Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių filmuotojai

QUOTE(lijo @ 2006 05 09, 23:49)
labai pigu, o jei dar ir kokybiška  smile.gif


Gal ir galima prie ko nors prikibti, bet kai žiūri jų filmus, tai laikas neprailgasta ir tikrai nepastebi jokių trūkumų.
Papildyta:
Montavimas daug kur trunka apie mėnesį, nes filmuojamos ne vienerios vestuvės, o dirbama beveik kiekvieną savaitgalį, todėl jie fiziškai neimanoma sumontuoti greičiau, nebet tai bus žmogus kuris neturi perdaugiausiai klijentų.
Atsakyti
Sveikutės,
gal kas žinot, ar kiti filmuotojai užsiima montuoti nufilmuotą juostą kito filmuotojo? Nes mums labai nepasisekė su filmuotoju verysad.gif , jaučiu, kad atsiimsim nufilmuotą medžiagą ir ieškosim, kito žmogaus, kad sutvarkytų.
Atsakyti
na matau ne man vienai nepsiseke su fimuotoju.

nors siaip galvojau nieko nerasyti, bet vis tik nusprendziau pasidalinti savo nesekme (nors kitiems tas filmuotojas gal ir patiko). Noreciau pabrezti, kad tai yra mano nuomone, kiuri gal ir subjektyvi, bet tiesiog likom su jaunikiu nelabai patenkinti.

Mus filmavo Giedrius kadisa, cia kalbedavo anksciau niku "operatorius". Sventes metu viskas lyg ir atrode normaliai, daug lakste Giedrius, berods filmavo, ilgai tikrai pabuvo...bet pamate montuota medziaga labai nustebom:= del siu priezasciu:
labai daug kur mes buvom filmuoti is labai arti, na netgi is taip atri, kad nelabai visa galva tilpom i ekrana. o as dar buvau aukstesne uz jauniki, tai jei jaunikis visas, mano virsugalvis nukirstas. ne mes vieni taip atri buvom pritraukti - musu liudininkai kaip sakydavo zodzius, taip pat buvdavo filmuoti is arti ir tiesiog kol pasakydavo zodzius jie vieni besimatydavo, kadre budavo tik jie ir nelabai aisku kam jie ten ka sneka...pjaunat torta nesimato nei pilno toro vaizdo nei musu.
na as suprantu kad filmuotojas norejo parodyti musu ir kitu vestuviu dalyviu emocijas - bet manau jos butu matesi ir is siek tiek toliau, na bent jau pilnai i kadra galvos galejo tilpt.
taip pat labai nustebom montuotoje medziagoje nepamate tam tikru momentu. kaip jau gal cia visos ir zinot, musu pulkas susitiko prie baznycios, ir paskui mus vede i baznycia..visa tai BUVO ISKIRPTA. tiesiog rodo islipu as ir su jaunikiu jau esame viduryje baznycios...
dar vienas momentas - man sunkiai sekes jaunikiui uzmaut zieda - taigi filmuotojas njusprende kad cia gal nelabai grazu ir iskirpo sia vieta blink.gif
filmuojant kaip tevai mus sutinkant su duona ir druska, matosi tik tevai ir liudininke, o mes pradedame matytis kaip imam duona ir tai jau puse nugaru nukirsta buvo.
na gal daigiau nesileisiu i smulkmenas tik noreciau patarti visoms kitoms:
1. isiaiskinkit filmuotojo darbo ypatybes (kad paskui nebutu staigmenos, kad busit filmuojami is labai arti)
2. vos ne ant lapo reiketu surasyti kiekviena jums svarbu vestuviu momenta, nes filmuotojas gali nusprest uz jus kad tai nelabai svarbu ir iskirt kaip jus maunat zieda jaunikiui;

klausit kodel to pati nepadriau, na lyg ir bandziau, siuliausiau atvaziuoti kelias dienas pries vestuves, bet lyg aptarus dienos programa su filmuotoju buvo pasakyta kad ner cia ka daugiau tart! buvom atvaziave pries montavima su savo muzika ir taip pat noru aptart montavima, bet atidavus CD isvaziavom.
na siaip nesizeninu 10 karta ir net nelabai zinojau ko ir kaip klaust, bet manau jei filmuotojas turi darbo specifika, jis turetu tai pristatyti klientui is anksto ir gal labiau isklausineti klientu kas jiems svarbu - o ne spresti uz juos.

na uz ka galiu pairt giedriu, tai uz jo firmini retro filmuka, kuris buvo idetas filmo pabaigoje. tikrai originalus kurinelis.

