Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Žinai, anciux, tu mums kaip vaikučiams po "bombonkę" ... (reportažų), kurių visi laukia... biggrin.gif
Vaizdai - NEREALŪS!!! wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
...........nerealu wub.gif wub.gif wub.gif ........
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 05 14, 17:49)
Yra nuotraukos  mirksiukas.gif

Tikrai, akd yra, pasirodo man tik darbe ju nerode, skaitysiu visa pasakojima is naujo, nes su nuotraukomis bus dar ispudingiau. dar karta didelis dekuii autorei 4u.gif
Atsakyti
Kaip grazu. wub.gif
Laukiu tesinio smile.gif
Nuotraukos kaip atvirukai 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabriele97: 19 gegužės 2010 - 16:39
Didelis didelis aciu visiems mano istorijos skaitytojiems biggrin.gif

Ta pacia diena, apie pietus, issiruosiau i Dalat miesta. Atsisveikinus su linksmaisiais kanadieciais, isedau i autobusa ir 5 valandas trankiausi vingiuotais, siaurais keliais. Kelias ejo per kalnus, tad vaizdai buvo nepakartojami, bet tuo paciu kartais tekdavo uzsimerkti ir labai susikaupti, kad neapsivemciau rolleyes.gif
Jau buvo pavakarys, kai susiradusi viesbuti ir pasidejusi daiktus, islekiau apziureti miesto. Dalat miestas yra isikures 1475m aukstyje, tad cia buvo zymiai vesiau nei kur kitur. Ta vesuma buvo tikra atgaiva ir, turbut, pirma karta per paskutinius tris menesius as uzsivilkau megztini biggrin.gif Pamacius vietinius, tyliai sau krizenau, nes kai kurie is ju buvo uzsimauksline ziemines kepures ir uzsimove pirstines lotuliukas.gif
Pats miestas buvo labai jaukus ir as jauciausi tarsi namie. Centre buvo isikures turgus, kuriame knibzdejo milijonas zmoniu, vos buvo galima praeiti. Daugybe maisto! Tiek apsirijau, kad vos paejau doh.gif Viska norejosi isragauti...
Turgus

user posted image

user posted image

Is vakaro susiradau vairuotoja su motociklu, kad paveziotu po zinomas miesto vietas, tad kitos dienos 7 val ryto as jau skriejau su motociklu baisingais kalnu keliais. Argi ne grazu? wub.gif

user posted image

Vairuotojas angliskai kalbejo labai mazai, bet jis buvo toks malonus, kad ties kiekviena sustota vieta bandydavo papasakoti istorija ar tai pagrindinius faktus. O as buvau tokia bjauri, kad tvardydama ziovuli linksedavau galva ir vaidindavau viska suprantanti. Zinokit, tikrai yra labai sunku suprasti anglovietnamieciu kalba! biggrin.gif
Pirmiausia nuvaziavome i geliu siltnamius. Mano vairuotojas pasigyre, kad jis viena karta metuose savo zmonai nuperkas geliu puokste biggrin.gif

user posted image

Istisi laukai paversti kavos plantacijomis

user posted image

Kavamedziu ziedai

user posted image

user posted image

Dar zalios kavos pupeles

user posted image

Netoliese augo avokado medis

user posted image

Pristatau Jums savo vairuotoja (kairej pusej) smile.gif

user posted image
Atsakyti
Durian vaisiai

user posted image

Nuvaziavome i silko gamykla. Tiesa pasakius tai buvo maza gamyklele, bet man padare labai dideli ispudi. Niekada nemaciau kaip isgaunami silko siulai, todel buvo labai idomu suzinoti visa proceso eiga. Tuo metu jokiu ekskursiju nebuvo ir jokie pasaliniai man po kojomis nesimaise biggrin.gif Valioo!!
Kokonai

user posted image

user posted image

Kokonai idedami i karsta vandeni ir prijungiami prie verpimo masinos. Keliu kokonu siuleliai isaudzia viena silko siula (nezinau ar Jums matosi, nes siuliukai tokie ploni, kad vos galima iziureti)

user posted image

user posted image

Tai, kas liko

user posted image

user posted image

user posted image

Toje pacioje patalpoje yra ir audimo stakles

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 05 20, 17:41)
(nezinau ar Jums matosi, nes siuliukai tokie ploni, kad vos galima iziureti)

Matosi smile.gif NU va cia ir man nuostabu. O jauciu uzdarbis ju skatikai, bet kita vertus silka audzia...Ech. Noreciau biski i tavo vieta.
Atsakyti
Geeeras, pirmą kartą mačiau kaip šilkas išgaunamas, galvojau, tie kokonai daug didesni. biggrin.gif
Atsakyti
Na va, dar ir siokia tokia nauda gausit biggrin.gif
Beje, vairuotojas minejo, kad cia dirbanciuju algos yra didesnes nei kitur, bet kiek tiksliai jie gauna - nezinau.

Elephant krioklys

user posted image

Akmenimis nusileidome zemyn

user posted image

Siek tiek paejus, ant nedidelio kalno stovejo Linh An Tu sventykla

user posted image

Nuo ten atsiverianti panorama

user posted image

Tai buvo viena is tu sventyklu, is kuriu nesinorejo iseiti. Tarsi aplinka buvo apgaubta mistika ir tas smalsumo jausmas, o ka atrasiu uz kito kampo ar uz situ duru... wub.gif Aplinkui tylu tylu, tik is vidaus sklido tylus garsas. Nusimovus batus, iejau vidun ir pamaciau ant zemes sedincius vaikiukus. Jie garsiai meldesi pritardami musamo bugno garsams...

user posted image

user posted image

Ne velnio nesuprantu doh.gif

user posted image

Desinej svetyklos pusej buvo kita statula (jos tokios dideles!)

user posted image

Ir isejus pro salia esancias duris, patekau i soda..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 05 20, 23:01)

Ne velnio nesuprantu  doh.gif

Sventykloje " ne velnio" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Buvau nuvezta i "Hang Nga Crazy House". Pacios dizaineres suprojektuotas ir jos vardu pavadintas viesbutis - muziejus. Tai ne namas, bet labai keistu formu, vingiu, kambariu pastatas. Sakyciau, tai - labiau pilis is pasakos. Galima issinuomoti viena is keliu kambariu, berods kainuoja $ 25 - 50 nakciai.

user posted image

user posted image

Pati dizainere 14 metu gyveno Rusijoje, todel jos kai kurie darbai paremti rusu liaudies motyvais

user posted image

user posted image

Paskui vaziavome i Bao Dai's Summer Palaice. Jis yra buves Vietnamo vadovas, tik tiksliai nezinau kelintais metais ir kokias pareigas uzeme. Zinau, kad jis svarbus asmuo ir kiekvieno vietnamiecio pareiga cia apsilankyti. Jo vasaros rezidencija atrode taip

user posted image

Zmonos miegamasis biggrin.gif

user posted image

Nuo cia matosi didesne miesto dalis

user posted image

Uzvaziavom i dar viena sventykla, tiksliau sventyklu kompleksa, kuris yra labai populiarus tarp vietnamieciu. Cia lankytoju buvo zymiai daugiau

user posted image

user posted image

Aplankiau dar viena kriokli, kuris buvo labai neidomus ir pilnas turistu

user posted image
Atsakyti
wub.gif ačiū, kad daliniesi įspūdžiais, kasdien vis atlekiu pažiūrėti ar yra naujienų.
Atsakyti