Ta vakara grizau i Motueka ir apsistojau ne pas Jerry, o hostelyje, kadangi jis ta diena buvo su reikalais isvaziaves.
Labai laukiau ryto, nes vaziavau i Abel Tasman Nacionalini Parka. Tai maziausias Nacionalinis Parkas NZ, bet gal ir graziausias tiems, kas megsta papludymius... Balciausio smelio papludymiai, tyriausias vanduo, kalvotos vietoves, per nuostabu miska einantys keliukai - pati nuostabiausia vieta trumpiems ar ilgiems zygiams. Nes jei noro yra, tereikia issipirkti leidima ir per tris dienas galima pereiti visa NP. Na, miegoti teks palapinese, bet ramybe, gamtos grozis ir dramatiski saulelydziai - garantuoti Gaila, kad neturejau pakankamai laiko ir vykau ten tik vienai dienai (vis save raminau, kad sikart i NZ atvaziavau tik apsizvalgyti; na, o kita karta kai atvaziuosiu, tai gal visam pusmeciui, kad galeciau 'normaliai' pakeliauti ). Yra kelios agenturos, kurios nedideliais, bet greitais laivukais nuplukdina i norima papludymi. Sistema labai patogi: is bukleto pasirinki, koki atstuma nori nuzygiuoti, kokius papludymius aplankyti, issirenki isvykimo/parvykimo laika ir perki bilieta. Jie duoda vadinamu "water taxi" (siu laivuku) tvarkarasti (tarsi autobuso), nes reikalui ar norui esant gali grizti ir su ankstesniu/velesniu laivu.
Ankstu ryta, sededama ant suolelio ir valgydama ledus, gerejausi jura ir laukiau savojo laivuko. Plaukem apie 40 minuciu ir islipus ant kranto, pagalvojau, kad tai - Rojus Zemeje..
O kas svarbiausia, zmoniu buvo vos vienas kitas. Gal delto, kad vis dar pavasaris?
Tilteliu perejau per upele.
Atoslugis. Stai siame papludymyje ir pietavau
Tikras skanumelis, tas mano kiausinio - pomidoro sumustinis! Su tokiu vaizdu, turbut bet ka suvalgyti galeciau
Jerry patarta, susiradau "Cleopatra's Pool". Upes vagoje naturaliai susidariusiame baseinelyje, galima issimaudyti, paplaukioti ar siaip kojas pamirkyti
Vis negaliu atsistebeti vandens skaidrumu ir svarumu. Na niekur tokiu upiu nemaciau..
Einu toliau. Paskutiniai vaizdai is 'aukscio'.
Stai ir mano 'laivu stotele'...
Labai geri prisiminimai apie Abel Tasman Nacionalini Parka. Gailiuosi, kad nepasilikau extra laiko ir nepavyko nuzygiuoti visu triju dienu... Kita karta...
Po keliones, isvaziavau pas Jerry, pas ji ir nakvojau. Pavakarieniavom, isgerem vyno butelaiti ir siaubingai pavargusi, nuejau miegoti..
nuostabus NP Isimylejau NZ
Nuostabu.. kaip ten grazu...
Bet toks vienas klausimelis, ar ten bevaiksciojant tais parkais ir kalnais nesutikote kokiu nuodingu gyvaciu, ir dar ten kokiu nemaloniu gyviu.... man baisoka pagalvojus, kad vienai po miskus ir bruzgynus... nu bet jusu drasa as jau seniai neabejoju iskyrus ta atveji, kai su peiliuku miegojot
Bet toks vienas klausimelis, ar ten bevaiksciojant tais parkais ir kalnais nesutikote kokiu nuodingu gyvaciu, ir dar ten kokiu nemaloniu gyviu.... man baisoka pagalvojus, kad vienai po miskus ir bruzgynus... nu bet jusu drasa as jau seniai neabejoju iskyrus ta atveji, kai su peiliuku miegojot
Ačiū už įdomų pasakojimą Jungiuosi prie tų ,kurios laukia tolesnių pasakojimų apie jūsų kelionės įspūdžius Laukiam nuostabių foto laukiam,labai laukiam
OIKA, kazkaip neteko sutikti gyvaciu ar siaip kokiu gyvunu. Ju, turbut, ten pilni miskai, bet gerai, kad man nesirode
Keliaujom toliau...
Priespaskutine diena Pietineje saloje. Atsisveikinant su Jerry teritorija..
Susitarem, kad jei viskas bus gerai ir jokie musu planai nepasikeis, susitiksime man pries isskrendant, mano gimtadienio proga
Na, o dabar, Jerry patarta, isvaziavau i Cobb Valley (Cobb slenis). Buvo labai ankstyvas sauletas rytas Uzvaziavus ant kalno, atsivere nuostabi panorama i tapati Tasman Bay.
