Klausimėlis: pačioje rauginimo pradžioje, miltai kokie dedami (kvietiniai?)
O gal kas pasidalintumėt "Hermano vaiku" Kaune?
Ačiū
Aš kažkaip niekaip nepripratau prie to keisto pyrago skonio..
sveikos, as vakar uzraugiau hermana, bet man jis irgi nerugsta, speju reikes deti mieliu, labai pasiilgau sito pyrago
kelios dienos ir as apie hermana mastau, turbut reikes raugti
Atkeliavo ir į mano namus vienas Hermano "vaikas". Draugė prisakė jau šiandieną supilti stiklinę miltų, pieno ir cukraus, ką aš ir padariau, tik dabar suku galvą, kaip išmaišyti susidariusius miltų gumuliukus... Nenoriu per daug makaluoti, nes nežinau, ar galima... Be to, bent jau šiuo momentu nesimato jokių burbuliukų ar kažko panašaus į rūgimo procesą, tai įdomu, per kiek laiko ta tešla turi pradėti kilti? Ir kaip man toliau su šituo "vaiku" elgtis? Nelabai suprantu, kiek dienų reikės augint visą šitą reikalą prieš padalinant į 4 dalis ir kepant pyragą.
Iš anksto ačiū už pagalbą.
Iš anksto ačiū už pagalbą.
ar kas kepa pagal si recepta??? 3k bandziau ir man nuolat sukrenta kai istraukiu is orkaites , kepiu apie valanda 180 laipsniu jau parudavo gerokai bet vis tiek sukrito SOS bandziau ir storiau pilt ir ploniau, rezautatas - blynas. Tiesa maisiau metaliniu saukstu bet ar nuo to galetu but blynas - nemanau. Gal recepte kur klaida isivelus, PAGELBEKIT
Vatikano duona
Duona nemegsta metalo, todel reikia maisyti mediniu saukstu arba medine, stikline mentele ir laikyti plastmasiniame inde, uzdengus lininiu ar drobiniu audiniu ranksluosciu.
1 diena: duona prijaukinama
2 diena: duona prijaukinama
3 diena: maisoma mediniu saukstu
4 diena: maisoma mediniu saukstu
5 diena: maitiname: 1 stikline cukraus, 1 stikline pieno, 2 stiklines miltu
6 diena: maitiname kaip 5-ta diena
7 diena: tik maisome
8 diena: maitiname kaip 5-ta diena
9 diena: daliname tesla i 4 lygias dalis, 3 dalis atiduodame lamei geriems zmonems, 4-ta dali iskepame prideje: 4 kiausinius, 2 stiklines miltu, 1 stikline aliejaus, 2 arbatinius saukstelius kepimo milteliu. Ismaisome iki vientisos mases, pilamei kepimo forma ir kepame 160°C temperaturoje.
Vatikano duona
Duona nemegsta metalo, todel reikia maisyti mediniu saukstu arba medine, stikline mentele ir laikyti plastmasiniame inde, uzdengus lininiu ar drobiniu audiniu ranksluosciu.
1 diena: duona prijaukinama
2 diena: duona prijaukinama
3 diena: maisoma mediniu saukstu
4 diena: maisoma mediniu saukstu
5 diena: maitiname: 1 stikline cukraus, 1 stikline pieno, 2 stiklines miltu
6 diena: maitiname kaip 5-ta diena
7 diena: tik maisome
8 diena: maitiname kaip 5-ta diena
9 diena: daliname tesla i 4 lygias dalis, 3 dalis atiduodame lamei geriems zmonems, 4-ta dali iskepame prideje: 4 kiausinius, 2 stiklines miltu, 1 stikline aliejaus, 2 arbatinius saukstelius kepimo milteliu. Ismaisome iki vientisos mases, pilamei kepimo forma ir kepame 160°C temperaturoje.
laukiu pagalbos
QUOTE(Emperatriz @ 2011 10 18, 18:55)
laukiu pagalbos
1 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
2 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
3 -dieną - laikyti ramiai,nejudinti
4 -dieną - kartą dienoje pamaišyti
5 -dieną - vakare pridėti:
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno
1 stiklinę miltų
6 -d -pamaišyti kartą dienoje
7- d - """"""""
8- d - """""""
9 -d - """"""""
10 dieną iš ryto pridėti visko ,kaip 5 -tą dieną
Tą pačią dieną reikia kepti.Pirmiausia visą raugą dalyti per pusę(čia jeigu norima jo ir toliau turėti).Vieną pusę palikti kepimui,o kitą dalinti dar per pusę.Vieną pusės dalį pasilikti sau dėl raugo, antrąją dalį galima kam nors duoti arba pridėti prie kepimo dalies.Jei neketiname daugiau raugo turėti,tai kepame nedaliname,kepame iš viso raugo.
Kepimui: į kepimo dalies raugą dar pridedame
1 stiklinę cukraus
1 stiklinę pieno (nedejau, nes neturejau)
3 kiaušinius (buvo like tik 2 kiausiniai M dydzio, tai juos tik ir dejau)
3 stiklines miltų (dejau tik 2, nes nepyliau pieno, ir truko vieno kiausinio)
pusę stiklinės aliejaus (dejau puse stiklines istirpinto margarino)
1 šaukštas kepimo miltelių (dejau viena a.s. su kaupu)
1 šaukštas vanilinio cukraus
Bandyk pagal sita recepta, tavajame man atrodo, kad mazokai miltu (turi gautis grietines konsistencijos tesla). Gal as klystu???
teslos konsistensija labai gera gaunasi - nei skysta nei tirsta, nezinau kas ne taip. Sakau gal per daug aliejaus kad susmenga O gal per ilgai tesla maisau su maisykle, gal rankomis teikia ismaisyt ir viskas , bet ar nuo to susmenga? Gal tempoj mazesnej reik kept?
dekui uz receptuka, pabandysiu sita kita karta, dabat jau maniskis 5 diena auga, nzn ka darysiu kai sulauksiu 9tos
dekui uz receptuka, pabandysiu sita kita karta, dabat jau maniskis 5 diena auga, nzn ka darysiu kai sulauksiu 9tos
gal kas turite Hermano "vaiku" Panevezyje? Labai noreciau