Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Kaip Jus ir sakot, INGEL, padaryti grazia nuotrauka nereikia nei gero fotoaparato, nei ‘gero kampo’ ieskoti. Nesvarbu i kuria puse ziuresi, kuriuo kampu pasisuksi – visur grazu. Ir kas svarbiausia, kad vienoje saloje toks skirtingas krastovaizdis, tiek visko “sudeta”. As buvau Milford Sounds, bet nekeliavau zymiuoju Milford Track. Vis to laiko stoka..
LIORKA, palyginti su Azija, cia zymiai brangiau. Buvo kilusi mintis kas antra nakti miegoti masinoj (labai jau nepatogu), bet ankstyva pavasari naktys vis dar gana vesios. Ir apskritai man pasirode problematiska si mintis, nes:
- reikia susirasti, kur galeciau nemokamai ir netrukdomai pasistatyti masina, o tai gana sudetinga;
- vakarais negaleciau pasigaminti siltos vakarienes;
- rytais man tiesiog butina palisti po dusu (nekenciu riebaluotu plauku ir siaip visa uzsimiegojusi jausciausi);
- galeciau masina pasistatyti hostelio teritorijoje arba kempinge ir moketi dvigubai maziau nei uz kambari, tuomet galeciau naudotis ir virtuve, ir dusu. Bet tuomet neatlaikyciau ir primokeciau tuos kelis dolerius ir miegociau normalioj lovoj. Vis delto geras poilsis buvo labai reikalingas, nes kasdien nuzygiuodavau po kelis/keliolika kilometru ir dar is tasko A i taska B nuvairuot reikedavo.

Tuo metu benzinas kainavo NZD 1.66 ($ 1.197) uz litra (paziurejau internete, kad s.m. kovo menesi jau buvo pabranges NZD 1.81/$ 1.305 uz litra). Zinoma, dar priklausomai kur pilsies: mieste – pigiau, Dievo uzmirstam kraste – brangiau. Is viso benzinui isleidau apie NZD 650 ($ 469). Kiek kilometru nuvaziavau Jums dabar nepasakysiu, kazkur 5000 - 6000 km. Buvau ratuota 5 savaites: 3 - Pietineje ir 2 - Siaurineje saloje.
Atsakyti
Nezinau ar Lietuvoje rode per zinias, bet si sestadienio ankstu ryta Christchurch sudrebino 7.0 balu stiprumo zemes drebejimas verysad.gif Labai gaila, ypatingai kai esu buvusi tose vietose verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 09 04, 21:55)
Nezinau ar Lietuvoje rode per zinias, bet si sestadienio ankstu ryta Christchurch sudrebino 7.0 balu stiprumo zemes drebejimas  verysad.gif Labai gaila, ypatingai kai esu buvusi tose vietose verysad.gif

Mhm rodė unsure.gif console.gif

Atsakyti
Su oru, vis delto, man pasiseke ir neissipilde viesbucio administratores prognozes - neislijo ne laso! Pavaziavus nuo gyvenvietes pora kilometru, masina palikau stovejimo aiksteleje ir isejau 'pasivaikscioti'. Kalnu didybe wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Irgi keliautojas hihihi.gif

user posted image

user posted image

Nuejus puse kelio paaiskejo, kad del remonto darbu toliau eiti draudziama - darbininkai remontavo tilta verysad.gif

user posted image

Na ka, teko grizti. Pakeliui uzsukau i stai si namuka - labai rupejo zvilgteleti kas yra viduje biggrin.gif Kaip ir reikejo tiketis, keliautojams skirtas erdvus kambarys, apstatytas suolais ir stalais, salia - tualetai ir dar pora duru buvo uzrakintos (reikia viska patikrinti hihihi.gif).

