Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

QUOTE(anciux @ 2010 10 21, 19:55)
Kita diena isvaziavau link mano mineto Coromandel miestelio. O cia - visai netoli Tairua kaimo. Diena buvo labai grazi ir kai kurie drasuoliai issirenge deginosi. Man buvo dar saltoka nusimesti rubus, juk vis dar pavasaris!  biggrin.gif

jei kas paskaitinėjęs tavo pasakojimus užsidegs aplankyti NZ ir užsuks į Coromandel pusiasalį, tai labai rekomenduoju apsilankyti karštų versmių pliaže. Ypač gera vieta lankymui žiemą, nors savaitgaliais ten truputi žmonių privažiuoja:
http://www.vilmis.co...-vonios-pliaze/
Atsakyti
anciux, NZ vaizdai tikrai fantastiski! wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Milux @ 2010 10 14, 12:09)
Na man NZ vaizdai grazus, bet tikrai panasus i Sveizarijos, tai nusiraminau, kad nera reikalo tiek toli belstis lotuliukas.gif

Man is pradziu irgi taip atrode, skaitant anciux reportaza - viena vietove primena Sveicarija, kita - Norvegija, dar kita - Kalifornijos pakrante... ir t.t. Viskas lyg ir matyta, nieko labai naujo, ne taip, kaip reportazo pradzioje, kur viskas nuotraukose atrode nauja ir egzotiska. NZ gi is pirmo zvilgsnio - tai, kas jau matyta, tik viskas vienoj vietoj ir maziau civilizuota. Bet kuo daugiau vaizdu matau, tuo labiau man ima atrodyti, kad visgi verta belstis toki kelia, kad visa ta grozi pamatytum. As tai kada nors tikrai tikrai nusibelsiu! biggrin.gif

O jau kai sita nuotrauka pamaciau... wub.gif

QUOTE(anciux @ 2010 10 07, 22:53)
user posted image

Beveik norejau iskart kuprine krautis biggrin.gif Ir dar tas laukinis papludimys Coromandel... na kur gi Europoje toki rasi? Tiksliau, rasi, bet gerai paieskoti reikes, o NZ, kaip suprantu, ir stengtis nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Besiblaskantis @ 2010 10 22, 22:55)
jei kas paskaitinėjęs tavo pasakojimus užsidegs aplankyti NZ ir užsuks į Coromandel pusiasalį, tai labai rekomenduoju apsilankyti karštų versmių pliaže. Ypač gera vieta lankymui žiemą, nors savaitgaliais ten truputi žmonių privažiuoja:
http://www.vilmis.co...-vonios-pliaze/

Girdejau apie karstu versmiu pliaza ir net planavau ten vaziuoti. Bet, jei gerai supratau Turistu informacijos centro darbuotoja, ten imanoma nusimaudyti per potvynius, o tuo metu buvo atoslugis. Potvyniai buna karta per diena ir tos dienos potvyni praziopsojau, tad buvo galimybe ten nusimaudyti kita diena. Numojau ranka - per sudetinga biggrin.gif

Pritariu JURZOLEI, kad gamta kartais primena tai Sveicarija, tai Norvegija, ar tai kita sala, bet mano patarimas butu - neapsigaukite. Verta, labai labai verta vaziuoti i Naujaja Zelandija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 10 22, 16:26)
Girdejau apie karstu versmiu pliaza ir net planavau ten vaziuoti. Bet, jei gerai supratau Turistu informacijos centro darbuotoja, ten imanoma nusimaudyti per potvynius, o tuo metu buvo atoslugis. Potvyniai buna karta per diena ir tos dienos potvyni praziopsojau, tad buvo galimybe ten nusimaudyti kita diena. Numojau ranka - per sudetinga  biggrin.gif

blogai supratai smile.gif pasimaudyti galima per atoslūgį, nes per potvynius pliažas būna užlietas. Atoslūgiai būna du kart per parą, tai priklausomai nuo dienos, galima kartais pataikyti kai maudytis įmanoma ir anksti ryte, ir vakare smile.gif Bet taip, nėra paprasta susiplanuoti į ten nuvažiuoti ir pataikyti tada kada reikia, jei laikas spaudžia
Atsakyti
QUOTE(Besiblaskantis @ 2010 10 23, 22:26)
blogai supratai smile.gif pasimaudyti galima per atoslūgį, nes per potvynius pliažas būna užlietas. Atoslūgiai būna du kart per parą, tai priklausomai nuo dienos, galima kartais pataikyti kai maudytis įmanoma ir anksti ryte, ir vakare smile.gif Bet taip, nėra paprasta susiplanuoti į ten nuvažiuoti ir pataikyti tada kada reikia, jei laikas spaudžia

