Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimnazijos

Mes su tokiomis problemomis VZG nesusidurėme. Mokytojai irgi zmones, jie skirtingi, turi savu trukumu ir - bet kad bendras mokymo lygis ir mokytoju kvalifikacija yra gerokai didesne nei kitose mokyklose -tai faktas. Drausme griezta-bet viskas proto ribose ir ta drausme galu gale padeda blokuoti rukymo ir narkotiku problema. Nepatenkinti tik tie, kas ateina i mokykla gerai laiko praleisti.
O del korepetitoriu - juos samdosi tie, kas is kitu mokyklu atsinese nemenkas spragas ir reikia vytis.
Kai tevai ima galvoti, kad ju vaikas pasaulio bamba -tada belieka tik skustis delfiui. Jei nepatinka -juk visada galima pereiti i kita mokykla.

QUOTE(ivakara @ 2010 03 27, 11:48)
Labai geras ir tikslus komentaras delfyje apie vzg:
Žirmūnų gimnazija,
2009 03 23 09:10
Ką gi, straipsnis laiku ir, matyt, pribrendęs.
Man jau senokai kyla noras pasidalinti mintimis apie tai. Mano sūnus mokosi VŽG (Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje), jam šiais metais taip pat teks laikyti egzaminus, todėl natūralu, kad VŽG vykstantys dalykai dar aktualesni. Tačiau negeri dalykai buvo pastebėti jau žymiai anksčiau - tik įstojus į VŽG. Pačioje mokslo metų pradžioje, per bendrą susirinkimą, buvo deklaruojama geležinė drausmė, puiki mokyklos tvarka, nuostabūs mokytojai, supratingi vadovai ir tėvų komitetas. Nepamiršti buvo ir reikalavimai mokiniams. Buvo pabrėžiama, kad tai gimnazijos reikalavimai. Iš visų pažadų, praėjus keliems metams, galiu drąsiai teigti, kad liko tik reikalavimai mokiniams. Negaliu kaltinti mokytojų, kurie sąžiningai atlieka savo sunkų darbą, bet negaliu ir tylėti, matydamas, kaip dalis mokytojų naudojasi VŽG vardu ir mokyklos vadovybės problemų nematymu ar nesprendimu. Per tėvų susirinkimus daugelį kartų buvo paviešintos mokytojų, kurie per pamokas nedirba (švelniai tariant). Tai baigėsi tradiciškai – besiskundusių tėvų vaikai ar net klasės artimiausiu metu buvo baudžiami kontroliniais darbais, nepagrįstais vertinimais, gąsdinimais. Visa tai vyksta nepaisant to, kad didžioji dalis mokinių, pabrėžiu – didžioji dalis, o ne vienas kitas, samdo korepetitorius ir moka pinigus už tai, kad VŽG neatlieka savo darbo gerai. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad čia susirinkę ne eiliniai mokinukai, o konkursinę atranką praėję, motyvuoti, žinių siekiantys vaikai. Su tokiais dirbti būtų vienas malonumas. Deja mokymas suprantamas, kaip reikalavimas, o ne kaip žinių perteikimo procesas.
Pavyzdžiui, tūlas, priešpensijinio amžiaus mokytojas, per pamoką mokiniams pasakius, kad nesupranta jo dalyko, atsako - ,,tryliktu iki galo – ten durnių namai“. Kita mokytoja, aplamai, pareiškia, kad pasitarusi su kolegomis, nusprendė, kad jinai per daug dirba ir nuo šiol per pamokas leis sau pailsėti. Suprantu, kad sunku surasti gerus užsienio kalbų mokytojus, bet keli dabartiniai neverti ne tik gimnazijos mokytojo, bet ir menkesnio vardo. Mokytojas privalo ne tik daugiau žinoti už moksleivį, bet ir sugebėti perteikti savo žinias.
Trūkumus būtų galima vardinti dar ilgai, bet ne tas yra tikslas. Norėtųsi atkreipti dėmesį į tai, kad mokymo kokybė priklauso ne tik nuo mokymo įstaigos vardo, o nuo dirbančių žmonių kompetencijos, noro dirbti, meilės savo darbui. Būtų puiku, kad šioje mokymo įstaigoje būtų atlikti kokybės vertinimo tyrimai ir padarytos tinkamos išvados. Norėtųsi, kad VŽG dirbanti Švietimo ir mokslo ministerijos sekretoriaus žmona būtų ne saugiklis, o tas gerasis laidininkas, tarp ministerijos ir gimnazijos, idant tėvams ir vaikams netektų nusivilti taip skambiai giriama mokymo įstaiga.
Įvertink:  11 1

