Sveikos,
Kaip gerai, kad radau šį receptą, mat mano vyras bais mėgsta kuršėnų pyragą, tai artimiausiu metu bandysim kept.
Tai iškilo klausimukų, ar kepimo popierių reikia kokiu nors aliejum ar sviestu patepti, kad nepriliptų tešla?
Ir dar, ar galima vietoj desertinės varškės naudot pavyzdžiui grūdėtą varškę, nes as asmeniškai nemėgstu desertinės.
Ačiū.
QUOTE(Blackgate @ 2010 05 25, 09:51)
Sveikos,
Kaip gerai, kad radau šį receptą, mat mano vyras bais mėgsta kuršėnų pyragą, tai artimiausiu metu bandysim kept.
Tai iškilo klausimukų, ar kepimo popierių reikia kokiu nors aliejum ar sviestu patepti, kad nepriliptų tešla?
Ir dar, ar galima vietoj desertinės varškės naudot pavyzdžiui grūdėtą varškę, nes as asmeniškai nemėgstu desertinės.
Ačiū.
Kaip gerai, kad radau šį receptą, mat mano vyras bais mėgsta kuršėnų pyragą, tai artimiausiu metu bandysim kept.
Tai iškilo klausimukų, ar kepimo popierių reikia kokiu nors aliejum ar sviestu patepti, kad nepriliptų tešla?
Ir dar, ar galima vietoj desertinės varškės naudot pavyzdžiui grūdėtą varškę, nes as asmeniškai nemėgstu desertinės.
Ačiū.
as popieriaus niekuom netepu.. o varske naudoju paprasta ta tokia sausesne is maiseliu.. grudeta manau gal irgi tiktu..
QUOTE(Sweety__ @ 2010 05 25, 10:57)
as popieriaus niekuom netepu.. o varske naudoju paprasta ta tokia sausesne is maiseliu.. grudeta manau gal irgi tiktu..
Čia manau, ta pati varškė, kurią ir turėjau omenyje, ji nei tai grūdėta, tokia mažais gabaliukais. Vienu žodžiu ok, reiks bandyt
Na va, ką galiu pasakyti, biskvitas tai nesigavo man, nes prilipo prie poperiaus, nors tu ką, tai teko tik su peiliu nuimt. Baisiai nesusigadino, bet vis tiek... Atrodo viską dariau pagal normą ir baltymus gerai išplakiau, ir trynius, gal popierius blogas, o gal vis tik reikėjo riebalu patept. O kremas tai geras gavosi, šiaip rezultate ir pats pyragas labai skanus. Tai va, įtariu su tuo biskvitu yra labai slidus dalykas, kažkas ne taip ir nesigaus, toks kaip turi būt.
QUOTE(Blackgate @ 2010 05 25, 20:46)
Na va, ką galiu pasakyti, biskvitas tai nesigavo man, nes prilipo prie poperiaus, nors tu ką, tai teko tik su peiliu nuimt. Baisiai nesusigadino, bet vis tiek... Atrodo viską dariau pagal normą ir baltymus gerai išplakiau, ir trynius, gal popierius blogas, o gal vis tik reikėjo riebalu patept. O kremas tai geras gavosi, šiaip rezultate ir pats pyragas labai skanus. Tai va, įtariu su tuo biskvitu yra labai slidus dalykas, kažkas ne taip ir nesigaus, toks kaip turi būt.
man viena karta irgi buvo siek tiek prilipe bet nedaug.. tai gal tikrai cia nuo popieriaus priklauso..
esu irgi ismeginus kelis kartus kept si pyraga,labai skanus .o del popieriaus ,bent jau reiksmes nesudare,kepiau ir ant geresnio,ir ant prastesnio,viskas gavosi kuo puikiausiai.gal paprasciausiai mase reik gerai paruost,o gal per daug orkaite ikaitinta buvo
man biskivitas gavosi puikus, bet pats įdaras per saldus ir riebus vis gi kitą kart ieškosiu alternatyvų sviestui ir naudosiu nesaldintą kondesnuotą pieną, kad pati galėčiau tą saldumą pareguliuot
QUOTE(Blackgate @ 2010 05 25, 20:46)
Na va, ką galiu pasakyti, biskvitas tai nesigavo man, nes prilipo prie poperiaus, nors tu ką, tai teko tik su peiliu nuimt. Baisiai nesusigadino, bet vis tiek... Atrodo viską dariau pagal normą ir baltymus gerai išplakiau, ir trynius, gal popierius blogas, o gal vis tik reikėjo riebalu patept. O kremas tai geras gavosi, šiaip rezultate ir pats pyragas labai skanus. Tai va, įtariu su tuo biskvitu yra labai slidus dalykas, kažkas ne taip ir nesigaus, toks kaip turi būt.
man irgi taip yra buve...tad dabar kepu ant folijos pabarstytos dziuveseliais...tad nusiima lengvai...o kaip juokingai atrodo kursenu vyniotinis is kaimisku kiausiniu... visas toks geltonas,geltonas su baltu ydaru...(o ydarui imu paprasta 0,5riebumo nesaldzia varske,ir sviesto truputi maziau...)
Rikotos receptas stulbinantis...
QUOTE(Gravitacija @ 2010 05 26, 14:34)
man biskivitas gavosi puikus, bet pats įdaras per saldus ir riebus vis gi kitą kart ieškosiu alternatyvų sviestui ir naudosiu nesaldintą kondesnuotą pieną, kad pati galėčiau tą saldumą pareguliuot
Man ir kremas šiaip sau. Kitą kartą bandysiu Rafaelo torto pertepimą daryt tik su varške ir kitokiomis proporcijomis kremo (čia visam tortui).
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
50 g kokoso drožlių
Kai išmėginsiu, parašysiu atsiliepimus
QUOTE(evers @ 2010 05 26, 15:50)
man irgi taip yra buve...tad dabar kepu ant folijos pabarstytos dziuveseliais...tad nusiima lengvai
Va čia gera mintis, reiks kitą kart ir man ant folijos su džiuvėsėliais kept.
Kas iš ties patiko, kad pyragas gana greit pagaminamas. O riebumą manau galima pareguliuot, aš pavyzdziui dėjau mažiau sviesto, nei priklauso ir daugiau varškės.
cia esme ir yra sio vyniotino kremas, jei bus kitas idaras, tai nebebus jau kursenu, o as mazinu sviesto ir kond nevsa pilu, viskas gaunasi liuks