Taip ir galvojau, kad kazka sumaisiau smile.gif

Na ka, liko vos kelios dienos Naujojoje Zelandijoje ir as kvailos idejos pagauta, isvaziavau i Whangarei turistini miesteli, esanti apie 320 km i siaure nuo Coromandel. Kaip jau minejau, tai buvo mano nedidele klaida belstis toki kelia (juk dar reikes sugrizti i Wellington'a apie 900 km!), bet man taip norejosi nusibelsti iki pacio siauriausio NZ tasko! Sikart nepavyko ten nuvaziuoti, palikau kitam kartui wink.gif Whangarei sustojau tik permiegoti. Labiausiai man isimine pats hostelis, esantis ant kalvos virsunes ir su graziausia panorama i miesto prieplauka.
Rytojaus ryta isvaziavau Paihia. Su oru man nelabai pasiseke, o ir to grozio, kokio tikejausi rasti, neradau, tad likau kaip ir nusivylusi. Nuotrauku turiu vos dvi ir tai - nepatikesit! - paskutiniai NZ vaizdai verysad.gif

user posted image

user posted image

Po dvieju dienu pavaziavau siek tiek siauriau ir vienai nakciai apsistojau Kerikeri mieste. As tikejausi kazko ispudingesnio; arba tiesiog po visu aplankytu vietoviu pasidare sunku susizaveti g.gif O is ten - atgal i Wellingtona, sustojant Hamilton mieste pernakvoti. Rytojaus diena planavau nuvaziuoti 600 km ir pernakvoti netoli Wellington'o, bet - ir vel - baisiai apsigavau! doh.gif Ta vakara, Wellington'e, vyko labai svarbios varzybos (nebeatsimenu kokios sporto sakos), tad paciame mieste ir apie 50 km spinduliu visi viesbuciai buvo uzsakytiiii!!!!! As apie tai nieko nezinojau (nes nesidomiu sportu) ir sustojus ties pirmu viesbuciu man tai buvo pranesta viesbucio adminstratores. Nepatikejau, na jau, galvoju, neatsiras vietu... Vaziavau i antra, i trecia, ketvirta viesbuti ir visi jie buvo pilni! doh.gif Susiradusi telefono budele, skambinau i kelis viesbucius; buvau pasirengusi moketi net 100 NZD (hosteliuose mokedavau 20 - 25 NZD), bet ir uz tiek neradau kambario. Praradusi vilti, grizau apie 20 kilometru atgal, kol suradau visiskai tuscia kempinga. Gavau keturvieti kambari (panasiai kaip stovyklose) uz 22 NZD. Uch, buvau laiminga karsta.gif
Wellington'e buvau kitos dienos ankstu ryta. Atidaviau masina, tiksliau, kadangi buvo sekmadienis ir agentura nedirbo, tai bendru susitarimu pastaciau masina prie imones, o raktelius imeciau i pasto dezute. Po poros valandu jau sedejau kelte, plaukianciu i Pietines sala.. verysad.gif Ta vakara apsistojau Picton mieste, o rytojaus diena su autobusu isvaziavau i Nelson. Nelabai pakeliui i Christchurch, is kur turejau isskristi, bet vardan paskutinio susitikimo su Jerry (priminsiu, pas kuri pora savaiciu dirbau), tikrai vertejo pamesti kelia del takelio biggrin.gif Tadien buvo mano gimimo diena, 28 metai, ir buvau jam labai dekinga uz si susitikima, kad paverte sia diena specialia ir neleido man liudeti ax.gif Labai tradiciskai: vakariene Tailandietiskame restorane su raudono vyno buteliu, kelione i jo namus, sustojant palydeti saules ir suslamsti jo padovanotu saldainiu, paskui pasivaiksciojimas papludymiu ties jo namais, ledu porcija - staigmena hihihi.gif ir pries skirstantis i lovas (atsiprasau, i mano iprasta vieta ties zidiniu biggrin.gif ) - po dar viena taure vyno... Nieko ypatingo, bet labai labai isimintino wub.gif Gera buvo su juo susitikti ir is sirdies paplepeti...
Ankstu ryta Jerry atveze i Nelson miesta, is kur netrukus autobusu isvaziavau i Christchurch. Paskutine diena mano pasaku saly...nes rytoj - skrydis i Melbourna..
Atsakyti
Melbourn'as buvo tikra atgaiva po 2 menesiu kaime - butent taip jauciausi cia atvykusi biggrin.gif Australija yra brangi salis keliauti, bet man labai norejosi bent trumpam pavaikscioti Australijos zeme ir pakvepuoti australietisku oru, todel susigundziau kelioms dienoms pasilikti Melbourn'e. Internetu uzsisakiau hosteli "Bozo Backpacker" (AUD 25 = USD 24 nakciai). Labai malonus seimininkas, jauki atmosfera ir draugiski keliautojai. O svarbiausia, visai salia buvo didziulis Queen Victoria turgus, kuriame galima isigyti svieziu darzoviu, vaisiu, mesos, rukytu gaminiu, suriu, duonos ir t.t. Su savo kambarioke japone, kas ryta eidavome ten apsipirkti. Tikras smagumelis ir tikras apsirijimas hihihi.gif
Pora zodziu apie mano kambarioke japone. Na nezinau, tie japonai ganetinai keisti, o gal tokie tik mano kelyje pasimaise.. Ji - mano metu, labai letu sukaustytu (tarsi roboto) judesiu, leto mastymo ir tylaus balso (ta prasme tyliai kalba). Pirma man atejusi mintis - tarsi nutrenkta elektros. Budavo kancia su ja apsipirkineti turguje, nes prireikdavo amzinybes jai apsispresti, ar ji nori vieno ar dvieju agurku doh.gif Prekiautojai jos dazniausiai tiesiog negirdedavo, taip tyliai kalbedavo. As budavau jos igarsintoja, nors ir pati kartais jos nesuprasdavau biggrin.gif Keistokas zmogutis.. ax.gif