Cobb Valley nera populiari vieta; nebuvo apie ja aprasyta net mano turimuose kelioniu vadovuose. Vaziavau pagal Jerry nurodymus, o i mano klausima, kaip zinoti, ar as jau atvazivau, jis atsake: "Vaziuok, kai pamatysi - viska suprasi. Tikrai nepraziopsosi". Tad kai isukau i salutini kelia, ne nezinojau ko tiketis.
Smagumelis vaziuoti tokiu geru ir visiskai tusciu keliu!
Po kiek laiko sis mielas keliukas virto dar siauresniu ir prastesniu sunkeliu, vedanciu palei upe, salia staciu uolu.
Privaziavus Cobb upes hidroelektrine, teko vaziuoti zvirkeliu, einanciu per miska ir tarsi serpantinais pastoviai kylanciais aukstyn. Vaziavau jau pora valandu, todel pradejau nerimauti, kad gal jau pravaziavau pro mano ieskoma Cobb sleni Be to, vieta buvo visiskai ismirus; prasilenkiau tik su pora masinu su hidroelektrines emblemomis. Vis kylant aukstyn, pastebejau sniega!! Kuo aukstyn - tuo daugyn. Jetau, galvoju, kur as cia dabar vaziuoju? Tik staiga, isvaziavau i didele aikste...
Ir privaziavaus iki tos vietos, kur stovi mano masina, stai ka pamaciau... Praziopsoti tikrai neimanoma
Nufotografavau zemelepi. Cia parodyti ivairus kelioniu marsrutai - imanomi zygiai nuo keliu valandu iki keliu dienu. Kaip noreciau koki nuzygiuoti, bet...kita karta...
Keliaujom toliau...
Priespaskutine diena Pietineje saloje. Atsisveikinant su Jerry teritorija..
Susitarem, kad jei viskas bus gerai ir jokie musu planai nepasikeis, susitiksime man pries isskrendant, mano gimtadienio proga
Na, o dabar, Jerry patarta, isvaziavau i Cobb Valley (Cobb slenis). Buvo labai ankstyvas sauletas rytas Uzvaziavus ant kalno, atsivere nuostabi panorama i tapati Tasman Bay.
Cobb Valley nera populiari vieta; nebuvo apie ja aprasyta net mano turimuose kelioniu vadovuose. Vaziavau pagal Jerry nurodymus, o i mano klausima, kaip zinoti, ar as jau atvazivau, jis atsake: "Vaziuok, kai pamatysi - viska suprasi. Tikrai nepraziopsosi". Tad kai isukau i salutini kelia, ne nezinojau ko tiketis.
Smagumelis vaziuoti tokiu geru ir visiskai tusciu keliu!
Po kiek laiko sis mielas keliukas virto dar siauresniu ir prastesniu sunkeliu, vedanciu palei upe, salia staciu uolu.
Privaziavus Cobb upes hidroelektrine, teko vaziuoti zvirkeliu, einanciu per miska ir tarsi serpantinais pastoviai kylanciais aukstyn. Vaziavau jau pora valandu, todel pradejau nerimauti, kad gal jau pravaziavau pro mano ieskoma Cobb sleni Be to, vieta buvo visiskai ismirus; prasilenkiau tik su pora masinu su hidroelektrines emblemomis. Vis kylant aukstyn, pastebejau sniega!! Kuo aukstyn - tuo daugyn. Jetau, galvoju, kur as cia dabar vaziuoju? Tik staiga, isvaziavau i didele aikste...
Ir privaziavaus iki tos vietos, kur stovi mano masina, stai ka pamaciau... Praziopsoti tikrai neimanoma
Nufotografavau zemelepi. Cia parodyti ivairus kelioniu marsrutai - imanomi zygiai nuo keliu valandu iki keliu dienu. Kaip noreciau koki nuzygiuoti, bet...kita karta...
Nusileidau zemyn...
...kuris ejo ties Cobb rezervuaru.
Privaziavau 'liepto gala': kelias baigesi, nuo cia prasideda keli zygiai ir cia stovi trobele keliautojams. Iejau vidun - apart mediniu lovu nieko ten daugiau nebuvo.
Ech, kaip gera... Tik kavos truksta
Sugrizusi kelis simtus metru ir persokus siaura upeliuksti, atsiduriau samanu karalystej
...kuris ejo ties Cobb rezervuaru.
Privaziavau 'liepto gala': kelias baigesi, nuo cia prasideda keli zygiai ir cia stovi trobele keliautojams. Iejau vidun - apart mediniu lovu nieko ten daugiau nebuvo.
Ech, kaip gera... Tik kavos truksta
Sugrizusi kelis simtus metru ir persokus siaura upeliuksti, atsiduriau samanu karalystej
Medziai tarsi vatos gabalais 'aplipe'
Man bevaiksciojant, pravaziavo Aplinkos Apsaugos patruliai - NZ gamta labai saugoma.
Kagi, laikas keliauti i Nelson miesta, nes rytoj atiduodu savo masiniuke
Paskutinis zvilgsnis i Cobb rezervuara. Debesuotas dangus - ir vandens spalva visai kitokia.
