Sveiki,
Papasakosiu savo keliones istorija. Galima sakyti tai ne kelione, o savotiskas gyvenimo budas. Vis delto 8 menesiai kelyje yra daug. Ypatingai kai nezinai kas bus rytoj, o tuo labiau ateinancia savaite.
Ideja keliauti turejau labai labai seniai, tik nebuvo pasitaikiusi galimybe tai igyvendinti. Suejo 27 metai, del tam tikru aplinkybiu issiskyriau su savo ilgameciu draugu - pats geriausias laikas pokyciams. Nusipirkau bilieta i Malaizija, Kuala Lumpur, i viena puse, ir, 2009m balandzio 29 diena, isskridau. Nieko neplanavau, tik uzsirezervavau viesbuti pirmom 2 dienom ir pasiemiau knyga apie Azija.
Aplankiau:
Malaizija - 3 savaites
Tailanda - 8 savaites
Kambodza - 4 savaites
Vietnama - 6 savaites
Laosa - 2 savaites
Naujoja Zelandija - 2 menesiai
Melbourna, Australija - 5 dienos
Mano biudzetas buvo gana kuklus, tad keliavau traukiniais ir autobusais, miegojau pigiausiuose hosteliuose ir viesbuciuose, valgiau "gatvini" maista ir niekada nesinaudojau jokiomis agenturomis. Zodziu, dariau viska pati ir pigiausiais budais(kartais tai kainuodavo didziausius nervus ).
Keliavau viena. Azija tuo ir nuostabi, kad niekada ten nesijauti vienisas. Galima sutikti tiek daug zmoniu! Keistu, idomiu, nuobodziu...visokiu...su skirtinga gyvenimo istorija ir patirtimi. Mano artimieji ir draugai klause, ar nebijojau keliauti viena? Tikrai nebijojau, nes 8 menesiai kelioniu tik dar karta patvirtino, kad ir kas atsitiktu - visada bus iseitis.
Pirma karta gyvenime skridau taip ilgai - 12.5 valandos. Turiu skrydzio baime, tad buvo tikras kosmaras isgyventi ta laikotarpi - nei valgyt, nei miegot negaliu, o jei tik siek tiek supurto - tai jau visa prakaito ispilta ir isbalus meldziu Dievo, kad jei jau lemta, tai lektuvas duztu parskrendant namo, o ne dabar Juk mano nuotykiai tik prasideda!!!!
Tiesa pasakius pati pradzia psichologiniu atzvilgiu buvo gana sunki. Aisku, kulturinio soko ir temperaturu skirtumo kaip ir tikejausi. Vaziuojant autobusu is oro uosto i viesbuti pagalvojau: "O kas dabar? Atskridau, ka dabar daryti?" Buvau visiskai viena, nieko nepazinojau, neturejau draugu, netgi telefono neturejau. Tas vienisumo jausmas buvo ziaurus ir drasiai galiu pasakyti, kad prireike beveik viso menesio, kad pasijausciau "savo vezese". Na bet nesvarbu.
Tik atvaziavus i viesbuti, numeciau savo sunkiaja kupryne (kita diena ismeciau puse daiktu, nes su tokiu sunkumu toli nenueisi), palindau po saltu dusu (po 10 minuciu buvau vel visa prakaituota) ir isdumiau i miesta apsiziureti Vau!!! Visai kitas pasaulis! Kvapai, garsai, zmones, gyvenimo budas ir poziuris i gyvenima. Tai buvo Azija.....
Tiesa pasakius pati pradzia psichologiniu atzvilgiu buvo gana sunki. Aisku, kulturinio soko ir temperaturu skirtumo kaip ir tikejausi. Vaziuojant autobusu is oro uosto i viesbuti pagalvojau: "O kas dabar? Atskridau, ka dabar daryti?" Buvau visiskai viena, nieko nepazinojau, neturejau draugu, netgi telefono neturejau. Tas vienisumo jausmas buvo ziaurus ir drasiai galiu pasakyti, kad prireike beveik viso menesio, kad pasijausciau "savo vezese". Na bet nesvarbu.
Tik atvaziavus i viesbuti, numeciau savo sunkiaja kupryne (kita diena ismeciau puse daiktu, nes su tokiu sunkumu toli nenueisi), palindau po saltu dusu (po 10 minuciu buvau vel visa prakaituota) ir isdumiau i miesta apsiziureti Vau!!! Visai kitas pasaulis! Kvapai, garsai, zmones, gyvenimo budas ir poziuris i gyvenima. Tai buvo Azija.....