taigi as irgi kaip siamka, bandysiu ieskoti kito montuotojo ir perdaryti musu vestuviu filma. nors graudu tai, kad ir nemontuotos medziagos vos 2.5valandos. na palaima ta, kad kazkas is draugu dar filmavo, na nors ir ne preofesionaliai, bet bandysim dvi juostas sukombinuot i viena!
Atsakyti
nu baisu katytee, zinai mes ji norejom irgi imti, bet paskui nusprendem kad uzteks savo filmuotojo draugo.
Atsakyti
katyteee, o tai jūs jo darbų prieš tai nematėte?
Atsakyti
Net keista, kad taip Katytee papasakojo apie Giedriu g.gif Mes buvom draugu vestuvese, kur jis filmavo ir po to matem filma, kuri jis padare, na tikrai nebuvo filmuota is labai arti, visada matydavosi fonas, be to uzfiksuoti visi svarbiausi momentai smile.gif Pati maciau jo filmuka visa nuo padzios iki galo...ir man patiko, dabar uzsisakem ji savo vestuvems... Gal jis daug darbo turi ir kad greiciau daro darba atmestinai, o gal pakeite technika... doh.gif Na reiks issiaiskinti g.gif
Atsakyti
Niekados nenorėjau tikėti, kad man teks čia aiškintis ir pasakoti, kaip kas buvo  Kadangi mūsų versle negalioja taisyklė: „Net ir bloga reklama yra reklama“, jaučiuosi įsipareigojęs prieš visus savo buvusius ir būsimus klientus šiek tiek aprašyti paminėtą situaciją. OK, apie viską iš pradžių... Kiek pamenu, pirmą kartą buvome susitikę su Katytee ir pažiūrėjome vieną mano filmuką. Greit pažiūrėjome, jie gan greitai apsisprendė ir paliko avansą bei rezervavo šią dieną. Gal ir žadėjome keletą dienų prieš tai susitikti, tiksliai nepamenu... Praktiškai visuomet jaunieji pasako, ką konkrečiai jie norėtų matyti savo filme (daugiau bažnyčios, išleidimą ar kitą), sutariam dėl muzikos pageidavimų (jei tokių pageidavimų yra) ir problemų dėl to nebūna. Dėl filmavimo ypatumų... Įsijunkite televizorių ir perbėkite keletą kanalų. Kiek tik matysite filmų, visuose jų bus kadrai, kur vieno iš veikėjų „pakirpta“ šukuosena ar nėra viso peties kadre. Ir taip yra visur! Pabrėžiu: surežisuotame kine, kur kievienas kadras griežtai aptartas ir aktoriai kartais vaikšto kreida apibrėžtuose ratuose, kad tik būtų ten, kur reikia režisieriui! O jei mes dar pradėsime režisuoti vestuves, tai gausime visą krūvą dirbtinų šypsenų ir per prievartą išspaustų bučinių. Plius, nepamirškime, kad mes tik prisitaikome prie esamos padėties, jei jau tėvai stovi vienoje vietoje ir su ašaromis akyse laukia grižtančių susituokusių vaikų, mes tikrai nepulsime jų stumdyti į mums patogią vietą. Tik galime palipti, iškelti kamerą ar kiek atsitraukti. O jei daugiau vietos nėra? O jei už manęs durys ar siena? Katytee, juk pati prašei nieko nevaidinti, o viską „gaudyti“ natūraliai, pameni?! Tai štai... Mano nuomone, geriau jau kiek neteisingas, bet „tikras“, natūralus epizodas, nei dirbtinis ar suvaidintas iš trečiojo karto „teisingas“ komponavimas... Tai liečia visus, jaunosios nuomone, kompoziciškai neteisingai nufilmuotus kadrus...
