Įkraunama...
Įkraunama...

"Kuršėnų" vyniotinis ir kiti

sveikos, bandziau siandien daryti 3karta, biskvitas is karta gavos gerai, gerai paruosiau tesla, gerai iskepe ir atsoko nuo popieriaus. idaras irgi gerai gavosi, bet visgi per tirstas ir per daug as jo pabadriau, kai pradejau sukti, tai viskas ibego vienu zidziu grozio nera doh.gif neisivaziduoju kaip ji susukti, kad neisbegtu, kaip gauti ta konsistencija, kad nebegtu taip g.gif

ir dar...popieriu gerai istepiau alyvuogiu aliejum, nes anuos 2kartus vos nugramdziau nuo popieriaus ta biskvita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 02 gruodžio 2010 - 21:26
QUOTE(Nova @ 2010 11 27, 22:53)
Kepimo laika reikia ziureti pagal savo orkaite. Kiekviena gali skirtis savo galingumu.

Kad biskvitas grazus butu - reikia labai gerai isplakti baltymus, kad pavirsius butu lygus, blizgantis.



QUOTE(stebukliukas13 @ 2010 11 28, 19:13)
ar gerai išplakat baltymus? man kepa apie 12-15min,kiek kartų kepiau visada gavosi labai gerai  g.gif  kažkur darot klaidą  4u.gif

Nu bet kaip nuspet doh.gif kepiau 180.
Baltimai manau puikiai issiplake,galimejo saukstu kabint ax.gif

Taip gundanciai atrodo sis vyniotinis,o man neiseina unsure.gif


Apskritai nesuprantu savo orkaites doh.gif kaip kept,kad nesusmegtu doh.gif sakiau uzkamsysiu visas skylutes,kad niekur siluma neiseitu lotuliukas.gif
Atsakyti
Jau pagaminau mirksiukas.gif Mano grazuolis guli saldytuve ir stingsta smile.gif
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme thumbup.gif. Krema patobulinau (o gal sugadinau blush2.gif Atleiskit, autores 4u.gif ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu.. g.gif
Uz poros valandu ragausim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2010 12 11, 18:09)
Jau pagaminau mirksiukas.gif  Mano grazuolis guli saldytuve ir stingsta smile.gif
Gerai iskepe, graziai nuo popieriaus nusieme thumbup.gif.  Krema patobulinau (o gal sugadinau blush2.gif Atleiskit, autores 4u.gif ).
I krema dejau 170-180 g Rokiskio sviesto, daugiau nei puse idelio Marijampoles sutirstinto pieno, 2 pakelius plombyrines varskes.. Gavosi gal kiek per saldus kremas, nevisiskai issiplake sviesto gumuliukai, jie jauciasi.. Susukti pavyko puikiai, nei bego, nei ka.. Dar net saukstu tirsta krema ant galu uztepiau.. Kita karta gal sviesto nedesiu, gal vien varske su kondensuotupienu plaksiu.. g.gif
Uz poros valandu ragausim mirksiukas.gif


bet gal tada gali nesustingti... g.gif
Atsakyti
Gaminat,gaminat,erzinat,o foto neparodot biggrin.gif

Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gustomama @ 2010 12 14, 11:55)
Gaminat,gaminat,erzinat,o foto neparodot biggrin.gif

Butu gerai,kad kas inkeltu visa procesa kaip daromas blush2.gif


Kad ten nera ka rodyt - suplaki viska, iskepi biskvita, uztepi krema ir susuki.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 12 14, 13:11)
Kad ten nera ka rodyt - suplaki viska, iskepi biskvita, uztepi krema ir susuki.

Nu jo,lengva pasakyt blush2.gif
Atsakyti
kiek ir kaip plakat baltymus? man niekad ner gavesi standus schmoll.gif amzinai vanduo apacioj kazkoks stovi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2010 12 18, 23:08)
kiek ir kaip plakat baltymus? man niekad ner gavesi standus  schmoll.gif  amzinai vanduo apacioj kazkoks stovi  doh.gif

Man vienąkart irgi buvo taip, kad baltymai gerai neišsiplakė (tiesa, tada kepiau visai kitą pyragą), tai aš padariau išvadą, kad:
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.

Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2010 12 19, 00:27)
Man vienąkart irgi buvo taip, kad baltymai gerai neišsiplakė (tiesa, tada kepiau visai kitą pyragą), tai aš padariau išvadą, kad:
1) kalti galėjo būti neaiškios kilmės kiaušiniai, pirkti turgelyje (įtariu, kad ten kokie lenkiški galėjo būt, nes be jokių antspaudukų ant kiaušinių, kaip kad būna parduotuviniai suštampuoti, iš kokio paukštyno į lentynas papuolę);
2) kol išplakiau trynius su kitais tešlos ingredientais, baltymus buvau palikus indelyje ant spintelės, kambario temperatūroje, tai galbūt galėjo įtakoti neišsiplakimą iki standžių putų, nes šiaip visada atskirtus baltymus iškart įdedu į šaldytuvą, kol sumaišau likusius tešlos ingredientus, arba pirmiausia kaip tik išplaku baltymus, o tada jau imuosi likusių sudėtinių dalių plakimo.

Šiaip aš visada į plakamus baltymus įberiu žiupsnelį druskos, kelis grūdelius citrinos rūgšties ir bent šaukštelį cukraus ir visada išsiplaka iki standumo,
Štai tokie mano pastebėjimai ir komentarai iš patirties, gal kam pravers 4u.gif

labai aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
pirma karta girdziu kad baltymas neissiplaka... g.gif man visada ok buna!
Atsakyti
QUOTE(Merisa @ 2010 12 20, 01:29)
pirma karta girdziu kad baltymas neissiplaka... g.gif man visada ok buna!


Buna. Ypac, jei trynio patenka (buna net nesimato, kad jo pateko kruopele). Tokiu atveju kiek beplaktum - neissiplaks.
Atsakyti