Nieko sau....... na, ir drąsumas. Matyt, tikrai buvo didelis pokyčių poreikis. O fotoaparatą ar turėjai?
Įspūdinga. Aš irgi norėčiau taip pakeliauti... Jei ne paslaptis, kiek iš viso gavosi kelionės biudžetas? Ir foto pamatyti būtų labai šaunu.
wow! aš labai už tokias avantiūrines keliones ir patirtį, visam gyvenimui liks nepamirštami įspūdžiai.... labai lauksiu tęsinio
Laukiam tesinio su nuotraukom, jei nepaslaptis kiek per visa ta laika isleidai pinigeliu viskam? Man paciai vis kyla tokia mintis, bet galvoju kad reiktu nerealiai daug pinigu o ir darbe nieks neisleistu tokiom ilgom atostogom. Bet gal kadanors
Per 8 menesius as isleidau apie $ 9200 ir i sia suma iskaiciuotos visos mano islaidos, iskaitant lektuvo bilietus. Bet kas idomiausia, kad per 2 menesius, bunant Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje, as isleidau apie $ 4200 (iskaitant lektuvo bilietus ir automobilio nuoma). Tad Azijoje nepilniems 6 menesiams man prireike tik $ 5000 (iskaitant lektuvo bilietus). Sakyciau visai neblogai prasisukau
Tai laukiam nuotraukyčių...
O kas del ispudziu, kaip viena forumiete minejo, jie liks visam gyvenimui. O jei ir vel sumastysiu keliauti po keliu ar keliolikos metu, bus jau nebe tas. Galu gale visi isipareigojimai (darbui, seimai, bankui) nebeleis istrukti tokiam ilgam laikotarpiui.
Tesiu pasakojima.
Viesbutis, kuriame praleidau savo pirmasias naktis Azijoje. Tiesa pasakius tikras slamstas: langai neuzsidaro, durys neatsirakina, televizorius rodo ta pati filma, nesvarbu kada ji beijungtum ir yra pacioj triuksmingiausioj miesto daly
Buvo pavakarys, bet as tiesiog privalejau pasislaistyti gatvemis. Televizijos bokstas, o nuotraukos kairiajame kamputy mano tikslas - dvyniai.
Na stai ir jie!
Vis delto jauciausi laaaabai pavargusi, tad netrukus grizau namo. O cia vaizdas pro kambario langa. Gal ir nera tas viesbutis toks beviltiskas...
Tesiu pasakojima.
Viesbutis, kuriame praleidau savo pirmasias naktis Azijoje. Tiesa pasakius tikras slamstas: langai neuzsidaro, durys neatsirakina, televizorius rodo ta pati filma, nesvarbu kada ji beijungtum ir yra pacioj triuksmingiausioj miesto daly
Buvo pavakarys, bet as tiesiog privalejau pasislaistyti gatvemis. Televizijos bokstas, o nuotraukos kairiajame kamputy mano tikslas - dvyniai.
Na stai ir jie!
Vis delto jauciausi laaaabai pavargusi, tad netrukus grizau namo. O cia vaizdas pro kambario langa. Gal ir nera tas viesbutis toks beviltiskas...
Kita diena atsibudau nuo begalinio triuksmo ir karscio. Susiruosiau ir isdumiau apsizvalgyti kas, kur ir kaip...
Merdekos aikste
Vaizdas pro televizijos boksta
Vakare sumasciau isgerti alaus. Nuejau i viena is daugybes restoranu-kaviniu ir atsisedau. Is karto atsirado paslaugusis restorano menedzeris, pasisules pats atnesti man to saltojo alucio. Tuo paciu atsinese ir sau stikline gerimo. Mat as jam labai kritau i aki ir jis vis neranda atsakymo i klausima ka tokia grazi panele kaip as veikiu viena velyva vakara...blablabla.... Zodziu, jis buvo labai uzsideges ta pati vakara aprodyti man miesta, tad tiesiu taikymu nubego pas savo virsininka paprasyti, kad jis ji pavaduotu. O to buta gan gudraus: niekur jis jo neleido, o pats atejo ir atsisedo paplepeti su manimi. Alus, kaip ir tikejausi, buvo nemokamas.... "Apsilus" p. virsininkas sumaste mane nuvesti i naktini kluba, palikes nusiminusi restorano menedzeri uzdaryti savojo restorano. Veliau jis prie musu prisijunge.. Iejimas i naktini kluba, velgi, nieko nekainavo ir gerimai tenai, velgi, nieko nekainavo. Ot, pagalvojau, ir sekasi! Gera taupymo programa Gaila, bet neturiu juju nuotrauku. Ta vakara susipazinau su keliom merginom. Cia viena is ju ir as desinej pusej.
Buvo labai linksma, taip linksma, kad net padauginau
Merdekos aikste
Vaizdas pro televizijos boksta
Vakare sumasciau isgerti alaus. Nuejau i viena is daugybes restoranu-kaviniu ir atsisedau. Is karto atsirado paslaugusis restorano menedzeris, pasisules pats atnesti man to saltojo alucio. Tuo paciu atsinese ir sau stikline gerimo. Mat as jam labai kritau i aki ir jis vis neranda atsakymo i klausima ka tokia grazi panele kaip as veikiu viena velyva vakara...blablabla.... Zodziu, jis buvo labai uzsideges ta pati vakara aprodyti man miesta, tad tiesiu taikymu nubego pas savo virsininka paprasyti, kad jis ji pavaduotu. O to buta gan gudraus: niekur jis jo neleido, o pats atejo ir atsisedo paplepeti su manimi. Alus, kaip ir tikejausi, buvo nemokamas.... "Apsilus" p. virsininkas sumaste mane nuvesti i naktini kluba, palikes nusiminusi restorano menedzeri uzdaryti savojo restorano. Veliau jis prie musu prisijunge.. Iejimas i naktini kluba, velgi, nieko nekainavo ir gerimai tenai, velgi, nieko nekainavo. Ot, pagalvojau, ir sekasi! Gera taupymo programa Gaila, bet neturiu juju nuotrauku. Ta vakara susipazinau su keliom merginom. Cia viena is ju ir as desinej pusej.
Buvo labai linksma, taip linksma, kad net padauginau
Sekancia diena susikroviau savo "smutkes " ir isvaziavau i autobusu stoti. Nebuvau nusprendusi kur keliaut, tik zinojau, kad noriu papult i viena is Malaizijos salu. Pats pirmas pasitaikes autobusas vaziavo i Lumut, na o is ten, pagalvojau, galiu su keltu persikelt i Pulau Pangkor sala (i siaure nuo Kuala Lumpur, vakarine pakrante). Taip ir padariau. Pasidejusi daiktus, nubegau i papludymi palydeti saules.
Prie pat pakrantes buvo isikurusios lauko kavinukes. Ten ir atsisedau pavakarieniauti. Sviezia kepta zuvis kainavo tik kelis dolerius. O cia salia manes sedeje vietiniai a la "kabino"
Cia mano kambarys, tiksliau lova (angl. vadinasi dorm bed). Vienam kambary buvo berods 5 lovos. Ta nakti kambari dalinausi su vaikinuku is Anglijos, kitas naktis miegojau viena. Atrodo gal ir nekaip, bet kainuoja tik $4.5! Atsimenu, kad buvo labai karsta..
Prie pat pakrantes buvo isikurusios lauko kavinukes. Ten ir atsisedau pavakarieniauti. Sviezia kepta zuvis kainavo tik kelis dolerius. O cia salia manes sedeje vietiniai a la "kabino"
Cia mano kambarys, tiksliau lova (angl. vadinasi dorm bed). Vienam kambary buvo berods 5 lovos. Ta nakti kambari dalinausi su vaikinuku is Anglijos, kitas naktis miegojau viena. Atrodo gal ir nekaip, bet kainuoja tik $4.5! Atsimenu, kad buvo labai karsta..
Tam paciam hostelyje buvo apsistojes burys vietiniu. Ne visai jie vietiniai, is Kuala Lumpuro, buvo atsiusti is darbo kazkur kazka sutaisyti. Tad visa vakara praleidau su jais, pasakodama kas ta Lietuva...
...o kita diena po pietu, uzsisodine mane ant motociklo, apveziojo aplink sala. Mano vairuotojas vardu Kamal.
Jie vis delto mazi
Keli vaizdai is Pulau Pangkor salos
...o kita diena po pietu, uzsisodine mane ant motociklo, apveziojo aplink sala. Mano vairuotojas vardu Kamal.
Jie vis delto mazi
Keli vaizdai is Pulau Pangkor salos