Atsakyti
apie VDG.
Ten labai griežta tvarka. Dideli krūviai. Mokinių yra visokių kaip ir visur. Vis dėlto vyrauja materializmas. Na žinot daug pasiturinčių tėvų vaikų..
Yra daug gerų mokytojų, tačiau dauguma iš jų normaliai neišdėsto pamokos ir po to vaikas turi valandų valandas sėdėti ir krimsti pamoką pats vienas namuose.
Taip pat būta ir tokių dalykų , jog vyresniųjų klasių moksleiviai nemėgsta jaunesniųjų, labiausiai pirmokų.. žiauru..
Taip pat nelabai vyksta pokalbis tarp mokytojų ir mokinių, mažai lygybės.

Žinoma yra ir pliusų. Graži, nauja mokykla. Yra užklasinės veiklos. Taip pat yra mokytojų , kurie tikrai sąžiningai moko.

Atsakyti
O kas ta VDG? Labai atsiprašau už klausimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre-marija @ 2010 06 03, 23:45)
O kas ta VDG? Labai atsiprašau už klausimą  blush2.gif

Vytauto Didžiojo gimnazija.
Atsakyti
na norėčiau pasidalinti su savo patirtimi apie keletą mokyklų.Vat pati jau antrus metus mokausi VŽG.Ėjau tenai su didelėm viltim,gerais atsiliepimais.Tačiau daug kas mane labai nuvylė.Ten daugelis mokytojų yra visiškai neverti savo darbo,turim mokytis patys,nes kontrolinius duoda sunkius,o medžiagos patys mokytojai neišdėsto.Taip pat pasitaiko ir neteisingų vertinimų,pavyzdžiui viena lietuvių mokytoja mėgsta geriems mokiniams pakelti pažymi arba blogo net nerašyti,štai ir pamokų jinai absoliučiai neveda,per pamokas dažnai išeina pavalgyti ar parūkyti,realiai jau du metus neturėjau normalios lietuvių pamokos.O tam,kad gerai išlaikyti egzaminus beveik visa klasė samdosi mokytojus ir papildomai daug mokosi.Na yra ir gera pusė- gamtamoksliai yra puikiai mokami,tačiau ant kalbų yra beviltiška,tiek lietuvių,anglų,prancūzų,rusų ir vokiečių mokytojos yra amžinai skundžiamos,bet į mokinius paatsižvelgta.Deja direktorius irgi pasireiškia už mokinių savarankišką mokimasi ir,kad mokytojai turi tik pagelbėti,o ne informaciją suteikti.Ką be pridursi baisu.Dėl siaubingos lietuvių mokytojos yra rašiusios jau 3 klasės peticijas,kad ją pakeistų,deja,nei vieniems jos nepakeitė,nors yra daug lietuvių mokytojų.Taigi mokinai šioje mokykloje neturi savo teisių.Aišku geras vardas dar yra išlikęs dėl gerų mokinių atėjusiu su noru mokytis,tačiau VŽG lygis krenta,nes kuo toliau tuo blogesnės kartos ateina.Na aš jums nuoširdžiai nepatariu eiti į šią mokyklą,daugelis yra ja nusivylę,todėl nepatariu ten eiti...

