Atsimenu, buvo penktadienis, nes po trumpos darbo dienos mes isvaziavome i Hanoju. Kelione truko beveik 7 valandas ir i Hanoju atvykome velai vakare. Pasakysiu atvirai, kai pamaciau savo kambari, kaip mazas vaikas sokinejau ir zviegiau is dziaugsmo. Keliavau jau beveik 5 menesius ir visa ta laika uz kambari mokejau ne daugiau kaip USD10. Po tokios pertraukos apsistoti USD50 kainuojanciame, 7 aukste esanciame kambaryje, su normaliu TV, svaria lova ir svariu tualetu yra nepakartojama!!! Nufotografavau, kad prisiminciau dziaugsmo "skoni"

(nekreipkit demesio i mano siukslyna)

Viskas taip modernu...

Vaizdas pro langa

Kitos dienos popiete su kavos puodeliu dribsojau lovoj ir ziurejau TV. Ach, senai taip buvo...

Pavakary isskridome i Hue miesta (Vidurio Vietnamas), kuriame isbuvome 5 dienas. Labai atsiprasau, bet nepadariau nei vienos nuotraukos. Ne tas buvo galvoje... Tikejausi pailseti, o nezmoniskai pavargau! Kelione buvo suplanuota minuciu tikslumu, man beliko tik klausyti nurodymu. Labai truko miego, o veiklos sarasas - didziulis. Pavyzdziui, 7.45 pusryciai, 8.15 Hue Citadele (istorinis pastatas, apimantis didele teritorija), 11.00 pasivazinejimas po miesta isnuomota masina (man, asmeniskai, nereikalingas pinigu metymas

), 11.45 - 12.30 poilsis viesbutyje, 13.00 - 14.30 pietus vegetariskame restorane su profesoriaus seima, 14.30 - 16.30 poilsis viesbutyje, 17.00 pasiplaukiojimas upe su muzikine programa (tragiska), 18.30 vakariene, 19.30 kavos ar arbatos puodelis kitame restorane su Joe gyvenimo prisiminimais ir biografija, po kurio sekdavo pasivaiksciojimas parkelyje ar upes pakrante, 21.00 - 22.00 grizdavome i viesbuti. Tai tik vienos dienos pavyzdys. Kitomis dienomis buvo susitikimai su jo draugais, vaziavimas i jo buvusia darboviete ir t.t. Negaliu sakyti, kad buvo neidomu, nes susitikau su tikrai protingais ir daug pasiekusiais vietnamieciais, pats Joe buvo idomus pasnekovas, bet tokia dienotvarke be galo vargino, nebuvo pakankamai laiko issimiegoti

Kita problema - per daug maisto. Rijau kaip zveris, nes mokejau ne as...

Be to, lankemes restoranuose, kur galejau gauti suriu (Azijoje - retas dalykas), gero vyno, jautienos steiko ir t.t.
Galu gale mes parskridom i Hanoju. Si karta apsistojome kitame, erdvesniame viesbutyje su baseinu. Sekancia diena Joe nusimines, su skaudancia sirdimi grizo i Cao Bang. Buvo gaila skirtis, bet gyvenimas tesiasi ir negali zinoti, gal ir vel kada susitiksime - bandziau ji nuraminti. Man tai buvo paskutine diena Vietname, kuria praleidau turksdamasi viesbucio baseine

6 savaites Vietname... Buvo idomu, bet sunku... Laiminga, nes skrendu i Bangkoka! Vietnamo oro uostas