Įkraunama...
Įkraunama...

"Kuršėnų" vyniotinis ir kiti

15 g.krakmolo,o recepta toki turiu,tai taip ir dariau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2012 02 29, 12:21)
Mano vyniotinis:


mmmm kaip skaniai atrodo ir labai graziai - reikes ir man ismeginti.

o zelatina paprastai istirpinta supilti i krema ir viskas????

o jogurto kiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 29 vasario 2012 - 21:48
KLAUSIMUKAS. 4u.gif
Kokio pagrindinio skonio turi buti tas KLASIKINIS Kursenu vyniotinio idaras??? unsure.gif
Dejau truputi maziau sviesto, o truputi daugiau varskes (skirtumas apie 50 g.).
Neprisimenu koks budavo tarybiniais laikais skonis, o mano pagamintojo - varske stiprokai jauciasi ir truputi surumo ir nedaug saldumo. unsure.gif
Dariau pagal Novos arba si recepta: receptas (jie vienodi, tik kazkaip i abu ziurejau smile.gif )
Tesla iskilo - be priekaistu, iskepe - liuks (neperkepinau). thumbup.gif
Sviesta naudojau eilini, nebrangu, sudyta 1,7 %.
Varske lenkiska negrudeta ,,Tvarog" 15% riebumo.
Kondencuotas pienas saldintas.
4u.gif
Nedrystu vaisinti ir nosi pasiriesti kad tarybini vyniotini pagaminau... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 29 vasario 2012 - 23:58
QUOTE(p Raganyte @ 2012 02 29, 23:50)

Sviesta naudojau eilini, nebrangu,sudyta 1,7 %.
Varske lenkiska negrudeta ,,Tvarog" 15% riebumo.
Kondencuotas pienas saldintas.
4u.gif
Nedrystu vaisinti ir nosi pasiriesti kad tarybini vyniotini pagaminau...  doh.gif  blush2.gif

Manau čia "bėda". Naudok riebų (82%) gerą (tikrą) sviestą. O varškę pabandyk tą kur būna saldi, desertinė (Plombyro skonio), pamatysi kaip bus skanu ir visus galėsi vaišinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 01, 10:16)
Manau čia "bėda". Naudok riebų (82%) gerą (tikrą) sviestą. O varškę pabandyk tą kur būna saldi, desertinė (Plombyro skonio), pamatysi kaip bus skanu ir visus galėsi vaišinti  mirksiukas.gif

Dekui, meginsiu toki sviesta rasti.
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos. unsure.gif
Atsakyti
Zelatina isbrinkinu ir istirpinu,gale kai viska sumaisau,imaisau.O jogurto i krema dedu tiek,kad varske maloniai susimaisytu nebutu sausa ir lengviau i grietinele imaisyt,gal koki 50 gr.
Atsakyti
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 01, 18:34)
Zelatina isbrinkinu ir istirpinu,gale kai viska sumaisau,imaisau.O jogurto i krema dedu tiek,kad varske maloniai susimaisytu nebutu sausa ir lengviau i grietinele imaisyt,gal koki 50 gr.


aciu, butinai ismeginsiu
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 01, 18:05)
Dekui, meginsiu toki sviesta rasti.
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.  unsure.gif

Oi, nemačiau, kad ne lietuvoje esi doh.gif Tai ta lenkiška varškė taip pat gerai (Prismoje perku kartais ), vanilino kvapų pridėk, gal cukraus (cukraus pudros) truputi dadėk, kad saldžiau būtų mirksiukas.gif Bet sviesto tai gero paieškok smile.gif Kas jau ten per sviestas 1,7 % g.gif
Atsakyti

Super, tik ką pasigaminau Kuršėnų vyniotinį pagal Novos receptą (kur temos pradžioje), dabar šąla šaldytuve, atrodo kuo puikiausiai. Beje, neturėjau namie kondensuoto pieno, tai vietoje jo „iš akies“ dėjau cukraus pudros. Ir varškę turėjau tik paprastą, 9 rpoc., iš 1 kg pakelio, grūdeliais, tai kadangi esu baisi tinginė ir labai nemėgstu tokių darbų, kaip kad trinimo per sietelį blush2.gif , tai kremą pasidariau su kombainu. Paplakiau sviestą, tada dėjau varškę ir cukraus pudrą ir išsukau viską. Ir dar kokiu porą šaukštelių šviežios tarkuotos citrinos žievelės įmečiau. Kremukas gavosi laaabai skanus, ne per skystas (į maždaug 200 g varškės dėjau apie 130 g sviesto) ir šiek tiek dvelkiantis citrina tongue.gif Biskvitą kepiau nenukrypdama nuo recepto, išėjo labai purus ir lankstus, kuo puikiausiai susisuko. Dabar lauksim, kol pašals ir galima bus ragauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 02, 09:25)
Oi, nemačiau, kad ne lietuvoje esi doh.gif  Tai ta lenkiška varškė taip pat gerai (Prismoje perku kartais ), vanilino kvapų pridėk, gal cukraus (cukraus pudros) truputi dadėk, kad saldžiau būtų  mirksiukas.gif Bet sviesto tai gero paieškok  smile.gif Kas jau ten per sviestas 1,7 % g.gif

Dekui, meginsiu ir kitakart ta varske, tik riebesne (50 % riebumo).
Tas sviestas buvo 1,7 % surumo, bet man jautesi tas surumas - lyg ir per daug buvo. Ar ir Lt mazdaug tokio pat surumo sviesta naudojate?

Kitakart geresnes firmos meginsiu, bet cia visi sudyti tokie arba isvis nesudyti. rolleyes.gif
Dekui. 4u.gif

Pasirodau savo iskeptaji:

user posted image




 ! 
Nuotraukas dėti ne didesnei nei 500-600 pixelių !

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 24 balandžio 2012 - 06:49
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 01, 18:05)
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.  unsure.gif


Va man irgi noretusi toki vyniotini pagaminti, bet nezinau ka daryti su ta varske, nes kadangi ne LTU gyvenu tai galiu gauti tik paprastos varskes. Siaip pagalvojus, juk ta desertine varske irgi yra paprasta varske, tik prideta gal kokiu prieskoniu (cinamono ar vaniles) ir cukraus. O jeigu tokia varskyte paciai pasigaminti ir i vyniotini pabandyti deti? Pvz. varske persijoti ir sumaisyti su tirpdytu baltu sokoldu ir vanile. Ar nesigautu kazkas panasaus, kaip plombyro skonio varske? Kaip jums atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 04 kovo 2012 - 19:13
Sviestą aš naudoju paprasta, be jokios druskos, kam ta druska g.gif
Na o varške galite naudoti bet kokią, kam skanu su tais "grūdeliais" galite nepertrinti, jokio skirtumo.
Žinoma, kad toje "Plombyrinėje" pridėta visko smile.gif Imat varškytę ir darote kaip Jums skaniausia mirksiukas.gif
Atsakyti