Torto pjovimas. Jei būtume filmavę visą tortą ir jaunuosius visu ūgiu, garantuoju, visiems būtų kilęs klausimas, ką jie ten veikia? Lyg ir tortą pjauna, ar ne? Juk akcentuojamas ne jaunųjų stovėjimas, o jų rankų veiksmas. Paprastai filmuojama nuo jaunųjų viršugalvio iki torto vidurio ir kadro viduryje turime dvi rankas, pjaunančias tortą.
Dėl keleto paminėtų iškirptų epizodų... Žiedo movimas buvo nufilmuotas iki pusės piršto, kai jis užstrigo. Toliau, kai jaunoji jėga bando grūsti žiedą ant jaunikio piršto, atleiskite man, tai man tikrai nepasirodė romantiškas ir didžiulės reikšmės veiksmas. Tiesiog filmuke atrodė, kad jis buvo užmautas sklandžiai ir su nuoširdžia šypsena veide.
Man buvo kiek keista girdėti tokius priekaištus, kad filmuke tik jaunieji eina į bažnyčią, o nėra pulko. Kadangi buvo nufilmuotas jaunosios išlipimas iš limuzino, ją pasitinkantis jaunikis ir jų pasisveikinimo bučinys, logiška tąsa yra jų (o ne viso pulko) ėjimas į bažnyčią. Pulkas šiuo atveju filmuke jų jau laukė viduje. Jaunoji man minėjo, kad jai šis epizodas buvo labai svarbus. Sorry, o iš kur man tai žinoti, kai niekas nieko NEPASAKĖ? Vestuvėse gali būti šimtai kažkam svarbių epizodų ir operatoriui viską pamatyti ar ispėti iš minčių, deja, tikrai neįmanoma. Jei būtų buve pasakyta: „Giedriau, būtinai nufilmuok išlipančias iš limuzino pamerges ir mūsų visų ėjimą į bažnyčią“? Nebūtų buvusios problemos, ar ne? Nufilmuojam, įdedam ir viskas OK. Tik va, smulkmenėlė, pasakyta taip NEBUVO!
Ir dar: drįstu teigti, kad tie Katytee paminėti epizodai ar smulkmenos tikrai per daug neįtakoja filmo eigos ir įvykių. Malonu ir tai, kad ir ji pati pripažįsta, kad visuomet iš paskutiniųjų stengiuosi filmavimo metu, retro filmuko įvertinimas taip pat buvo man netikėta ir džiugi naujiena.
Ir pabaigai: gerai pamasčius, nieko čia keista. Juk vidutiniškai per keletą metų turi atsirasti koks vienas klientas, kuriam net ir keletas sekundžių filmuke reiškia tiek daug.. Viešas manęs išplakimas man naudos ir populiarumo tikrai nepridės.. Na, bet ką jau padarysi, nenumirsiu aš dėl to... Tai yra mano darbas, kurį aš myliu ir jaučiuosi laimingas, galėdamas būti su jaunais žmonėmis ir įamžinti jų gražiausią gyvenimo dieną. Už mano nugaros stovi šimtai žmonių bei jaunųjų, kurie man dėkoja ir sako esantys laimingi, kad jiems pavyko susitikti su manimi. Tik jų nuoširdžių ir šiltų žodžių dėka jaučiuosi turintis teisę šiek tiek vertinti savo darbus ir didžiuotis jais... Ačiū Jums...

