Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Labai labai įsitraukiau į pasakojimą, susižavėjau ir žinoma jungiuos prie laukiančiųjų tęsinio būrio bigsmile.gif
Atsakyti
Pasilikom dar vienai dienai. Del didziulio karscio ir dar didesnio tinginio tik pavakary isejom pasizvalgyti kas vyksta kitoje tilto puseje smile.gif

user posted image

Naujoji mokykla
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Paskutine vakariene Nong Khiaw

user posted image

Musu vakarai Nong Khiaw budavo idomus. Po vakarienes nusipirkdavom keleta buteliu alaus, atsisesdavom musu balkonely ir plepedavom iki velumos. Visus tris vakarus gerokai nulynodavo ir visus tris vakarus dingdavo elektra. Kartais elektros nebudavo keleta minuciu, kartais keleta valandu ir kartais ji dingdavo keliskart per vakara biggrin.gif Pasiseke, nes Fab turejo kompiuteri, tad galejom ziureti filmus kol issikraudavo kompiuterio baterijos, bet dazniausiai tiesiog sededavom tyloje gurksnodami alu, bandydami iziureti upe ar kitoje puseje esanti kaima. Fabrice buvo labai idomus pasnekovas, kalbantis keliomis kalbomis ir vienerius metus dirbes Antarktidoje. Man grizus i Lietuva, jis taip pat grizo i Sveicarija del sergancios mamos, kuri netrukus mire nuo kruties vezio. Po menesio jis isvaziavo i Indija ir siuo metu gyvena bei dirba Pietu Korejoje.

Autobusu stotis, laukiant autobuso i Udomxai. Tuo metu vyko renovacijos darbai: 'oranzinis' vaikinukas atnaujina autobusu stoties tvarkarasti biggrin.gif

user posted image

Visai cia pat galima uzkasti, tik nelabai viliojanciai atrodo. Ant pagaliuko uzmautas melynas maiselis - musems baidyti doh.gif

user posted image

I Udomxai vaziavau, kad, kazkuria prasme, islydeciau Fabrice i Kinija. Ten pabuvom dvi dienas ir atsisveikine Fabrice isvaziavo link Laoso - Kinijos sienos, o as - atgal i Luang Prabang. Pasirinkimo kaip ir nebuvo, nes si Laoso teritorija labai kalvota ir norint pajudeti is tasko A i taska B reikdavo visa diena trankytis autobusu. Buvau pavargus nuo keliavimo, tad nusprendziau grizti i Luang Prabang. Susiradau ta pati viesbutuka, kuriame buvom apsistoje su Fabrice. Cia kambariai labai jaukus, apkalti mediena, kaip Lietuvoj.. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Kelios neipatingos dienos prabego labai greitai ir man reikejo nuspresti ka daryti toliau. Is vienos puses labai norejau nukeliauti i Pietu Laosa, bet is kitos - buvau pervargus ir norejau kuo greiciau grizti i Bangkoka ir laukti skrydzio i Naujaja Zelandija. Pasirinkau antraji varianta ir su siokiu tokiu karteliu sirdyje isvaziavau i Vientiane - jauciausi pralaimejusi ir pykau ant saves, kad pasirinkau lengviausia kelia.
Isvaziuojant i Vientiane. Tas motociklas ant autobuso stogo atrodo labai gresmingai unsure.gif

user posted image

Keliones metu pora kartu sustojom tualetui ir pavalgyti. Moteriske su vaikiukais (miegancio vyriskio tik kojos matyti biggrin.gif ) pardavineja bananus ir kazkokias zoles.

user posted image

Prisipazinsiu, man Laoso moterys pacios graziausios. Ju veido bruozai, isryskeje skruostikauliai, kuno sudejimas wub.gif Buciau vyras, isimyleciau hihihi.gif Gaila, kad kaimuose zmones tokie neturtingi. Karta pravaziavom kaima ir is po lusnos islindo vaika zindanti motina su visiskai nuoga krutine. Nesupratau, ar ji tokia neturtinga ir neturejo kuo prisidengti, ar tai tiesiog normalu.

