sveikos.siandien susiruosiau kept kursenu vyniotini,ale ot tundra galvojau,kad ta desertine varske tai taip atrodo
ir nusipirkau butent tokia..tai turbut nelabai pavyks man su tokia padaryt skanu vyniotini kaip galvojat? tik,kad pas mane vaniline
QUOTE(Katty @ 2010 05 13, 09:23)
sveikos.siandien susiruosiau kept kursenu vyniotini,ale ot tundra galvojau,kad ta desertine varske tai taip atrodo
ir nusipirkau butent tokia..tai turbut nelabai pavyks man su tokia padaryt skanu vyniotini kaip galvojat? tik,kad pas mane vaniline
ir nusipirkau butent tokia..tai turbut nelabai pavyks man su tokia padaryt skanu vyniotini kaip galvojat? tik,kad pas mane vaniline
Ir aš buvau nusipirkus tokią
Bet reikalinga tokia
Man ašmeniškai skaniausia su paprasta varške
QUOTE(GAGA @ 2010 05 13, 11:01)
Man ašmeniškai skaniausia su paprasta varške
as ir darau su paprasta varske, ir dar pasirenku tokia sausesne nes kiek darydavau tai kremo man vis noredavos tirstesnio, tai po keletos bandymu geriausiai vis tik pavyko su paprasta sausesne varske
QUOTE(Sweety__ @ 2010 05 13, 12:01)
as ir darau su paprasta varske, ir dar pasirenku tokia sausesne nes kiek darydavau tai kremo man vis noredavos tirstesnio, tai po keletos bandymu geriausiai vis tik pavyko su paprasta sausesne varske
Reikia gerai isplakt sviesta, tada dar plakt ilgokai su kondensuotu ir sudet varske. Tada visad gausis tirsta mase.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 05 16, 13:33)
Reikia gerai isplakt sviesta, tada dar plakt ilgokai su kondensuotu ir sudet varske. Tada visad gausis tirsta mase.
Man visada gaunasi tirsta , dedu paprasta varske , nes tokia desertine buna tik rusu pard. saldyta , o jau atsilus man nebepatinka, kazkokia pliurze gaunasi , o kainuoja nemazai
QUOTE(GAGA @ 2010 05 13, 10:01)
Ir aš buvau nusipirkus tokią
Bet reikalinga tokia
Man ašmeniškai skaniausia su paprasta varške
Bet reikalinga tokia
Man ašmeniškai skaniausia su paprasta varške
Aš pastaruoju metu mąstau vyniotinį pasigaminti su namine varškės užtepėle, pagardinta vanilinu ir cukrumi ( ta, kur iš sušaldyto kefyro daroma) manau turėtų gerai gautis
o gal kas atsakys, kiek sveria is vienos normos padarytas kursenu vyniotinis?
QUOTE(cloudlet @ 2010 05 17, 14:29)
o gal kas atsakys, kiek sveria is vienos normos padarytas kursenu vyniotinis?
Kokie 800 g gal...
QUOTE(cloudlet @ 2010 05 17, 14:29)
o gal kas atsakys, kiek sveria is vienos normos padarytas kursenu vyniotinis?
Priklausomai kiek ko dėsi. Reikėtų sudėti visų ingridientų svorius ir maždaug bus vyniotinio svoris-minus keli procentai drėgmės netekimui, kepant biskvitui.
va aš irgi pasidariau vyniotinį,o pertepimą dariau iš dviejų pok.plombyrinės varškės ir mažo indelio 200gr grietinėlės.Giretinėlę išplakiau sumaišiau su varške,nieko skysto nebuvo,labai skanu.
QUOTE(Letune @ 2010 05 17, 15:45)
Priklausomai kiek ko dėsi. Reikėtų sudėti visų ingridientų svorius ir maždaug bus vyniotinio svoris-minus keli procentai drėgmės netekimui, kepant biskvitui.
Aciukas
Užrodė šian šį receptuką, tai būtinai išmėginsiu . Noriu pasiūlyt pačiom pasidaryti varškytę, visų išgirtą
Rikotos sūris iš kefyro
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus: kefyrą dedame į šaldiklį su visu pakeliu, laikome, kol visiškai sušąla. Tada traukiame lauk, pjauname pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę. Ją užrišame kaip maišelį ir pakabiname (aš pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiame, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų rikota. Nuostabu, nes iš vieno litro kefyro(2,5riebumo) gauname apie 250 g(iš šaltibarštinio apie 300g) švelnios, minkštos, kreminės rikotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t. t. Ekonomika elementari: palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek indelis rikotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.
Rikotos sūris iš kefyro
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus: kefyrą dedame į šaldiklį su visu pakeliu, laikome, kol visiškai sušąla. Tada traukiame lauk, pjauname pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę. Ją užrišame kaip maišelį ir pakabiname (aš pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiame, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų rikota. Nuostabu, nes iš vieno litro kefyro(2,5riebumo) gauname apie 250 g(iš šaltibarštinio apie 300g) švelnios, minkštos, kreminės rikotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t. t. Ekonomika elementari: palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek indelis rikotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.