Dariau ir aš velykoms Kuršėnų vyniotinį dariau pagal receptą pirmoj žinutėj. Tai mano pastebėjimai būtų tokie - jei norisi vyniotinį valgyt greitai, t.y. po keletos valandų ar kitą dieną, tai reiktų biskvitą šiek tiek sulaistyti nes man skanus buvo tik po keletos dienų, kai gerai sudrėko biskvitas. Nors žinoma jei pertepimas dėl kažkokių priežasčių gavosi skystokas, tai gal ir nereikia drėkinti.
QUOTE(Nova @ 2010 03 06, 15:52)
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną.
Laba diena. Noriu kepti vyniotinį, bet niekaip nedaeina kaip išplakti sviestą? Tikras sviestas pakankamai kietas, kad jį būtų galima plakti. Gal jį pirma reikia išlydyti, t.y. ištirpinti?
turiu toki blondiniska klausima.. kai vyniojat dar silta biskvita, ji nuimat nuo popieriaus, ar su visu pop vynioti reikia, o po to nuimti jau atsalusi? ruosiuosi kepti, ir labai bijau, kad gali neiseit
QUOTE(žolelė @ 2010 04 05, 16:36)
Laba diena. Noriu kepti vyniotinį, bet niekaip nedaeina kaip išplakti sviestą? Tikras sviestas pakankamai kietas, kad jį būtų galima plakti. Gal jį pirma reikia išlydyti, t.y. ištirpinti?
Sviestas turi but kambario temperaturos,palikit bent nakciai virtuvej ant stalo,puikiai issiplaka
QUOTE(skyler @ 2010 04 05, 16:45)
turiu toki blondiniska klausima.. kai vyniojat dar silta biskvita, ji nuimat nuo popieriaus, ar su visu pop vynioti reikia, o po to nuimti jau atsalusi? ruosiuosi kepti, ir labai bijau, kad gali neiseit
As iskepusi vyniojau su popierium,nuemiau jau kai atsalo
QUOTE(žolelė @ 2010 04 05, 16:36)
Laba diena. Noriu kepti vyniotinį, bet niekaip nedaeina kaip išplakti sviestą? Tikras sviestas pakankamai kietas, kad jį būtų galima plakti. Gal jį pirma reikia išlydyti, t.y. ištirpinti?
Sviesta palaikyti kambario temperaturoje, kol suminkstes, o tada plakti mikseriu
QUOTE(skyler @ 2010 04 05, 16:45)
turiu toki blondiniska klausima.. kai vyniojat dar silta biskvita, ji nuimat nuo popieriaus, ar su visu pop vynioti reikia, o po to nuimti jau atsalusi? ruosiuosi kepti, ir labai bijau, kad gali neiseit
Popieriu nuimti ir suvynioti. Popierius vyniojimui nereikalingas.
QUOTE(Evelincik @ 2010 04 05, 17:03)
Sviestas turi but kambario temperaturos,palikit bent nakciai virtuvej ant stalo,puikiai issiplaka
As iskepusi vyniojau su popierium,nuemiau jau kai atsalo
As iskepusi vyniojau su popierium,nuemiau jau kai atsalo
QUOTE(Nova @ 2010 04 05, 17:21)
Sviesta palaikyti kambario temperaturoje, kol suminkstes, o tada plakti mikseriu
Popieriu nuimti ir suvynioti. Popierius vyniojimui nereikalingas.
Popieriu nuimti ir suvynioti. Popierius vyniojimui nereikalingas.
Ačiū už patarimus, bet... jau padariau. Aš ištirpinau ant garų ir sumaišiau su kondensuotu pienu. Kitą kartą bandysiu plakt neištirpintą....Varškės dėjau daugiau ir išėjo toks tvirtokas pertepimas. Dabar laukiam 2 val. ir eisim ragaut. Biskvitas nelabai pakilo, bet gavosi minkštas, sukosi gerai.
