Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 7

QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 22:36)
Labai ačiū man šie patarimai pravers,bet tas darželis toks,na kaip ir prie spec kaip supratau jis logopedinis,tai manau ten turėtų būt kvalifikuotos,ryt kai eisiu pasišnekėt tai ir pranešiu iškart,kad ne prie ramiųjų,o ir PPT prie pat tai užeisiu pasikalbėt,nes mama sakė vaikutį pažiūrės tai naudosiuos proga bigsmile.gif
Papildyta:
O va dar norėjau paklausti man pasiūlė knygą"mažylio sutramdymas" tipo nuo 1-4 metų skirta gal kuri skaitė,turi kokių atsiliepimų?
Dar važiuosiu į polikliniką tai ir pas neurologą musėt reikės,nu aš jam pasakysiu tada,gal pats pasiūlys siuntimą į kokį VRC.

svarbiausia, kad jus priimtų į darželį
aš tokios knygos neskaičiau, nes tais laikais dar nebuvo, bet ir galimybės neturėjau nusipirkti.

naujausia info apie mūsų susirinkimą viskas čia http://bitelingo.lt/
žemėlapis http://bitelingo.lt/?page_id=19
kas galėsite ateikite maloniai lauksime balandžio 15 diena 18,3 valanda
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 04 08, 20:47)
Mergaitės turiu klausimėlį.
Mano vaikas dabar lanko VRC dienos stacionarą, pirminis kreipimais psichiatro kons buvo dėl mikčiojimo, tada ir užrašė į eilę dienos stac. Kai jau patekome gydytoją klausinėjo visko nuo A iki Z, apie mikčiojimą pirmiausiai ir kalbėjau. Į dienos tac patekome 03.31, logopedė dirba antrad ir ketvirtad , tai mes jau 8 diena praradome, liko 7-ios, o pas logopedę dar nebuvome. unsure.gif
Mergina kuri būna su vaikučiais sakė jog skambinčiau gydytojai, gal pamiršo, gal...na ryt skambinsiu, bet pamaniau gal jūs ką nors patarsit, gal sakau reik kokių lauktuvių... gal susidūrėte su tuo?
O iš esmės iš ''mokyklėlės''- mes taip vadinam, parsinešėm tiek negerovių, kurių neturėjom  doh.gif  , kreipėmės pagalbos, o gaunam  blink.gif  tongue.gif .
Siaubelis apima, tik tikiuosi, jog ateity nematys to ir nekartos, pamirš ...gal  unsure.gif

ne lauktuviu nereikia, tiesiog pasakykite, kad jums logopedas svarbiausias sioje situacijoje, o pas ji dar nebuvote. Butinai pasakykite.
Deja, maniskis patyre pirmas rimtas patycias butent VRC verysad.gif tiesa buvo ten labai probleminiai vaikai, kuriems ir mano kalbejimas buvo toks..kad galejau ir pati gauti i dantis blink.gif doh.gif

Ginte77nesakyciau, akd lengvaiu..deja..priklauso nuo vaiko, nuo aukletojos, nuo ligos sudetingumo..maniskis ne hiperiukas, bet pakeiteme 4 darzelius doh.gif tarp ju ir valstybiniai ir isgirti Valdorfo..zodziu..jei dirba zmogus, SUPRANTANTIS vaika ir problema, jis gali rasti kelia, kaip susitvarkyti, bet tikrai nera visiems galiojanti taisykle..be to dazrelis, dar darzelis...o mokykla doh.gif jei tik bus mokytoja, kuri mkes su kalse dirbti, inegruoti vaika bent socialiai (as nekalbu apie mokymasi) jau bus vieni rezultatai, o jei ne..tai ir depresija, ir protestas, o jau mokslai is viso nebeegzistuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GinteZZ @ 2010 04 08, 19:02)
sunkiausias laikotarpis yra iki 3 metų,

Maniškis net ir labai neklausydamas ir išdykaudamas kažkaip sugeba daugelį žmonių apžavėt

Aisku, labai negraziai as cia pasakysiu, bet tik labai labai mazai daliai vaiku, paaugus simptomai sumazeja. Kitiems, bus tik sunkiau. Ir tik sunkiau. Ir problemos vis dides. Ir bus vis kitokios. Nebent, vaikui visos ligos yra tik "priklijuotos etiketes", tada gal ir palengves. Nors visom to linkiu.