Pats miestas padare didziuli ispudi - didelis, triuksmingas, spalvotas, brangus...

user posted image

user posted image

user posted image

Atsiprasau uz nelabai kokybiskas nuotraukas - tuo metu nebuvau igudusi fotografavime vakare ax.gif

user posted image

Siame auksciausiame Melbourn'o pastate "Eureka" ir antrajame pagal auksti Australijoje, yra apzvalgos aikstele 88-jame aukste. Ten ir skubu smile.gif

user posted image

Nuo 88-ojo auksto atsiverianti panorama buvo nepakarojama, tik, nezinau ar ka suprasite is mano nuotrauku blush2.gif Labai baisiai gavosi ax.gif

user posted image

Buvo galimybe iseiti i lauka ir pasigrozeti miestu pro 'grotas'.

user posted image

O labiausiai mane suzavejo stai kas: vienas apzvalgos aiksteles kampas siek tiek leidziasi zemyn. Matai, kad ties langu grindys truputi zemeja, bet kai reikia paeiti - baimes pilnos kelnes! Atrodo imsi ir nuslysi ir nukrisi is to 88-ojo auksto biggrin.gif Ten vien stikliniai langai, tad kai prieini prie pacio krasto, matai miniatiurini miesta. As labai bijau aukscio, tai man isvis rankos pedos pradejo prakaituoti, kojos tirteti, bet iki lango daejau ir net du kartus biggrin.gif

Tas pats "Eureka" pastatas dienos metu...

user posted image

...ir gigantiskos bites ant jo biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kadangi buvo lapkricio antra puse, tai aikstese jau puikavosi Naujametines eglutes. Keistas jausmas matyti girliandas, bumbulus ir kt. puosmenas, kai tuo tarpu pats alpsti nuo karscio biggrin.gif
Dar pora nuotraukyciu is Melbourn'o. Apsiniauke, bet patikekit manim, labai karsta.

user posted image

user posted image

user posted image

Mano dienos Melbourn'e prabego greitai ir buvo laikas grizti i Kuala Lumpur. Tiesa yra ziauri - mano kelione eina i pabaiga. Liudna, kad sis toks nerupestingas mano gyvenimo periodas baiginejasi, bet tuo paciu nekantrauju pasimatyti su saviskiais, sugrizti i savo 'Zemes'. Bet pries tai, kaip ir buvo zadeta, is Kuala Lumpur dar skrendu i Bangkoka susitikti su Joe (primenu, su juo susipazinau Vietname ir tai jis padejo finansiskai). Skrydis buvo pats tragiskiausias is visu mano skrydziu - lektuva taip purte, kad zmones net zviege. Buvau laiminga atsistojusi ant grindinio ir dar laimingesne pamaciusi Joe. Buvo jau vakaras, kai parsibeldem i viesbuti. Pavargusi nuo ilgos keliones ir laiko skirtumo, sumisusi ir laiminga sugrizusi i triuksmingaja Azija wub.gif Anksti gulau, anksti keliau. Apie 5 valanda ryto, pro viesbucio langa, vis dar ramus rytinis Bangkokas wub.gif

