QUOTE(raganele @ 2010 04 23, 13:34)
o kokie būtų dar kiliminiai... Man problema iš tų "kilimėlių" usnis pešioti antroj vasaros pusėj, nes aplink - nešienaujami hektarai
ir dar reikia augaliukų atsparių netyčiniams užmynimams, nes vaikų smėlynė ir čiuožykla prie pat
as taip pat siulau silokus - tuos aukstesnius ir stambialapius,kur graziai rudeniop zydi,gali buti bordo,gali buti margalapiai.Kiekviena pavasari naujai ir vieni is pirmuju atzelia, nereiklus,o laiku gave trasos,isauga iki 40 cm .Kereliai kompaktiski rudeni ,patogu ravet. Tarp ju gali,kaip ir norejai, prisikaisiot ankstyvu tulpyciu ar kroku-kol sitie zydes,silokai dar tik kils i virsu
Kitas variantas-levandos ir italinis slamutis-irgi visai nereiklus,bepjaunant zole jei truputi ir nurezi,tai tik skaniai kvepes,dekoratyvu bus ,kaip ir siloku atveju ir ziema ir vasara.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 04 23, 16:17)
O paciu paciausias variantas man butu - azalijos
.
Ozeksniai greitai sliauzia, reikes geneti, levandos pavasari atrodo nedekoratyviai, o cia pakankamai ilga juosta susidaro.
nu kad azalijos ,kol nezydi ,pavasariop,kaip ir levandos,nekaip atrodo
.
Ozeksni galima rinktis ne sliauzianti,o ta kur tvarkingai krumeliais auga.
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2010 04 23, 16:12)
Limino medelynas atvežė užvakar, čia "blue arrow" kadagiukai.
Labai visoms ačiū už mintis, dėliojasi vaizdelis su čiobreliais, žemom vienmetėm į tarpus pirmiems metams, trumpakotėmis tulpytėmis ir krokais pavasarį
o mano giliu isitikinimu,ciobrelis tokiam tvarkingam kadagiu variantui netinka
.Nebent kazkui nuo pievos atskirtum ir linija ne tiesi,o kokia nors vingiuota butu.Bet ne, kazkaip nelimpa tavo atveju ir gana...
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 04 23, 15:00)
O man kilo mintis ne apie kiliminius augalus žiūrint į
Raganėlės pakraštį:
- galima būtų pasodint neaukštų geltonai žydinčių viendienių (pvz. 'Stella d'Oro'), o jų tarpuose pavasariui baltų ir geltonų narcizų;
g.eras variantas,nes jos jau dabar graziai atzelia,nereikia laukt geguzes.
Va tau labai panasus variantas
su visu sarasu
http://www.gapphotos...p?imageno=83584