QUOTE(zmogs @ 2010 03 29, 22:34)
O kokia tai viksva? Lotynišką pvd. gal žinai? Man viena augintoja pasakojo, kaip nurėžė Carex flagelifera - irgi garbanota, tik ruda - sakė ataugo paskui, bet lėtai. Tai jei čia panašus atvejis, turėk kantrybės.
neturiu pavadinimo.
kas belieka daugiau - tik kantrybė
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 30, 07:57)
Jukų už tai aš ir nerišu niekada, maniškės irgi truputį nudegė nuo saulės, bet atsigaus, čia ne problema. Viksva atžels be problemų.
Juka kasdien atrodo vis prasčiau. greičiausiai amen. persistengiau. labai gaila.
Net nežinau, ar jos vieton vėl juką sodint, ar ką kitką
QUOTE(vida777 @ 2010 03 30, 08:28)
*blizgusis sausmedis ir pas mane stipriai apsalo - nebuvo sniego siemet pakankamai, o pernai po sniegu viskas super, pasalo tik virsuneles, kurios is po sniego islindusios buvo. Bet jau matau, kad atzelineja nauji lapeliai, taigi kaput nebus, tik reikes truputi apgeneti. Tikekimes, kad ir pas tave ne mirtinas atvejas dar. Reikia istardyti sobieska, kaip pas ja. Nebepamenu, bet dar kazkas is forumieciu ji sekmingai augina
.
*pas mano mama jukos prie daugiabucio atviroje vejuotoje vietoje bujoja, dauginasi ir vargo nemato - nei ji risa, nei dengia.
*siaip zoles rekomenduojama apie 20 cm palikti stiebus (bet jau ir pati zinai
).
manau dvok.eleboras ir sasmedis nušalo iškart po Naujųjų, kai sniego buvo labai mažai pas mus per speigą.
iš 25-30cm aukščio gyvatvorytės sasmedžių liko tik pora šakelių žalių. teks daugintis iš to.
panašu, kad ir šilagėlė nušalo.
na kaip nesiseka...
Ataugs ta viskva, tik va dekoratyvumas nukentės kurį laiką. geriau būčiau išpešiojusi/iššukavusi.