Su pagarba – operatorius Giedrius.

Atsakyti
Ufff Giedriau biggrin.gif keista, kad tau toks pirmas kartas ax.gif visiems mielas nebūsi - štai tau ir įrodymas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(operatorius @ 2006 06 28, 21:57)
Niekados nenorėjau tikėti, kad man teks čia aiškintis ir pasakoti, kaip kas buvo  Kadangi mūsų versle negalioja taisyklė: „Net ir bloga reklama yra reklama“, jaučiuosi įsipareigojęs prieš visus savo buvusius ir būsimus klientus šiek tiek aprašyti paminėtą situaciją. OK, apie viską iš pradžių... Kiek pamenu, pirmą kartą buvome susitikę su Katytee ir pažiūrėjome vieną mano filmuką. Greit pažiūrėjome, jie gan greitai apsisprendė ir paliko avansą bei rezervavo šią dieną. Gal ir žadėjome keletą dienų prieš tai susitikti, tiksliai nepamenu... Praktiškai visuomet jaunieji pasako, ką konkrečiai jie norėtų matyti savo filme (daugiau bažnyčios, išleidimą ar kitą), sutariam dėl muzikos pageidavimų (jei tokių pageidavimų yra) ir problemų dėl to nebūna. Dėl filmavimo ypatumų... Įsijunkite televizorių ir perbėkite keletą kanalų. Kiek tik matysite filmų, visuose jų bus kadrai, kur vieno iš veikėjų „pakirpta“ šukuosena ar nėra viso peties kadre. Ir taip yra visur! Pabrėžiu: surežisuotame kine, kur kievienas kadras griežtai aptartas ir aktoriai kartais vaikšto kreida apibrėžtuose ratuose, kad tik būtų ten, kur reikia režisieriui!  O jei mes dar pradėsime režisuoti vestuves, tai gausime visą krūvą dirbtinų šypsenų ir per prievartą išspaustų bučinių. Plius, nepamirškime, kad mes tik prisitaikome prie esamos padėties, jei jau tėvai stovi vienoje vietoje ir su ašaromis akyse laukia grižtančių  susituokusių vaikų, mes tikrai nepulsime jų stumdyti į mums patogią vietą. Tik galime palipti, iškelti kamerą ar kiek atsitraukti. O jei daugiau vietos nėra? O jei už manęs durys ar siena?  Katytee, juk pati prašei nieko nevaidinti, o viską „gaudyti“ natūraliai, pameni?! Tai štai... Mano nuomone, geriau jau kiek neteisingas, bet „tikras“, natūralus epizodas, nei dirbtinis ar suvaidintas iš trečiojo karto „teisingas“ komponavimas... Tai liečia visus, jaunosios nuomone, kompoziciškai neteisingai nufilmuotus kadrus...
Torto pjovimas. Jei būtume filmavę visą tortą ir jaunuosius visu ūgiu, garantuoju, visiems būtų kilęs klausimas, ką jie ten veikia? Lyg ir tortą pjauna, ar ne? Juk akcentuojamas ne jaunųjų stovėjimas, o jų rankų veiksmas. Paprastai filmuojama nuo jaunųjų viršugalvio iki torto vidurio ir kadro viduryje turime dvi rankas, pjaunančias tortą.
Dėl keleto paminėtų iškirptų epizodų... Žiedo movimas buvo nufilmuotas iki pusės piršto, kai jis užstrigo. Toliau, kai jaunoji jėga bando grūsti žiedą ant jaunikio piršto, atleiskite man, tai man tikrai nepasirodė romantiškas ir didžiulės reikšmės veiksmas. Tiesiog filmuke atrodė, kad jis buvo užmautas sklandžiai ir su nuoširdžia šypsena veide.
Man buvo kiek keista girdėti tokius priekaištus, kad filmuke tik jaunieji eina į bažnyčią, o nėra pulko. Kadangi buvo nufilmuotas jaunosios išlipimas iš limuzino, ją pasitinkantis jaunikis ir jų pasisveikinimo bučinys, logiška tąsa yra jų (o ne viso pulko) ėjimas į bažnyčią. Pulkas šiuo atveju filmuke jų jau  laukė viduje. Jaunoji man minėjo, kad jai šis epizodas buvo labai svarbus. Sorry, o iš kur man tai žinoti, kai niekas nieko NEPASAKĖ? Vestuvėse gali būti šimtai kažkam svarbių epizodų ir operatoriui viską pamatyti ar ispėti iš minčių, deja, tikrai neįmanoma. Jei būtų buve pasakyta: „Giedriau, būtinai nufilmuok išlipančias iš limuzino pamerges ir mūsų visų ėjimą į bažnyčią“? Nebūtų buvusios problemos, ar ne? Nufilmuojam, įdedam ir viskas OK. Tik va, smulkmenėlė, pasakyta taip NEBUVO! 
Ir dar: drįstu teigti, kad tie Katytee paminėti epizodai ar smulkmenos tikrai per daug neįtakoja filmo eigos ir įvykių. Malonu ir tai, kad ir ji pati pripažįsta, kad visuomet iš paskutiniųjų stengiuosi filmavimo metu, retro filmuko įvertinimas taip pat buvo man netikėta ir džiugi naujiena.
Ir pabaigai: gerai pamasčius, nieko čia keista. Juk vidutiniškai per keletą metų turi atsirasti koks vienas klientas, kuriam net ir keletas sekundžių filmuke reiškia tiek daug.. Viešas manęs išplakimas man naudos ir populiarumo tikrai nepridės.. Na, bet ką jau padarysi, nenumirsiu aš dėl to... Tai yra mano darbas, kurį aš myliu ir jaučiuosi laimingas, galėdamas būti su jaunais žmonėmis ir įamžinti jų gražiausią gyvenimo dieną. Už mano nugaros stovi šimtai žmonių bei jaunųjų, kurie man dėkoja ir sako esantys laimingi, kad jiems pavyko susitikti su manimi. Tik jų nuoširdžių ir šiltų žodžių dėka jaučiuosi turintis teisę šiek tiek vertinti savo darbus ir didžiuotis jais... Ačiū Jums...

Su pagarba – operatorius Giedrius.


na sakai, tu negalvojai kad tau rikes cia aiskintis, na o as negalvojau kad man reikes skustis.