Na, o paskui viskas vyko labai greitai. Is Vientiane i Bangkoka grizau tuo paciu keliu kokiu ir atvaziavau. Kirtus siena, Tailando nemokama viza gavau 14 dienu, bet sikart reikejo parodyti lektuvo ar traukinio bilieta, irodyti, kad isvyksiu is Tailando. Buvo pietu metas, o mano naktinis traukinys i Bangkoka isvyksta tik vakare. Palikau savo daiktus traukiniu stoty ir isejau uz keleta kilometru esanti Nong Khai. Jau trecia karta cia griztu, labai malonus jausmas smile.gif
Ne valandos neliko iki mano traukinio isvykimo

user posted image

user posted image

user posted image

Tailande praleidau, berods, penkias dienas. Susirgau ir del to labai pergyvenau. Nieko baisaus neatsitiko, tik pakilo temperatura, bet tuo metu vis dar buvo vajus del kiauliu gripo ir, atsimenu, is Londono atskridus i Kuala Lumpur reikejo uzpildyti anketa bei buvo tikrinama temperatura. Jei sikart bus kartojama ta pati procedura ir as turesiu temperaturos, manes nepraleis. Geriau vaistus, gulejau pasilikus kambary, bet temperatura nekrito. Tik paskutine diena jauciausi normaliai, labai jaudinausi del artejancios keliones.
Tiesioginis skrydis is Bangkoko i Naujaja Zelandija (man reikejo skristi i Christchurch, Pietine sala) tuo metu pigiausias variantas kainavo apie USD1100, keliones trukme - 12 valandu. Man tai buvo per brangu, tad kelione teko organizuotis paciai. Gavosi: Bangkokas - Kuala Lumpur - Melburn - Christchurch, su nakvyne KL ir Melburne. Is viso USD600, vos ne dvigubai pigiau, bet kelione uztruko 3 dienas. Taipogi reikejo Australijos vizos; internete uzpildziau anketa ir uz poros dienu emeilu gavau atsakyma, kad gavau Australijos turistine viza vieneriems metams! Pildziau, kaip sakoma, ant durniaus, tikrai nesitikejau, kad gausiu. Bet gavau!
Bangkoko tarptautinis oro uostas. Diiiidziuuulis

user posted image

user posted image

Praejus pasu kontrole
user posted image

Air Asia - pigi aviakompanija. Tuoj laipins... smile.gif

user posted image

Salia Kuala Lumpur tarptautinio oro uosto esanciame viesbutyje "Tune hotels". Kambariai modernus, bet labai mazi, vos gali praeiti. Kita vertus, visai salia oro uosto ir tik uz USD25 nakciai.

user posted image
Atsakyti
Jus, turbut, galite isivaizduoti kaip as nekantravau kuo greiciau uzmigti ir kuo greiciau atsibusti ir kuo greiciau isskristi i Australija - vienu zingsneliu priarteti prie savos svajones biggrin.gif Pries laipinant i lektuva, dar karta su padidinamuoju stiklu (ar velniai zino kuo) buvo tikrinami pasai, uzdavinejami klausimai (ko as ten vaziuoju, kuriam laikui ir t.t.).
I Melbourn'a atskridau velai, apie 12 valanda nakties. Per pasu kontrole praejau be vargo, bet pasiemus savaji bagaza buvau issiusta pas "geruosius dedes", kurie mane pralaike daugiau nei valanda. Simtai klausimu: koks keliavimo tikslas, kur apsistosiu, ar turiu Australijoje giminiu, kiek turiu pinigu ir t.t. Na, ir pradejo kratyti mano tases... Viska iskrate, viska perziurejo, suskaiciavo pinigineje esancius pinigus ir banko korteles, praverte uzrasu knygutes, patikrino rubu kisenes, konfiskavo prieskonius (atseit gal narkotiku ras) ir apkaltino vyno atidarytuvo slepimu. Kai papriestaravau del paskutiniojo punkto, leido suprasti, kad buciau laiminga, nes jie ir taip man malone darantys, baudziamosios bylos nekeliantys. Ir apskritai buvo su manimi labai nemandagus, tad kai pagaliau buvau paleista, nezinojau kur detis is pykcio. Na bet tiek to... Susiradau netoliese esanti viesbuti "Formule1". Paprastas, bet pigus. Buvo apie 3 valanda nakties, bet del laiko skirtumo negalejau uzmigti. Vargais negalais uzmigau ir... pramiegojau!!! Pazadino i duris besibaladojanti kambarine. Sokau is lovos, susimeciau daiktus i kupryne ir isvariau i oro uosta. Spejau karsta.gif dar ir laukti reikejo rolleyes.gif
Nekantriai sedint Melbourn'o oro uoste

