ATENAMARIJA, prajuokinot
Sekancia diena atsikeliau kaip sudauzyta. Paslampinejau po Taupo miesteli ir apie ezera, kuris atrode mazdaug taip.
Ilgesniam laikui cia pasilikti nesiruosiau, tad isvaziavau.
Nuo apzvalgos aiksteles - gyvenamasis rajonas ir Taupo ezeras.
Huka krioklys, esantis ilgiausioje NZ Waikato upeje. Labai melynas vanduo
Tas pats Huka krioklys is kitos apzvalgos aiksteles.
Vaziuoju toliau i siaure. Siandien nusprendziau 'nesidraskyti' keliaujant ir netoli pavaziavusi, apsistojau Rotorua mieste. Cia pat buvo ir Rotorua ezeras Juodosios gulbes.
Rotorua meno ir istorijos muziejus. Pastatas labai ispudingas, bet patingejau ir neuzejau vidun.
Rytojaus diena tesiau kelione i salos siaure, i Coromandel pusiasali. Rekomenduoju, labai grazios vietos ir labai grazus papludymiai. Pakeliui sustojau pietu. Jau dabar nebepamenu kur atradau si grazu tvenkini.
Apsistojau ramiame Tairua miestelyje. Vaizdas pro hostelio kiema; daug erdves, daug zalumos... Po trumpo poilsio isejau link sios kalvos (nuotraukos viduryje).
oi laukiam laukiam tesinuko
Na man NZ vaizdai grazus, bet tikrai panasus i Sveizarijos, tai nusiraminau, kad nera reikalo tiek toli belstis
Na man NZ vaizdai grazus, bet tikrai panasus i Sveizarijos, tai nusiraminau, kad nera reikalo tiek toli belstis
0vff07yu8gyi uhyu8o0yto05078upy;pypyuoioiyokhyplu[;y7p-0
Sveiki, vel pas Jus sugriztu testi savo pasakojima
Teko gerokai papluseti, kol atradau reikiama keliuka, mat beveik visa kalva uzstatyta nedideliais, bet jaukiais nameliais. Dar spejau pazaisti su savo seseliu
Vaizdai vaizdeliai...
Sutikau keliautoja, kuriam labai patiko man pozuoti
Papildyta:
Nusileidusi nuo kalvos, dar spejau nubegti iki papludymio palydeti saules.
Teko gerokai papluseti, kol atradau reikiama keliuka, mat beveik visa kalva uzstatyta nedideliais, bet jaukiais nameliais. Dar spejau pazaisti su savo seseliu
Vaizdai vaizdeliai...
Sutikau keliautoja, kuriam labai patiko man pozuoti
Papildyta:
Nusileidusi nuo kalvos, dar spejau nubegti iki papludymio palydeti saules.
tokiu vaizdeliu paziurejus taip - geeeeeeeeeeeera, aciu tau anciux
QUOTE(anciux @ 2010 10 18, 23:48)
Na, ant kalvos lipti tikrai vertėjo, šitas vaizdas išvis nerealus
"Prarijau" temą per kelis vakarus,kaip skaniausią desertą ir jungiuos i laukiančių tęsinio gretas
oi laukiam, laukiam tesinuko
Dabar labai gailiuosi, kad Coromandel pusiasalyje isbuvau tik kelias dienas: viena diena jau pasakotame Tairua kaime ir tris dienas - Coromandel miestuke, apie kuri tuoj ir papasakosiu. Vietoj to, kad per likusias dienas, skubant pamatyti siaurine salos dali ir daug laiko praleidziant kelyje, man tiesiog reikejo pasilikti cia, Coromandel pusiasalyje, ir dziaugtis nuostabia gamta. Nes cia gamta - labai grazi, ypatingai papludymiai..
Kita diena isvaziavau link mano mineto Coromandel miestelio. O cia - visai netoli Tairua kaimo. Diena buvo labai grazi ir kai kurie drasuoliai issirenge deginosi. Man buvo dar saltoka nusimesti rubus, juk vis dar pavasaris!
Pusiaukeleje sustojau nufotografuoti stai si grozi Buvo mintis cia pasilikti, bet vis delto nusprendziau laikytis savo plano..
Atvaziavus i Coromandel, susiradau labai mielus sveciu namus, esancius vienkemyje su dideliu kiemu. Labai megstu tokius countryside namus, kur nematyti zmoniu, negirdeti masinu, o uz tvoros - pievos Idealiausias poilsis Nieko gero ta diena nenuveikiau; visa vakara praleidau su cia sutiktais keliautojais.
Rytojaus diena isvaziavau i pacia pusiasalio virsunele. Didesne kelio dalis ejo palei jura, pravaziuojant pro kelis kaimelius, o visa kita - laukai, pievos, ganyklos, zodziu, kaip ir priklauso NZ Asfaltuotas kelias virto zvyrkeliu ir gana prastu, o artejant tikslo - vietos tapo kalvotesnes, tad ir kelias vingiuotesnis ir siauresnis.