* sakai tau niekas nepasake kad reiks nufilmuot pamerges islipancias is baznycios, ju sioki toki susitikima su pabroliais ir pulko ejima i baznycia!!
leiskit paklaust mielosios jaunosios kurios jau istekeje, ar nors vienos is jusu filmuotoje medziagoje sis epizodas buvo iskirptas? man atrodo tai naturalu kad jei yra pulkas tai ji reik ir nufilmuoti...
* matai, tau pasirode, kad tas sunkus ziedo movimas yra nereiksmingas, tau gal ne, bet man jo ir jei nebuvai del to tikras, reikejo paskaminti ir paklausti, kaip tai padarei del kitos vietos. kaip ir pats paminejai - man svarbu buvo naturalumas, todel ir tame ziedo movime nemaciau nieko blogo ir nereikejo to iskirpti...

aiksu, cia galim gincytis iki begalybes ir rodyti vienas i kita pirstais...niekada neprieisim bendro sprendimo....tau atrodys kad tu savo darba atlikai gerai, man - atrodys kitaip!

niekas taves cia nebande viesai isplakt, tiesiog isakiau savo nuomone, kuri tau buvo isakyta ir telefonu. o manau gal sis pasisakymas pravers kitoms jaunosioms ir zinos ko turi paklaust filmuotojo, kad paskui nebutu taip kaip man!

o zinai kas skaudziasia - kas tau tik eiline kliente, kuriai nelabai patiko tavo darbas; o man tas filmas isliks visam gyvenimui - tik deja ne toks kokio norejau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katyteee: 29 birželio 2006 - 18:05
QUOTE(katyteee @ 2006 06 29, 19:03)
zinai kas skaudziasia - kas tau tik eiline kliente, kuriai nelabai patiko tavo darbas; o man tas filmas isliks visam gyvenimui - tik deja ne toks kokio norejau  verysad.gif

O mes iš savo filmuotojo pasiėmėm ir "žalią", t.y. visiškai nemontuotą medžiagą. Ir ne todėl, kad filmas nepatiko (priešingai, visiems, kas jį matė, filmas pasirodė nuostabus). Tiesiog turiu tokį pomėgį ir pati pamontuoti foto/video, tai tik todėl ir pasiėmėm nemontuotą medžiagą, kad laisvalaikiu galėčiau su ja "pažaisti". Tad ir tokiu, kaip Tavo atvėju ją būtų galima kažkam kitam duoti, kad montuotų kitaip, pagal Jūsų norus. Aišku, jeigu operatorius jos jau neturi, tai nieko iš to nebus...
Atsakyti
QUOTE(AsIrTu @ 2006 06 29, 17:23)
O mes iš savo filmuotojo pasiėmėm ir "žalią", t.y. visiškai nemontuotą medžiagą. Ir ne todėl, kad filmas nepatiko (priešingai, visiems, kas jį matė, filmas pasirodė nuostabus). Tiesiog turiu tokį pomėgį ir pati pamontuoti foto/video, tai tik todėl ir pasiėmėm nemontuotą medžiagą, kad laisvalaikiu galėčiau su ja "pažaisti". Tad ir tokiu, kaip Tavo atvėju ją būtų galima kažkam kitam duoti, kad montuotų kitaip, pagal Jūsų norus. Aišku, jeigu operatorius jos jau neturi, tai nieko iš to nebus...

tai mes taip ir darysim. paimsim filmuotojo nemontuota medziaga ir dar vienas draugas filmavo. na va is tu dvieju ir bandysim kazka sudeti....

tik abidna ir tas kad tos nemontuotos yra vos kelios valandos...
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2006 06 29, 19:27)
tai mes taip ir darysim. paimsim filmuotojo nemontuota medziaga ir dar vienas draugas filmavo. na va is tu dvieju ir bandysim kazka sudeti....

tik abidna ir tas kad tos nemontuotos yra vos kelios valandos...

Na, gal, jeigu neturite vieno labai patinkančio filmo, tai tada ir aatrodo, kad "vos tik kelios valandos" yra.... Tačiau man tai, nors pats filmas ir patiko, bet norėčiau jį sutrumpinti. Nes jei jį rodai kažkam, kas baliuje nedalyvavo, tai ne labai kam įdomu tie stalo užsėdimai ir pan. Sau pasidarysiu labai trumpą, kokio pusvalanduko filmuką, kurį bus galima ir patiems retkarčiais pasižiūrėti, ir kitiems parodyti. Nemanau, kad po daug metų bus įdomu kelių valandų filmą žiūrėti. Manau, kad gali ir atsibosti. O kaip tik geriau palikti pačius įsimintiniausius ir svarbiausius momentus.... Todėl ir noriu atskiro, trumpo antro filmuko bigsmile.gif
Atsakyti