Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(leliumai @ 2010 04 22, 14:33)
O šiaip man patinka, kai gaunu minčių "iš šono" pamąstymui  4u.gif  Dalis jų per tą laiką, kai bendrauju NA temoje, praėjo mano filtrą ir yra realizuojamos. Ačiū jums, patariančioms, už tai  4u.gif

Kartais sau pagalvoju, ka realiai zmones ko nors konkreciai cia klause ir gave patarimu, igyvendino ar kuriuo patarimu/ideja pasinaudojo. Retai kada kas pasako, 'o va sita mintim, sita ideja ar kazkieno patarimu pasinaudojau'. Tiesiog siaip smalsu. Reikes keliaut i KSS turbut, nes jau uzsiofftopicin'au.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 22, 12:09)
Gera pradzia puse darbo. Kuo tvarkingiau nuo pat pradziu pasiruosit zeme ir visa kita, tuo maziau problemu turesit ateityje. Geriau pavargti pradzioje, kad paskiau tik priziuret, nei kasmet tvarkyt iskylancias problemas.

drinks_cheers.gif Aš irgi siūlau iš pradžių susiart, pagerint smėliu, mėšlu. Kadangi mėgstu žalias trąšas, tai labai siūlau ir jas - papurens žemę jų šaknys ir pagerins dirvos savybes, praturtins įv. medžiagom. Todėl šiemet siūlyčiau pirma suart, primaišyt smėlio ir organikos, užakėt, užsėt kokiais vikiais/seradėlėm/garstyčiom/saulėgrąžom (galima ir maišyt), vasaros pabaigoj nupjaut ir jau rudeniop galima pirmuosius stambesnius augalėlius sodint. Į duobes, aišku, vis tiek verta papilt komposto ar kitokio gėrio mirksiukas.gif

QUOTE(Tina* @ 2010 04 22, 12:09)
As uz 1,99  biggrin.gif

Prasisukai tu biggrin.gif

QUOTE(smth1 @ 2010 04 22, 15:16)
Kartais sau pagalvoju, ka realiai zmones ko nors konkreciai cia klause ir gave patarimu, igyvendino ar kuriuo patarimu/ideja pasinaudojo. Retai kada kas pasako, 'o va sita mintim, sita ideja ar kazkieno patarimu pasinaudojau'. Tiesiog siaip smalsu. Reikes keliaut i KSS turbut, nes jau uzsiofftopicin'au.

Aš pasižadu prisiduoti, kai jau tik įgyvendinsiu suvirškintas idėjas, jau darbai pradėti, galiu netgi eigoj kaip viskas atrodo užfiksuot fotoreportažą. Dabar dar su tuo skiediniu kovojam, bet lyg ir į pabaigą eina.
Atsakyti
Kaip molio karjero (nuosavam sklype) darbuotoja smile.gif , iš ūkinės pusės irgi galiu pritarti, kad molis nėra jau toks baubas ax.gif Molinga dirva labai tinka sodui 4u.gif didesnių medžių šaknys molio nelabai bijo.
Turbūt šiuo atveju yra du žemės gerinimo variantai:
x ant viršaus pilti juodžemio sluoksnį. Kuo jis storesnis, tuo geriau (minimumas būtų turbūt bent 20-30 cm), nes jei bus per plonas, žolytė neišgyvens. Permaišyti su moliu jo gal nebandyčiau, nes turbūt būtų ganėtinai sudėtinga ir kažin ar verta. Be to molingas pagrindas padėtų sulaikyti drėgmę dirvoje.
xx bandyti pagerinti esamą molyną. Čia turiu šiek tiek patirties blush2.gif nes tokiu būdu iš plytinio molio gabalo bandžiau susikonstruoti daržą, iš kurio žemės būtų galima morką išrauti be laužtuvo pagalbos biggrin.gif Kad suardytumėm tą raudoną plytą, pirmiausia pylėm ir su moliu perkasinėjom nuo statybų atlikusį žvyrą (nemažai), o po to jau pagal galimybes kiekvienais metais užpilam tai komposto, tai durpiu ar truputį juodžemio. Palengva vaizdas gerėja į teigiamą pusę.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 22, 09:38)
O man jie gražu  blush2.gif ypatingai viešose erdvėse, nes turi kažkokio oficialumo.
O dabar kaip tik tas laikmetis bando grįžti į madą  ax.gif

Mano mama juos pionieriais vadino.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 22, 18:05)
iš plytinio molio gabalo bandžiau susikonstruoti daržą, iš kurio žemės būtų galima morką išrauti be laužtuvo pagalbos  biggrin.gif 

Oi prisiminiau kaip as morkas roviau is savo molynes doh.gif lotuliukas.gif galiausiai MB su kastuvu derliu nueme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2010 04 22, 16:00)
vienintele zeme kuri suvalgo juodzemi yra smelis , dar saltzemiai ....o molis yra visai neblogas dalykasbet reikia ji pagerinti juodzemiu, meslu, durpem ir pan...cia as is ukiskos puses....

