Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą GITANOS receptą . Na skanumėlis neišpasakytas
Tešlai:
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Įdarui:
180 gr. sviesto (pakelis)
180 gr. desertinės arba kreminės varškės (pakelis)
0.5 indelio saldinto kondensuoto pieno
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Atsargiai išmaišyti tešlą iki vientisos masės. Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto suvynioti ir atvėsinti.
Įdaras. Iki purumo išplakti minkštą sviestą. Plakant po truputį pilti kondensuotą pieną. Galiausiai sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išvynioti atvėsusį biskvitą, ant jo užtepti varškės įdarą, ir vėl suvynioti į vyniotinį. Palaikyti šaldytuve apie 2 val. Apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. jei naudosite paprastą varškę - ją reikia pertrinti per smulkų sietelį, kad neliktų grūdelių. Aš naudojau desertinę plombyro skonio varškę.
QUOTE(Nova @ 2010 03 06, 13:52)
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
labai skaniai atrodo , taip idealiai ir is sirdies padarytas
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
QUOTE(aguonele @ 2010 03 06, 14:52)
labai skaniai atrodo , taip idealiai ir is sirdies padarytas
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
as isverciu ant paprasto kepimo popieriaus,tada susuku ir uzdengiu dregnu ranksluostuku.
QUOTE(aguonele @ 2010 03 06, 16:52)
labai skaniai atrodo , taip idealiai ir is sirdies padarytas
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
rankšluostis barstomas ne cukrumi, o cukraus pudra
QUOTE(aguonele @ 2010 03 06, 17:52)
labai skaniai atrodo , taip idealiai ir is sirdies padarytas
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
As tai niekuo nebarsciau ranksluostuko. O cukraus pudra pabarsciau jau sustingusi, nes kitaip cukraus pudra susigeria i biskvita.
ot tundra siaip niekad kai dariau vyniotinius nebarstydavau ranksluostuko cukrimu, bet tam recepte rase tai ir vykdziau visus nurodymus
aciu mergaites uz apsvietima
aciu mergaites uz apsvietima
QUOTE(aguonele @ 2010 03 06, 16:52)
labai skaniai atrodo , taip idealiai ir is sirdies padarytas
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
as ir ji kepus esu, man ir laaabai laaabai net patiko. tik kitza karta ko nedaryciua, nors orig.recepte buvo, tai biskvita iskepusi ne ant cukruoto ranksluostelio deciau...labai jau cukrus traskejo tarp dantu
Na taigi as issifravusi pirktinio vyniotinio recepta is ko ji padaryt sugalvojau,o kaip iskepusi susukti biskvita tai neismasciau.Radau kazkur nete kad reikia ant ranksluostuko pabarstyto cukrumi ar pudra isversti ir susukti,o dabar tai jau verciu ant stalo,nulupu popieriu ir ant to pacio popieriaus tik kitos puses uzdedu ir suvynioju.Taip ir popieriu sutaupau.
QUOTE(GITANA.B @ 2010 03 06, 20:00)
Na taigi as issifravusi pirktinio vyniotinio recepta is ko ji padaryt sugalvojau,o kaip iskepusi susukti biskvita tai neismasciau.Radau kazkur nete kad reikia ant ranksluostuko pabarstyto cukrumi ar pudra isversti ir susukti,o dabar tai jau verciu ant stalo,nulupu popieriu ir ant to pacio popieriaus tik kitos puses uzdedu ir suvynioju.Taip ir popieriu sutaupau.
Gitana, pagal Jusu recepta ir dariau (savo blog'e idejau nuoroda). Aciu uz toki skanu receptuka
[quote=0rchideja,2010 03 07, 09:43]
[quote=Nova,2010 03 06, 15:52]
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
O jis gal panasus maksimoje pardavinejama kursenu vyniotoni?Eisiu bandyti pasidaryt
[/quote]
Na as dariau pagal Iki pirta,bet manau jie panasus.Bet tikrai skanus patikek.
Papildyta:
Man tavo vyniotinis dar grazesnis.Tiesiog tobulas
[quote=Nova,2010 03 06, 15:52]
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
O jis gal panasus maksimoje pardavinejama kursenu vyniotoni?Eisiu bandyti pasidaryt
[/quote]
Na as dariau pagal Iki pirta,bet manau jie panasus.Bet tikrai skanus patikek.
Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2010 03 06, 21:24)
Gitana, pagal Jusu recepta ir dariau (savo blog'e idejau nuoroda). Aciu uz toki skanu receptuka
Man tavo vyniotinis dar grazesnis.Tiesiog tobulas
[quote=Nova,2010 03 06, 14:52]
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
O sakykit, jei nenoriu dėti sviesto ( man čia per riebiai skamba, apskritai, nemėgstu jokių sviestinių kremų). Ką galima dėti vietoj sviesto, o jei grietinėlę plaktą? Būtų varškės - grietinėlės kremas
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
O sakykit, jei nenoriu dėti sviesto ( man čia per riebiai skamba, apskritai, nemėgstu jokių sviestinių kremų). Ką galima dėti vietoj sviesto, o jei grietinėlę plaktą? Būtų varškės - grietinėlės kremas
QUOTE(drugelis. @ 2010 03 08, 16:47)
Ateinu su nauju saldumynu Dariau "Kuršėnų" vyniotinį pagal čia, SM, rastą receptuka. Na skanumėlis neišpasakytas
O sakykit, jei nenoriu dėti sviesto ( man čia per riebiai skamba, apskritai, nemėgstu jokių sviestinių kremų). Ką galima dėti vietoj sviesto, o jei grietinėlę plaktą? Būtų varškės - grietinėlės kremas
O sakykit, jei nenoriu dėti sviesto ( man čia per riebiai skamba, apskritai, nemėgstu jokių sviestinių kremų). Ką galima dėti vietoj sviesto, o jei grietinėlę plaktą? Būtų varškės - grietinėlės kremas
Sviestas sustingdo krema, nes pats kieteja. Su grietinele manau bus patizes kremas Nors galit bandyti, jei daug kremo nedeti, gal susukus ir gerai butu