sveikos, bandziau siandien daryti 3karta, biskvitas is karta gavos gerai, gerai paruosiau tesla, gerai iskepe ir atsoko nuo popieriaus. idaras irgi gerai gavosi, bet visgi per tirstas ir per daug as jo pabadriau, kai pradejau sukti, tai viskas ibego vienu zidziu grozio nera neisivaziduoju kaip ji susukti, kad neisbegtu, kaip gauti ta konsistencija, kad nebegtu taip
ir dar...popieriu gerai istepiau alyvuogiu aliejum, nes anuos 2kartus vos nugramdziau nuo popieriaus ta biskvita
QUOTE(Nova @ 2010 11 27, 22:53)
Kepimo laika reikia ziureti pagal savo orkaite. Kiekviena gali skirtis savo galingumu.
Kad biskvitas grazus butu - reikia labai gerai isplakti baltymus, kad pavirsius butu lygus, blizgantis.
Kad biskvitas grazus butu - reikia labai gerai isplakti baltymus, kad pavirsius butu lygus, blizgantis.
QUOTE(stebukliukas13 @ 2010 11 28, 19:13)
ar gerai išplakat baltymus? man kepa apie 12-15min,kiek kartų kepiau visada gavosi labai gerai kažkur darot klaidą
Nu bet kaip nuspet kepiau 180.
Baltimai manau puikiai issiplake,galimejo saukstu kabint
Taip gundanciai atrodo sis vyniotinis,o man neiseina
Apskritai nesuprantu savo orkaites kaip kept,kad nesusmegtu sakiau uzkamsysiu visas skylutes,kad niekur siluma neiseitu
Jau pagaminau Mano grazuolis guli saldytuve ir stingsta
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme . Krema patobulinau (o gal sugadinau Atleiskit, autores ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu..
Uz poros valandu ragausim
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme . Krema patobulinau (o gal sugadinau Atleiskit, autores ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu..
Uz poros valandu ragausim
QUOTE(Raile @ 2010 12 11, 18:09)
Jau pagaminau Mano grazuolis guli saldytuve ir stingsta
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme . Krema patobulinau (o gal sugadinau Atleiskit, autores ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu..
Uz poros valandu ragausim
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme . Krema patobulinau (o gal sugadinau Atleiskit, autores ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu..
Uz poros valandu ragausim
bet gal tada gali nesustingti...
Gaminat,gaminat,erzinat,o foto neparodot
Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas
Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas
QUOTE(gustomama @ 2010 12 14, 11:55)
Gaminat,gaminat,erzinat,o foto neparodot
Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas
Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas
Kad ten nera ka rodyt - suplaki viska, iskepi biskvita, uztepi krema ir susuki.
QUOTE(Nova @ 2010 12 14, 13:11)
Kad ten nera ka rodyt - suplaki viska, iskepi biskvita, uztepi krema ir susuki.
Nu jo,lengva pasakyt
kiek ir kaip plakat baltymus? man niekad ner gavesi standus amzinai vanduo apacioj kazkoks stovi
QUOTE(rabelkyte @ 2010 12 18, 23:08)
kiek ir kaip plakat baltymus? man niekad ner gavesi standus amzinai vanduo apacioj kazkoks stovi
Man vienąkart irgi buvo taip, kad baltymai gerai neišsiplakė (tiesa, tada kepiau visai kitą pyragą), tai aš padariau išvadą, kad:
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.
Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers
QUOTE(Ruciake @ 2010 12 19, 00:27)
Man vienąkart irgi buvo taip, kad baltymai gerai neišsiplakė (tiesa, tada kepiau visai kitą pyragą), tai aš padariau išvadą, kad:
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.
Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.
Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers
labai aciu
pirma karta girdziu kad baltymas neissiplaka... man visada ok buna!
QUOTE(Merisa @ 2010 12 20, 01:29)
pirma karta girdziu kad baltymas neissiplaka... man visada ok buna!
Buna. Ypac, jei trynio patenka (buna net nesimato, kad jo pateko kruopele). Tokiu atveju kiek beplaktum - neissiplaks.