Žinai, anciux, tu mums kaip vaikučiams po "bombonkę" ... (reportažų), kurių visi laukia...
Vaizdai - NEREALŪS!!!
...........nerealu ........
QUOTE(Cobre @ 2010 05 14, 17:49)
Yra nuotraukos
Tikrai, akd yra, pasirodo man tik darbe ju nerode, skaitysiu visa pasakojima is naujo, nes su nuotraukomis bus dar ispudingiau. dar karta didelis dekuii autorei
Kaip grazu.
Laukiu tesinio
Nuotraukos kaip atvirukai
Laukiu tesinio
Nuotraukos kaip atvirukai
Didelis didelis aciu visiems mano istorijos skaitytojiems
Ta pacia diena, apie pietus, issiruosiau i Dalat miesta. Atsisveikinus su linksmaisiais kanadieciais, isedau i autobusa ir 5 valandas trankiausi vingiuotais, siaurais keliais. Kelias ejo per kalnus, tad vaizdai buvo nepakartojami, bet tuo paciu kartais tekdavo uzsimerkti ir labai susikaupti, kad neapsivemciau
Jau buvo pavakarys, kai susiradusi viesbuti ir pasidejusi daiktus, islekiau apziureti miesto. Dalat miestas yra isikures 1475m aukstyje, tad cia buvo zymiai vesiau nei kur kitur. Ta vesuma buvo tikra atgaiva ir, turbut, pirma karta per paskutinius tris menesius as uzsivilkau megztini Pamacius vietinius, tyliai sau krizenau, nes kai kurie is ju buvo uzsimauksline ziemines kepures ir uzsimove pirstines
Pats miestas buvo labai jaukus ir as jauciausi tarsi namie. Centre buvo isikures turgus, kuriame knibzdejo milijonas zmoniu, vos buvo galima praeiti. Daugybe maisto! Tiek apsirijau, kad vos paejau Viska norejosi isragauti...
Turgus
Is vakaro susiradau vairuotoja su motociklu, kad paveziotu po zinomas miesto vietas, tad kitos dienos 7 val ryto as jau skriejau su motociklu baisingais kalnu keliais. Argi ne grazu?
Vairuotojas angliskai kalbejo labai mazai, bet jis buvo toks malonus, kad ties kiekviena sustota vieta bandydavo papasakoti istorija ar tai pagrindinius faktus. O as buvau tokia bjauri, kad tvardydama ziovuli linksedavau galva ir vaidindavau viska suprantanti. Zinokit, tikrai yra labai sunku suprasti anglovietnamieciu kalba!
Pirmiausia nuvaziavome i geliu siltnamius. Mano vairuotojas pasigyre, kad jis viena karta metuose savo zmonai nuperkas geliu puokste
Istisi laukai paversti kavos plantacijomis
Kavamedziu ziedai
Dar zalios kavos pupeles
Netoliese augo avokado medis
Pristatau Jums savo vairuotoja (kairej pusej)
Ta pacia diena, apie pietus, issiruosiau i Dalat miesta. Atsisveikinus su linksmaisiais kanadieciais, isedau i autobusa ir 5 valandas trankiausi vingiuotais, siaurais keliais. Kelias ejo per kalnus, tad vaizdai buvo nepakartojami, bet tuo paciu kartais tekdavo uzsimerkti ir labai susikaupti, kad neapsivemciau
Jau buvo pavakarys, kai susiradusi viesbuti ir pasidejusi daiktus, islekiau apziureti miesto. Dalat miestas yra isikures 1475m aukstyje, tad cia buvo zymiai vesiau nei kur kitur. Ta vesuma buvo tikra atgaiva ir, turbut, pirma karta per paskutinius tris menesius as uzsivilkau megztini Pamacius vietinius, tyliai sau krizenau, nes kai kurie is ju buvo uzsimauksline ziemines kepures ir uzsimove pirstines
Pats miestas buvo labai jaukus ir as jauciausi tarsi namie. Centre buvo isikures turgus, kuriame knibzdejo milijonas zmoniu, vos buvo galima praeiti. Daugybe maisto! Tiek apsirijau, kad vos paejau Viska norejosi isragauti...
Turgus
Is vakaro susiradau vairuotoja su motociklu, kad paveziotu po zinomas miesto vietas, tad kitos dienos 7 val ryto as jau skriejau su motociklu baisingais kalnu keliais. Argi ne grazu?
Vairuotojas angliskai kalbejo labai mazai, bet jis buvo toks malonus, kad ties kiekviena sustota vieta bandydavo papasakoti istorija ar tai pagrindinius faktus. O as buvau tokia bjauri, kad tvardydama ziovuli linksedavau galva ir vaidindavau viska suprantanti. Zinokit, tikrai yra labai sunku suprasti anglovietnamieciu kalba!
Pirmiausia nuvaziavome i geliu siltnamius. Mano vairuotojas pasigyre, kad jis viena karta metuose savo zmonai nuperkas geliu puokste
Istisi laukai paversti kavos plantacijomis
Kavamedziu ziedai
Dar zalios kavos pupeles
Netoliese augo avokado medis
Pristatau Jums savo vairuotoja (kairej pusej)
Durian vaisiai
Nuvaziavome i silko gamykla. Tiesa pasakius tai buvo maza gamyklele, bet man padare labai dideli ispudi. Niekada nemaciau kaip isgaunami silko siulai, todel buvo labai idomu suzinoti visa proceso eiga. Tuo metu jokiu ekskursiju nebuvo ir jokie pasaliniai man po kojomis nesimaise Valioo!!
