Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 7

QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 11:16)
Tai a,ka ir jai kad ir kokių bepirktum jie įdomus tik kol išardo.Dabar ir maniau apie kaladėles,ir tą stovą kur maunasi tokie plastmsiniai žiedai.
Jum gerai,kai ji kėdutėj ar manieže sėdėdavo,ji jau laksto nuo 9 mėnesių ir niekur nesėdi,nuo tada kai pradėjo valgyt dar niekad nemačiau,kad atsisėdus valgytų doh.gif
Dėl darželio pas mus mieste nuo 2 metų,tai nuo rugsėjo ji jau eis į darželį....tai sakiau pirmą mėnesį nuvesiu,pareisiu ir miegosiu,kadišsimiegot ir pailsėt,o tada jau darbo ieškosiu.

Mano dickis nezaide jokiais zaislais. Nei kaladeles nepatiko, nei puzles, nei konstruktoriai. Vienu metu labai enceklopedijomis domejosi, gal kai kokiu 4 metu buvo. bet labai trumpai. Tik viska ardydavo. Su atsuktuvu namie visus varztus issukdavo. Laikrodziai, televizoriai , radijos ir pan.

Pradejus lankyti lopseli, po dvieju menesiu buvom iskviesti pas direktore "ant kilimelio", su grasinimais ir liepimais atsiimti vaika unsure.gif
Atsakyti
Na gal čia ne hyperaktyvumas,gal tikrai išaugs,gal toks charakteris,temperametas,o gal prašyt siuntimo į VRC,na bet ji juk maža kaip ją ten tirtų, stebėtų?Juk nei pasikalbės su ja,nei kokių testukų neatliks,nei papaišys ji normaliai.O gal čia aš kalta,ne taip ką darau,ar aplinka....mėtau akmenis į savo daržą ir kaltinu save.
Dabar bijau to darželio,kad nepabėgtų,bu jeigu rankena pasiekia ir ją reik palekt tai ji ar pati,ar atsinešus ką nors ir pasilipus ją pasiekia,atsidaro ir pirmyn bėgt,o kaip pastebėjau(eidam dukterėčios pasiimt) jokių kabliukų,kartais tik grupės durys uždarytos, kitos atidarytos ir tik bėk
Atsakyti
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 15:24)
Na gal čia ne hyperaktyvumas,gal tikrai išaugs,gal toks charakteris,temperametas,o gal prašyt siuntimo į VRC,na bet ji juk maža kaip ją ten tirtų, stebėtų?Juk nei pasikalbės su ja,nei kokių testukų neatliks,nei papaišys ji normaliai.O gal čia aš kalta,ne taip ką darau,ar aplinka....mėtau akmenis į savo daržą ir kaltinu save.
Dabar bijau to darželio,kad nepabėgtų,bu jeigu rankena pasiekia ir ją reik palekt tai ji ar pati,ar atsinešus ką nors ir pasilipus ją pasiekia,atsidaro ir pirmyn bėgt,o kaip pastebėjau(eidam dukterėčios pasiimt) jokių kabliukų,kartais tik grupės durys uždarytos, kitos atidarytos ir tik bėk

nu jau... irnesakyk.gif nepabegs .. tik akletojas reikia perspet i polinki dingimui smile.gif ir viskas bus gerai.. jos tam ten ir yra , kad saugotu ir mokintu vaikus . o i darzeli butinai vesk.. bent jau pailsesi diena jei nakti neiseina g.gif
Atsakyti
Stebiu tą darželį ir tą auklėtoją,nes mano mergička eis į tą pačią grupę ir ta pagindinė auklėtoja ne kokia....įtariu su ja problemų tai turėsiu ir nesupratimo,nes sesers vaikui buvo problemų darželį tai dieve padėk ką ta auklėtoja šnekėjo ir kaip šnekėjo.Nu žodžiu palaukim to darželio.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2010 04 07, 14:37)
Mano dickis nezaide jokiais zaislais. Nei kaladeles nepatiko, nei puzles, nei konstruktoriai. Vienu metu labai enceklopedijomis domejosi, gal kai kokiu 4 metu buvo. bet labai trumpai. Tik viska ardydavo. Su atsuktuvu namie visus varztus issukdavo. Laikrodziai, televizoriai , radijos ir pan.
Pradejus lankyti lopseli, po dvieju menesiu buvom iskviesti pas direktore "ant kilimelio", su grasinimais ir liepimais atsiimti vaika  unsure.gif

