Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Lyg ir karve, bet 100% garantuoti tikrai negaliu biggrin.gif NZ karves, kaip ir avys, ganosi nepriristos. Tiesiog yra aptverti didziuliai laukai ir ten jos palaimingai ganosi. Bet takart net tvoros nebuvo, jos ten visur issimeciusios, kaip jas ten veliau ir surenka g.gif
Atsakant i NERILE klausimus... Labai sunku ivardinti viena asmeni is visu sutiktuju, nes kiekvienas zmogus yra skirtingas savo amziumi, patirtimi ir kultura. Bet, turbut, didziausia itaka mano kelionei turejo ir vis delto gerais draugais likom su Joe is Filipinu (su kuriuo susitikau Vietname). Sia vasara, pries skrendant i Kinija, 2 savaitems 'uzvaziavau' i Vietnama susitikti su Joe. Siuo metu jis jau Filipinuose ir kvieciasi mane i svecius aplankyti jo visos seimynos. Labai noreciau, bet vis ta laiko stoka... Gal kitais metais ir susiorganizuosiu trumpa kelione i Filipinus wub.gif
Kalbant apie salis, tai patiko visos aplankytos salys. Aisku, NZ ypatingai, cia buvo mano svajoniu salis ir ja tebeliko. Bet taip pat Tailandas del savo nuostabiu papludymiu, Kambodza, Laosas...

Kita ryta su Pascal'iu isejome i dar viena zygi, tik si karta be drauges japones. Jai reikejo laiko atsigauti po vakarykscio pasivaiksciojimo hihihi.gif Uztrukom apie keturias valandas ir pirmaja keliones dali lipom i 'kalniuka'. Siek tiek palipus... Viena ezeriuko puse...

user posted image

...ir kita...

user posted image

Uzlipus ant virsunes, atsivere nuostabus vaizdai wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Leidziantis zemyn, islindo saules spindulelis ir kaip tycia pasitaike suolelis. Su Pascal'iu atsisedom ir gera valanda praplepejom apie keliones biggrin.gif

user posted image

user posted image

Sugrizus i Wanaka miesta, isejom pasivaikscioti aplink Wanaka ezera. Oras buvo labai keistas: viena dangaus puse zadejo saule, kita - lietu biggrin.gif Tolumoje - kalnai..

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sekancia diena manes lauke ilga kelione Vakarine Pietines salos pakrante. Mano tikslas buvo nusigauti iki Fox Glacier arba Franz Josef Glacier kaimo ir viename is ju apsistoti. Isvaziavus is Wanakos oras buvo ganetinai geras, bet kuo toliau vaziuojant, tuo labiau jis bjuro. Pakeliui...

user posted image

Kelias Vakarine pakrante buvo be galo vaizdingas, bet tuo paciu ir ganetinai pavojingas del savo vingiuotumo ir statumo. Didesne kelio dalis ejo per dregnuosius miskus, karts nuo karto 'priartedamas' prie Tasmanijos juros.

user posted image

user posted image

Tiek Fox Glacier kaimas, tiek Franz Josef Glacier kaimas yra pavadinti salia esanciu ledynu 'vardais'. Planavau siuos ledynus aplankyti rytojaus diena, nes, mano laimei, oru prognoze zadejo sauleta diena thumbup.gif O tadien, papietavus/pavakarieniavus isvaziavau apsizvalgyti. Fox Glacier gyvenviete, kurioje ir apsistojau.

user posted image

Siaip ne taip atradau sunkeli, vedanti link papludymio (mazdaug 40 min vaziuojant masina). Reikejo buti atsargiai, kad nepartrenkciau tarp krumu lakstanciu aviu bigsmile.gif Papludymys buvo visiskai tuscias; tik susitikau anglu pora, kuri atpazino mano masina - mat tadien kazkurioj kelio atkarpoj jie mane aplenke biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Kaip tycia, griztant i gyvenviete oras isgrazejo. Stovinejau kas desimt metru, nes laukai su besigananciomis avimis ir karvemis, debesys 'istrige' tarp kalnu, mane be galo pakerejo wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Nu bet situ paskutiniu postu foto... Ar nera jos pagrazintos? g.gif lotuliukas.gif Nu kaip paveikslai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2010 09 20, 07:54)
Nu bet situ paskutiniu postu foto... Ar nera jos pagrazintos? g.gif  lotuliukas.gif Nu kaip paveikslai 4u.gif

nu ko tu čia kabinėjies vis prie žmogaus a biggrin.gif

Labai smagi kelionė, puikus aprašymas, nuostabūs vaizdai. Šaunuolė anciux 4u.gif Ir ačiū kad daliniesi wub.gif
Atsakyti
As nesikabineju. Tiesiog neitiketinai grazu wub.gif
Atsakyti
Aš noriu į Zelandijąąą. Seniai norėjau, bet dabar dar labiau noriu. biggrin.gif
Atsakyti
Atsikeliau be galo anksti ir pries septynias as jau buvau papusryciavusi ir pasiruosusi keliauti biggrin.gif Su oru man labai pasiseke; visa diena buvo sauleta. Pirmiausia isvaziavau i netoliese esanti Fox Glacier ledyna. Pasistaciusi masina stovejimo aiksteleje ir persimovusi batus, isejau ieskoti to ledyno biggrin.gif Daug vargti nereikejo, nes, pasirodo, jis buvo cia pat. Pirmo ispudzio niekada nepamirsiu, nes tai buvo pirmas mano gyvenime pamatytas ledyno liezuvis wub.gif

user posted image

user posted image

Ir dar arciau... O toliau jau eiti draudziama. Atrodo visai neseniai, pries pora simtu metu, sis ledynas buvo zyyyymiai didesnis...

