Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Aha, visi lauke Naujosios Zelandijos hihihi.gif

QUOTE(simsimas2002 @ 2010 08 25, 19:31)
joo grozis  bigsmile.gif

tikiuosi bus ir siu metu keliones aprasymas su fotografijomis  4u.gif

Oj SIMSIMAS2002, neskubinkit manes, nes ir su pirma kelione nesusitvarkau biggrin.gif
Atsakyti
John'o namai buvo labai jaukus, apsupti dideliu eglaiciu ir esantys kelis kilometrus uz Wanaka miesto. Smagu buti namuose, kad ir ne savo, bet kazkieno namuose. Pirma karta po 5 menesiu pertraukos gaminau savo megstama valgi; buvau issiilgusi biggrin.gif
Sekancia diena John'as pasisove man aprodyti apylinkes. Pirmiausia nuvaziavome prie visai netoliese esancios upes.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Po to - uzlipome ant nedideles kalvos, nuo kurios atsivere 360 laipsniu spinduliu panorama.

user posted image

user posted image

user posted image

Wanaka miestas (kaimas? hihihi.gif) prie Wanaka ezero

user posted image

Noreciau cia gyventi... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Turiu Jums papasakoti pagrindinius ivykius, nulemusius tolesne mano keliavimo eiga.

Musu planas buvo labai paprastas: John’as del savo akmenuku biznio turejo keliauti po Pietine ir Siaurine salas, tad as vaziuociau kartu su juo. Keliautume jo masina, miegotume palapineje, valgyti darytumeme patys. Uz benzina ir maista moketume per puse; muziejai, asmenines islaidos – mano problema, o nakvyne – jo saskaita. Zinoma, as tureciau siek tiek taikytis prie jo, kadangi pirmoj vietoj darbas, o paskui – pramogos, vietu lankymas ir pan. Taip pat John’as zinojo, kad mano saskaita senka ir as turiu pakankamai pinigu gal 4-5 savaitems, del to jis mane pakviete i NZ 8 savaitems ir pasiule virsuje aprasyta keliavimo buda. Tai buvo siokia tokia pinigine pagalba. Kita vertus jis - vietinis, tad zinojo, kas pigiausia/graziausia/geriausia, o tai yra labai pravartu keliaujant.
Tokiom nuotaikom as atskridau i NZ ir tokiom nuotaikom planavau keliauti. BET, kazkas mums atsitiko... Tailande buvome, gyvenome ir siek tiek kartu keliavome apie 2 savaites. Sakysit nedaug, bet daugiau maziau susidarai ispudi apie zmogu, o mes sutarem labai gerai. Bet man atvaziavus i NZ viskas pasikeite i blogaja puse – jis tapo labai priekabus, na tiesiog juokingai priekabus prie visko. Pvz, pati pirma vakara buvau nepaprastai pavargusi, tad jis uzsimine, kad rytoj galesianti miegoti kiek noresianti, nes jam diena laisva, nesuplanuota. Ismiegojau iki vidurdienio ir atsikelusi isgirdau priekaistu krusa, atseit, miegu per ilgai ir jei taip bus kasdien, jis negalesiantis dirbti. Priminiau jo vakarykscius zodzius, bet jis neatsimenas, kad taip sakytu.
Manau, kad jis tiesiog jautesi situacijos seimininkas, nes cia buvo jo namai, jis turis teise man priekaistauti. John’as - 40-ies metu senbernis, iprates vienas gyventi namuose, pagal jam priimtina dienotvarke. O cia, visai netiketai, isibrauna kitas asmuo, kuris sujaukia jo kasdienybe: nepadeda daikto kur jis noretu, neskaito ‘protingos’ knygos ir apskritai nesielgia kaip jis noretu. Na nesusitvarke su tuom zmogus, tad po keliu dienu, viena ankstyva ryta buvau pazadinta ir man buvo pasakyta: “Nezinau kaip tu, Anciux, bet as vaziuoju slidineti”. Is pradziu nesupratau ir atsakiau, kad as pasiliksianti namuose, nes neslidineju. Bet cia, pasirodo, buvo grazus spyris pro duris...