user posted image

Siek tiek prasvitus

user posted image

Planavom Tailande pabuti apie savaite. Buvau uzmirsusi ka reiskia keliauti su Joe... hihihi.gif Jis jau turejo beprotiska grafika, buvo suplanaves vos ne kas antra diena po skrydi i vis kita Tailando miesta, pilna veiksmu plana ir lankomu vietoviu sarasa lotuliukas.gif Teko pristabdyti arklius, nes nesiruosiau visas dienas praleisti kelyje - po NZ man reikejo poilsio wink.gif Vis delto nusprendem skristi i Phucket ir ten praleisti didesne musu keliones dali...
Atsakyti
Nu nuostabus pasakojimai, nuotraukos, skaiciau ir negalejau atsitraukt thumbup.gif
Atsakyti
Kaip suprantu,kelione eina i pabaiga verysad.gif Kaip gaila... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rinann @ 2010 10 24, 19:12)
Kaip suprantu,kelione eina i pabaiga verysad.gif Kaip gaila... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

nieko baisaus, buvo ir antra kelione i Azija mirksiukas.gif
jei graziai paprasysim, gal anciux prates pasakojima bigsmile.gif
Atsakyti
Taip taip, kelione eina i pabaiga ir nesu tikra ar pradesiu antros keliones pasakojima - gana daug laiko man tai uzima. Bet bus matyti... g.gif

Atskridom mes i Phuket'a ir ten isbuvome, berods, keturias dienas. Turbut neverta daug pasakoti apie si miesta ir aplink ji esancias salas, nes Tailando skyrelyje daug ir visko apie tai prirasyta. O ir pati buvau labai pasyvi: nieko nesinorejo daryti, niekur eiti, tik miegoti ir nieko neveikti uzsidarius kambaryje. Beje, kambarys pasitaike labai erdvus ir patogus, o viesbutyje buvo net baseinas; nebeatsimenu kada tokioje prabangoje gyvenau biggrin.gif

user posted image

Su Joe teko 'pasipesti' sprendziant laisvalaikio praleidimo budus, nes as norejau pasyvumo, o jam - beprotisko aktyvumo. Taip pat si laikotarpi prisimenu kaip visiska apsirijimo savaite rolleyes.gif Bet geriausia dalis budavo vakarais, jau pavakarieniavus, eidavome i masazo kabinetus. Tailandietiski masazai tokie pigus ir tokie geri! Pedu, galvos, nugaros, ranku, viso kuno masazai... Tuo atzvilgiu, Joe buvo nepasotinamas - jam reikedavo minimum 2 valandu kuno masazo, man uztekdavo valandos... + manikiuro ar tai pedikiuro, na gal dar pedu ar galvos masazo... ax.gif
Velgi, Joe iniciatyva, uzsisakeme vienos dienos tura po Kho Pi Pi ir kitas salas. Mano akimis ziurint, sumokejome didziule suma. Aplankytos salos buvo labai ispudingos, bet, aisku, ir labai turistines.
Berods sitoje saloje buvo filmuojamas filmas "The Beach". Uch, per daug zmoniu doh.gif Juk Tailande galima atrasti tokio pat grazumo ir visiskai tusciu papludymiu..

user posted image

user posted image

Kita sala, kurios pavadinimo jau nebeprisimenu.

user posted image

user posted image

Grizus i Bangkoka ir istaikius laisva minutele, isejau i didziulius prekybos centrus, esancius miesto centre, 'apsisopinti' ir siaip savo akeles paganyti rolleyes.gif

user posted image

Vaniliniai ir sokoladiniai ledai su grietinele ir saldytom vysniom... Skanumelis!!! tongue.gif

user posted image

Su artejanciais Naujaisiais Metais!! rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Keliauti beliko visai nedaug. Paskutine kelione i Kuala Lumpur, kuriame praleidau kelias dienas, kaip sakant, atsisveikinimui. Nuolatine mano vakarieniavimo vieta - lauko stalai. Vakarais cia prisirenka be galo daug zmoniu, vos laisva vieta imanoma susirasti.

user posted image

user posted image

user posted image

Mano megstama noodle sriuba.

user posted image

Privalejau atsisveikinti su savo dvyniais... wub.gif

user posted image

..su televizijos bokstu...

user posted image

...ir su visa kelione apskritai... cray.gif

8 menesiai svetur, neturint namu ir pastovios vietos, prabego kaip viena akimirka ir liko tik nuostabus prisiminimai.
Labai keista sugrizti namo, labai sunku 'isivaziuoti' i kasdienybe, labai sunku atitrukti nuo prisiminimu. Vis dar, netgi praejus metams po keliones, as kasdiena apie tai galvoju, gyvenu tais ispudziais; tai - mano gyvenimo variklis.

Labai Jums aciu, mano keliones skaitytojai, kad padejote dar karta tai isgyventi. Svajones pildosi, tik reikia labai labai noreti.. wub.gif

PABAIGA
Atsakyti