Įkraunama...
Įkraunama...

Sportas namuose :-)

QUOTE(Inga654 @ 2010 05 18, 08:33)
Kazkaip neitikinamai skamba. Kaip vanduo gali sugrazinti kalorijas, jei tuo metu nieko nevalgai... g.gif

va, ka radau situo klausimu
Vanduo treniruočių metu sportininkui reikalingas termoreguliacijos procesui, bei normaliam mainų reakcijų vyksmui.

Per vieną treniruotę, priklausomai nuo sporto rūšies,  organizmas praranda nuo 1 iki 2-3 l vandens! Šis dydis priklauso nuo apkrovos intensyvumo, kūno apimčių ir aplinkos temperatūros. Didžioji dalis vandens pasišalina prakaito pavidalu, mažesnioji- per kvėpavimą. Treniruotės metu visi audiniai įtemptai dirba ir išskiria didelį kiekį šilumos. Sportininko raumenys ir smegenys didžiuliais kiekiais naudoja deguonį, gliukozės (svarbiausias energijos šaltinis) atsargas. Aktyvių medžiagų transportavimas link organų ir audinių, bei šalinamų medžiagų (toksinų, medžiagų skaidymosi produktų) nuvedimas daug kartų sustiprėja. Tam, kad procesas vyktų laisvai, būtina organizme palaikyti vandens balansą.

Treniruočių metu pirmoje eilėje dėl vandens praradimo sutirštėja kraujas, padidėja jo klampumas. Prie to raumenys ir smegenys toliau reikalauja deguonies ir maitinamųjų medžiagų. Reikalingam  šių medžiagų kiekiui pristatyti pumpuojant sutirštėjusį kraują širdžiai tenka dirbti trigubu apkrovimu. Padidėja širdies susitraukimų dažnis, daug kartų padidėja jos apkrovimas, pakyla kūno temperatūra. Po to  neišvengiamai seka ištvermės, koordinacijos sumažėjimas, gali atsirasti deguonies nepakankamumas, galvos svaigulys. Treniruotės efektyvumas tokiomis sąlygomis greitai krenta, o per didelis širdies apkrovimas gadina rezultatus.

Tam, kad organizmas nebūtų dehidratuotas, būtina laiku gerti švarų vandenį. Gaila, bet iki treniruotės sukaupti vandens atsargas neįmanoma. Tačiau, 200- 400 ml vandens prieš valandą- pusantros iki treniruotės užtikrins teisingą organizmo “apšilimą” bei švelnų perėjimą į aktyvią veiklą. Reikia atsiminti, kad troškulio jausmas, tai dehidratacijos simptomas, stipraus vandens poreikio, kada medžiagų apykaitos procesai jau pažeisti, ir todėl vandens vartojimas, treniruotės metu, turi būti teisingai išskaičiuotas. 1,5-2 val. trukmės treniruotei reikia 0,5-1 litro vandens, priklausomai nuo jos intensyvumo, bei aplinkos temperatūros. Šis kiekis dalinamas į keletą dalių, vandenį geria mažais gurkšneliais, kas 10- 15 minučių. Vandens temperatūra rekomenduojama apie 12 laipsnių. Tokiu būdu pasiekiamas teisingas organizmo vandens balansas ir vyksta natūrali termoreguliacija.