man irgi ir grasino, ir viska...kad nebeitume i darzeli doh.gif ax.gif .. bet negi as kalta , kad auklytem truksta kompetencijos darbui su smarkuoliais blush2.gif ...o po darzelio , jau pries pirma klase , irgi buvo ismete is mokyklos . is pradziu prieme , po savaites ismete doh.gif (nu po tos savaites , kai tipo mokytoja turi susipazint su vaikais) ... tai toki veja uzkeliau, kad kaip silkiniai vel atgal priime ax.gif .. zodziu ..laikomes mamytes mirksiukas.gif ir kaip kazkur kazkas rase " manes neisgazdinsit - turiu vaika " thumbup.gif thumbup.gif superini-hiperini wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 16:20)
Stebiu tą darželį ir tą auklėtoją,nes mano mergička eis į tą pačią grupę ir ta pagindinė auklėtoja ne kokia....įtariu su ja problemų tai turėsiu ir nesupratimo,nes sesers vaikui buvo problemų darželį tai dieve padėk ką ta auklėtoja šnekėjo ir kaip šnekėjo.Nu žodžiu palaukim to darželio.

judriu vaiku niekas nenori turet nei darzeli grupej, nei mokykloj... visaip stengsis atsikratyt . o kam ? juk patogiau grupej turet tik tokius kurie sedi kaip tortai biggrin.gif .. o cia laksto... doh.gif ... zodziu gerk arbatzoliu arbatytes, stiprink nervu sistema ... nes tau tu nervu matau prireiks 4u.gif
Atsakyti
Yra darželių nuo pusantrų,rytoj einu pas direktorę kalbėtis,ar yra laisvų vietų,jei yra eisim jau į darželį bent pusei dienos drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinderella2: 07 balandžio 2010 - 16:52
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 06, 21:53)
Jezau kaaaip aš pavargau....nu visiškai nieko negaliu pasidaryt ir laiko sau skirti,nei pavagyti žmoniškai,nei nusimaudyti žmoniškai,nei miegoti žmoniškai,nei kur nors nueiti.Jau pamiršau svečius ne tik pas draugus,bet ir pas gimines,o ir namie nemėgstu priiminėt svečius.Visa diena tik jai ir su ja,o ir naktis tas pats,nu nė sekundei negaliu nusisukt tikrąją šio sakinio prasme.Jau tuoj žvairuot moksėiu,nes viena akis ir ausis į vaiko pusę ne tik dieną,bet ir naktį.Niekas nenori man jos pažiūrėti,o tik mokyt gudrūs ir sakyt,kad diržo negavus ir klijuot pravardes.Jau net pas daktarę nujėus noris kaukt darykit ką nors,kad ji bent miegotų,nes ir pati pavargta,o aš neatsilieku.Prabudinėja kas valandą,kas kelias,o aš per tiek laiko taip ir neužmiegu normaliai

Klausykit gal patarsit kokius žaislus pirkti tokio amžiaus vaikučiui?Ketinu eit papirkt naujų,įdomesnių,bet net neįsivaizduoju ką,dvi  dienas vaikštau ir vis ieškau ieškau,nu bet atrodo nėra kas jai būtų įdomu.
Dabar va kaip kažkuri rašė prieš einant į parduotuvę laktom kol pasiprašo ant rankų,o tada gretuku į parde apipirkt,tai bent tn išeina apsitvarkyt su ja.

dėl miego nežianau ką patarti mums jokie patarimai nepadėjo schmoll.gif taip ir keitaliavau vietas, kad nors kiek pamiegotų doh.gif
greitai jau nebekreipsi dėmesio į tokius žmones, patikėk arba pasiūlyk savo mergytę, kad padabotų lotuliukas.gif
mums jokie jokie žaislais netiko, viskas geriausia buvo ką buvo galima sulaužyti, supjaustyti, išardyti doh.gif

apie sėdėjima be šansų tokiame amžiuje doh.gif na nebent kokios spalvotos kalėdėles, kurias su paslėpta mintim galėtų sunešti sudelioti į tam tikra vieta.

QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 17:52)
Yra darželių nuo pusantrų,rytoj einu pas direktorę kalbėtis,ar yra laisvų vietų,jei yra eisim jau į darželį bent pusei dienos drinks_cheers.gif  4u.gif

sėkmės pokalbyje, oj kaip tave suprantu, bet nors kiek ji ten pabus ir tu atsigausi prieš darbo paieška.

o man jau stoga rauna, kaip reikia rasti mano vaikui mokykla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 12:16)
Tai a,ka ir jai kad ir kokių bepirktum jie įdomus tik kol išardo.Dabar ir maniau apie kaladėles,ir tą stovą kur maunasi tokie plastmsiniai žiedai.
Jum gerai,kai ji kėdutėj ar manieže sėdėdavo,ji jau laksto nuo 9 mėnesių ir niekur nesėdi,nuo tada kai pradėjo valgyt dar niekad nemačiau,kad atsisėdus valgytų doh.gif
Dėl darželio pas mus mieste nuo 2 metų,tai nuo rugsėjo ji jau eis į darželį....tai sakiau pirmą mėnesį nuvesiu,pareisiu ir miegosiu,kadišsimiegot ir pailsėt,o tada jau darbo ieškosiu.