Maniskis, irgi, pirma ispudi sudaro pribloskianti. Visi, be isimties, ji isimyli, ir nemato beveik jokiu bedu. Dar nebuvo tokio zmogaus, kuio jis neapzavetu. Jis be gali paslaugus, zingeidus, idomus, geras, mielas, mandagus. Taip buvo nuo kudikystes ir dabar taip pat. Bet tai tik pirmas ispudis.Pabendravus ilgiau viskas islenda. Va, su draugais per Velykas buvom Legolande. Jie maniski mato ne pirma karta, bet visada budavom namie (saugi ir pazistama vaikui zona, nekelianti jam hiperaktyvumo), susitikdavom, ka vaikas budavo su vaistais ir salia buvom mes- pastovus rankinis stabdis su seimos taisyklemis ir ribomis. Legolande mano dickis "lipo sienomis". Jokio baimes jausmo, jokio girdejimo, jokio galvojimo. Pakraupo visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 08 balandžio 2010 - 21:09
Būtent,kad manoji irgi miela labai,ateina,apsikabina,pabučiuoja ir visada visada šypsosi,dar kokias grimasas išdarinėja aksčiau visi sakydavo ką čia per vunderkindą atvežei,nes labai anksti viską daryti pradėjo ir sakydavo super judri,bet kai pradėjo vaikščioti ir va šiek tiek vėliau tai viskas,kas ji per vaikas,iš kur ji tokia,bet ir sako,kad ji iš tų žmonių ant kurių neišeina ilgai pykti....prieš kelias dienas girdėjau kad ir nesveika pavadino,kai pamatė ką ji išdarinėja verysad.gif
Buvau darželyje,vietų nėr,bet sakė žada vieną vaiką pasiimti tai tada mes galėsim eiti,tai laukiu skambučio kaip išganymo 4u.gif
Man migdymas yra kažkoks linčo teismas,išsinėrvinu ir aš ir ji,bet ji taip malasi duodasi kelasi ir vėl gulasi,geria pieną ir duodasi kojom ir su viena ranka ir tą buteliuką pieno per kokius 4 kartus išgeria(atiduoda man ir vėl prašo) bet ir užmiega tik žiūrėk katik malėsi o ir jau miega,taip staigiai,kaip aš tai vadinu "moku per sekunde užmigti"
Atsakyti
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 08, 21:16)
Man migdymas yra kažkoks linčo teismas,išsinėrvinu ir aš ir ji,bet ji taip malasi duodasi kelasi ir vėl gulasi,geria pieną ir duodasi kojom ir su viena ranka ir tą buteliuką pieno per kokius 4 kartus išgeria(atiduoda man ir vėl prašo) bet ir užmiega tik žiūrėk katik malėsi o ir jau miega,taip staigiai,kaip aš tai vadinu "moku per sekunde užmigti"

Ir hiperiukams budingas neramiu kojyciu sindromas ir staigus uzmigimas.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 08, 21:50)
ne lauktuviu nereikia
Deja, maniskis patyre pirmas rimtas patycias butent VRC...

Na atsisveikinimui ir taip kažką galvočiau.
Ryt skambinsiu, bandysiu primint. Vyras ryte nuveža, o atsiimant jau gydytojos nebėra. Bandysiu dar sužinoti apie kvotas , kiek ir ko mums priklauso, gal p to bandysim kreiptis į Karoliniškes. Tik va , kad nepereikvot.
Mano vaiką vadina ''mažium'' , jis pyksta, sakė , ir pats taip vadins, tai kalbėjom apie ''auksinę taisyklę'' - nedaryti kitiems to, kas pačiam nemalonu.
Ne visi vaikai man ten patinka blush2.gif
Kad tik nebūčiau padariusi klaidos atvedusi jį čia.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 04 08, 21:22)
Ne visi vaikai man ten patinka  blush2.gif

Kad tik nebūčiau padariusi klaidos atvedusi jį čia.