Visai prie pat tikslo, teko sustoti, nes kelia uztvere upeliukstis, kuris, mano galva, buvo per gilus, kad galeciau pravaziuoti. Planavau padaryti keliu kilometru zygiuka, bet del to nelemto upeliukscio teko apsisukti; su nuomota masina nenorejau rizikuoti (vis delto, ta vakara su kitais keliautojais issikalbejus, paaiskejo, kad tas zygis visiskai nevertas demesio, tad kaip ir nieko nepraradau). Nepraradau, o atradau! Sugrizus pora kilometru, prie pat juros kranto buvo mokamas kempingas. Susiradau priziuretoja ir paklausiau, ar negalinti keleta valandeliu nemokamai pasidziaugti papludymiu - galvojau pasivaikscioti ir paskaityti knyga. Aisku galinti! Pasistaciau masina ir negalejau atsistebeti, kad vat taip netycia atradau tokia ramia, grazia vieta. Kadangi buvo pavasaris, tad kempinge buvo vos dvi masinos; aplinkui ramu ramu, tuscia, ismire...
Vieninteles poilsiautojos
Papildyta:
Laukinis papludymys...visko ten galima atrasti..
Ups, ar tik ne Anciux pedos?!
Skaitau knyga, pakeliu akis, ziuriu, dairausi kelias minutes, ir vis tiek negaliu patiketi, kad cia taip grazu...
Kita diena isvaziavau link mano mineto Coromandel miestelio. O cia - visai netoli Tairua kaimo. Diena buvo labai grazi ir kai kurie drasuoliai issirenge deginosi. Man buvo dar saltoka nusimesti rubus, juk vis dar pavasaris!
Pusiaukeleje sustojau nufotografuoti stai si grozi Buvo mintis cia pasilikti, bet vis delto nusprendziau laikytis savo plano..
Atvaziavus i Coromandel, susiradau labai mielus sveciu namus, esancius vienkemyje su dideliu kiemu. Labai megstu tokius countryside namus, kur nematyti zmoniu, negirdeti masinu, o uz tvoros - pievos Idealiausias poilsis Nieko gero ta diena nenuveikiau; visa vakara praleidau su cia sutiktais keliautojais.
Rytojaus diena isvaziavau i pacia pusiasalio virsunele. Didesne kelio dalis ejo palei jura, pravaziuojant pro kelis kaimelius, o visa kita - laukai, pievos, ganyklos, zodziu, kaip ir priklauso NZ Asfaltuotas kelias virto zvyrkeliu ir gana prastu, o artejant tikslo - vietos tapo kalvotesnes, tad ir kelias vingiuotesnis ir siauresnis.
Visai prie pat tikslo, teko sustoti, nes kelia uztvere upeliukstis, kuris, mano galva, buvo per gilus, kad galeciau pravaziuoti. Planavau padaryti keliu kilometru zygiuka, bet del to nelemto upeliukscio teko apsisukti; su nuomota masina nenorejau rizikuoti (vis delto, ta vakara su kitais keliautojais issikalbejus, paaiskejo, kad tas zygis visiskai nevertas demesio, tad kaip ir nieko nepraradau). Nepraradau, o atradau! Sugrizus pora kilometru, prie pat juros kranto buvo mokamas kempingas. Susiradau priziuretoja ir paklausiau, ar negalinti keleta valandeliu nemokamai pasidziaugti papludymiu - galvojau pasivaikscioti ir paskaityti knyga. Aisku galinti! Pasistaciau masina ir negalejau atsistebeti, kad vat taip netycia atradau tokia ramia, grazia vieta. Kadangi buvo pavasaris, tad kempinge buvo vos dvi masinos; aplinkui ramu ramu, tuscia, ismire...
Vieninteles poilsiautojos
Papildyta:
Laukinis papludymys...visko ten galima atrasti..
Ups, ar tik ne Anciux pedos?!
Skaitau knyga, pakeliu akis, ziuriu, dairausi kelias minutes, ir vis tiek negaliu patiketi, kad cia taip grazu...
Nuostabu Su kiekviena nuotrauka vis labiau zaviuosi
Kaip bebutu gaila, bet tenka vaziuoti namo. Savaime aisku, pries tai padekusi maloniajai priziuretojai
Tik isvaziavus is kempingo.
Stai sioje ilankoje as ir buvau
Vakare, grizus is savo ispudingos keliones, fotografuota is hostelio kiemio.
Tik isvaziavus is kempingo.
Stai sioje ilankoje as ir buvau
Vakare, grizus is savo ispudingos keliones, fotografuota is hostelio kiemio.
Nebereikalo N.Zelandija oficialiai pripažinta gražiausia pasaulio valstybe .