Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Noriu pasidalinti paskutiniu atradimu.

Esant per aukštam kraujospūdžiui - Arnica 30 potencijos, 7-9 žirneliai.
Jeigu sutrikimo pradžia, tai gali pakakti tik tiek. Sudėtingais atvejais (mėginu ir po insulto padėt papildomai koreguot) padeda palaikyt stabilesnį spaudimą su įprastiniais cheminiais vaistais (kurie ne visada pakankamai palaiko), ne tiek dažnai reikia griebtis Kaptopril.
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2010 04 23, 18:04)
bet manau logiškumo čia neužtenka, čia reikia tyrimo. o pažiūrėjus į liežuvį ir diagnozavus grybą - abejočiau. nors tuštinimosi sutrikimų yra - užkietėję viduriai unsure.gif

Užtenka logikos mirksiukas.gif Čia patirtis gydytojos ir akis.
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 04 23, 20:41)

išrašė nystatiną. daviau- praėjo, o su nauja liga liežuvis vėl "lupasi". nebeduodu daugiau, nes kai pasveiksta, pasveiksta ir liežuvis. prasideda liga, prasideda ir liežuvis "luptis".
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 04 23, 21:41)

Man tai pikta, kad elementariausią tyrimą poliklinikoj negali padaryt (paimt tepinėlį nuo liežuvio grybo atveju ar sekretą iš nosies, pažiūrėt alergijai kiek ten tų eozinofilų). Kai gydytojai savo įtarimus pradetų lyginti su gautais tyrimai, tai ir patirties būtų. Bet kai tyrimų nedaro, iš kur ta patirtis gali būti. Pikta bash.gif

Atsakyti
Krika, turiu analogišką variantą pašonėj. Galiu pagal liežuvį pasakyt, kada prasidės virusas: atsiranda truputį lopiukų. Kai kada užtenka profilaktiškai suduoti kelis žirnius, vaikas nesuserga, bet liežuvis vis tiek lopais nueina. O jeigu suserga (pvz. sloga jau išlenda) - irgi nueina lopais. Pagal lopų dydį sprendžiu, kad jau įvyko persilaužimas ir sveiksta. Išgijus liežuvis visas švariai rausvas.

Gydytoja paaiškinimo kito nerado...

Man daug baisiau atrodo tos visos apnašos.
Kai kūdikiui pradėjo kietėt viduriai ir parudavo vidurys liežuvio, buvau iš viso supanikavus. Tada gydytoja sakė, kad tikriausiai kepenys apkrauti. Nusi... viskas praeidavo.
Papildyta:
Tuoj diagnostika pagal liežuvius užsiimsim lotuliukas.gif

Realiai racijos tame yra daug, bet išmanyti reikia dar daugiau.

Vilytte, tu teisi, bet pas mus kiekvienas tyrimas kainuoja.
Man pakako apsilankyti su pagyvenusiu žmogum poliklinikoje: ant durų pranešimas apie kvotas kompensuojamiems vaistams. ax.gif Tipo, nepateksi, tai gali ir negaut?...
Atsakyti
Taip džiaugiuosi - vidurinėlės užsitęsusią slogą ir ašarojančią akytę Allium Cepa sutvarkė thumbup.gif

Kas tiktų prie skaudančios gerklės? g.gif Blogiau ryte, skauda nosiaryklę, gomurys "jaučiasi" ryjant seiles ir į pačią gerklę pereina. Dieną geriau, ypač po šiltos arbatos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 04 23, 22:08)
Krika, turiu analogišką variantą pašonėj. Galiu pagal liežuvį pasakyt, kada prasidės virusas: atsiranda truputį lopiukų. Kai kada užtenka profilaktiškai suduoti kelis žirnius, vaikas nesuserga, bet liežuvis vis tiek lopais nueina. O jeigu suserga (pvz. sloga jau išlenda) - irgi nueina lopais. Pagal lopų dydį sprendžiu, kad jau įvyko persilaužimas ir sveiksta. Išgijus liežuvis visas švariai rausvas.

o ką duodi profilaktiškai kai matai lopiukus ant liežuvio? du vaikai, bet tokį reiškinį matau ir tu su jaunėle smile.gif
Atsakyti
Žinai, Obuoliausia, pasiūlytų bent tam žmogeliui susimokėt už patį paprasčiausią tyrimą.
Daugeliu atveju pirktas antibas brangiau kainuoja nei pats tyrimas. O kai jis paskirtas netinkamai? g.gif Įdomu kas pigiau gaunąs.
Tas pats tyrimas iš nosies kainuoja keliolika Lt, kai rimtas tyrimas alergijai nustatyt kainuoja virš 100 Lt. Tuo tarpu pagal tą pradinį tyrimą galima spręsti ar tolesni tyrimai reikalingi. Bet apie eozinofilus iš nosies kiek loristų pasako? g.gif Nekalbant kiek šalia to papildomai sumokam: gerąsios bakterijos, vitaminai atsistatyt po tokių gydymų be tyrimų ir t.t.
Taip, kad valstybės pinigų taip sutaupoma, bet mums ligoniams tas tyrimų nedarymas kainuoja tikrai brangiau.
Ir mane nervina, kad gydytojas mano žinantis, kad man geriau, antibai be tyrimų ir pan., manęs net nepaklausęs. Aš sutinku mokėt, bet negi kaulint kiekvieną kart turiu, kad papasakotų kokius tyrimus konkrečioj situacijoj galima ir protinga daryt.
Atsakyti
turiu dvi dukras ir dabar galvoju ar ligos atveju ir skiriant antibus nors kartą buvo daromi kraujo tyrimai, jau nekalbu apie kitus. nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Aš šiuo metu užsiknisus homeopatinėj psichologijoj, sakau, gal kas čia daugiau nusimanačių yra. Auginu Lachesis dukrą, karts nuo karto susidūriam su šiokiom tokiom psichologinėm problemom, nors kai žinai kas ir kaip vyksta, plius save pameni, tai gan nesunkiai dorojamės.
Dabar laukiuos ir su nerimu laukiu, kas bus... nes visuose literatūros šaltiniuos kaip susitarę rašo, kad vaikas žiauuuriai pavydės blink.gif tai kapstaus kapstaus, nu nieko doro nerandu ką tuomet tie homeopatai pataria daryt.. gi sunku ir vaikui pavyde gyvent ir tėvams tarp tų vaikų laviruot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2010 04 23, 22:08)