Prisipazinsiu, siek tiek sumisau, nes neturejau atsarginio plano. Na bet apie tai pagalvosim veliau... Per 20 minuciu susikroviau savo daiktus kai jis, tuo tarpu, vaidino besielgiantis “kaip visada”. Atnese Lonely Planet knyga apie NZ, atseit galinti pasilikti. Atreziau, kad 20 metu senienos man nereikia (kam reikalinga tokia sena knyga, pateikta info jau bus pasenusi). Neatsisveikinusi isejau, o jis, atidares virtuves langa dar paklause, ar palikau jo telefona (buvo daves, kad paskambinti galetu). Palikau!!! Einu keliuku, galvoj maisalyne, sirdy pykcio priepuolis, girdziu uz nugaros atvaziuoja masina. Nemaciau, bet jauciau, kad jis. Privaziaves sustojo ir paklause ar reikia pavezeti iki Wanaka miesto (apie 7 km). Nieko neatsakiau, nes dar pries jam sustojant burnoj sukaupiau skrepliu gumula, apejau masina ir jam atidarius langa, spjoviau tiesiai i veida. Einu toliau, o jis vel privaziavo ir vel klausia, ar nereikia pavezti. Vel spjoviau ir isrekiau labai negrazius zodzius. Jis apsigreze ir grizo namo, o as, susistabdzius masina su be galo plepiu vairuotoju, isvaziavau i Wanaka.
Snieguotos kalnu virsunes, nuo skaiscios saulutes blizgantis Wanaka ezeras - atrodo toks grozis salia - o mano sirdy taip ‘sudina’ cray.gif Bent jau tokia nauda, kad jis lietuvius atsimins visa gyvenima devil.gif
Atsakyti
saunuole, anciux thumbup.gif
klausimas ne i tema- kuo uzsiima gyvenime tokia drasi mergina rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
nu jo, idomiai su tuo John'u, ar kaip ten jis.. liurbis kazkoks, bet tu saunuole - spjauti i veida? reta kuri isdristu smile.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nesugausi: 26 rugpjūčio 2010 - 11:37
Jo, ancius, cia tai geras thumbup.gif As taip negaleciau smile.gif Pastatei ji i vieta biggrin.gif
Atsakyti
na ot sudzius doh.gif
Jungiuosi prie visu pasisakiusiu, kad saunuole esi ir labai drasi. Pradejau skaityt tema, net nepagalvojus, kad ji nebaigta ax.gif Zaviuosi tavo rasymo stiliumi, skaitau, ne kaip keliones fotoreportaza, o kaip romana drinks_cheers.gif Super thumbup.gif Laukiam tesinio...
Atsakyti
QUOTE(Nesugausi @ 2010 08 26, 12:29)
nu jo, idomiai su tuo John'u, ar kaip ten jis.. liurbis kazkoks, bet tu saunuole - spjauti i veida? reta kuri isdristu smile.gif
thumbup.gif

as irgi neisdrisciau, zinant kiek psichiskai nesveiku zmoniu yra...
Atsakyti
Jetus, mieloji, kaip gaila, kad tas John tikras krienas. Nu tu *****, susinervinau unsure.gif Tikiuosi atsigavai unsure.gif , ir keliavai toliau sau nepriklausoma, ir pagal savo norus. Dabar dar labiau lauksime tęsinio.
Atsakyti
ANCIUX,gal tas senbernis kazko norejo is taves, o negaves isprase cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jooo, dabar dar didesnė intriga, o kas buvo toliau... g.gif
Atsakyti
Dievuliau, kaip įdomu, primena serialą, taip ir lauki naujos serijos, kai paskutinė pasibaigia pačioj įdomiausioj vietoj biggrin.gif
Atsakyti