Taip pat dar šiais metais buvau biržiškoj su mainų programa.Na aš likau ir patenkinta ir nustebusi.Pirma,ten yra demokratiškesnė mokykla,ten į mokinius žiūrima su dalele pagarbos,ko VŽG trūksta,taip pat mokiniams yra suteikiama daugiau laisvės.Mokytojai yra draugiški,na kiek pastebėjau ten yra ŽYMIAI geriau mokama kalbų,istorijos,ant nesvarbių dalykų duodama daugiau kūrybinės laisvės.Taigi biržiškoje yra maloniau mokytis nei VŽG,kadangi tenai nevaržo mokinių įvairios taisyklės,nes VŽG yra daug taisyklių TIK mokiniam,kurios yra tik mokytojų noras laikyti mokinius griežtai,taip pat biržiškoj yra maloni aplinka

Apibendrindama norėčiau pasakyti,jog jeigu dvejojate tarp biržiškos ir VŽG, beabejonių pasirinkite biržiška,nenusivilsite. ;}
ir šiaip jei turit klausimų būtinai klauskite,atsakysiu ;}
Atsakyti
Sveiki. Labai noreciau isgirsti nuomones ir komentarus paie Vytauto didizojo gimnazija ir Uzupio gimnazija/. Kokia atmosfera? Kaip kruviai? Kuria patartumete rinktis? Ir dar toks klausimelis del lietuviu kalbos: ar gavote privalomos literaturos sarasus 11 kklasei ir ar apskritai skaitote knygas is privalomos literaturos? Aciu 4u.gif
Atsakyti
[quote=skafunk,2010 03 09, 14:57]
labas;]
as mokinuosi šioje gimnazijoje,esu 2-okė(10-okė),galiu pasakyti,kad tau balu pridetų olimpiadų laimėjimai,taip pat muzikos mokyklos baigimo atestatai ir taip pat pridetų balų lankomi būreliai,nes MBG už veiklų jaunimą.
Tuo metu kai aš stojau vienos merginos vidrukis buvo 8.7,bet kadangi ji buvo baigusi muzikos mokykla ir lankė dailės mokykla,istojo,o buvo mergina su 9.3 vidurkiu tačiau nieko nebaigusi ir nieko nelankė ir ji neįstojo..aš įstojau į šią gimnazija su 9.8 vidurkiu ir dar buvau baigusi muzikos mokykla tai vat;]

Ech, dėja su širdgėla galiu patvirtinti šios merginos patarimus. Mano dukra neįstojo turėdama 9,6 vidurkį. Jokių diplomų neturi. Lankė 7m pramoginius šokius ir viskas. Dabar teks jai mokytis Žemynos gimnazijoje, kartu su gerokai prasčiau besimokančiais doh.gif Nežinau, bet man sunku suvokti komisijos rinkimus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elipsė: 22 birželio 2010 - 18:21
Įdomu būtų išgirsti besimokančiųjų Žemynos gimnazijoje, apie gimnaziją, mokytojus, vaikų draugiškumą ar atvirkščiai ir t.t.
Atsakyti
Gal cia yra besimokanciu Mykolo Birziskos gimnazijoje? Kokie atsiliepimai? Ar labai spaudzia su privalomaja literatura? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Harriet @ 2010 06 23, 00:33)
Gal cia yra besimokanciu Mykolo Birziskos gimnazijoje? Kokie atsiliepimai? Ar labai spaudzia su privalomaja literatura? ax.gif

kazkada mokiausi ir baigiau sia gimnazija ir tikrai tuo dziaugiuosi thumbup.gif na del spaudimo ir panasiu dalyku cia jau pirmiausia priklauso nuo konkretaus mokytojo, taciau cia bunant mokytis tikrai gali prireikt smile.gif taciau zinant tai, kokiais balais siuo metu zmones istoja i sia mokykla nemanau, kad galetu kilti keblumu del spaudimo, vis delto atitinkamai besimokantys zmones cia istoja smile.gif
Atsakyti
Aciu. Taipogi tikiuosi, jog ir pati atmosfera mokykkloje gera. Beje, i kuria patartumete eiti: MBG, VDG ar Uzupio G?
Atsakyti
QUOTE(Harriet @ 2010 06 24, 01:13)
Aciu. Taipogi tikiuosi, jog ir pati atmosfera mokykkloje gera. Beje, i kuria patartumete eiti: MBG, VDG ar Uzupio G?

na besiskundzianciu negirdejau, visn del to turbut, kad ten jau tokie protingesni zmones susirenka smile.gif o del patarimo i kuria eiti, tai kadangi mokiausia tik MBG, tai tik apie ka ir tezinau biggrin.gif
Atsakyti