user posted image

Paskutines valandos - sunkiausios. Meldziausi, kad viskas pasisektu ir nebutu tokiu pat nesamoniu kaip Australijoje. Kita vertus, ten ateme viska, kas sukeltu net maziausia itarima biggrin.gif
Atskridau i Christchurch, Pietine sala ir mano nuostabai, viskas vyko labai sklandziai. Reikejo atsakyti i kelis klausimus, parodyti atgalinius bilietus, ir as gavau stampa pase - 3 menesiu turistine viza. Pasiemus bagaza, buvau paklausta ar nesilankiau fermose, ar neturiu kelioniniu batu (vis del to kiauliu gripo). Kadangi mano batu padai buvo siek tiek zemeti, juos isplove, atidave ir paleidooooo clap.gif
Buvo apie vidurnakti ir John'as manes lauke. Negalejau patiketi, kad as - Naujojoje Zelandijoje. Buvau apsvaigusi is laimes bigsmile.gif
Apsistojome B&B. Del valandu skirtumo, negalejau uzmigti iki pat ryto. Numigus pora valandu, keliausi kelionei i Wanaka, miesta, kuriame John'as gyveno. Buvo rugsejis, NZ ankstyvas pavasaris. Rytinis saltukas skaisciai svieciant saulutei buvo kazkas labai mielo ir taip senai patirto... wub.gif
Kelione, su keliais sustojimais, truko apie 7 valandas. Pakeliui

user posted image

user posted image

Sustojome pasigrozeti Tekapo ezeru. Stovejau, ziurejau, ir negalejau patiketi, kad as esu cia ir dabar, kad sis grozis - realybe, o ne sapnas wub.gif
user posted image

user posted image

Neapsakomas vandens skaidrumas

user posted image

Musu masiniux

user posted image

Lasisu veisykla. Sustojome nusipirkti gardzios rukytos lasisos

user posted image

Vaziuojam toliau

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vaizdai užburiantys tiesiog wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloja @ 2010 08 25, 09:17)
Vaizdai užburiantys tiesiog  wub.gif

joo grozis bigsmile.gif

tikiuosi bus ir siu metu keliones aprasymas su fotografijomis 4u.gif
Atsakyti
"Žiedų valdovo" vaizdai, et wub.gif
Atsakyti
Pagaliau, pagaliau - Naujoji Zelandija! bigsmile.gif Visa anciux kelione nuostabi, jau n kartu skaiciau ir perziurinejau nuotraukas, bet NZ labiausiai laukiau thumbup.gif O grazu kaip... wub.gif
Atsakyti
pries pora dienu atradusi si fotoreportaza maniau, kad pavasari pradeta pasakot istorija, tikrai bus uzbaigta iki siandienos.. bet kur gi biggrin.gif viskas nuostabu.. stoju i laukianciuju tesinio eile smile.gif
Atsakyti
Jau NZ vaizdai, kaip atvirukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurblond @ 2010 08 25, 15:37)
Jau NZ vaizdai, kaip atvirukai  wub.gif

Tai jau tikrai wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Fantastiška istorija wub.gif Tu tiesiog šaunuolė, fainuolė ir drąsuolė 4u.gif
Gaila, kad nesu tokia avantiūristė ir sugebu išvažiuoti tik į suplanuotas keliones doh.gif
Laukiam tęsinio ax.gif
Atsakyti