Va va, mano vaikas irgi ne visiems patinka lotuliukas.gif

VRC maniskis du kartus gulejo, 3,5 metu (kartu su manim), ir 10 metu - vienas. Visko ten buvo, taip, vaiku visokiu yr, bet maniskis irgi ne "silkinis". Blogiau, manau, nebus. Gatvej, darzely, mokykloj, tu blogybiu per akis. Ir kasdien.
Nors cia, Svedijoj, kai maniskiui tikslino diagnozes- i ligonine negulde. Kasdien veziojom stebejimams, uzsiemimams, nors ligonine toli.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 04 08, 22:20)
Ir hiperiukams budingas neramiu kojyciu sindromas ir staigus uzmigimas.

O kap pasireiškia tas neramių kojyčių sindromas?
Ne ji tarkim ir dieną duodai,aksto pasiema buteliuką atsigula ar ant žemės ar ant lovos ir kojom duodasi tai jas į viršų kelia,tai skečiojasi,bet kojos visada juda.O kai sėdi ant kėdės,ar virtuvėj ant kampo tai taip pat kojas ant stalo kelia ir malasi kojom,buvo net stala nuvertus kai atsirėmė kojom ir stūmė stalą.Žodžiu kojos dirba visada ir naktim labai su kojytėm unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 04 08, 22:28)
Gatvej, darzely, mokykloj, tu blogybiu per akis. Ir kasdien.

Neguli jis, tik 8-14 būna centre.
O labiausiai neramina kaip įskiepyti savivertę, kaip išmokyti priimti gerus sprendimus, nepasiduoti bendraamžių spaudimui, oiiii. Su dukra buvo ( nžn kodėl rašau buvo, gal yra, nes dar viskas priešaky) lengviau. Bernai kitokie, ir dar man ''senatvėj'' toks išbandyma wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 04 08, 20:47)
Mergaitės turiu klausimėlį.
Mano vaikas dabar lanko VRC dienos stacionarą, pirminis kreipimais psichiatro kons buvo dėl mikčiojimo, tada ir užrašė į eilę dienos stac. Kai jau patekome gydytoją klausinėjo visko nuo A iki Z, apie mikčiojimą pirmiausiai ir kalbėjau. Į dienos tac patekome 03.31, logopedė dirba antrad ir ketvirtad , tai mes jau 8 diena praradome, liko 7-ios, o pas logopedę dar nebuvome. unsure.gif
Mergina kuri būna su vaikučiais sakė jog skambinčiau gydytojai, gal pamiršo, gal...na ryt skambinsiu, bet pamaniau gal jūs ką nors patarsit, gal sakau reik kokių lauktuvių... gal susidūrėte su tuo?
O iš esmės iš ''mokyklėlės''- mes taip vadinam, parsinešėm tiek negerovių, kurių neturėjom  doh.gif  , kreipėmės pagalbos, o gaunam  blink.gif  tongue.gif .
Siaubelis apima, tik tikiuosi, jog ateity nematys to ir nekartos, pamirš ...gal  unsure.gif

Mano vaikas niekad nemikciojo, bet bunant VRC viena "pedagoge" ji taip "paauklejo", kad vaikas is baimes pradejo mikcioti ir paskui tik po 2 savaiciu jam galutinai praejo. Jau 2 metai praejo, bet prisiminus man ir dabar siaubas ima, kaip galima buvo sitaip maza vaika gasdinti, ir gaila, kad as kazkaip neisivaizdavau kas toje situacijoje bus ir neuzsistojau tada laiku savo vaiko...

Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2010 04 08, 21:03)
svarbiausia, kad jus priimtų į darželį
aš tokios knygos neskaičiau, nes tais laikais dar nebuvo, bet ir galimybės neturėjau nusipirkti.

Turiu ta knyga, tikrai ji nera ta, kuria reiktu skaityti del hiperaktyviu vaiku. As tik siaip del jumoro paskaiciau, nes autorius tokiu juokingu stilium raso.

Apie hiperiuksu geriausia skaityti specializuota literatura (tik ji daugiausia anglu kalba buna, nors glaima kartais rasti ir lietuvisku).

Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 04 08, 22:04)
Aisku, labai negraziai as cia pasakysiu, bet tik labai labai mazai daliai vaiku, paaugus simptomai sumazeja. Kitiems, bus tik sunkiau. Ir tik sunkiau. Ir problemos vis dides. Ir bus vis kitokios. Nebent, vaikui visos ligos yra tik "priklijuotos etiketes", tada gal ir palengves. Nors visom to linkiu.

Nu palengvejimą aš turėjau ta prasme, kad tik viakui būnant jau gerokai virš 4 galėjau pirmą kartą nueiti be jo į tualetą, tik virš 4 jis pradėjo pats užmigti, ir tada nors valandą laiko galėjau gauti per dieną sau. Į parduotuvę ir dabar kartu veduosi tik labai ypatingais atvejais, bet iki 3 metų to iš viso negalėjo būti, ant rankų jis nebūdavo, vežime irgi, o jei paleisdavau - girebdavo ir verdavo žemėn viską iš eilės... Kas dar? Jau gal kažkada pasakojau apei jo aistrą valytuvams, paleistas lauke bėgdavo prie mašinų galinio stiklo vlaytuvų, girebdavo ir lauždavo juos iš pat "šaknų", už sulaužytą valytuvą mokėdavau savininkui maždaug po 300 Lt. Nuo 3,5 metų nustojo tą daryti, tiksliau vis dar pribėga prie valytuvo, bet itk paliečia, o nelaužia. Nu ir šiaip dabar jau galima su juo dėl kažko susitarti, ypač būnant namie ir kai tik 1 suaugęs namie. visgi tai man nepalyginama su 1,5 metų amžiumi, kai iš viso nebuvo įmanoma jokiu atveju dėl nieko susitarti.
O kiek jam yra etiketė, kiek liga... Visada stengiuosi galvoti apie tai kaip apie vaiko savitumą, o ne ligą, ir labai myliu jį tokį, koks jis yra. Ir vis dar tikiuosi, kad išaugs jis iš savo problemų. Jei neišaugs, ieškosiu labiau tinkačios aplinkos... Bet nesijaučiu nelaiminga dėl to, kad mano vaikas kitoks, kažkaip net kai sunku būna, esu laiminga, kad aš turiu jį, o jis mane...
Atsakyti
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 08, 22:34)
O kap pasireiškia tas neramių kojyčių sindromas?
Ne ji tarkim ir dieną duodai,aksto pasiema buteliuką atsigula ar ant žemės ar ant lovos ir kojom duodasi tai jas į viršų kelia,tai skečiojasi,bet kojos visada juda.O kai sėdi ant kėdės,ar virtuvėj ant kampo tai taip pat kojas ant stalo kelia ir malasi kojom,buvo net stala nuvertus kai atsirėmė kojom ir stūmė stalą.Žodžiu kojos dirba visada ir naktim labai su kojytėm unsure.gif

pas mus tai taip pasireiskia : jau guli lovoj ir judina kojos peda, nu taip tarytum i muzikos takta mintu .. pajuda taip ir uzmiega, ir sakyciau netgi labai greit "atluzta" biggrin.gif ..cia tik kalbejo su manim , o jau uz minutes miega . nu keista man kazkaip g.gif nei uz ka negaleciau uzmigt judesy..
Atsakyti