Sestadieni iskepiau as Kursenu vyniotini, pagal jusu patarimus. Pirma karta kepiau ir maniau kad nieko nesigaus, ir gavos viskas puikiai, tik kad ji per ilgai kepiau tai vienoj vietoj kai sukau patrupejo. Bet uztai iskart antra kepiau ir gavos viskas idealiai pertepima tai as kai dariau nieko nesveriau, dejau viska lygiom dalim. Nuostabus vyniotinis
Dariau Velykoms ir as Novos Kursenu vyniotini, is pradziu atrode, tai mazai teslos, tai per daug ji kyla, tai pagalvojau, kad per ilgai kepiau, nesusuksiu, bet viskas gavosi Ir susisuko, ir neitruko niekur, o idaras.. MB labai patiko, db bus musu megstamiausias vyniotinis, o ir padaryt nesunku Aciu Novai
Papildyta:
As popieriu nuemiau ir uzdejau ant ranksluostuko, kuri jau buvau aptaskius vandeniu, ir tada susukau. Jauciu galima ranksluostuko ir nedrekinti, bet as cia apsigynimui jei vdruk butu per kietas biskvitas ir sunkiau vyniotusi..
Papildyta:
QUOTE(skyler @ 2010 04 05, 14:45)
turiu toki blondiniska klausima.. kai vyniojat dar silta biskvita, ji nuimat nuo popieriaus, ar su visu pop vynioti reikia, o po to nuimti jau atsalusi? ruosiuosi kepti, ir labai bijau, kad gali neiseit
As popieriu nuemiau ir uzdejau ant ranksluostuko, kuri jau buvau aptaskius vandeniu, ir tada susukau. Jauciu galima ranksluostuko ir nedrekinti, bet as cia apsigynimui jei vdruk butu per kietas biskvitas ir sunkiau vyniotusi..
dariau ir as viskas isejo tik varske dejau ne saldzia, tai turbut reikejo cukraus ideti, nes idaras lyg galetu buti saldesnis, bet siaip viskas super
labas rytas
Ir is manes didelis aciu uz puiku receptuka ,vyniotinis isejo super skanus,tik varske dejau braskiu skonio(tik tokia turejau),jis jau mano megstamiausiu patiekalu sarase
Klausimukas;,kaip graziai suvynioti,kad neisbegtu kremas,nes as ji kol susuku,daug kremo stumiasi i prieki ir galiausiai lieka vos ne puse mases lauke ,gal reikia krema truputi atvesinti pries tepant ant vyniotinio
Ir is manes didelis aciu uz puiku receptuka ,vyniotinis isejo super skanus,tik varske dejau braskiu skonio(tik tokia turejau),jis jau mano megstamiausiu patiekalu sarase
Klausimukas;,kaip graziai suvynioti,kad neisbegtu kremas,nes as ji kol susuku,daug kremo stumiasi i prieki ir galiausiai lieka vos ne puse mases lauke ,gal reikia krema truputi atvesinti pries tepant ant vyniotinio
QUOTE(Vaidosee @ 2010 04 07, 10:19)
labas rytas
Ir is manes didelis aciu uz puiku receptuka ,vyniotinis isejo super skanus,tik varske dejau braskiu skonio(tik tokia turejau),jis jau mano megstamiausiu patiekalu sarase
Klausimukas;,kaip graziai suvynioti,kad neisbegtu kremas,nes as ji kol susuku,daug kremo stumiasi i prieki ir galiausiai lieka vos ne puse mases lauke ,gal reikia krema truputi atvesinti pries tepant ant vyniotinio
Ir is manes didelis aciu uz puiku receptuka ,vyniotinis isejo super skanus,tik varske dejau braskiu skonio(tik tokia turejau),jis jau mano megstamiausiu patiekalu sarase
Klausimukas;,kaip graziai suvynioti,kad neisbegtu kremas,nes as ji kol susuku,daug kremo stumiasi i prieki ir galiausiai lieka vos ne puse mases lauke ,gal reikia krema truputi atvesinti pries tepant ant vyniotinio
as paskutini karta dejau daugiau varskes, ir dejau paprasta varske, istryniau viska su blenderiu, tai pati mase gavos tirstesne tokia.. ir padariau isvada kad reikia krema tepti ant 3/4 biskvito, ir tada sukant ziureti pagal situacija - jei truksta kremo - dar siek tiek uzdeti, nes dazniausiai bent jau man jo netruksta, bet tokiu atveju bent jau nedaug isbega..
pas mus sis vyniotinis irgi jau labai megstamas.. pirmus kartus man vis kas nesigaudavo, bet vis tiek pasiekiau savo - dabar jau gaunas