Tuoj diagnostika pagal liežuvius užsiimsim  lotuliukas.gif

Realiai racijos tame yra daug, bet išmanyti reikia dar daugiau.

Va va, racijos tikrai , manau, daug, o ismanymas-per patirti.

As tik neseniai ismokau atskirt kas yra paraudusi gerkle verysad.gif O uzvakar pamaciau ir pusleles. Zodziu mokytis ir stebet organizmo reakcijas....

QUOTE(vilytte @ 2010 04 23, 22:19)
Žinai, Obuoliausia, pasiūlytų bent tam žmogeliui susimokėt už patį paprasčiausią tyrimą.
Daugeliu atveju pirktas antibas brangiau kainuoja nei pats tyrimas. O kai jis paskirtas netinkamai? g.gif Įdomu kas pigiau gaunąs.
Tas pats tyrimas iš nosies kainuoja keliolika Lt, kai rimtas tyrimas alergijai nustatyt kainuoja virš 100 Lt. Tuo tarpu pagal tą pradinį tyrimą galima spręsti ar tolesni tyrimai reikalingi. Bet apie eozinofilus iš nosies kiek loristų pasako? g.gif  Nekalbant kiek šalia to papildomai sumokam: gerąsios bakterijos, vitaminai atsistatyt po tokių gydymų be tyrimų ir t.t.
Taip, kad valstybės pinigų taip sutaupoma, bet mums ligoniams tas tyrimų nedarymas kainuoja tikrai brangiau.
Ir mane nervina, kad gydytojas mano žinantis, kad man geriau, antibai be tyrimų ir pan., manęs net nepaklausęs. Aš sutinku mokėt, bet negi kaulint kiekvieną kart turiu, kad papasakotų kokius tyrimus konkrečioj situacijoj galima ir protinga daryt.

Cia tai faktas, kad tyrimu skirti neskubama doh.gif mano pupa vartojusi gal 3 kursus antibu (2 metukai), tai vieni suveike po keliu valandu, kiti po keliu dienu.

Siaip sutinku, kad tyrimai kraujo tai dazniausiai nedaromi nustatyt ar virusas, ar jau bakterija ....

As pati labai UZ homeopatija. Sako reikia tiketi, kad ji veikia, as LABAI tikiu ir man bei dukrytei ji veikia 4u.gif

Gal patarsit kazka, zodziu situacija tokia. Vaikas buna pavarges ziauriai, bet neuzmiega ilgiausia (tame ir didziausia problema)i-zaidzia lovoj, krykstauja. Siaip tokia karstakose-kantrybes nera visai, ciut kas nesigauna, meta, bega , verkia, svaido aplink esancius daiktus. Komandiruoju i kita kambari apsiraminti, tai grizta rami. Iki kito karto smile.gif Siaip meili, megsta glaustytis. Zodziu tokia nuotaiku kaita, bet labiausiai mane neramina tas negalejimas uzmigti (nors ir kaip stengiuosi "moraliskai" ir fiziskai apkrauti diena.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2010 04 24, 00:41)
Gal patarsit kazka, zodziu situacija tokia. Vaikas buna pavarges ziauriai, bet neuzmiega ilgiausia (tame ir didziausia problema)i-zaidzia lovoj, krykstauja. Siaip tokia karstakose-kantrybes nera visai, ciut kas nesigauna, meta, bega , verkia, svaido aplink esancius daiktus. Komandiruoju i kita kambari apsiraminti, tai grizta rami. Iki kito karto smile.gif Siaip meili, megsta glaustytis. Zodziu tokia nuotaiku kaita, bet labiausiai mane neramina tas negalejimas uzmigti (nors ir kaip stengiuosi "moraliskai"  ir fiziskai apkrauti diena.

Vat būtent todėl aš susikoncentravau į vaiko psichologiją, homeopatai labai nemažai kalba apie psichologiją. Aš pati nusistačiau konstitucinį tipą pirmiau sau, tada nusprendžiau (su senelių pritarimu biggrin.gif ), kad vaikas visas į mane ir va, gilinuos, ką googlas duoda 4u.gif
Manoji žiauriai nepakenčia, kai yra jai nurodinėjama, tuo pačiu, kol dar mažytė, nemoka pati apsibrėžt kur ribos, tad jai pačiai sunku, turiu laikyt ją "veiksmų narve", kitaip labai greit emocijos pasipila doh.gif
Tuo noriu pasakyt, kad kone visos nuotaikų kaitos gali būti suvaldytos, jei tik tėvai žinotų, ko tam vaikui reikia.
Atsakyti