QUOTE(Teka @ 2010 10 26, 20:51)
1. kiek pirmą kartą reikia pilti tos druskos? nei ant pakelio, nei instrukcijoj nėra parašyta.
3. ar gali būt, kad durelės neužsifiksuoja, t.y. neįmanoma jų atidarytų laikyt. nei kiek nei kiek. jos iškart užsidarinėja
pilti tiek, kiek telpa, iki viršaus, išstumiant vandenį - tai normalu.
dureles būna arba su reguliuojamais arba automatiniais vyriais - jei reguliuojami reikia tiesiog pareguliuot vyrių stiprumą.
QUOTE(Teka @ 2010 10 26, 21:18)
kodėl tabletės reklamos burbulas? o ką dar naudot? tipo skystį? aš tai pvz per tas neatsidarančias normaliai dureles net neįsivaizduoju, kaip reikėtų ten tą skystį įpilt?
skystis lygiai toks pats burbulas kaip ir tabletės. Yra tiesiog paprasti milteliai, kam išradinėt dviratį?
manau tik tam, kad pinigus nuplėšt "už naujovę".
QUOTE(Teka @ 2010 10 26, 22:33)
nu pirmą kartą girdžiu dėl tos druskos
negi tikrai naudojant tas all in 1 tabletes, druska nenaudojama
kažkaip be ryšio sakyčiau. o vanduo tai pas mus žiauuuuriai kietas... tai kų daryts?
mane tai labiausiai nervina, kad reik indus praplaut, kad dėt į indaplpvę
visiškas absurdas šiaip jau. nuplauni maisto likučius, praktiškai indus išsiplauni, vandens ten sunaudoji, tada dar su indaplove..
Viskas dar priklauso, ar indaplovė turi taip vadinamą 3-in-1 (ar multitab) funkciją, kuri pritaiko plovimo procesą prie tabletės naudojimo niuansų. Taigi:
a) jei turi šią funkciją, tada indaplovė geriau išnaudoja tabletę, o vandens minkštinimo lygis nustatomas ant minimalaus, t.y. visai neišjungiamas, o naudojamas minimaliai. tik dažniausiai dėdami tabletes žmonės druskos į talpyklą nededa, o įjungus 3-in-1 funkciją indaplovės indikatoriai nerodo trūkumo. Taip gadinasi vandens minkštinimo įrenginys, ir plius visa indaplovė kalkėja.
jei nėra šios funkcijos arba ji neįjungta, tada vistiek reikia dėti druską ir skalavimo skystį, nes indaplovė jų pasiges ir degs indikatoriai. Aišku, juos galima ignoruoti ir laukti kol indaplovė neapsikentusi "užsilenks"
O mokėt už tabletes, kai galima tiesiog naudoti pigesnius miltelius nematau prasmės.
jei vanduo labai kietas, tai dar reikėtų ne tik įpilti druskos, bet ir pasitikrinti koks indaplovėje nustatytas vandens minkštinimo lygis (žr. instrukciją).
Pritariu Žilvinui, geriausia naudoti atskiras priemones, ir taip pat svarbu tinkamai prižiūrėti indaplovę - ją nuriebalinti ir nukalkinti kas kelis mėnesius.
niekas nesako, kad reikia indus praplauti prieš dedant į indaplovę - reikėtų tik į šiukšlių dėžę nukrapštyti didžiausius nešvarumus (maisto likučius), o ne dėti su puse kepsnio ir ryžių porcija į indaplovė
QUOTE(norala @ 2010 10 26, 22:40)
Besiknaisiodama internete radau Firmos" SCHLOSSER" technika, tame tarpe ir indaploves... Gal kas naudojate ir galit pakomentuoti, nes kaina tai labai vilioja
na, bent gartraukius tai kiek teko girdėt lanksto kažkur sandėly savanorių prospekte ar vilniaus apylinkėse. Indaploves tai matomai iš democratic republic of china people ima - tada jau geriau kokį pigų whirlpool senukuose pažiūrėkit, ten pat rinkta