cia jau mamos parase...bet gali buti pradzioje aukletoju skundai, paskui koks direktores uzsiminimas, kad tavo vaikas nenormalus ir jie tokiu neaukleja doh.gif verysad.gif tiesiog buk pasiruosusi ir paruosk juo pacius, kad galetum jiem bent kokius metodus vaiko sutramdymo duoti..pvz. kad nebaustu sedejimu ramiai, ar stovejimu kame, kad hgeriau tegu liepia sudelioti batus tvarkingai, ar issluoti grupe..zodziu judirma vaikui turi buti duodamos ribos, bet nesukaustymas vienoje vietoje...
Vario, nu siaip as manau, kad jis demesio reikalauja ir rodo savo savarankiskuma..nes net kai apsakau, laikas valytis dantis jis pyksta, nes JIS PATS turi pirmas tai apsakyti, ne as..kitu atveju tipo as valdau..zodiu..durna konkurencija, bet jis labai nori reguliuoti musu seimos gyvenima doh.gif
Atsakyti
Labai ačiū man šie patarimai pravers,bet tas darželis toks,na kaip ir prie spec kaip supratau jis logopedinis,tai manau ten turėtų būt kvalifikuotos,ryt kai eisiu pasišnekėt tai ir pranešiu iškart,kad ne prie ramiųjų,o ir PPT prie pat tai užeisiu pasikalbėt,nes mama sakė vaikutį pažiūrės tai naudosiuos proga bigsmile.gif
Papildyta:
O va dar norėjau paklausti man pasiūlė knygą"mažylio sutramdymas" tipo nuo 1-4 metų skirta gal kuri skaitė,turi kokių atsiliepimų?
Dar važiuosiu į polikliniką tai ir pas neurologą musėt reikės,nu aš jam pasakysiu tada,gal pats pasiūlys siuntimą į kokį VRC.
Atsakyti
QUOTE(Cinderella2 @ 2010 04 07, 22:36)
Labai ačiū man šie patarimai pravers,bet tas darželis toks,na kaip ir prie spec kaip supratau jis logopedinis,tai manau ten turėtų būt kvalifikuotos,ryt kai eisiu pasišnekėt tai ir pranešiu iškart,kad ne prie ramiųjų,o ir PPT prie pat tai užeisiu pasikalbėt,nes mama sakė vaikutį pažiūrės tai naudosiuos proga bigsmile.gif
Papildyta:
O va dar norėjau paklausti man pasiūlė knygą"mažylio sutramdymas" tipo nuo 1-4 metų skirta gal kuri skaitė,turi kokių atsiliepimų?
Dar važiuosiu į polikliniką tai ir pas neurologą musėt reikės,nu aš jam pasakysiu tada,gal pats pasiūlys siuntimą į kokį VRC.

VRC isvados skambes taip arba panasiai: Diagnoze - emociju sutrikimas vaikysteje, Isvados logopedo ir psichologes - vaiko smulkioji motorika atitinka 20 men. ( cia kaip pavyzdis), savarankiskumas- ... men, kalba ... men. Ar jums tas duotu naudos. Prisimenu save, kai buvo mano vaikui kaip jusu dukrytei ir tai buvo sunkiausias mums laikotarpis, taip pat nuejau pas neurologe ( ne musu poliklinikos), kuri man taip pat patare atiduoti i darzeli, kad patiems kazkiek pailseti, o del vaistu pasake, kad jie arba nieko neduos arba bus blogiau, tokiais atvejais pasake mamytems tas miksturas galima butu pagerti.
Atsakyti
QUOTE(ineta68 @ 2010 04 08, 14:05)
VRC isvados skambes taip arba panasiai: Diagnoze - emociju sutrikimas vaikysteje, Isvados logopedo ir psichologes - vaiko smulkioji motorika atitinka 20 men. ( cia kaip pavyzdis), savarankiskumas- ... men, kalba ... men. Ar jums tas duotu naudos. Prisimenu save, kai buvo mano vaikui kaip jusu dukrytei ir tai buvo sunkiausias mums laikotarpis, taip pat nuejau pas neurologe ( ne musu poliklinikos), kuri man taip pat patare atiduoti i darzeli, kad patiems kazkiek pailseti, o del vaistu pasake, kad jie arba nieko neduos arba bus blogiau, tokiais atvejais pasake mamytems tas miksturas galima butu pagerti.