user posted image

Uz namo buvo keliukas, kuriuo ir nuejau. Takas ejo plynu lauku, paskui - tarp aukstu krumu kol priejau didziuuuule akmenu kruva, esancia ties kalno papede. Rodykles rode i kuria puse eiti, tad surizikavau jas pasekti biggrin.gif Uzlipau tais akmenimis, o nuo ten jau ejau siauru, zvyruotu, gan staigiai kylanciu virsun, takeliu, vedanciu mane link kalno virsunes. Pradzioje mane supo auksti krumoksniai ir nedideli medziai, bet lipant aukstyn juos keite vis zemesni krumai, kol galu gale pamaciau kur ne kur pupsancias sniego kepures. Lipti buvo labai sunku, nes didziaja kelio dali sudare akmeniniai 'laiptai'. Lipau, ilsejausi, lipau, ilsejausi...karsta.gif
Pabandykit iziureti kaireje puseje, beveik ties nuotraukos viduriu esanti keliautoju nama su zaliu stogu (prie pat kelio); mazytis zalias taskelis biggrin.gif O desinej pusej - gyvenviete; ten praejusia nakti miegojau.

user posted image

Atkreipkit demesi i antram plane esanti ezera - link jo ir ejau si ryta; gaila, kad kelias buvo uzdarytas..

user posted image

Stiprus vejas unsure.gif Bijau kalnu, bet tuo paciu jais zaviuosi..

user posted image
Atsakyti
user posted image

Siek tiek matosi mano 'laiptuoto' kelio smile.gif

user posted image

Ne pati nezinojau kur tas kelias mane nuves. Dar palipus, prasidejo sniego danga. Cia ir sustojau, nes esant vienai, keliauti po snieguotas virsunes, kad ir neaukstas, labai pavojinga. Nelaimes atveju nebutu ko prisisaukti pagalbos.

user posted image

Prisedau suvalgyti pacios paruostu sumustiniu. Nesigirdejo ir nesimate jokio paukstelio, aplinkui mirtina tyla, tik vejas stugavo. Kokia ramybe! wub.gif Man bepietaujant, is virsaus nusileido du vaikinukai. Persimetem keliais zodziais - jie tik patvirtino mano speliones, kad toliau eiti neverta, prasideda nuolatine sniego danga. Netrukus ir as pradejau leistis zemyn. Pusiakelej susitikau mergina, vienisa keliautoja. Tokiu kaip as yra daugiau! liezuvis.gif
Grizusi i gyvenviete, atsisedau kavineje isgerti kavos. Buvau labai maloniai pavargusi wub.gif

user posted image

Reikejo skubeti i Queenstown miesta, apie 250 km kelio. Atvaziavus susiradau hosteli ir, kaip visada, isejau apsidairyti. Miestas siek tiek judresnis, nei iki tol lankiausi, su daugybe kaviniu ir baru prie Wakatipu ezero pakrantes.

user posted image

user posted image

Parke
user posted image

user posted image

user posted image

Perejus parka atsiduri ties Wakatipu ezeru.

user posted image
Atsakyti
Queenstown neuzsibuvau ir kita ryta isvaziavau i Te Anau miesteli, Pietines salos Pietvakarius. Oras buvo ne koks, purske lietus ir buvo ganetinai salta, tad likusia dienos puse praleidau skaitydama hostelyje ir slampinedama miestuko gatvemis. Turistai, trokstantys pamatyti Milford Sound fiordus ar nuzygiuoti zymuji Milford Track, kurio ilgis 53.5 km, atvaziuoja butent cia, i Te Anau miesta, paskutine pasiruosimo stotele.
Nuo Te Anau iki Milford Sound Nacionalinio parko - apie 120 km. Su visais sustojimais pasigrozint gamta, pasiskaitant informacinius stendus, ten nuvaziuoti prireike vos ne trejeta valandu biggrin.gif Si vietove jusu "Privalai pamatyti" sarase turetu butu pacioje pirmoje vietoje. ISPUDINGA! Beje, blogomis oro salygomis sis kelias yra uzdaromas, per daug pavojinga.
Pakeliui.. Ir vel kalnai smile.gif

user posted image

Tai tik pradzia - tiesus, misku einantis kelias biggrin.gif

user posted image

Kuo arciau Milford Sound, tuo gresmingesni kalnai, tuo daugiau sniego, tuo sudetingesnis ir vingiuotesnis kelias.