user posted image

Griztant i stovejimo aikstele, reikia 'persokti' stai toki upeliuksti.

user posted image

Pavaziavus keleta kilometru, susiradau reikiama taka, vedanti link apzvalgos aiksteles. Nuo ten turejo atsiverti vaizdas su tuo paciu Fox Glacier ledynu.

user posted image

Takas ejo stai tokiu misku. Jauciausi tarsi pasakoj: kur tik pazvelgsi - vien samanos, kai kur nuo medziu varvejo vanduo, kai kur telksojo balos, kartais tekdavo perlipti per nuvirtusius ir apsamonojusius medzius. Pradzioje buvo labai smagu zygiuoti tokiu vat zvyruotu keliuku, bet kuo tolyn, tuo kelelis siaurejo, tuo miskas tankejo, o tuo paciu lyg ir samanu daugejo, tuo saules spindulelis sunkiau prasiskverbdavo pro medziu sakas... Kazkaip jau ir bijot pradejau, keliautoju nesutikau nei vieno, o jei koks zveris uzpultu? Cia jau ir mano vaizduote dirbt pradejo, nes pasilikti viena miske be gaaaalo bijau doh.gif

user posted image

user posted image

Vienu metu reikejo pereiti stai tokia akmenu kruva. Vis delto man pasiseke, nes po gausiu krituliu sis upeliukstis virsta galinga kalnu upe ir tokiu atveju praejimo kaip ir nera.

user posted image

Stai ir apzvalgos aikstele su graziuoju Fox Glacier. Gerai, kad buvo suolelis, tad pusvalandi sedejau ir gerejausi wub.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:

user posted image
Atsakyti
Būkit geros parašykit kaip įkeliat nuotraukas blush2.gif
Atsakyti
gražu wub.gif
Atsakyti
D, kaip aš noriu, kad šis pasakojimas nesibaigtų rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Visu simtu procentu as pritariu Jums, mamos, kad grazu. Labai labai grazu... wub.gif

Nuo Fox Glacier iki Franz Josef Glacier reikejo pavaziuoti viso labo 15 kilometru. Sustojau Turistu Informacijos Centre pasirinkti info. Nufotografau skale, kurioje palyginamas kai kuriuose pasaulio miestuose iskritusiu krituliu kiekis su Franz Josef ledynu. Cia iskrenta net virs 4000 mm per metus. Netgi Edinburge (Skotija, trecias stulpelis is desines) neiskrenta ne ketvirtadalis krituliu, kiek ju iskrenta cia.

user posted image

Stai ir didysis Franz Josef ledynas wub.gif

user posted image

user posted image

Ledyno viduje istirpes vanduo 'subega' i upeliuka...

user posted image

...kuris kazin kur nuvinguriuoja.. Beje, toks pat likimas - kadaise cia buvo ledynas.

user posted image

Is arciau..

user posted image

Uz tam tikra pinigu suma galima 'pasivaikscioti' po ledyna. Turetu buti labai smagu, bet as, didziausia gamtos myletoja, tokiems dalykams labai nepritariu unsure.gif

user posted image

Sudomino akmenu spalva. Gal kas zinot is kur tas raudonis atsirado? Lyg kazkokios samaneles...

user posted image

Kaip gaila, kad laikas spaude ir as turejau vaziuoti. Jei butu galimybe, galeciau ir kasdien grozetis siais nuostabiais ledynais wub.gif Sustojau Franz Josef kaimelyje puodeliui kavos. Paskutinis zvilgsnis i nuostabiuosius kalnus verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Buvo gerokai po pietu, kai isvaziavau i Hokitika miesta (apie 100 km). Visai neplanuotai, pamacius zenkla su uzrasu "Papludymys", issukau is kelio. Kaip sakoma, nemesk kelio del takelio, bet sikart tikrai vertejo biggrin.gif Reikejo dar keliolika kilometru pavaziuoti, kol atsiduriau Okarito kaimelyje, kazkuom primenanti Lietuvos zveju gyvenviete. Kokia ramuma! Kokia tustuma! Ir koks grozis! Pajuryje, kaip ir reikejo tiketis, visiskai nieko nebuvo, tiesiog ne gyvos dvasios! Nusimovus batus ir juos kazkur numetusi, sokinejau per saltas juros bangas, laksciau vos kvapa atgaudama, o sirdis tiesiog dainavo, nes buvo taip gera... wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Reikejo skubeti, nes hosteliai uzsidaro 20 valanda, o as ne nezinojau kur apsistosiu. Pakeliui neatsispyriau pagundai sustoti ir padaryti keleta kadru.

user posted image

user posted image

Susiradusi nakvyne, islekiau palydeti saulutes. Labai turininga diena.. Po tiek ispudziu, pats laikas pailseti...

user posted image
Atsakyti