Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(rokoko @ 2010 03 29, 22:59)
Turiu nuostolių po žiemos verysad.gif :
nušalo dvokiantysis eleboras ir skėstašakiai (ar blizgieji) sausmedžiai - 90 proc.
Turiu problemų:

* atrišus jukos kasas,  lapai labai pasidengę pelėsiais. Sušuto? jau amen?.. unsure.gif ar atsigaus?
įtariu tai atsitiko apie kovo 20d, kai aplink sostinę vieną dieną driokstelėjo plius dešimt.
prieš kokią savaitę atrišau, gal reikėjo anksčiau  g.gif
dar plius išbalo nuo saulės.

** kas man užėjo -  nurėžiau iki 10-15cm šią viksvą,kuri dešinėje tako - turbūt neapdairiai pasielgiau?.. unsure.gif  ar ataugs dabar tokiu gražiu garbanotu kupstu?

Jukų už tai aš ir nerišu niekada, maniškės irgi truputį nudegė nuo saulės, bet atsigaus, čia ne problema. Viksva atžels be problemų.

QUOTE(zmogs @ 2010 03 29, 23:34)
Temos apie vabzdžius neradau, tad paklausiu čia. Skalbdama lauko baldų apvilkimus radau skalbyklėj štai tokį negrožį, vieną perlaužiau, viduje lyg kiaušinukai matosi. Gal kas atpažinsit?
http://img185.images...13/p3295115.jpg
http://img199.images...27/p3295116.jpg
Atsiprašau, kad negražu  unsure.gif
Papildyta:

Čia kopūstinio arba dilgėlinio drugelio lėliukės. Iš jų pavasarį išsirita drugeliai, kurie deda kiaušinius, o iš pastarūjų jau ritasi kirmėlės, kurios pasimaitinusios mūsų daržo gėrybėmis rudenį transformuojasi štai į tokias lėliukes.
Jei turi nedidelių vaikų, tai dėkit jas į permatomą indą uždenkit merliuku ar kita orui laidžia medžiaga ir vaikai galės stebėti drugelio gimimą. Laikyti reikia šiltai ir ant dugno ką nors patiesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 30 kovo 2010 - 08:01
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 30, 08:57)
Jei turi nedidelių vaikų, tai dėkit jas į permatomą indą uždenkit merliuku ar kita orui laidžia medžiaga ir vaikai galės stebėti drugelio gimimą. Laikyti reikia šiltai ir ant dugno ką nors patiesti.

vau, kokia atrakcija būtų jaunajai kartai bigsmile.gif
tik paskui tiems drugeliams ko gero reikėtų eutanaziją pritaikyti blush2.gif , kad į daržus neišmigruotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 03 29, 21:59)
Turiu nuostolių po žiemos verysad.gif :
nušalo dvokiantysis eleboras ir skėstašakiai (ar blizgieji) sausmedžiai - 90 proc.
Turiu problemų:

* atrišus jukos kasas,  lapai labai pasidengę pelėsiais. Sušuto? jau amen?.. unsure.gif ar atsigaus?
įtariu tai atsitiko apie kovo 20d, kai aplink sostinę vieną dieną driokstelėjo plius dešimt.
prieš kokią savaitę atrišau, gal reikėjo anksčiau  g.gif
dar plius išbalo nuo saulės.

** kas man užėjo -  nurėžiau iki 10-15cm šią viksvą,kuri dešinėje tako - turbūt neapdairiai pasielgiau?.. unsure.gif  ar ataugs dabar tokiu gražiu garbanotu kupstu?

