Naujoji Zelandija nepaprastai grazi salis, tiesiog rojus zemeje. Tikiuosi, kad viena diena as ten sugrisiu...
Tranzuoti galima ir masinos, kaip matai, stoja
Taciau reikia nepamirsti, kad nusikaltimu ir ten buna. Bukit atsargi.
Sekancios dienos ryta tatuiruotasis mane paveze iki autostrados - bus lengviau susistabdyti masina, o pats grizo i Christchurch. Su liudesiu sirdyje atsisveikinom; vis delto per sias kelias dienas jis tapo gan artimas, ypatingai po vakarykscio pokalbio, kuomet issipasakojom savas problemas ir nuoskaudas.
Man reikejo nukakti iki Motueka kaimo (paciame Pietines salos virsuje), kur Jerry gyveno. Daugiau nei 400 km, nezinojau ar pavyks si atstuma iveikti per viena diena. Vis delto tikejausi rytoj su juo susitikti.
Tranzavau labai trumpai, gal 10 minuciu. Sustojo masina, kuriame sedejo dvi moterys su mazameciu vaiku. Jos vaziavo i Nelson miesta, visai netoli Motuekos. Sako, seskis. O as galvojau, kur? Galine sedine buvo visiskai uzkimsta ju daiktais ir dar isprausta kedute su mazium. Siaip ne taip isigrudau i gala, svarbu, kad veza. Pasirodo, cia buvo motina su mazdaug 15-17 metu dukra ir metuku suneliu. Jos atvaziavo i Christchurch aplankyti motinos sugyventinio, kuris del man nezinomu priezasciu sedejo kalejime
Kelione buvo ilga ir varginanti: neturejau kur kisti savo koju, be to, paskutinem keliones valandom salia sedintis mazius is nuovargio pradejo zysti, tad teko su juo zaisti a la slepyniu, rodyti visokias veido mymikas ir visaip kaip ji linksminti
Parsiveze jie mane namo ir pasiule pasilikti. Labai miela is ju puses, bet as gal eisianti (pasirodo ji turejo dar kelias dukras). Buvo vakaras, o as net nepusryciavus. Belaukiant autobuso i Nelson, spejau 'susikisti' burgeri.
Prie pat autobusu stoties buvo hostelis, kuriame lova keturvieciame kambaryje kainavo NZD20 ($14). Keistas hostelis, man labiau primenantis pensionata. Keisti, bet draugiski zmones. Cia buvo keli studentai indai, NZ keliantys kvalifikacija; buves karininkas, jau kelis menesius dirbantis Nelson; jauna seima su naujagimiu, vyriskis dirbantis naktini darba; dar kelios neaiskios kilmes personos. Vakarais visi susesdavo aplink TV, spresdami ka ziures sivakar ar tiesiog plepedami vieni su kitais. Ir, zinoma, mazas, bet grieztas (su bulves formos nosimi) seimininkas, pastoviai zujantis po kambarius ir palaikantis tvarka
Man atsigulus (buvau viena kambaryje), kazkas pasibelde i duris. Spejau, kad tai buvo arba vienas is indu, arba karininkas, apimtas geismo, prasesi vidun. Gan atkaklus, rupuze, bet man neatsiliepus, nuejo.
Autobusas i Motueka buvo tik po pietu, tad turejau kelias valandas pasivaiksciojimams. Nelson isikures prie Tasman ilankos.
Skulptura vaizduoja pirmuju europieciu kolonistu atvykima i Nelson 1842 metais
Neapsirikt, nera taip silta kaip atrodo.