va va ,jau ne pirma kart girdziu apie saltzemi-bet nieks padoriai nepaaiskina,kas tai yra g.gif
Atsakyti
saltzemis yra toks baltas netgi pilkas smelis slapias na as nemoku paaiskinti, bet jo daznai buna kai zmones prudus kasasi....toks gal net i melynuma....
Atsakyti
Šlynas. Pas mus visas sklypas "ant šlyno".
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 22, 17:05)
Kaip molio karjero (nuosavam sklype) darbuotoja  smile.gif , iš ūkinės pusės irgi galiu pritarti, kad molis nėra jau toks baubas  ax.gif  Molinga dirva labai tinka sodui  4u.gif didesnių medžių šaknys molio nelabai bijo.
Turbūt šiuo atveju yra du žemės gerinimo variantai:
x ant viršaus pilti juodžemio sluoksnį. Kuo jis storesnis, tuo geriau (minimumas būtų turbūt bent 20-30 cm), nes jei bus per plonas, žolytė neišgyvens. Permaišyti su moliu jo gal nebandyčiau, nes turbūt būtų ganėtinai sudėtinga ir kažin ar verta. Be to molingas pagrindas padėtų sulaikyti drėgmę dirvoje.
xx bandyti pagerinti esamą molyną. Čia turiu šiek tiek patirties  blush2.gif nes tokiu būdu iš plytinio molio gabalo bandžiau susikonstruoti daržą, iš kurio žemės būtų galima morką išrauti be laužtuvo pagalbos  biggrin.gif  Kad suardytumėm tą raudoną plytą, pirmiausia pylėm ir su moliu perkasinėjom nuo statybų atlikusį žvyrą (nemažai), o po to jau pagal galimybes kiekvienais metais užpilam tai komposto, tai durpiu ar truputį juodžemio. Palengva vaizdas gerėja į teigiamą pusę.

Na va, ačiū pasisakiusioms. Panašu, kad reikės viską tvarkyti daug ilgiau nei planavau doh.gif klausimas dar ar spesiu siemet su Jumis gelytemis pasidziaugti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 04 23, 10:30)
Na va, ačiū pasisakiusioms. Panašu, kad reikės viską tvarkyti daug ilgiau nei planavau  doh.gif klausimas dar ar spesiu siemet su Jumis gelytemis pasidziaugti  unsure.gif

Nespėsi, nebent rudenį sodinsi iš vazonų jau žydinčias. Būna gražių astrų ir kitokių rudenį žydinčių vazonėliuose.
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 04 22, 11:38)
l...
Nedidelio darželio prieskoniams ir kelioms daržovėms irgi norėčiau, ale kaip jį padaryt?

va kokie "žali" klausimai. Būč dėkinga jei mintimis pasidalintumėt...

o, kaip smagu, Vagane, kad vietos pasikapstymui įsigijai bigsmile.gif nuostabiausias užsiėmimas. Pas mane irgi buvo visiškas pliko tankiai priakmenuoto molio kalnelis, užvežėm nemažai smėlio, kad neskęstų žolytė, ant viršaus - juodžemio.
darželį irgi dariau nuo pirmų metų, nors plotas buvo visiškai neapgyvendintas, tai bent susakysiu, kas augo, nors dar nebuvo nei sliekų nei susidariusio jokio normalaus derlingo sluoksnio - labiausiai tas reikalas tiko žirniams (o šie vaikams), bulvėms na špinatams dar braškės nesiskundė, visa kita nykiai atrodė.

Patyrusių kiemelių gražintojų norėjau klausti patarimo - pasodinau vakar kadagių gyvatvorę, pilsiu mulčo, bet juostą padariau platesnę, kad galėčiau pakraštėlyje sodint gėlytes (serenčiai arba žioveiniai jau išpikiuoti laukia rimto pavasario), bet dabar pažiūriu ir kažkaip nebesinori gėlyčių, gal kokį gulsčią kadagį ten užleist arba kokį pilkumėlį besiplečiantį - šlamutį ar žilę g.gif Vaizdelis dabar toks - eilė baigiasi ties mano akmenynėliu, kur yra pora spygliuočių ir rožė:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 04 23, 12:07)
Patyrusių kiemelių gražintojų norėjau klausti patarimo - pasodinau vakar kadagių gyvatvorę, pilsiu mulčo, bet juostą padariau platesnę, kad galėčiau pakraštėlyje sodint gėlytes (serenčiai arba žioveiniai jau išpikiuoti laukia rimto pavasario), bet dabar pažiūriu ir kažkaip nebesinori gėlyčių, gal kokį gulsčią kadagį ten užleist arba kokį pilkumėlį besiplečiantį - šlamutį ar žilę g.gif Vaizdelis dabar toks - eilė baigiasi ties mano akmenynėliu, kur yra pora spygliuočių ir rožė:

Šliauž. kadagiui ten siauroka, vietos pritrūks. Dėl gėlyčių ar pilkumos - priklauso nuo to, ar norėsis spalvų ar ramybės. Abu variantai žiūrisi neblogai, tik va serenčiai bent man tokia per daug kaimiška gėlė tam pakraščiui. Na bet čia gal skonio reikalas smile.gif
Gal ten gražu būtų pamaišyti ne tik pilką kilimą, bet ir kitokių spalvų plotelius, irgi kiliminius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 23 balandžio 2010 - 12:27