user posted image

Labai apsidziaugiau pamacius KEA pauksti (kazkuom primena papugas), paplitusi tik Pietineje NZ saloje. Visai nesibaido zmoniu, yra smalsus ir apskritai labai mieli padareliai wub.gif Juos lesinti yra grieztai draudziama.

user posted image

user posted image

user posted image

Vaziuojam toliau... Netrukus privaziuosiu Hommer tuneli. Savo nuotraukos neturiu, tad 'isemiau' is interneto ax.gif

user posted image

Na o pravaziavus tuneli, melskites, kad Jusu stabdziai butu labai geri, nes tokio stataus, zemyn besileidziancio kelio dar neteko matyti. Kai prisimenu, siurpuliai visu kunu nueina...
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 09 04, 14:55)
Nezinau ar Lietuvoje rode per zinias, bet si sestadienio ankstu ryta Christchurch sudrebino 7.0 balu stiprumo zemes drebejimas  verysad.gif Labai gaila, ypatingai kai esu buvusi tose vietose verysad.gif

svarbiausia zmoniu auku nera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 05 rugsėjo 2010 - 05:50
Uz kalnus geriau tik kalnai wub.gif Nuostabios foto wub.gif
Su nekantrumu laukiu daugiau thumbup.gif
Atsakyti
Juos lesinti yra grieztai draudziama.

kodel?

Pasokojimas tikrai nerealus.Laukiu tesinio wub.gif
Atsakyti
Kai tik išgirdau apie žemės drebėjimą NZ,pirma mintis buvo-ach gerai kad jau anciux išvyko iš ten bicycle.gif
Atsakyti
QUOTE(*Harpija* @ 2010 09 06, 11:38)
Juos lesinti yra grieztai draudziama.

kodel?

Pasokojimas tikrai nerealus.Laukiu tesinio wub.gif

turbut todel, kad zmonems laukinius gyvunus nuolat seriant jie atpranta patys maitintis, plius ju populiacija dideja greiciau nei naturaliai ir t.t.
Atsakyti
Pauksciu lesinimas 'threatens their health', taip buvo parasyta. Tiksliu priezasciu nezinau, bet sutikciau su MICHGIRL spejimais.

Milford Sound'e lyja 182 dienas per metus, tad nezinojau ne kokio oro tiketis. Ir apskritai, apie si Nacionalini parka neturejau daug informacijos, bet visi iki vieno sutikti kiviai patarinejo ten butinai apsilankyti. Vis delto, oras buvo gan geras: saule nesviete, bet ir nelijo. Gamtos grozis - nepakartojamas wub.gif

user posted image

user posted image

O cia a la nedidelis uostas, is kurio isplaukia kruiziniai laivukai. Yra kelios kompanijos, kurios organizuoja kelias valandas trunkanti pasiplaukiojima po fiordus, taip pat naktinius kruizus, bet ju kainos gana panasios, gal skiriasi tik keliais doleriais. Tuo metu 2.30 val pasiplaukiojimas suaugusiam kainavo NZD 72 ($52) - 92 ($67), vaikams NZD 22 ($16).

user posted image

user posted image

Labai norejau pasiplaukioti, bet 50 doleriu man buvo siek tiek brangoka. Teks palaukti turtingesniu laiku.. biggrin.gif Kita vertus, gal ir gerai, kad neisplaukiau, nes per 10 - 15 minuciu oras taip subjuro, kad vargiai buciau macius kur plaukiu. Dievinu sias nuotraukas, tokia mistika.. bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Grizau i masinu stovejimo aikstele. Kitoje kelio puseje buvo kavine, kurioje isgeriau karstos kavutes, ir isejus i lauka, pamaciau ant stalo besidarbuojancia KEA biggrin.gif

user posted image

user posted image

Dar siek tiek pasivaiksciojau. Lynojo ir visa gamta, atrodo, buvo persigerus dregme.

user posted image

user posted image
Atsakyti