Įkraunama...
Įkraunama...

Pietryčių Azija ir Naujoji Zelandija

Po to plaukeme i Phong Dien turgu, esanti apie 20 km uz miesto. Tai zymiai mazesnis ir kompaktiskesnis turgus; gal del to jis man labiau patiko nei pirmasis. Turiu tiek daug nuotrauku, kad nebeatsirenku kurias ideti. Jei galeciau, sukelciau visas biggrin.gif

user posted image

user posted image

Kas besupaisys kas cia vyksta? bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Cia pat gaminamas maistas. Apie svara ir higiena geriau net negalvot...

user posted image
Atsakyti
Oho kokie turgūs, tikrai kas ten besupaisys kas vyksta bigsmile.gif

Labai laukiau įspūdžių iš Vietnamo ir sulaukiau! Bet kaip skiriasi Vietnamas nuo Kombodžos, ir gatvės ir šaligatviai.
Atsakyti
Reikėtų mūsų higienos inspektorius į Aziją nusiųsti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Įdomu tik, ar gyvendami tokioj nehigienoj vietiniai žmonės daugiau serga, nei mūsiškiai, sterilieji g.gif Drįsčiau spėti, kad ne ax.gif
Atsakyti
Pritariu, VIVICA. Ir tai priklauso nuo maisto kokybes ir kiekybes. As pati visa laika valgydavau gatvini maista ir nieko mano skrandziui neatsitiko. Na, tik nevalgydavau mesos (isskyrus vistiena), nes nuejus i turgu ir pamacius kaip pardavinejama mesa, galejai vietoj nugriuti ne tik nuo vaizdo, bet ir nuo kvapo. Jie saldytuvu jokiu neturi; mesa isdrebta ant pliko stalo (po kuriuos naktimis laksto kates ir peles), aplinkui zvimbia muses, pirkejai kiloja, maigo mesa plikomis rankomis. Baisu... blink.gif
Kita vertus, pagrindinis ju maistas yra vaisiai, darzoves ir ryziai. Viskas isauginta cia pat, sviezia ir skanu. Labai sunku atrasti importuotu sokoladu, cipsu ar kt brudo. Yra Coca Cola, bet vietiniams ji tiesiog per brangi. Pirmom savaitem man buvo labai sunku, nes pavalgius as megdavau koki sokoladuka sugrauzti. Bet jie ju neturi! Paskui atradau vietinius "desertus", pagamintus is ryziu, kokoso sulciu ir pan. Tikrai labai skanu ir kas svarbiausia, naturalu! Todel jie ir yra tokie ploni ir nenutuke.
Atsakyti
Aplanke svarbiausius keliones objektus, pasukome i mazesnius kanalus

user posted image

user posted image

Vos vos laikosi hihihi.gif

user posted image

user posted image

Buvau paleista pasivaikscioti stai tokiu siauru keliuku, einanciu salia kanalo. Tuo tarpu mano vairuotojas plauke valtimi paskui mane

user posted image

Stai kokie didziuliai bananmedzio ziedai. Juos maciau pirma karta savo gyvenime. Tikrai idomu bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Pagavo "zuvele".. hihihi.gif

user posted image

Plaukiam toliau..

user posted image

Tokiam vandeny jie plauna ne tik rubus, bet ir indus

user posted image
Atsakyti
QUOTE(anciux @ 2010 04 28, 16:00)
Pritariu, VIVICA. Ir tai priklauso nuo maisto kokybes ir kiekybes. As pati visa laika valgydavau gatvini maista ir nieko mano skrandziui neatsitiko. Na, tik nevalgydavau mesos (isskyrus vistiena), nes nuejus i turgu ir pamacius kaip pardavinejama mesa, galejai vietoj nugriuti ne tik nuo vaizdo, bet ir nuo kvapo. Jie saldytuvu jokiu neturi; mesa isdrebta ant pliko stalo (po kuriuos naktimis laksto kates ir peles), aplinkui zvimbia muses, pirkejai kiloja, maigo mesa plikomis rankomis. Baisu... blink.gif
Kita vertus, pagrindinis ju maistas yra vaisiai, darzoves ir ryziai. Viskas isauginta cia pat, sviezia ir skanu. Labai sunku atrasti importuotu sokoladu, cipsu ar kt brudo. Yra Coca Cola, bet vietiniams ji tiesiog per brangi. Pirmom savaitem man buvo labai sunku, nes pavalgius as megdavau koki sokoladuka sugrauzti. Bet jie ju neturi! Paskui atradau vietinius "desertus", pagamintus is ryziu, kokoso sulciu ir pan. Tikrai labai skanu ir kas svarbiausia, naturalu! Todel jie ir yra tokie ploni ir nenutuke.

