Sveika,
na aš turiu bent pora 4mečių, tai kaip kolegė- kolegei bandysiu patart
O per kurią vietą jos mažos gaunasi - siauros ir ant galvytės netelpa, ar trumpos, ar dar kaip nors? gal plaunant susitraukia?????
O gal išrirenki sudėtingą raštą, kurį labai skaičiuoti ri deirnti reik net patyrusioms nėrėjoms. Imk paprastutį - langeliais ar kvadračiukais (jei gausis tinkamą nešiojimui, vėliau visokiom gėlytėm papuoši ir liuks bus)
Paprasčiausia, jei neri/mezgi savo vaikučiui- tai kas kelios eilės pamatuok ant galvytės, ir matysi - gerai, ar reik taisyti
Toliau, jei laikaisi griežtai schemos - tai gali netikti Tavo turimiems siūlams, jų storumui bei konkretaus vaiko išmatavimams. Tad vėlgi - matuoti neriant/mezgant.
Pamatuok galvos apimtį - spėju, kad bus 52-54cm (na, maždaug), tad reik nunerti plokščią 17-18cm blynuką. Tada pagal apskutinę eilę, likusias nerk tiesiai- tokias pat. pamatuok ant galvos, ar jau užtenka ilgio.
Ir lieka tik 'cukreliai' - bryliukai, jei nori ir gėlytės apgal poreikį.
sėkmės
ir aprašyk plačiau, kurioj vietoj ten kažkas nesigauna, kokiu raštu neri, kokie siūlai ar dar kas ten netvarokj
Sveika. Labai aciu uz issamu paaiskinima. Tu teisi, mano panelytes galvos apimtis 53 cm. O kepuryte gavosi maza, tai padovanojau brolienes mergytei. Mano kepurytes rastas buvo labai paprastas, laikiausi grieztai schemos. Siulai irisiniai, o vaselis 1.25mm..Bandysiu nerti dabar kita ir tikiuosi tiks mano mergytei. Gal galetum imesti kepurytes schemele, kur neriai savo keturmeciams. Dekui.