Iskepiau vakar sita skanesta Nu tikrai, kad labai skanus, as i krema tik dar ispaudziau citrinos sulciu ir i tesla idejau vanilinio cukraus. Mano bleka tokia nelabai didele kazkur 20 ant kokiu 35cm, tai dariau per puse, gavosi du vyniotiniai.
Kepsiu as ji tikrai dar ne karta, nes visiems labai patiko
Atnešu savo greituką, biskvitinį vyniotinį:
Biskvitas, kaip Kuršėnų vyniotinio (ar bet kuris kitas, kuris jums skaniausias)
Kremo likučiai nuo torto, maskarponė su džiovintais vaisiai ir grietinėle, puošta beze likučiais:
Kurioms prilimpa biskvitas prie popieriaus, tai apvertę biskvitą, (viršuje bus kepimo popierius), sudrėkinkite kempinėle popierių ir lengvai nuimsite kepimo popierių
Biskvitas, kaip Kuršėnų vyniotinio (ar bet kuris kitas, kuris jums skaniausias)
Kremo likučiai nuo torto, maskarponė su džiovintais vaisiai ir grietinėle, puošta beze likučiais:
Kurioms prilimpa biskvitas prie popieriaus, tai apvertę biskvitą, (viršuje bus kepimo popierius), sudrėkinkite kempinėle popierių ir lengvai nuimsite kepimo popierių
Gaminau siandien! super
Originalui is PC neprilygs niekad 100 % o as va valgiau nauturalu Kursenu vyniotini....tikra. Tai tikrai panasu... na as daugiau varskes dedu.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 07, 11:39)
Originalui is PC neprilygs niekad 100 % o as va valgiau nauturalu Kursenu vyniotini....tikra. Tai tikrai panasu... na as daugiau varskes dedu.
Gyvenancios Kursenuose, ar pravaziuojancios pro ten, gali uzeiti centre i konditerine parduotuve, yra netoli ziedo, va ten tai tikri vyniotiniai is tikru Kursenu
Na vakar ir as bandziau kepti kursenu vyniotini viskas gavo biskvitas iskepe gerai ir susiviniojo, o skonis tai
as taip pat kepiau, labai skanu, be man norisi slapesnio, nors biskvita laisciau citrinu sultim vistiek man sausokas, parduotuvinis niekada nebuna sausas. Gal kokios grietines deti, kad i biskvita isigertu
QUOTE(likta @ 2011 02 04, 20:29)
Kurioms prilimpa biskvitas prie popieriaus, tai apvertę biskvitą, (viršuje bus kepimo popierius), sudrėkinkite kempinėle popierių ir lengvai nuimsite kepimo popierių
Bandžiau šį būdą... bet nelabai padėjo, liko vistiek plonas sluoksnelis biskvito prie kepimo popieriaus (nors jį tepiau taukais ir barsčiau džiuvėsėliais. lIr dar, o siaube, perverčiau karštą biskvitą ant kito ištepto taukais kepimo popieriaus lapo tai prilipo prie jo. Gal dar porą minučių reikėjo ilgiau pakepti vyniotinį, bet bijojau, kad gali po to sukant lūžinėti. Kas dar gali pasiūlyti kokių vyniotinio atskyrimo nuo popieriaus gudrybių?
QUOTE(Letune @ 2011 02 11, 18:31)
Bandžiau šį būdą... bet nelabai padėjo, liko vistiek plonas sluoksnelis biskvito prie kepimo popieriaus (nors jį tepiau taukais ir barsčiau džiuvėsėliais. lIr dar, o siaube, perverčiau karštą biskvitą ant kito ištepto taukais kepimo popieriaus lapo tai prilipo prie jo. Gal dar porą minučių reikėjo ilgiau pakepti vyniotinį, bet bijojau, kad gali po to sukant lūžinėti. Kas dar gali pasiūlyti kokių vyniotinio atskyrimo nuo popieriaus gudrybių?
Pirktis gera kepimo popieriu nes man su FINO niekad nera prilipes biskvitas... as tik tokia beda matau..
kepiau ir as snd paslapinau ir atkibo puikiai Rugiagele kur perki ta FINO
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio kur jo gaut to sviestinio
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio kur jo gaut to sviestinio
QUOTE(rabelkyte @ 2011 02 11, 22:16)
kepiau ir as snd paslapinau ir atkibo puikiai Rugiagele kur perki ta FINO
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio kur jo gaut to sviestinio
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio kur jo gaut to sviestinio
Fino yra maximose. Sviestinis nedengtas silikonu, toks slidesnis, o kepimopanašus į pergamentą ir dabar dažnai jį dengia silikonu. O kur dabar gauti sviestinio tai ir nežinau. Prekybos centruose tai nėra, nebent specializuotose popieriaus parduotuvėse?
O aš naudoju sviestinį dar iš tarybinių laikų..., nes jį didesnį išsikerpu, kad jis padengtų ir skardos šonelius, t. y. pakiltų į viršų. Nes kai naudoju dabartinio standarto, kad ir Fino, tai jo neužtenka, kad užriesti į viršų, ir tada tie popieriumi nepadengti šoneliai nors ir patepu taukais vistiek nežmoniškai prilimpa prie skardos, kad net su peiliu tenka lupti ir tada jie būna susiardę, negražūs ir biskvitas kol lupinėju atšąla. O ant ko geriausia perversti biskvitą, nulupant popierių, kad nepriliptų?