Kokonai
Kokonai idedami i karsta vandeni ir prijungiami prie verpimo masinos. Keliu kokonu siuleliai isaudzia viena silko siula (nezinau ar Jums matosi, nes siuliukai tokie ploni, kad vos galima iziureti)
Tai, kas liko
Toje pacioje patalpoje yra ir audimo stakles
Nuvaziavome i silko gamykla. Tiesa pasakius tai buvo maza gamyklele, bet man padare labai dideli ispudi. Niekada nemaciau kaip isgaunami silko siulai, todel buvo labai idomu suzinoti visa proceso eiga. Tuo metu jokiu ekskursiju nebuvo ir jokie pasaliniai man po kojomis nesimaise Valioo!!
Kokonai
Kokonai idedami i karsta vandeni ir prijungiami prie verpimo masinos. Keliu kokonu siuleliai isaudzia viena silko siula (nezinau ar Jums matosi, nes siuliukai tokie ploni, kad vos galima iziureti)
Tai, kas liko
Toje pacioje patalpoje yra ir audimo stakles
QUOTE(anciux @ 2010 05 20, 17:41)
(nezinau ar Jums matosi, nes siuliukai tokie ploni, kad vos galima iziureti)
Matosi NU va cia ir man nuostabu. O jauciu uzdarbis ju skatikai, bet kita vertus silka audzia...Ech. Noreciau biski i tavo vieta.
Geeeras, pirmą kartą mačiau kaip šilkas išgaunamas, galvojau, tie kokonai daug didesni.
Na va, dar ir siokia tokia nauda gausit
Beje, vairuotojas minejo, kad cia dirbanciuju algos yra didesnes nei kitur, bet kiek tiksliai jie gauna - nezinau.
Elephant krioklys
Akmenimis nusileidome zemyn
Siek tiek paejus, ant nedidelio kalno stovejo Linh An Tu sventykla
Nuo ten atsiverianti panorama
Tai buvo viena is tu sventyklu, is kuriu nesinorejo iseiti. Tarsi aplinka buvo apgaubta mistika ir tas smalsumo jausmas, o ka atrasiu uz kito kampo ar uz situ duru... Aplinkui tylu tylu, tik is vidaus sklido tylus garsas. Nusimovus batus, iejau vidun ir pamaciau ant zemes sedincius vaikiukus. Jie garsiai meldesi pritardami musamo bugno garsams...
Ne velnio nesuprantu
Desinej svetyklos pusej buvo kita statula (jos tokios dideles!)
Ir isejus pro salia esancias duris, patekau i soda..
Beje, vairuotojas minejo, kad cia dirbanciuju algos yra didesnes nei kitur, bet kiek tiksliai jie gauna - nezinau.
Elephant krioklys
Akmenimis nusileidome zemyn
Siek tiek paejus, ant nedidelio kalno stovejo Linh An Tu sventykla
Nuo ten atsiverianti panorama
Tai buvo viena is tu sventyklu, is kuriu nesinorejo iseiti. Tarsi aplinka buvo apgaubta mistika ir tas smalsumo jausmas, o ka atrasiu uz kito kampo ar uz situ duru... Aplinkui tylu tylu, tik is vidaus sklido tylus garsas. Nusimovus batus, iejau vidun ir pamaciau ant zemes sedincius vaikiukus. Jie garsiai meldesi pritardami musamo bugno garsams...
Ne velnio nesuprantu
Desinej svetyklos pusej buvo kita statula (jos tokios dideles!)
Ir isejus pro salia esancias duris, patekau i soda..
QUOTE(anciux @ 2010 05 20, 23:01)
Ne velnio nesuprantu
Sventykloje " ne velnio"
Buvau nuvezta i "Hang Nga Crazy House". Pacios dizaineres suprojektuotas ir jos vardu pavadintas viesbutis - muziejus. Tai ne namas, bet labai keistu formu, vingiu, kambariu pastatas. Sakyciau, tai - labiau pilis is pasakos. Galima issinuomoti viena is keliu kambariu, berods kainuoja $ 25 - 50 nakciai.
Pati dizainere 14 metu gyveno Rusijoje, todel jos kai kurie darbai paremti rusu liaudies motyvais
Paskui vaziavome i Bao Dai's Summer Palaice. Jis yra buves Vietnamo vadovas, tik tiksliai nezinau kelintais metais ir kokias pareigas uzeme. Zinau, kad jis svarbus asmuo ir kiekvieno vietnamiecio pareiga cia apsilankyti. Jo vasaros rezidencija atrode taip
Zmonos miegamasis
Nuo cia matosi didesne miesto dalis
Uzvaziavom i dar viena sventykla, tiksliau sventyklu kompleksa, kuris yra labai populiarus tarp vietnamieciu. Cia lankytoju buvo zymiai daugiau
Aplankiau dar viena kriokli, kuris buvo labai neidomus ir pilnas turistu
ačiū, kad daliniesi įspūdžiais, kasdien vis atlekiu pažiūrėti ar yra naujienų.