Darbo pobudis priklause nuo oro salygu: jei lauke giedra ir nelyja sodindavau jo ankstyvasias braskes, ravedavau, persodindavau geles, pjaudavau zole, dazydavau tvoras ir t.t. Jei lydavo sveciams isvaziavus valydavau apartamentus, t.p. Jerry miegamaji, virtuve, tualeta, dusa, namo langus, rusi ir net jo masina

Taip atrode mano darbo diena: keldavomes 7 val ryto, dusas (vis priekaistaudavo, kad per ilgai maudausi), pusryciai, darbas. Apie 10 valanda turedavau 10 min kavos pertraukele, po jos vel darbas. Apie 13.00-14.00 baigdavau dirbti ir visa likusi diena priklause man. Pats maloniausias dienos etapas pasiemusi dvirati ismindavau i Motueka (apie 5 km) ir kavinej, siurbciodama large cappuccino, skaitydavau tos dienos laikrascius. Tai buvo MANO dienos dalis ir ja labai megavausi

Tas valgio gaminimas man buvo kaip rakstis sub..ej. Jis visada sakydavo, gamink ka nori. Bet kaip tu gaminsi ka nori, jei kaip uodega sekiodavo ir vis tikrindavo kaip ir ka gaminu. Prieina ir klausineja, o kodel tu darzoves taip, o ne kitaip pjaustai, kodel vistiena kepi pirmiausiai ir t.t. Jis mane tiek daesdavo, kad man dingdavo apetitas. Paskui vakarieniaujant stebisi, kad as visiskai nieko nevalgau...

Na, turejo jis kelis bjaurius iprocius ir ta puikiausiai zinojo, bet gerai, kad mokejo atsiprasyti. Neziurint i tai, tapom gerais draugais. Papasakosiu siek tiek apie ji.. Jis - apie 50 metu ir gyvena vienas. Ne gyvenimas, o rojus. Turi si apartamentu bizniuka, kuris duoda gera pelna. Tirba apie 7 menesius per metus, o visa kita laika, ne sezono metu, keliauja. Turi 18-os metu sunu, kuri uzaugino pats vienas, nes motina buvo megeja isgerti ir apskritai vaikas jos nedomino. Turi 9-mete dukra, gyvenancia su motina Australijoje. Sunus uzaugintas, isleistas i gyvenima, tad pas Jerry atejusi antra jaunyste. Karta jis manes paklause: Anciuk, pasakyk atvirai, kiek man metu duotum? Trisdesimt duotum? O Dieve mano, jauniklis atsirado! Saunus jis vyras, turintis labai sveika humoro jausma, praplikes, siek tiek isklypusiais dantimis, sportisko kuno sudejimo, bet matosi, kad ne pirmos jaunystes, oda apvytusi, juk 50-ies! Bande mane mergint, nu bet nesidaviau. Vis delto zmogus gavo ko norejo pries savaite susizadejo su filipiniete mergina. Jaunute ji, jaunesne uz mane, 25-26 metu. Tokios jam ir reikejo tylios, ramios, gerietes; taip ir isivaizduoju ja valancia jo apartamentus, jam nepriestaraujancia ir su viskuo sutinkancia

Papasakosiu kaip gavosi su ta suns buda... Antra nakti buvau issiusta i savaja pasiure. Kaip tik orai buvo subjure, tai naktimis temperatura sieke vos +6-+7 laipsnius. Uzsivilkau ka turejau: du marskinelius, megztini, dzemperi (striukes neturejau), uzsimoviau kelnes, dvi poras kojiniu, ilindau i miegmaisi ir iki smakro uzsitraukiau Jerry duota adjala. Galvojat silciau pasidare? Ne velnio, skruostai sala, nosis varva. O dar, kaip tycia, pries einant gult, su Jerry ziurejom dokumentini filma apie JAV serijini zudika... Ir kad tas filmas man is galvos iseitu.. Tokia baime apeme! Durys neuzsirakina, net zmoniskai neuzsidaro, tai su virvute prie lovos pririsau ir dar ta savo peiliuka salia pasikisau. Tam sodely palei taka buvo itaisytos nuo judesio uzsidegancios lempos. Tai vienu metu, joms uzsiplieskus, as kaip sokau! Blyn, galvoju, kas cia vaiksto?! Prikisau savo snuki prie langiuko, dairausi, gal ka pamatysiu. Nieko nematau, gal kate. Vel atsiguliau..

3 valanda nakties nebeistveriau. Pasiemiau miegmaisi ir isejau prasytis vidun. Jei, galvoju, neisileis, ta pacia akimirka susirinksiu savo daiktus ir iseisiu i Motueka, bet tos nesamones nebekentesiu. Taip pikta pasidare.. Beldziuos, jis uzsimiegojes atidare duris. Sakau, salta, negaliu miegot

Vis delto jis manes pagailejo, tai likusias naktis miegojau viduje, ant ciuzinuko prie zidinio

Susidraugavau su Jerry. Kartais vakarais, po valgio, iseidavom papludymiu pasivaikscioti, kartais laisvesnem popietem kartu dviracius pamindavom, kartais atsisede verandoj vynelio ar alucio pasiurbciodavom. Grazu ten buvo, nepriklausomai ar saule sviete, ar lietus lijo. Pro apartamentu langus..