Ačiū labai, aš tiesiog norėjau paklausti, ar galima gerti vandenį ar ne. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Jau atrodo rašiau kartą, kad vandenį būtiną gert, tikrai keista, kad tau taip pasakė, o dar ir trenerė unsure.gif Sportuoju jau seniai, kelis sporto klubus esu pakeitus anksčiau, ir šokius lankiau ilgai ir visi treneriai kiek sutikau skatindavo gerti. Juk ir aerobikos treniruotėse visos atsineša po buteliuką vandens ir netgi treniruotės metu treneris būna sustoja keliom sekundėm, ir pasako, kad atsigeriam greitai ir tada grižtam sportuot 4u.gif
Atsakyti
Na o be sporto namuose gal kuri bėgioja ratukus lauke? ax.gif
Aš šiandien dieną bėgiojau ratus, bet dieną sunku, nes labai karšta. Tika grįžau, buvau dabar, vėl bėgiojau, dabar pats tas thumbup.gif Nekaršta, vėsoka smile.gif
Atsakyti
As irgi sportuoju, labai noreciau palakstyti, bet labai karsta, o vakarais po darbu jau nebe lakstymas buna galvoje, o miegelis... smile.gif
Atsakyti
aš tai laksčiau prieš porą mėnesių, dabar tik namie sportuoju, bet šią savaitę jau žadu irgi pabėgiot, patinka bėgiojimas, kažkaip grynam ore daug smagiai sportuot thumbup.gif
pas mus tai su oru problemų nėr (išskyrus tai kad lyja daug), nes kur gyvenu tai tik antra diena kai galiu be striukės išeit, šalta pas mus dažniausiai doh.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Ar dar kas namie sportuoja? ax.gif
Aš kažkodėl dabar, kai jau šilta, sportuoju lauke ax.gif smile.gif Tiką grįžau, baisiausiai nusivariau.. Bėgioju krosus, poto darau tempimo pratimus, pilvo presui ir tt. Man namie gal per karšta.. Nors ir lauke, labai kaitina saulutė. smile.gif
Na o kaip manot, ar bėgiojimas prisideda prie svorio netekimo? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Zinoma, kad prisideda, juk begimas, tai kardio, o be kardio nedegs riebalai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nude @ 2010 05 20, 15:32)
Zinoma, kad prisideda, juk begimas, tai kardio, o be kardio nedegs riebalai  smile.gif

Ačiū smile.gif Tada gerai 4u.gif Prisipažįstu, nemėgau bėgioti visai, bet dabar patinka. Pirma labai pavargsi, bet poto, tokia energinga jautiesi thumbup.gif O su kiekvienu kartu vis kovoji su savimi, kad daugiau prabėgti ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O man begiojimas brrr...tik per prievarta, gal nemoku as kvepuot ar kas, bet kiekviena vasara ''pradedu'' begiot ir baigiu po dvieju savaiciu - ilgiau neistveriu doh.gif . O MB jau 10 metu begioja kasryt blush2.gif (bet uztat po Jillian pratimuku paduso lotuliukas.gif ).
As tai ''pasidariau'' jau savo svajoniu pilvuka ir rankas, tai dabar uzpakaliuka bandau pakelt labiau, o sitam biesui man pratimai ir sunkiausi ir labiausiai tingiu juos daryt, bet jau matau progresa, tai ir stengiuosi...
Atsakyti
QUOTE(Inga654 @ 2010 05 20, 16:17)
O man begiojimas brrr...tik per prievarta, gal nemoku as kvepuot ar kas, bet kiekviena vasara ''pradedu'' begiot ir baigiu po dvieju savaiciu - ilgiau neistveriu doh.gif . O MB jau 10 metu begioja kasryt  blush2.gif (bet uztat po Jillian pratimuku paduso lotuliukas.gif ).
As tai ''pasidariau'' jau savo svajoniu pilvuka ir rankas, tai dabar uzpakaliuka bandau pakelt labiau, o sitam biesui man pratimai ir sunkiausi ir labiausiai tingiu juos daryt, bet jau matau progresa, tai ir stengiuosi...

Aš tiesą pasakius ir einu nes "reikia" , bet su kiekvienu kartu darosi vis mieliau smile.gif 4u.gif O kvėpuoti bėgiojant aš tai pat nemoku.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga654 @ 2010 05 20, 14:17)

kaip smagu, kai rezultatai yra thumbup.gif šaunuolė 4u.gif
aš tai užpakaliuką jau galima pasakyt pasidariau, tokį apvalų, pakeltą, tai irgi džiaugiuosi. Su pilvu tai man sunkiau, atrodo irgi nukračiau jį, bet tik pavalgau daugiau ir vėl išsipučia doh.gif verysad.gif O svorio tai nenumečiau nieko, bet neliūdžiu dėl to, kai matau gražesnį kūną, tai svoris neberūpi smile.gif
Atsakyti
Mano irgi svoris labai mazai pasikeite, bet kuno formos visai kitokios, kas ir dziugina thumbup.gif
Atsakyti