Sveiki sugrize i civilizacija
Sugrizusi i Motueka, paskambinau Jerry atsisveikinti ir izvaziavau i Nelson. Kelione truko vos valanda. Buvo vakaras ir vaziuodama pro papludymi susigundziau sustoti
Papildyta:
Man bevaiksciojant, pravaziavo Aplinkos Apsaugos patruliai - NZ gamta labai saugoma.
Kagi, laikas keliauti i Nelson miesta, nes rytoj atiduodu savo masiniuke
Paskutinis zvilgsnis i Cobb rezervuara. Debesuotas dangus - ir vandens spalva visai kitokia.
Sveiki sugrize i civilizacija
Sugrizusi i Motueka, paskambinau Jerry atsisveikinti ir izvaziavau i Nelson. Kelione truko vos valanda. Buvo vakaras ir vaziuodama pro papludymi susigundziau sustoti
Papildyta:
ANCIUX, jei ankstesnese tavo kelionese stebinai savo drasumu gatvese, baruose su nepazistamais zmonemis, tai dabar dar labiau stebini savo buvimu viena laukineje gamtoje
O man patinka vienatve
As kalbu apie drasa, ne apie patikima. Matyt baile esu O jei kas atitiktu?
anciux, liuks kelionė, buvo smagu paskaityti ir ypač prisiminti Naujosios Zelandijos vaizdus. Pats ten praleidau 14 mėnesių, bet taip ir nebaigiau visko aprašyti, bet jei kam įdomu ir kils klausimų, tai galit užsukti paskaityti
http://www.vilmis.co...joji-zelandija/
Čia kažkas klausė apie gyvates ir kitus pavojingus gyvūnus, tai NZ nėra tokių. Pavojingiausias ir skaudžiausias turbūt yra moškės. Aš jas taip vadindavau. Angliškai jos vadinamos sandfly. Mažos, nepajunti kai įkando, o po to labai ilgai ir gan stipriai niežti. Paplitusios pietinės salos vakaruose ties Milford Sound, prie ledinų. anciux keliavo dar šaltoku metu, tai jų tikriausiai ir neteko sutikti.
Kalnų papūga (Kea) irgi nėra tokia nekalta. Žmogui nieko nepadarys, bet jos labai mėgsta landžioti į kuprines, tai geriau kalnuose nepalikinėti daiktų be priežiūros. Čia jau pasekmės to, kad žmonės jas vis pamaitindavo ir jos žino, kur gali rasti skanėstų
Užtrauktukai joms ne kliutis, jau išmoko atseginėti, o plonesnius krepšius su savo snapais gali tiesiog "prapjauti". Va čia viena iš jų darbuojasi su mano kuprine
ir dar jos mėgsta palindusios po mašinomis visokias šlangeles patikrinti ar gerai pritvirtintos, tai nereikia nustebti, jei kokio autobuso vairuotojas laksto aplink ir vaiko papūgas
Nakvoti galima daug kur. Praktiškai visur kur nėra pažymėta "no camping" ar "no overnight stay". Nacionaliniuose parkuose leidžiama tik kempinguose nakvoti, ten kainos gali būti 5-15NZD priklausomai kas juose yra, nes paprasčiausiuose, tai galima rasti tik tualetą ir geriamo vandens.
http://www.vilmis.co...joji-zelandija/
Čia kažkas klausė apie gyvates ir kitus pavojingus gyvūnus, tai NZ nėra tokių. Pavojingiausias ir skaudžiausias turbūt yra moškės. Aš jas taip vadindavau. Angliškai jos vadinamos sandfly. Mažos, nepajunti kai įkando, o po to labai ilgai ir gan stipriai niežti. Paplitusios pietinės salos vakaruose ties Milford Sound, prie ledinų. anciux keliavo dar šaltoku metu, tai jų tikriausiai ir neteko sutikti.
Kalnų papūga (Kea) irgi nėra tokia nekalta. Žmogui nieko nepadarys, bet jos labai mėgsta landžioti į kuprines, tai geriau kalnuose nepalikinėti daiktų be priežiūros. Čia jau pasekmės to, kad žmonės jas vis pamaitindavo ir jos žino, kur gali rasti skanėstų
Užtrauktukai joms ne kliutis, jau išmoko atseginėti, o plonesnius krepšius su savo snapais gali tiesiog "prapjauti". Va čia viena iš jų darbuojasi su mano kuprine
ir dar jos mėgsta palindusios po mašinomis visokias šlangeles patikrinti ar gerai pritvirtintos, tai nereikia nustebti, jei kokio autobuso vairuotojas laksto aplink ir vaiko papūgas
Nakvoti galima daug kur. Praktiškai visur kur nėra pažymėta "no camping" ar "no overnight stay". Nacionaliniuose parkuose leidžiama tik kempinguose nakvoti, ten kainos gali būti 5-15NZD priklausomai kas juose yra, nes paprasčiausiuose, tai galima rasti tik tualetą ir geriamo vandens.