*blizgusis sausmedis ir pas mane stipriai apsalo - nebuvo sniego siemet pakankamai, o pernai po sniegu viskas super, pasalo tik virsuneles, kurios is po sniego islindusios buvo. Bet jau matau, kad atzelineja nauji lapeliai, taigi kaput nebus, tik reikes truputi apgeneti. Tikekimes, kad ir pas tave ne mirtinas atvejas dar. Reikia istardyti sobieska, kaip pas ja. Nebepamenu, bet dar kazkas is forumieciu ji sekmingai augina g.gif .
*pas mano mama jukos prie daugiabucio atviroje vejuotoje vietoje bujoja, dauginasi ir vargo nemato - nei ji risa, nei dengia.
*siaip zoles rekomenduojama apie 20 cm palikti stiebus (bet jau ir pati zinai smile.gif ).
Atsakyti
pažiūrėjau,jog maniškiai kadagiukai apdegę nuo saulės ,tai įdomu ar tas šakeles jau reik išgenėt ,kaip jūs išsprendžiat šitai ir dar klausimėlis iškilo ,
ar daug nugenit savo nužydėjusius sidabrakrūmius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 03 30, 07:57)
Čia kopūstinio arba dilgėlinio drugelio lėliukės. Iš jų pavasarį išsirita drugeliai, kurie deda kiaušinius, o iš pastarūjų jau ritasi kirmėlės, kurios pasimaitinusios mūsų daržo gėrybėmis rudenį transformuojasi štai į tokias lėliukes.

Tai kad maniškės išskalbtos 40laipsnių temp, musėt jau eutanazija gavosi prieš drugeliui išsiritant..
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 03 30, 10:11)
pažiūrėjau,jog maniškiai kadagiukai apdegę nuo saulės ,tai įdomu ar tas šakeles jau reik išgenėt ,kaip jūs išsprendžiat šitai ir dar klausimėlis iškilo ,
ar daug nugenit savo nužydėjusius sidabrakrūmius g.gif

Čia neblogai rašo ir apie genėjimą
http://www.rojaussod...snis.php?id=663
Atsakyti
smile.gif ačiū, picea, buvau ir ten paskaičius ,bet...bijau per daug patrumpint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 03 30, 08:28)
*siaip zoles rekomenduojama apie 20 cm palikti stiebus (bet jau ir pati zinai  smile.gif ).

Jei gerai suprantu, kai kurios viksvos išvis nekerpamos, jos tokios sausos, visžalės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 30 kovo 2010 - 11:22
[quote=Knifofija,2010 03 29, 18:16]
Prie Megos nebūsiu, nebespėju visur.
ačiukas už sąrašiuką, gaila, kad mugėje nebūsit unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif

Buvau jūsų tyli skaitytoja, dabar auginu mažą sūnelį, bet jau šį pavasarį noriu kibt į darbą ax.gif Turiu tokį nesutvarkytą sklypelį žemės (močiutė standartiškai lysves buvo padarius) plotelis panašiai 15x20metrų. Ir nesugalvoju kokią forma parinkt ir kaip suformuot gėlyną, noriu daugemetes gėles augint pagrinde (kaip ir daugelio tikriausiai). Gal žinot kokių nuorodų kur pasižiūrėt gražius gėlynus, formavimą gėlyno?
Iš anksto dėkui už atsakymą 4u.gif
Jums leidus lankysiuos dažniau, pas jus taip jauku čia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2010 03 30, 13:01)
Gal žinot kokių nuorodų kur pasižiūrėt gražius gėlynus, formavimą gėlyno?
Iš anksto dėkui už atsakymą 4u.gif
Jums leidus lankysiuos dažniau, pas jus taip jauku čia  wub.gif

teatleis man, tos, kurioms tokios nuorodos jau kartojasi n-tąjį kartą ax.gif
Angliški vaizdeliai 1
Angliški vaizdeliai 2
Angliški vaizdeliai 3
Rusiški vaizdeliai 1
Rusiški vaizdeliai 2
Turėtų ne vienai dienai peno akims pakakti ir dar galva suktis pradėti biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Knifofija ,tikiuosi Klaipėdoje būsit mugėje, norėčiau irgi užmest akį į jūsų parduodamų augaliukų sąrašiuką,gal turėtumėt alpinę rasakilą , o taip pat domina šilokai red cauli ar kas nors panašaus ir alboroseu mediovariegatum mirksiukas.gif .
Atsakyti