Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(smth1 @ 2010 04 22, 10:35)
* - O prie pamato, t.y. prie laiptu, ar numacius aukstesniu augalu, kurie ji sleptu?
** - as netikiu, kad kas nors vingiuotais takeliais vaikscios:), bet augalijos 'atmusimui' tinka.

* - ne tik kad numačius, bet jau ir pasodinus: Chamaecyparis pisifera 'Filifera' ir Thuja occidentalis 'Filiformis'. Bet praeis nemažai laiko, kol paslėps. Prie verandos (laiptai į ją veda) galvoju metų-dvejų bėgyje įtaisyti atramas ir pasodinti laipiojančias ar vijoklines rožes (kol kas jas dar maišau blush2.gif ). Gal ir už minėtų spygliuočių pasodinčiau, kol šie užaugs.
** - optinė apgaulė suveikė tongue.gif Tuo takeliu galima nueiti praktiškai tiesiai smile.gif Principas būtų toks:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 balandžio 2010 - 10:11
QUOTE(leliumai @ 2010 04 22, 09:16)
Augalyno priekyje namo formų korekcija:
user posted image
Šalia takelis, kuris dar be dangos (planuoju žvirgždu ar akmenimis).

man patinka wub.gif , laukiu nesulaukiu, kada po ta parka galesime pasivaikscioti biggrin.gif .
Atsakyti
Na Leliumai, vos neapsivožiau piešinuką pamačiusi lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes pati ką tik nupaišiau tą patį pas Tave panaudotą principą drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
user posted image
vingiuotais takeliais vaikštoma tik tuo atveju, jei jie netrukdo reikiamai natūraliai judėjimo krypčiai. Smarkiau vingiuotais takeliais irgi galima vaikščioti (galbūt šiek tiek keiksnojant planuotoją biggrin.gif ) tik tuo atveju jei linkiuose bus akivaizdžios kliūtys.

O dėl madų, tai turėjau galvoj, kad dažnai nauja - tai gerai užmiršta sena blush2.gif . Juk nebūtina tiksliai atkūrinėti istorijos, tiesiog naudojamės senomis idėjomis, medžiagomis, technologijomis (pamirštais augalais smile.gif ) naujiems darbams kurti blush2.gif .

Visiškai pritariu smth1 , "kad mes negriztume prie kazko, bet eitume i prieki, aisku remdamiesi patyrimu ir pagrindu laikydami atsparius ir patikrintus augalus". drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 22 balandžio 2010 - 10:33
QUOTE(rokoko @ 2010 04 22, 00:12)
greiciausiai taip, sunkoka islaikyt slamucius per ziema patalpoj, neturint prof.siltnamio.

Tai reiskias dziaugsiuos juo kaip vienmeciu, nusipirkau uz juokinga kaina.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 22, 10:37)
Tai reiskias dziaugsiuos juo kaip vienmeciu, nusipirkau uz juokinga kaina.

Aš irgi tokį patį nusipirkau maximoj už 6lt biggrin.gif
Atsakyti
labutes, sakykit gal uzmatet Vilniuje kur yra pigiau vaismedziu, vaiskrumiu ir kitokiu dekoratyviniu medeliu, aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 04 22, 10:05)
* - ne tik kad numačius, bet jau ir pasodinus: Chamaecyparis pisifera 'Filifera' ir Thuja occidentalis 'Filiformis'. Bet praeis nemažai laiko, kol paslėps. Prie verandos (laiptai į ją veda) galvoju metų-dvejų bėgyje įtaisyti atramas ir pasodinti laipiojančias ar vijoklines rožes (kol kas jas dar maišau  blush2.gif ). Gal ir už minėtų spygliuočių pasodinčiau, kol šie užaugs.
** - optinė apgaulė suveikė tongue.gif Tuo takeliu galima nueiti praktiškai tiesiai  smile.gif  Principas būtų toks:
user posted image

Žiūrėjau aš į tavo kūrybą, gėrėjausi, paskui patraukiau takeliu, o jis šmakšt ir užsibaigė ties pieva ar tai medelių eile.. tai susimąsčiau, o kurgi jis veda, į pievą ar dar kažko nesimato?
Atsakyti
laba,
ar "žalius" į savo temą priimat? blush2.gif

įsigijom sodą - ten niekas niekada nieko nedarė. Žodžiu turim 6a.molio. Iš rudens mums jo nesuarė, dabar bijau ir arti - kietumas neapsakomas. Kaimynai dar prasitarė, kad molis visą juodžemį "suvalgo"... o jei ant nearto, tiesiog ant viršaus užpilsim juodžemio, gal ne taip "susivalgys"? g.gif žolei gal nebūtina gilaus gero sluoksnio, šaknys neilgos, o kokį krūmą ar medį sodinant į duobę žemės pilsim, ar būtų normalu?
Nedidelio darželio prieskoniams ir kelioms daržovėms irgi norėčiau, ale kaip jį padaryt?

va kokie "žali" klausimai. Būč dėkinga jei mintimis pasidalintumėt...
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 04 22, 12:38)
laba,
ar "žalius" į savo temą priimat?  blush2.gif

įsigijom sodą - ten niekas niekada nieko nedarė. Žodžiu turim 6a.molio. Iš rudens mums jo nesuarė, dabar bijau ir arti - kietumas neapsakomas. Kaimynai dar prasitarė, kad molis visą juodžemį "suvalgo"... o jei ant nearto, tiesiog ant viršaus užpilsim juodžemio, gal ne taip "susivalgys"?  g.gif žolei gal nebūtina gilaus gero sluoksnio, šaknys neilgos, o kokį krūmą ar medį sodinant į duobę žemės pilsim, ar būtų normalu?
Nedidelio darželio prieskoniams ir kelioms daržovėms irgi norėčiau, ale kaip jį padaryt?

va kokie "žali" klausimai. Būč dėkinga jei mintimis pasidalintumėt...