Aš tą ir įtariau - azijiečiai turbūt gerokai sveikesni už mus - ir greičiausiai dėl to, kad gyvena daug natūralesnėmis sąlygomis (tegul ir nehigieniškomis). Džiugu už juos smile.gif . O mes juk juos dažnai užjaučiam, kokie jie vargšai... Oi, sorry, čia gal ir ne visai į temą ax.gif
Bet kuriuo atveju laukiam išsižioję, kas atsitiko toliau 4u.gif
Atsakyti
Buvo pietu metas ir mano berniukas nuveze mane papietauti i kavine, esancia prie pat upes kranto. Kaip ir reikejo tiketis, valgiu ir gerimu kainos buvo tiesiog kosmines; jie turbut gauna kazkoki tai procenta nuo atveztu turistu skaiciaus. Vairuotojas atsisedo kartu su manimi, tikedamasis, kad as ji pavalgydinsiu (vietiniai tokiu pinigu uz maista tikrai nemoka). Labai nekaltai leidau jam suprasti, kad as uz ji nemokesiu. Uz keliu sekundziu jis dingo nuo stalo.... Aisku, dar prisistate masazuotoja - atsisakiau, buvo atnesti vaisiai - atsisakiau, dregnos serveteles - atsisakiau. Iseinant uz viska juk reikes susimoketi. Jie atidirbe ta sistema labai gerai, bet as savaja - taipogi biggrin.gif Nesileiskit kvailinami - ypatingai Vietname jie daro viska, kad ispestu is turistu kuo daugiau doleriu.
Griztant namo

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Stai ir visi tos dienos nuotykiai. Buvo pavakarys ir as be galo pavargusi kritau i lova.
Atsakyti
Is pat ryto isvaziavau i Soc Trang miesta ir atvykus pirma i galva sovusi mintis buvo - koks velnias mane cia nese?! Sikart pamaciau visai kita, nedraugiska, Vietnamo puse. Retas turistas cia uzklysta, nes cia nebuvo jokiu zymiu lankytinu objektu. Kiekvienas vietnamietis spoksojo i mane. Isivaizduokit, bare sedi apie 30 ar daugiau alu gerianciu ir kortuojanciu vyru. As praeinu pro ta bara ir visi, atsisuke i mane, nutyla. O jei koks uzsizioplines vyriskas nemate manes, tai jo draugas baksteli jam i pasone ir rodo pirstu i mano puse. Ir taip buvo visame mieste, nesvarbu kur ir kada eiciau, tarsi buciau is Marso ar kokia raupsuotoji. Bet tie zvilgsniai tokie salti, nedraugiski; labai nemalonus jausmas.
Buvau apsistojusi roziniame pastate (kairysis nuotraukos kampas). Pats miestas, velgi, keistas, nes vakare, pro garsiakalbius, grojo muzika. Kita ryta mane pazadino garsiai paleista muzika pro tuos pacius garsiakalbius, o buvo tik 4.30 ryyyytooo!! mad.gif Tarsi Sovietiniais laikais...

user posted image

Aplankiau kelias sventyklas, cia viena is ju

user posted image

Ten buvo tylu ir gera, nesimate jokiu zmoniu, tad prisedau ant suolelio. Po keliu minuciu prisistate vaiku burys... doh.gif

user posted image

user posted image

Dar siek tiek pavaiksciojus, grizau i viesbuti. Beziurint filma dingo elektra ir as, galutinai susinervinusi, nuejau miegoti hihihi.gif
Kitos dienos ryta nusprendziau kuo greiciau is cia nesdintis.
Susiriejau su autobuso konduktore, mat ji norejo, kad bilieta pirkciau uz du keleivius - save ir savo kupryne. Atseit kupryne didele ir uzima daug vietos ir nesvarbu, kad autobusas buvo visiskai tuscias... Gincyjausi kol laimejau ax.gif
Bjaurioji konduktore hihihi.gif

