QUOTE(Agnieska3 @ 2010 05 10, 23:14)
Sveiki. Prasau patarimo. Neriu jau kelinta kepuryte savo dukrytei ir gaunas vis mazos. Mano mergytei 4 metukai. Ka tureciau daryti, kad gautusi reikiamo dydzio kepure mano mergytei
. Lauksiu patarimu.
Sveika,
na aš turiu bent pora 4mečių, tai kaip kolegė- kolegei bandysiu patart
O per kurią vietą jos mažos gaunasi - siauros ir ant galvytės netelpa, ar trumpos, ar dar kaip nors? gal plaunant susitraukia?????
O gal išrirenki sudėtingą raštą, kurį labai skaičiuoti ri deirnti reik net patyrusioms nėrėjoms. Imk paprastutį - langeliais ar kvadračiukais (jei gausis tinkamą nešiojimui, vėliau visokiom gėlytėm papuoši ir liuks bus)
Paprasčiausia, jei neri/mezgi savo vaikučiui- tai kas kelios eilės pamatuok ant galvytės, ir matysi - gerai, ar reik taisyti
Toliau, jei laikaisi griežtai schemos - tai gali netikti Tavo turimiems siūlams, jų storumui bei konkretaus vaiko išmatavimams. Tad vėlgi - matuoti neriant/mezgant.
Pamatuok galvos apimtį - spėju, kad bus 52-54cm (na, maždaug), tad reik nunerti plokščią 17-18cm blynuką. Tada pagal apskutinę eilę, likusias nerk tiesiai- tokias pat. pamatuok ant galvos, ar jau užtenka ilgio.
Ir lieka tik 'cukreliai' - bryliukai, jei nori ir gėlytės apgal poreikį.
sėkmės
ir aprašyk plačiau, kurioj vietoj ten kažkas nesigauna, kokiu raštu neri, kokie siūlai ar dar kas ten netvarokj