Neatsakysiu cia labai giliamintiskai, tik du momentai:
1. Zoles saknys negilios, gal ir uzteks joms juodzemio jei bus bent 15cm, bet visu kitu augalu saknys lis gilyn i dirva (praaugs jos duobes), ir jei susidurs su kietu, neapdirbtu juodzemiu, tai jos arba nebesikas gilyn ir zus, arba bandys paskleist saknu tinkla pavirsiuje, bet tai reiks, kad jos medziagas siurbs ir pavirsiaus ir ju reikes nuolat ir daug papildyti - tiek vandens, tiek maisto medziagu. Kitaip tariant irgi ilgai netrauks. Molis - nera bloga medziaga. Pagerinus jos aeracines savybes smeliuku pvz. ir organine trasa patresus net sakyciau visai nebloga.
2. Gera pradzia puse darbo. Kuo tvarkingiau nuo pat pradziu pasiruosit zeme ir visa kita, tuo maziau problemu turesit ateityje. Geriau pavargti pradzioje, kad paskiau tik priziuret, nei kasmet tvarkyt iskylancias problemas.
P.S. Dar trecias pastebejimas. Mes labai vertinam naujokus, kurie pasiskaito pries tai buvusias temas ir pacios suzino daugybe naudingu dalyku bei nebeklausia to, kas jau daug kartu klausta blush2.gif Cia ne i sita posta, bet ateiciai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 04 22, 11:05)
* - ne tik kad numačius, bet jau ir pasodinus: Chamaecyparis pisifera 'Filifera' ir Thuja occidentalis 'Filiformis'. Bet praeis nemažai laiko, kol paslėps. Prie verandos (laiptai į ją veda) galvoju metų-dvejų bėgyje įtaisyti atramas ir pasodinti laipiojančias ar vijoklines rožes (kol kas jas dar maišau  blush2.gif ). Gal ir už minėtų spygliuočių pasodinčiau, kol šie užaugs.
** - optinė apgaulė suveikė tongue.gif Tuo takeliu galima nueiti praktiškai tiesiai  smile.gif  Principas būtų toks:
user posted image

Nugis tikrai prigavai mane;) Cia siaip, pamastymu i- o tu nenoretum to pamato dengti lapuociais - jie ne tik greiciau auga, bet ir minkstesniu formu, pati saltoka namo fasada 'pasiltintu'. Galu gale - kol uzaugs spygliuociai, nebrangiu krumeliu pasodintum, isibegejus spygliukams- iskirst galetum.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 22, 12:03)
Aš irgi tokį patį nusipirkau maximoj už 6lt  biggrin.gif

As uz 1,99 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 22, 12:12)
Žiūrėjau aš į tavo kūrybą, gėrėjausi, paskui patraukiau takeliu, o jis šmakšt ir užsibaigė ties pieva ar tai medelių eile.. tai susimąsčiau, o kurgi jis veda, į pievą ar dar kažko nesimato?

procesas dar vyksta smile.gif Takelis bus pratęstas iki gatvės, ties gyvatvore (jai paaugus) darysim vartelius. Į kitą pusę takelis toliau eis palei visą pietinę namo sieną ir nuves iki terasos rytinėje namo dalyje (kol kas egzistuojančios tik mano planuose). Terasa bus išsikišus per kokį metrą-du, tad takelis atsirems į laiptelius, skirtus pakilti į terasą.

P.S. už idėją kaip ištaisyti "kažkas čia ne taip su tom formom" esu dėkinga Toratorai ir jos tėčiui 4u.gif Nemokamos konsultacijos metu gavau bent keletą puikių patarimų, kurių pagrindu mano kieme dar šis bei tas keisis. Per žiemą "suvirškinau" gautą informaciją, apmąsčiau, atsirinkau kas man tinka ir patinka, o dabar pasiraitojau rankoves biggrin.gif
QUOTE(smth1 @ 2010 04 22, 13:09)
Cia siaip, pamastymu i- o tu nenoretum to pamato dengti lapuociais - jie ne tik greiciau auga, bet ir minkstesniu formu, pati saltoka namo fasada 'pasiltintu'. Galu gale - kol uzaugs spygliuociai, nebrangiu krumeliu pasodintum, isibegejus spygliukams- iskirst galetum.

kadangi man patinka pamaišyti spygliuočių-lapuočių augalynai (ir rodytame vingyje taip miksuota - gal nelabai matosi, augalai mažučiai), tai visas pamato pridengimas būtų toks:
- puskiparisis 'Filifera'
- tuja 'Filiformis'
- veigelė 'Nana variegata'
- laipiojančios/vijoklinės rožės, priekyje jų bijūnai ir/ar kt. gėlės, gal kokie nedideli visžaliai žiemai (šita atkarpa idėjiškai dar neišgryninta)
- spygliuotis (?)
- kolkvicija (už jos tokiam a la "kampe" jazminai)
Lėčiau augančių spygliuočių užnugaryje dar gal patalpinsiu minėtas rožes greitesniam efektui išgauti.

O šiaip man patinka, kai gaunu minčių "iš šono" pamąstymui 4u.gif Dalis jų per tą laiką, kai bendrauju NA temoje, praėjo mano filtrą ir yra realizuojamos. Ačiū jums, patariančioms, už tai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 balandžio 2010 - 13:50
vienintele zeme kuri suvalgo juodzemi yra smelis , dar saltzemiai ....o molis yra visai neblogas dalykasbet reikia ji pagerinti juodzemiu, meslu, durpem ir pan...cia as is ukiskos puses....
Atsakyti