksliai nežinau. o kad už vaiko auginim atostogas skaičiuotų kitaip irgi manau galima paprašyti, kai nešit prašymą išleisti vaiko atostogų irgi reiktų sodroj pasakyti
Atsakyti
labutis 4u.gif
turiu klausimėlį tokį ax.gif tiesiog nenoriu gydytojos daug klausinėti, tai čia tikiuosi kuri nors paaiškins ax.gif
balandžio 15 d. jau eisiu formintis dekretą, t.y. oficialiai išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų biggrin.gif kiek pamenu gydytoja išduodavo biuletenį, tai man su tuo biuleteniu jau sekančią dieną keliauti į Sodrą g.gif kad paskaičiuotų pinigėlius už neštumo ir gimdymo atostogas, na ta prasme paaaiškinkite man tundrai blush2.gif ką man su juo daryti (pirmagimę gimdžiau prieš 7 metus tai nebeprisimenu tų formalumų doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2010 04 13, 10:50)
labutis 4u.gif
turiu klausimėlį tokį  ax.gif  tiesiog nenoriu gydytojos daug klausinėti, tai čia tikiuosi kuri nors paaiškins  ax.gif
balandžio 15 d. jau eisiu formintis dekretą, t.y. oficialiai išeinu  nėštumo ir gimdymo atostogų biggrin.gif  kiek pamenu gydytoja išduodavo biuletenį, tai man su tuo biuleteniu jau sekančią dieną keliauti į Sodrą  g.gif  kad paskaičiuotų pinigėlius už neštumo ir gimdymo atostogas, na ta prasme paaaiškinkite man tundrai  blush2.gif  ką man su juo daryti (pirmagimę gimdžiau prieš 7 metus tai nebeprisimenu tų formalumų doh.gif )

su tuo bileteniu jau ta pacia diena galite keliauti pirmiausia i darboviete kad uzpildytu o po to i sodra mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki, gal kas gali pakonsultuoti ax.gif esu vaiko prieziuros atostogose, vaikui dabar 2 metai ir 5 menesiai. planuojam antra vaikeli, i dekretines pavyktu iseiti tik po to kai pirmajam vaikui sueis 3 metai. ar tureciau vel pradirbti visus metus isnaujo kad gautusi man vel drabo stazas 1 metai ar yra kazkoks kitas kelias gal galiu kazkaip padirbti kelis menesius gryzus i darba po to kai vaikui sueis 3 metai g.gif
aciu uz ats jei supratot ka norejau cia pakalsuti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2010 04 13, 10:13)
su tuo bileteniu jau ta pacia diena galite keliauti pirmiausia i darboviete kad uzpildytu o po to i sodra  mirksiukas.gif

O darboviete turi uzpildyti per 5 d.d.
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2010 04 13, 12:49)
O darboviete turi uzpildyti per 5 d.d.

Idomu, ar jau veikia realiai elektroniniai nedarbingumo lapeliai?
Atsakyti
nevisur. Provincijoj tai net dar kompu neturi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 04 13, 08:01)
2009-04-01 - 2010-03-31 dekreto laikotarpis
kai eisite rašyti prašymo dėl dekreto tai ir pasakykit. Ar užtenka tik pasakymo ar raštu reikia tiksliai nežinau. o kad už vaiko auginim atostogas skaičiuotų kitaip irgi manau galima paprašyti, kai nešit prašymą išleisti vaiko atostogų irgi reiktų sodroj pasakyti

aciu,
as kazkaip maniau, kad 2009-05-01 - 2010-04-31 g.gif
o motinystes pasalpa is ko skaiciuojama bus? Ar i ja isiskaiciuoja dekreto pinigeliai?
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2010 04 13, 15:39)
aciu,
as kazkaip maniau, kad 2009-05-01 - 2010-04-31  g.gif
o motinystes pasalpa is ko skaiciuojama bus? Ar i ja isiskaiciuoja dekreto pinigeliai?

Skaiciuos 12 menesiu atgal nuo menesio, kuri prasides vaiko prieziuros atostogos. Dekretas savaime aisku paklius i tuos menesius ir isiskaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(teisiniai @ 2010 04 13, 18:25)
Skaiciuos 12 menesiu atgal nuo menesio, kuri prasides vaiko prieziuros atostogos. Dekretas savaime aisku paklius i tuos menesius ir isiskaiciuos.

jei teisingai supratau - jei iseinu 2010 05 06 tai dekreta skaiciuos 2009-05-01 - 2010-04-31? o motinystes pasalpa - 2009-09-01 - 2010-08-31?
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2010 04 13, 21:19)
jei teisingai supratau - jei iseinu 2010 05 06 tai dekreta skaiciuos 2009-05-01 - 2010-04-31? o motinystes pasalpa - 2009-09-01 - 2010-08-31?

Ai, jūs išeinate iki liepos 1 d., tada skaičiuosis 2009-05-01 - 2010-04-31. O motinystės pašalpa skaičiuosis kitaip aš suprantu:

Info iš Sodros puslapio:
Nuo 2010-07-01 kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis, bus apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.

Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2010-07-01, kompensuojamais uždarbis bus apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2009-06-01 iki 2010-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Atsakyti