Įkraunama...
Įkraunama...

"Kuršėnų" vyniotinis ir kiti

Iskepiau vakar sita skanesta thumbup.gif Nu tikrai, kad labai skanus, as i krema tik dar ispaudziau citrinos sulciu ir i tesla idejau vanilinio cukraus. Mano bleka tokia nelabai didele kazkur 20 ant kokiu 35cm, tai dariau per puse, gavosi du vyniotiniai.
Kepsiu as ji tikrai dar ne karta, nes visiems labai patiko thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Atnešu savo greituką, biskvitinį vyniotinį:
Biskvitas, kaip Kuršėnų vyniotinio (ar bet kuris kitas, kuris jums skaniausias)
Kremo likučiai nuo torto, maskarponė su džiovintais vaisiai ir grietinėle, puošta beze likučiais:
user posted image

Kurioms prilimpa biskvitas prie popieriaus, tai apvertę biskvitą, (viršuje bus kepimo popierius), sudrėkinkite kempinėle popierių ir lengvai nuimsite kepimo popierių
Atsakyti
Sveikutes,
Kepiau ir as Kursenu vyniotini. Skonis panasus, bet ne toks.... kaip originalo. Bet skanus tongue.gif Tik bevyniojant itruko biskvitas blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plaukia laivas: 06 vasario 2011 - 20:58
Gaminau siandien! super wub.gif
Atsakyti
Originalui is PC neprilygs niekad biggrin.gif 100 % tongue.gif o as va valgiau nauturalu Kursenu vyniotini....tikra. Tai tikrai panasu... na as daugiau varskes dedu.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 07, 11:39)
Originalui is PC neprilygs niekad biggrin.gif 100 % tongue.gif o as va valgiau nauturalu Kursenu vyniotini....tikra. Tai tikrai panasu... na as daugiau varskes dedu.

Gyvenancios Kursenuose, ar pravaziuojancios pro ten, gali uzeiti centre i konditerine parduotuve, yra netoli ziedo, va ten tai tikri vyniotiniai is tikru Kursenu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na vakar ir as bandziau kepti kursenu vyniotini ax.gif viskas gavo thumbup.gif biskvitas iskepe gerai ir susiviniojo, o skonis tai wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viilmute: 08 vasario 2011 - 14:32
as taip pat kepiau, labai skanu, be man norisi slapesnio, nors biskvita laisciau citrinu sultim vistiek man sausokas, parduotuvinis niekada nebuna sausas. Gal kokios grietines deti, kad i biskvita isigertu g.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 02 04, 20:29)

Kurioms prilimpa biskvitas  prie popieriaus, tai apvertę biskvitą, (viršuje bus kepimo popierius), sudrėkinkite kempinėle popierių ir lengvai nuimsite kepimo popierių

Bandžiau šį būdą... bet nelabai padėjo, liko vistiek plonas sluoksnelis biskvito prie kepimo popieriaus (nors jį tepiau taukais ir barsčiau džiuvėsėliais. lIr dar, o siaube, perverčiau karštą biskvitą ant kito ištepto taukais kepimo popieriaus lapo— tai prilipo prie jo. doh.gif Gal dar porą minučių reikėjo ilgiau pakepti vyniotinį, bet bijojau, kad gali po to sukant lūžinėti. Kas dar gali pasiūlyti kokių vyniotinio atskyrimo nuo popieriaus gudrybių?
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 02 11, 18:31)
Bandžiau šį būdą... bet nelabai padėjo, liko vistiek plonas sluoksnelis biskvito prie kepimo  popieriaus (nors jį tepiau taukais ir barsčiau džiuvėsėliais. lIr dar, o siaube, perverčiau karštą biskvitą ant kito ištepto taukais kepimo popieriaus lapo— tai prilipo prie jo.  doh.gif Gal dar porą minučių reikėjo ilgiau pakepti vyniotinį, bet bijojau, kad gali po to sukant lūžinėti. Kas dar gali pasiūlyti kokių vyniotinio atskyrimo nuo popieriaus gudrybių?


Pirktis gera kepimo popieriu smile.gif nes man su FINO niekad nera prilipes biskvitas... as tik tokia beda matau..
Atsakyti
kepiau ir as snd smile.gif paslapinau ir atkibo puikiai smile.gif Rugiagele kur perki ta FINO g.gif
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio blush2.gif kur jo gaut to sviestinio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 02 11, 22:16)
kepiau ir as snd smile.gif paslapinau ir atkibo puikiai smile.gif Rugiagele kur perki ta FINO  g.gif
ir gal galit paaiskint kuo skirias kepimo popierius nuo sviestinio  blush2.gif  kur jo gaut to sviestinio  blush2.gif

Fino yra maximose. Sviestinis nedengtas silikonu, toks slidesnis, o kepimo—panašus į pergamentą ir dabar dažnai jį dengia silikonu. O kur dabar gauti sviestinio tai ir nežinau. Prekybos centruose tai nėra, nebent specializuotose popieriaus parduotuvėse? g.gif
O aš naudoju sviestinį dar iš tarybinių laikų..., nes jį didesnį išsikerpu, kad jis padengtų ir skardos šonelius, t. y. pakiltų į viršų. Nes kai naudoju dabartinio standarto, kad ir Fino, tai jo neužtenka, kad užriesti į viršų, ir tada tie popieriumi nepadengti šoneliai nors ir patepu taukais vistiek nežmoniškai prilimpa prie skardos, kad net su peiliu tenka lupti ir tada jie būna susiardę, negražūs doh.gif ir biskvitas kol lupinėju atšąla. O ant ko geriausia perversti biskvitą, nulupant popierių, kad nepriliptų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 11 vasario 2011 - 22:15