Ir aš pritariu, apsilankyti VRC žinoma galima (mes irgi ten gulėjom kai maniškiui buvo 2 metai), bet nereikia turėti didelių lūkesčių, kai tai kažką iš esmės pakeis. Kažkiek gausit informacijos apie vaiko išsivystymą ir problemas (man pvz. norėjosi pasitikrinti, ar tai tik hiperaktyvumas ar dar gal yra ir kokių autizmo požymių šalia), kažkiek patarimų (kurių dalis tiks, o dalis ne), kažkiek pabendrausit su kitų panašių vaikų mamom gyvai.
Bet iš esmės tai kažko nepakeis - kaip jau kažkas rašė, sunkiausias laikotarpis yra iki 3 metų, ir didžiausia paguoda gal tai ir gali būti - kad toks sunkus etapas nesitęs visą gyvenimą - pamatysit, kaip po pusmečio jau bus lengviau, tada po pusmečio dar lengviau ir t.t. Gal aišku kažkada vėl pradeda sunkėti, maniškiui dar tik 4,5 metų, tai tik bandau įsivaizduoti kas manęs laukia jam pradėjus eiti į mokyklą, bet dabartinė situacija ir tas, kas buvo prieš 3 metus skiriasi kaip diena ir naktis. Net į nuotraukas ano laiko žiūrėdama savęs neatpažįstu - labai jau pavargus ten visur atrodau smile.gif
Iš darželio grupės net ir pernai (kai jau buvo 3 metai) išprašyti buvom, auklėtoja nesusitvarkė, bet šiemet po metų pertraukos jau visai normaliai eina pas tą auklėtoją, jau susitvarko smile.gif
O Cinderellai tikrai vertėtų bent dalį laiko mergytę į darželį atiduoti. Dėl pabėgimo nebijokit, maniškis irgi buvo lakstūnas, tai jį visas darželis pažinojo ir visas personalas gaudydavo sujungęs jėgas smile.gif Jau turėdami tokį vaiką jie ir patys žino, kad nei sekundei negali nuleisti akių.
Dėl žaislų... Maniškis su ko gero įgimta aistra mašinoms, tai tas kažkiek gelbėjo. Dar nuo kokių 2 metų įpratinau prie knygų. O visokios dėlionės, kontruktoriai ir pan. - net nepirkdavau tokių po pirmų bandymų. Namie labai geras žaislas buvo tikras siurblys ir visi jo priedai. O šiaip maksimaliai laiko praleisdavom lauke, vietoj nebūdavo tokio amžiaus (iki 2,5 ar pan.) nei sekundės, bet bėgioti lauke vis kažkaip lengviau buvo negu daug būti namie.
Beje dėl aplinkinių komentarų - aš nesakyčiau, kad dauguma jų būna "kad neišauklėtas, negavo diržo ar pan.". Maniškis net ir labai neklausydamas ir išdykaudamas kažkaip sugeba daugelį žmonių apžavėti, gal kad visas jo elgesys būna toks nepiktybiškas, t.y. visas "šunybes" krečia iš didelės aistros pažinti, plius yra labai komunikabilus ir labai visiems draugiškas. Bendroje sumoje iš aplinkinių sulaukia daugiau pagryrimų nei nusiskundimų, negaunam labai barti net kai parduotuvėje visas lentynas išvarto, o aš nespėju pagauti. Aišku jei taip darys ir didelis būdamas, aplinkinių reakcija griežtės...

Atsakyti
Mergaitės turiu klausimėlį.
Mano vaikas dabar lanko VRC dienos stacionarą, pirminis kreipimais psichiatro kons buvo dėl mikčiojimo, tada ir užrašė į eilę dienos stac. Kai jau patekome gydytoją klausinėjo visko nuo A iki Z, apie mikčiojimą pirmiausiai ir kalbėjau. Į dienos tac patekome 03.31, logopedė dirba antrad ir ketvirtad , tai mes jau 8 diena praradome, liko 7-ios, o pas logopedę dar nebuvome. unsure.gif
Mergina kuri būna su vaikučiais sakė jog skambinčiau gydytojai, gal pamiršo, gal...na ryt skambinsiu, bet pamaniau gal jūs ką nors patarsit, gal sakau reik kokių lauktuvių... gal susidūrėte su tuo?
O iš esmės iš ''mokyklėlės''- mes taip vadinam, parsinešėm tiek negerovių, kurių neturėjom doh.gif , kreipėmės pagalbos, o gaunam blink.gif tongue.gif .
Siaubelis apima, tik tikiuosi, jog ateity nematys to ir nekartos, pamirš ...gal unsure.gif
Atsakyti