QUOTE(poniajurate @ 2012 02 29, 12:21)
Mano vyniotinis:
mmmm kaip skaniai atrodo ir labai graziai - reikes ir man ismeginti.
o zelatina paprastai istirpinta supilti i krema ir viskas????
o jogurto kiek?
KLAUSIMUKAS.
Kokio pagrindinio skonio turi buti tas KLASIKINIS Kursenu vyniotinio idaras???
Dejau truputi maziau sviesto, o truputi daugiau varskes (skirtumas apie 50 g.).
Neprisimenu koks budavo tarybiniais laikais skonis, o mano pagamintojo - varske stiprokai jauciasi ir truputi surumo ir nedaug saldumo.
Dariau pagal Novos arba si recepta: receptas (jie vienodi, tik kazkaip i abu ziurejau )
Tesla iskilo - be priekaistu, iskepe - liuks (neperkepinau).
Sviesta naudojau eilini, nebrangu, sudyta 1,7 %.
Varske lenkiska negrudeta ,,Tvarog" 15% riebumo.
Kondencuotas pienas saldintas.
Nedrystu vaisinti ir nosi pasiriesti kad tarybini vyniotini pagaminau...
Kokio pagrindinio skonio turi buti tas KLASIKINIS Kursenu vyniotinio idaras???
Dejau truputi maziau sviesto, o truputi daugiau varskes (skirtumas apie 50 g.).
Neprisimenu koks budavo tarybiniais laikais skonis, o mano pagamintojo - varske stiprokai jauciasi ir truputi surumo ir nedaug saldumo.
Dariau pagal Novos arba si recepta: receptas (jie vienodi, tik kazkaip i abu ziurejau )
Tesla iskilo - be priekaistu, iskepe - liuks (neperkepinau).
Sviesta naudojau eilini, nebrangu, sudyta 1,7 %.
Varske lenkiska negrudeta ,,Tvarog" 15% riebumo.
Kondencuotas pienas saldintas.
Nedrystu vaisinti ir nosi pasiriesti kad tarybini vyniotini pagaminau...
QUOTE(p Raganyte @ 2012 02 29, 23:50)
Sviesta naudojau eilini, nebrangu,sudyta 1,7 %.
Varske lenkiska negrudeta ,,Tvarog" 15% riebumo.
Kondencuotas pienas saldintas.
Nedrystu vaisinti ir nosi pasiriesti kad tarybini vyniotini pagaminau...
Manau čia "bėda". Naudok riebų (82%) gerą (tikrą) sviestą. O varškę pabandyk tą kur būna saldi, desertinė (Plombyro skonio), pamatysi kaip bus skanu ir visus galėsi vaišinti
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 01, 10:16)
Manau čia "bėda". Naudok riebų (82%) gerą (tikrą) sviestą. O varškę pabandyk tą kur būna saldi, desertinė (Plombyro skonio), pamatysi kaip bus skanu ir visus galėsi vaišinti
Dekui, meginsiu toki sviesta rasti.
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.
QUOTE(poniajurate @ 2012 03 01, 18:34)
Zelatina isbrinkinu ir istirpinu,gale kai viska sumaisau,imaisau.O jogurto i krema dedu tiek,kad varske maloniai susimaisytu nebutu sausa ir lengviau i grietinele imaisyt,gal koki 50 gr.
aciu, butinai ismeginsiu
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 01, 18:05)
Dekui, meginsiu toki sviesta rasti.
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.
Oi, nemačiau, kad ne lietuvoje esi Tai ta lenkiška varškė taip pat gerai (Prismoje perku kartais ), vanilino kvapų pridėk, gal cukraus (cukraus pudros) truputi dadėk, kad saldžiau būtų Bet sviesto tai gero paieškok Kas jau ten per sviestas 1,7 %
Super, tik ką pasigaminau Kuršėnų vyniotinį pagal Novos receptą (kur temos pradžioje), dabar šąla šaldytuve, atrodo kuo puikiausiai. Beje, neturėjau namie kondensuoto pieno, tai vietoje jo iš akies dėjau cukraus pudros. Ir varškę turėjau tik paprastą, 9 rpoc., iš 1 kg pakelio, grūdeliais, tai kadangi esu baisi tinginė ir labai nemėgstu tokių darbų, kaip kad trinimo per sietelį , tai kremą pasidariau su kombainu. Paplakiau sviestą, tada dėjau varškę ir cukraus pudrą ir išsukau viską. Ir dar kokiu porą šaukštelių šviežios tarkuotos citrinos žievelės įmečiau. Kremukas gavosi laaabai skanus, ne per skystas (į maždaug 200 g varškės dėjau apie 130 g sviesto) ir šiek tiek dvelkiantis citrina Biskvitą kepiau nenukrypdama nuo recepto, išėjo labai purus ir lankstus, kuo puikiausiai susisuko. Dabar lauksim, kol pašals ir galima bus ragauti
QUOTE(Bijuna @ 2012 03 02, 09:25)
Oi, nemačiau, kad ne lietuvoje esi Tai ta lenkiška varškė taip pat gerai (Prismoje perku kartais ), vanilino kvapų pridėk, gal cukraus (cukraus pudros) truputi dadėk, kad saldžiau būtų Bet sviesto tai gero paieškok Kas jau ten per sviestas 1,7 %
Dekui, meginsiu ir kitakart ta varske, tik riebesne (50 % riebumo).
Tas sviestas buvo 1,7 % surumo, bet man jautesi tas surumas - lyg ir per daug buvo. Ar ir Lt mazdaug tokio pat surumo sviesta naudojate?
Kitakart geresnes firmos meginsiu, bet cia visi sudyti tokie arba isvis nesudyti.
Dekui.
Pasirodau savo iskeptaji:
! | Nuotraukas dėti ne didesnei nei 500-600 pixelių ! |
moderatorė irmulia
QUOTE(p Raganyte @ 2012 03 01, 18:05)
O tokiu skaniu varskiu pas mus nera (Anglijoje) net vietinese lenku parduotuvese. Tik paprastos.
Va man irgi noretusi toki vyniotini pagaminti, bet nezinau ka daryti su ta varske, nes kadangi ne LTU gyvenu tai galiu gauti tik paprastos varskes. Siaip pagalvojus, juk ta desertine varske irgi yra paprasta varske, tik prideta gal kokiu prieskoniu (cinamono ar vaniles) ir cukraus. O jeigu tokia varskyte paciai pasigaminti ir i vyniotini pabandyti deti? Pvz. varske persijoti ir sumaisyti su tirpdytu baltu sokoldu ir vanile. Ar nesigautu kazkas panasaus, kaip plombyro skonio varske? Kaip jums atrodo?
Sviestą aš naudoju paprasta, be jokios druskos, kam ta druska
Na o varške galite naudoti bet kokią, kam skanu su tais "grūdeliais" galite nepertrinti, jokio skirtumo.
Žinoma, kad toje "Plombyrinėje" pridėta visko Imat varškytę ir darote kaip Jums skaniausia
Na o varške galite naudoti bet kokią, kam skanu su tais "grūdeliais" galite nepertrinti, jokio skirtumo.
Žinoma, kad toje "Plombyrinėje" pridėta visko Imat varškytę ir darote kaip Jums skaniausia