user posted image

Pro autobuso langa

user posted image

user posted image

Atvykau i My Tho miesta, isikurusi, velgi, prie Mekong'o upes deltos. Vaizdas pro viesbucio langa

user posted image

Dienomis cia budavo automobiliu stovejimo aikstele, o vakarais - naktinis turgus, kuriame galejai labai skaniai ir pigiai pavalgyti

user posted image

Ta vakara ten ir nuejau pavalgyti. Netoliese vakarieniavo trys vyriskiai. Uzejus smarkiam lietui, jie prisedo prie mano stalelio, esanciam po pavesine. Jie beveik nekalbejo angliskai, bet uztat pavaisino mane alumi ir vargsu iskeptu mazu pauksteliu (nezinau kas ten per paukstis). Labai nustebo kai atsisakiau paragauti geriausios paukscio dalies - galvos rolleyes.gif Ir pabaigai - jie uzmokejo uz mano vakariene. Padekojusi, grizau viesbutin.
Atsakyti
Kita diena nieko gero nenuveikiau. Jauciausi issunkta ir pavargusi nuo zmoniu zvilgsniu ir demesio. Visi tie "Hello", "What's your name", "Where are you going" vede mane is proto. Tiesiog buvo neimanoma atrasti ramaus kampo. Be to, jau gal desimta diena is eiles lijo ir buvo apsiniauke; tas irgi prisidejo prie mano blogos savijautos.
Keletas nuotrauku is My Tho miesto

user posted image

Mano megstama lauko kavine

user posted image

user posted image

Zvejoja?

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vaziuoju i Ho Chi Minh miesta (Saigona). Tik islipus is autobuso, pripuole desimtys vairuotoju. Gerai, kad buvo 2 vaikinukai is Belgijos, tai prisijungiau prie ju - vis drasiau atremti taksistu puolima biggrin.gif
Wow! Neitiketinai didelis ir modernus miestas. To as visiskai nesitikejau. Begale zmoniu ir dar daugiau motociklu. Beje, Saigone gyvena apie 7 mln zmoniu (Vietname - 85 mln!).

user posted image

user posted image

Dekoratyviniai medeliai

user posted image

user posted image

Pereiti gatve - tikras isbandymas. Jei ir buvo pereja ar sviesoforas, tai jie nieko nereiske bigsmile.gif

user posted image

Netoliese buvo Ben Thanh turgus, isikures dideliame pastate. Ten ir pavakarieniavau. Tai ryziu makaronai su riesutais, morkom, obuoliu skiltelem ir, berods, mesos gabaleliais. Mmmmmm labai labai skanu thumbup.gif

user posted image

Grauzdama garuose virta kukuruzo burbuole (tai buvo mano desertas hihihi.gif ) sedejau ant suolelio. Netiketai prie manes priejo apie 18 metu 2 merginos ir 1 vaikinukas. Paklause, ar galetu su manimi pakalbeti. Zinoma, galintys. Pasirodo, jie yra studentai, daznai ateinantys i miesto centra pasikalbeti su uzsienieciais - taip jie lavinasi anglu kalba! biggrin.gif Kalbejom apie mane, is kur esu, ka darau laisvu laiku, paskui kalbejom apie juos, ka jie studijuoja ir panasiai.

Kita diena buvau suplanavusi nuo A iki Z, nes turejau aplankyti labai daug vietu.
Pirmiausia nuejau i "Fine Art Muzieju", kuriame galejau susipazinti su Vietnamo tapytoju, skulptoriu kt menininku darbais. Vien del pastato vertejo cia apsilankyti - aukstos lubos, auksti siauri langai ir siauri koridoriai man primine Prancuzija...

user posted image

Jei neklystu, tai operos ir baleto teatras

user posted image

Matomai labai svarbus pastatas rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
wub.gif wub.gif Tikrai nereali kelionė ir pasakojimas !!! žaviuosi Jūsų drąsa ir laukiu pasakojimo tęsinio 4u.gif wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti