Vienas juru liutukas, nekreipdamas demesio i zmones, sau saldziai snaude
Pasaulio krastas
Siose pakrantese galetum rasti ne viena juru liutu kolonija...
Vienu metu, turbut, pasukau ne i ta kelia, kuris mane nuvede ne i stovejimo aikstele, kur buvo palikta masina, o i Kaikoura miesteli. Teko dar kelis kilometrus pedint link masinos
Grizus pasiimti masinos, tinginys liutukas vis dar tebesnaude
Nezinau kiek tadien nuejau kilometru, bet sekancia diena skaudejo kiekvienas kuno raumuo. Kaip tycia, man paliekant Kaikoura, siek tiek prasigiedrijo.
Vaziavau i Hanmer Springs miesta, kuris garseja terminiu saltiniu baseinais. As nusipirkau dvikartini bilieta, t.y. du iejimai ta pacia diena su galimybe mirkti baseinuose neribota laika. Bilietas kainavo NZD 22 ($16) + NZD 2 ($1.4) uz 3 valandu uzrakinama spintele asmeniniams daiktams (yra ir nemokamu nerakinamu spinteliu). Baseinai yra po atviru dangumi ir su skirtinga vandens temperatura. Kai kurie is ju man, asmeniskai, buvo net per karsti. Bet koks malonumas, lauke esant +12 - +14 laipsniu temperaturai, iki kaklo pasinerti karsto vandens baseine su nuostabiu kalnu vaizdu priesaky! Nosis sala, o kunas toks atsipalaidaves... O vakarais dar isiziebia ivairiaspalves sviesos...
O cia vaizdai nuo apzvalgos aiksteles; link ten veda malonus ir nesudetingas keliukas misku.
Kita ryta nepatingejau ir vel cia uzlipau papusryciauti. Pagaliau man pasirode saulute
Hanmer Springs miestelis
Vaziavau i Hanmer Springs miesta, kuris garseja terminiu saltiniu baseinais. As nusipirkau dvikartini bilieta, t.y. du iejimai ta pacia diena su galimybe mirkti baseinuose neribota laika. Bilietas kainavo NZD 22 ($16) + NZD 2 ($1.4) uz 3 valandu uzrakinama spintele asmeniniams daiktams (yra ir nemokamu nerakinamu spinteliu). Baseinai yra po atviru dangumi ir su skirtinga vandens temperatura. Kai kurie is ju man, asmeniskai, buvo net per karsti. Bet koks malonumas, lauke esant +12 - +14 laipsniu temperaturai, iki kaklo pasinerti karsto vandens baseine su nuostabiu kalnu vaizdu priesaky! Nosis sala, o kunas toks atsipalaidaves... O vakarais dar isiziebia ivairiaspalves sviesos...
O cia vaizdai nuo apzvalgos aiksteles; link ten veda malonus ir nesudetingas keliukas misku.
Kita ryta nepatingejau ir vel cia uzlipau papusryciauti. Pagaliau man pasirode saulute
Hanmer Springs miestelis
Po neiprastu pusryciu isvaziavau i Akaroa miesta. Tik isvaziavus is Hanmer Springs, sustojau nufotografuoti ka tik pravaziuota tilta...
...ir nuo ten atsiverianti grozi
Nusigauti i Akaroa man buvo didelis isbandymas, nes keliu vingiuotumas, siaurumas, aukstumas buvo nezmoniskas. Tiesiog vairuoji ir prakaituoji, rankos kojos dreba ir tik meldiesi, kad nenusiridentum nuo kelio... Bet miestuko grazumas! Jau vakarejo, kai isejau apsizvalgyti...
...ir nuo ten atsiverianti grozi
Nusigauti i Akaroa man buvo didelis isbandymas, nes keliu vingiuotumas, siaurumas, aukstumas buvo nezmoniskas. Tiesiog vairuoji ir prakaituoji, rankos kojos dreba ir tik meldiesi, kad nenusiridentum nuo kelio... Bet miestuko grazumas! Jau vakarejo, kai isejau apsizvalgyti...
Ta nakti miegojau labai labai blogai, nes hostelio personalas, jauni WWOOFERIAI, visa nakti 'baliavojo'. Be to, jauciausi serganti: skaudejo visa kuna, galva sunki kaip svinas ir pastoviai buvo salta. Turbut kazkur persalau... Kita diena pakeiciau hosteli, nes reikejo visiskos ramybes. O ir su orais labai nepasiseke, nes dvi dienas is eiles be perstojo lijo. Cia viena is tu liudnu lietingu dienu
Trecia diena sveikata siek tiek pagerejo, bet vis dar lijo. Buvo be galo liudna, kad taip ir nepavyko prazygiuoti planuotu 17 km marsruto
Kelyje. 'Zemai' - lyja, 'aukstai' - sninga.
Sustojau isgerti kavos Temuka miestelyje, 200 km nuo Akaroa. Cia oras buvo tiesiog puikus! Nezinau koks cia medis, bet tiek ziedu dar nesu maciusi
Dar siek tiek pavaziavusi, susiradau hosteli Timaru mieste. Miestas, palyginti, gan didelis, bet visiskai tuscias, gatvese nesimate nei vieno zmogaus. Gal kad buvo sekmadienis...
Labai patiko si skulptura "The Face of Piece"
Dziaugiuosi atradusi sia tema Nuostabus pasakojimas su nuostabiomis foto
Labiausiai pakerejo NZ Aikcioju pamaciusi foto Svajoju ten nuvykti
Prisidedu prie temos gerbeju
Labiausiai pakerejo NZ Aikcioju pamaciusi foto Svajoju ten nuvykti
Prisidedu prie temos gerbeju
Timaru mieste nepasilikau ir ankstu ryta isvaziavau link Tekapo ezero (to paties ezero, pro kuri pravaziavau su John'u). Diena buvo be galo grazi, kaip tik maloniam pasivaiksciojimui ezero pakrantemis. Turistu informacijos centre pasiemiau nemokama bukleta apie sias vietoves ir issirinkau trejeta valandu trunkanti zygi. Prie pat ezero, ant kalvos, buvo observatorija, tad ten ir norejau nusigauti. Vaizdai tiesiog gniauze kvapa...
Na, zinot, ne vanduo, o pienas...
Ne zmones, o avytes sutinki...
Kaip romantiska...
Na, zinot, ne vanduo, o pienas...
Ne zmones, o avytes sutinki...
Kaip romantiska...
Pagaliau priejau "Mt John Observatorija", turincia 4 pagrindinius teleskopus. Vienas is ju - pats didziausias NZ.
Salia buvo a la kavine, kurioje galejai nusipirkti kavos, sulciu ar vandens, pasiskaityti observatorijos info ir apsidairyti pro lankytojams skirtu nedideliu teleskopu. Kadangi oras buvo geras, teleskopo pagalba buvo imanoma iziureti auksciausia NZ virsune - Mt Cook (3755 m).
Siek tiek pailsejus, staciu slaitu leidausi link stovejimo aiksteles.
Pavaziavus nedidele kelio atkarpa, sustojau prie Pukaki ezero. Vaizdai ne ka maziau ispudingi
Skubejau, nes iki Aoraki/Mt Cook Nacionalinio parko (Pietines Alpes) buvo likes netrumpas kelio gabalas. 22 is 27 auksciausiu NZ kalnu, yra butent siame parke. 1/3 sio Nacionalinio parko pavirsiaus 'slepiasi' po visus metus neistirpstanciu sniegu ir ledynu. Tikejausi ten susirasti nakvyne ir rytoj, kiek jegos leis, nuzygiuoti keliolika kilometru. Zinoma, ilgi ir sudetingi zygiai buvo ne 'mano nosiai', bet tikejausi bent jau 'paslankioti' aplinkui
Pute laaabai stiprus vejas.
Privaziavau gyvenviete; keli viesbuciai, keli gyvenamieji namai, kelios kavines... Naktis astuonvieciame kambaryje kainavo NZD 32 ($23).
Pries sutemstant dar spejau pasivaikscioti. Ar iziurit keliu einancius du zmogeliukus?
Vakarejo... Paklausiau viesbucio administratores apie rytojau orus. Prognozes ne kokios. Jei is Vakarines pakrantes per kalnus ritasi debesys - rytoj lauk lietaus. Vis delto turejau vilti, kad orai bus bent jau pakenciami...
Salia buvo a la kavine, kurioje galejai nusipirkti kavos, sulciu ar vandens, pasiskaityti observatorijos info ir apsidairyti pro lankytojams skirtu nedideliu teleskopu. Kadangi oras buvo geras, teleskopo pagalba buvo imanoma iziureti auksciausia NZ virsune - Mt Cook (3755 m).
Siek tiek pailsejus, staciu slaitu leidausi link stovejimo aiksteles.
Pavaziavus nedidele kelio atkarpa, sustojau prie Pukaki ezero. Vaizdai ne ka maziau ispudingi
Skubejau, nes iki Aoraki/Mt Cook Nacionalinio parko (Pietines Alpes) buvo likes netrumpas kelio gabalas. 22 is 27 auksciausiu NZ kalnu, yra butent siame parke. 1/3 sio Nacionalinio parko pavirsiaus 'slepiasi' po visus metus neistirpstanciu sniegu ir ledynu. Tikejausi ten susirasti nakvyne ir rytoj, kiek jegos leis, nuzygiuoti keliolika kilometru. Zinoma, ilgi ir sudetingi zygiai buvo ne 'mano nosiai', bet tikejausi bent jau 'paslankioti' aplinkui
Pute laaabai stiprus vejas.
Privaziavau gyvenviete; keli viesbuciai, keli gyvenamieji namai, kelios kavines... Naktis astuonvieciame kambaryje kainavo NZD 32 ($23).
Pries sutemstant dar spejau pasivaikscioti. Ar iziurit keliu einancius du zmogeliukus?
Vakarejo... Paklausiau viesbucio administratores apie rytojau orus. Prognozes ne kokios. Jei is Vakarines pakrantes per kalnus ritasi debesys - rytoj lauk lietaus. Vis delto turejau vilti, kad orai bus bent jau pakenciami...
Jau beveik 2val nakties, bet negalejau atsiplesti nuo tokio pasakojimo
lauksime pratesimo, o dabar miegot
lauksime pratesimo, o dabar miegot
Anciux nuostabesnės gamtos už NZ nesu mačius Nuotraukos fantastiškos,bet tikriausiai labai ieškot vaizdų ten ir nereikia, toks jausmas, kad viskas aplink kaip iš atviruko Gal ėjai Milford Track , vadinamuoju 8 pasaulio stebuklu? Labai drąsi esi, nors ne vien dėl drąsos, bet man vienai būtų baisiai liūdna keliauti, na nebent po miestus, o gamtoje nenorėčiau....Jungiuosi prie laukiančių vaizdų iš NZ ir žinoma Australijos
Na, tokios milziniskos islaidos hoteliams, lyginant su Azija, ar nekilo mintis masinoj miegoti? Dar prie progos parasyk, kiek is viso km nuvaziavai, kiek benzo sunaudojai, kokia benzo kaina NZ, ir kiek laiko is viso vaziavai su masina Dekui