QUOTE(aukseklaipeda @ 2010 10 21, 21:34)
Ar as galiu duoti tuos vitaminus kartu su conterta? Mano vaikui priskyre dvi tabletes. Tik sia savaite jis skyriuje adaptavosi ir tapo toks, koks yra namie. Ji pradejo girti.
mano vaikas prieš pusmetį gėrė kartu concerta ir vitaminus, tikrai geriau, juk jie pastiprina. nemačiau jokio pašalinio poveikio.
QUOTE(Milux @ 2010 10 21, 22:32)
su draugais jis zaidzia viska ka nori as kaip pavizdi daviau kad pas ji yra laikas ir zaidimai su vaikais,
o del kompiuterio tai tu ne taip supratai vel mane

jam anksciau leisdom kada laisvas laikas zaist bet nuo to butent nukentejo mokykla, jo elgesys , nieko nenorejo nei eit su draugais i lauka , nieko, net i tuoleta nenueidavo, susisneket neimanoma, viskas negrai, niekam laiko nera, visas irzlus, nervotas, tai po to ir nusprendem draust kompiuteri koki tai laika, viskas susitvarkydavo, vel leisdavom ir vel tas pats, po tokiu keliu bandymu ir priejom prie to kad i diena 2 val tezaistu ir tai niekaip tada neatsiliepia nei jo elgesyje, niekur, viskas gerai.
o kompiuteris jai nezinojot - visai ne turiningas laikoleidimas ir is to nieko naudingo vaikas negauna, beje ir spec. rekomenduoja jai leisti tik iki 2 val.
as nesu kokia ragana, kad viska draudziu, jus kiek supratau nesupranbtat esmes ir priezasties tu veiksmu, jie neatejo seip sau va man nepatinka ir neleisiu ir kaip jus sakot kad jis negali bet ko zaist nes tai gal mamai nepatiks, visiskai ne tai.Prie tu draudimu buvo prieita palaipsniui, darant isvadas , nes kitaip as savo vaiko nesuvaldyciau, nesimokytu ir butu kaip cia daugumai mamyciu
QUOTE(vario @ 2010 10 21, 23:40)
P.P.P.S nežaidė niekada maniškis puzlėmis, neieškojo skirtumų, nedėliojo jokių tvarkingų sąsiuvinukų į papkytes. Niekada. Nors bandžiau ir bandau tą nuolat.
Maniškis pildo sąskaitas, rašo meniu būsimam restoranui, ardo kasos aparatus. Viskas yra tikra ir naudojama. Namie kokie septyni kasos aparatai. O dar, kokie du šimtai per jo gyvenimėlį, išardytų iki varžtelio ir jau išmestų. Va kokie maniškio pomėgiai.
be šansų ir pas mus, jovalas ne tvarka pas mano vaika tašėje, jokie pamokymai milijonus milijonus kartu vienodai, sąsiuviniai plyšta, knygos susilanksto, tušinukai dingsta, jokios papkės negelbėja

puzzle kančia buvo, dėliojome kartu 5 minutes, smulkioji motorika atsilieka pas mus labai, kas yra smulku siaubiakas. vat kad rašo, rašo per dvi eilutes mažiausiai.
QUOTE(Milux @ 2010 10 22, 00:06)
Tai buten kad tos taisykles jos atejo su laiku ir jos mum padeda, vaikas nesipriesina tam , bet kai yra rezimas, tada jis tiksliai zino ka ir kaip gali daryti ko ne ir jo elgesys visai kitoks, jis uzsiema veikla savo kada laisvas, kada pamoku laikas daro pamokas ir jokiu neaiskumu nekila, atsisakem tam tikru zaidimu tik todel kad jie kenke jo nervinej sistemai ir aplinkai.Lanke futbola, na nesigavo jam ten draugiskai, pats atsisake ji lankyti, su hokejum geresni reikalai bet yra su kuo barasi, mokytoja pyksta kad per ji reikia nutraukt treniruote, tai susedom su juo ir as pasiuliau gal jam vertetu ka kitka palankyt, pasiuliau kelis pavizdzius, na kur jis linkes ir sutarem kad jis pagalvos ir jai ka nuspres keisti pasakys man.
Tie pokalbiai musu nera istysiniai ir ilgi, jie buna jai kazkas nutinka, jai jo elgesys yra neigiamas, kalbames graziai, ramiai, kad ir jam butu idomu, jis pats man visada uzduoda milijona klausimu per kiekviena pokalbi.
taisyklės yra gerai, o jai dar laikosi dienotvarkės iš vis nuostabu. pas mano vaika atrodo beviltiška, pareina iš mokyklos ir laksto po kambarį net striukės nenusivilkęs. nors jau ką milijonus jau miliardus kartų kartota, kad nusirengiame ir pasidedama, juokaujate beviltiška. ir taip kiekviena diena nuo ryto iki vakaro persirenka, nusiplauk rankas, nusiprausk, pamokas einam ruošti, einam valgyti, einam žaisti, einam pasivaikščioti. kuo ilgesnis kalbėjimas tuo vaiką siutina labiau, nes jam jau reikia savo darbus daryti. kai vakar gavo 6 iš lietuvių, košmaras atėjo per viena minutę pasakė kad negerai jaučiasi, kad blogai. o kad pasinagrinėti ne tada jau reikia verkti, o jei dar giliau tada dar blogiau. tada išklausau viena minute jis manęs išklauso viena minute ir toliau einame.
apie kompiuterį mano kitokia nuomone, mano vaikas gauna tik tada kada reikia mokyklai, ir jei viska spėja pasidaryti, na jei aš ko neprigalvoju

realiai per savaite mano vaikas gauna dvi valandas. neesu prieš nusiteikusi, bet jei ilgiau pasėdi, t.y. kiekviena diena tada jau šakės, jis prie to kompo šokinėja, kojos vos ne ant sprando neatsiranda, o ką kalbėti apie nervine sistema bliauna pats atsisėdęs.
ne taisyklės užkibo, o gera girdėti, kad jūsų vaikas jų laikosi ir pats viska susideda, susiruošia ir t.t. pas mus taip nėra

aišku visada laikomės sukurtų savo, bet visada reikia priminti kas minute, ką darysime, jei dėmesys nuklysta vėl priminti.
manau kad jums viskas bus gerai.