Įkraunama...
Įkraunama...

Spektakliai

QUOTE(Pukis_miau @ 2011 02 22, 23:53)
O ką manot apie A. Cholinos Ana Karenina? Ar verta nueiti?  blush2.gif

Aš mačiau ir man begalo patiko bigsmile.gif wub.gif rūbai kokie bigsmile.gif tik gailejaus, kad pacio kurinio nepasikartojau blush2.gif

Merginos, gal kas kokį žodį tarsit apie 10 DIALOGŲ APIE MEILĘ Ndt. Kovo men. atvažiuoja į mūsų kaimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2011 02 23, 12:03)
Kas čia mano žinutę pataisė????  blink.gif Nu gerai, ne Laucius (pripsipažįstu, kad po tiekos narkozių blogai atsimenu pavardes ir vardus  blush2.gif ), nu bet ir ne Lauciavičius  schmoll.gif Nesu kokia analfabetė, kad taip iškraipyčiau pavardę mad.gif

Atsiprašau. doh.gif

O dabar apie šiandien Kauno dramos teatre matytą spektaklį "Šmėklos" (rež.A. Areima). Iš tiesų reikėjo jį man pamatyt. Na, bent jau dabartinei būsenai labai tinkamas buvo. Kai kas kėlė nuostabą, tai sunku įsivaizduoti kokį triukšmą pjesė sukėlė tuo metu kai buvo parašyta (1881m.). Spektaklis sužadino smalsumą apie jį pasidomėti plačiau.
Spektaklis drama. Gryna, išgyventa, kartais gal kiek perpausta, bet iš esmės įtraukė, labai. Ir galvot ir analizuot ir išvadas sau pasidaryt ir tikrai iš spektaklio šį tą išsinešiau. Spektaklis apie šeimą, melą/mitą ir tikrovę, beprasmį aukojimasi ir darbą vardan darbo, gyvenimo džiaugsmą.
Rekomenduočiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toliai: 23 vasario 2011 - 22:31
QUOTE(Toliai @ 2011 02 23, 22:29)
O dabar apie šiandien Kauno dramos teatre matytą  spektaklį "Šmėklos" (rež.A. Areima). Iš tiesų reikėjo jį man pamatyt. Na, bent jau dabartinei būsenai labai tinkamas buvo. Kai kas kėlė nuostabą, tai sunku įsivaizduoti kokį triukšmą pjesė sukėlė tuo metu kai buvo parašyta (1881m.). Spektaklis sužadino smalsumą apie jį pasidomėti plačiau.
Spektaklis drama. Gryna, išgyventa, kartais gal kiek perpausta, bet iš esmės įtraukė, labai. Ir galvot ir analizuot ir išvadas sau pasidaryt ir tikrai iš spektaklio šį tą išsinešiau. Spektaklis apie šeimą, melą/mitą ir tikrovę, beprasmį aukojimasi ir darbą vardan darbo, gyvenimo džiaugsmą.
Rekomenduočiau.

Man pati pjesė patiko, įdomus siužetas.
Bet Areimos pastatymas - ne schmoll.gif

Mačiau tris Areimos režisuotus spektaklius - "Sugrįžimas į dykumą", "Laimingi" ir "Šmėklos". Pastebėjau, kad kartojasi 'štampai', aktoriai 'pervaidina' (ko labai nemėgstu). Na kodėl, norint pabrėžti kažkokią mintį, reikia greitai eiti ar bėgti ratu penkis kartus? arba užšokti ant sofos ar specialiai tam pastatytų kopėčių (žaidimas 'vertikale')? arba pulti po kojų ir tik tada monologą sakyti?
Per daug man jo spektakliuose egzaltacijos.
O "Šmėklose" - tokiame 'šiaurietiškame' spektaklyje - tai ir išvis netiko.
Žodžiu, drama gera, bet man tai pavyzdys, kaip režisierius gali sugadinti (ar bent jau gerokai apgadinti) gerą pjesę.

Vilniaus Jaunimo teatras irgi yra pastatęs Ibsen "Šmėklas", girdėjau gerų atsiliepimų. Gal kas matėte?
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 02 23, 11:29)
Parašyk teatrui ir paklausk laugh.gif

Taip ir padariau! Ir netrukus gavau atsakymą:

"Būtinai atvežtume, jei Vilnius turėtų Ilgąją salę J Ši erdvė specifinė, jos atmosfera, betoninės grindys, nelygiai ištinkuotos sienos su tikrais langais naudojami kaip spektaklio dekoracija. Norint atvežti į Vilnių, tektų viską gaminti.
Gali būti, kad kitą sezoną pavyks įgyvendinti ir šį sumanymą. Bet jau tikrai ne šį pavasarį. Dabar ruošiame dar tris premjeras – Gyčio Padegimo JAH, Abi Morgan MAŽUTIS DINAMITAS (rež. Gintaras Varnas) ir Lars Noren DEMONAI (rež. Jonas Vaitkus). Taigi, dar vienų dekoracijų pagaminti kol kas tikrai nespėsime..."
Žodžiu, nieko gero...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 24 vasario 2011 - 13:49
QUOTE(vija @ 2011 02 24, 13:48)
Žodžiu, nieko gero...

Taigi iki Kauno vos valandžiukė kelio biggrin.gif O bilietus per tiketą galima nusipirkt ar greituką atsispausdint mirksiukas.gif
Atsakyti
Keistuolių "Vasarotojų" trukmė - 3 val. 45 min... Oho...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 02 25, 12:07)
Keistuolių "Vasarotojų" trukmė - 3 val. 45 min... Oho...

Aga, su dviem pertraukom smile.gif
bet man patiko 4u.gif
Atsakyti
Gal kas matėt Kazlo "Raštininką Bartlbį"?
Pasidalinkite įspūdžiais - svarstau, ar verta ax.gif
Atsakyti
Truputi geda klausti, bet paklausiu - ar rusu dramos teatre visi spektakliai rusu k? Nebuvau ten dar nei karto ax.gif , bet noriu apsilankyti.
Atsakyti

Vilniaus Jaunimo teatras irgi yra pastatęs Ibsen "Šmėklas", girdėjau gerų atsiliepimų. Gal kas matėte?
[/quote]

Man labai patiko. Sukrečianti pjesė, aktorių vaidyba, super. Tikrai rekomenduoju. Ypač gerą įspūdį paliko Sergejus Ivanovas. Super aktorius.
Atsakyti
Pažiūrėjau "Moderatorius" dramteatry, bet kažkaip nežinau ax.gif Labai įdomus pateikimo būdas, aktoriai labai patiko wub.gif Tik gal pati tematika aktualesnė tiems, kurie daug laiko prie kompiuterio praleidžia biggrin.gif Sakyčiau publikai IKI 30 metų jei dar ne mažiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raschida @ 2011 02 26, 17:45)
Truputi geda klausti, bet paklausiu - ar rusu dramos teatre visi spektakliai rusu k? Nebuvau ten dar nei karto ax.gif , bet noriu apsilankyti.

jeigu jų produkcija, tai rusų kalba. (kartais būna su titrais).
O jeigu kokios nors gastrolės arba įsileistas renginys, tai gali būt ir lietuvių (ar kokia kita) kalba
Atsakyti