Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(kasiopeja @ 2010 04 21, 12:50)
tik jau nereikia kuklintis.

VISOMS ačiū mintis. Prie progos važiuosiu prekintis  biggrin.gif  Tiesa, aš iš didelio rašto jau visai nuprotėjau ir nebesusivokiu stupid.gif  ar dabar jau galiu tas vienmetes sodinti? Tik nesijuokit - ar vienmetės bijo šalnų, ar ne? (net pačiai gėda, kad tokių nesamonių klausinėju  doh.gif )
aha, nesvyrančios ir bilekur parduodamos, sodinsiu palei šaligatvio kraštelį, o už jo veja, todėl mano supratimu turėtų būti apie 20-30 cm aukščio.

Kol kas panašu, kad baltas spriges derinsiu su kuo nors. Bordinis šalavijas būtų nieko, bet jis mažumėlę aukštokas (virš mano norimos ribos, t.y. virš 30 cm). Ar aš klystu?

Panasiu ritmu galvojam. As irgi nuziurinejau salavija, tik irgi pagalvojau, kad 20-30cm daugoka aukscio bus. Bordinis laibenis yra mazutis. Tiesiai tos nuotraukos neatidaro, bet prie smulkiaziedziu gali paziureti: http://zieduspalvos....grupe.php?grp=G
Vienmetes salnu bijo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 21 balandžio 2010 - 12:33
Laba, patarkit ka daryt su siuo apdegeliu doh.gif Geneti? Bet kad praktiskai zalios vieteles nelike. Rauti? Bet taip gaila- vienas is pirmuju augalu kieme ir toks nemazas. O gal jis atsigautu, kad ir po metu- dvieju? help.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 21, 11:54)
Ančiasnapė šilingė ir zunda dar miega, o veronikūnas jau rodo raudonas galveles, bet dar labai nedidukas.

Mat kokios jos miegales ! smile.gif
Atsakyti
Norejau patarimo.

Pietine namo siena noreciau papuosti raganemis. Sodinti tiesiog prie pamato negaliu, uzbetonuota ten, o toliau trinkeles.
Ar augtu raganes lovelyje? Ar nebutu per mazai vietos?
Gal kuri auginat? Zinau, kad labai grazus, dekoratyvus augalas, taciau nezinau kuria veisle rinktis. Gal kuri turit Kaune/arti Kauno kuo pasidalinti?

Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2010 04 21, 14:01)
Laba, patarkit ka daryt su siuo apdegeliu  doh.gif  Geneti? Bet kad praktiskai zalios vieteles nelike. Rauti? Bet taip gaila- vienas is pirmuju augalu kieme ir toks nemazas. O gal jis atsigautu, kad ir po metu- dvieju?  help.gif user posted image

Rauk, jei atsigaus, tai dekoratyvus bus tik po kokių 4-5 metų.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 21, 16:06)
Rauk, jei atsigaus, tai dekoratyvus bus tik po kokių 4-5 metų.

nu ir ziauri tu blink.gif bigsmile.gif kas cia nutiko-ar apsalo ar saule nusvilino-vaziuojant i teviske daugelio sodybu kiemuos tokiu nelaimeliu pulkai...
Papildyta:
QUOTE(Jugne @ 2010 04 21, 14:01)
Laba, patarkit ka daryt su siuo apdegeliu  doh.gif  Geneti? Bet kad praktiskai zalios vieteles nelike. Rauti? Bet taip gaila- vienas is pirmuju augalu kieme ir toks nemazas. O gal jis atsigautu, kad ir po metu- dvieju?  help.gif user posted image

raut man vistiek butu gaila-as ji persodinciau i neparadine vieta ir laukciau kol reabilituosis-as taip padariau su rojaus obelele-dabar isstojo grazuole i pirmas gretas-kad tik prigytu ( tfu tfu) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2010 04 21, 13:01)
Laba, patarkit ka daryt su siuo apdegeliu  doh.gif  Geneti? Bet kad praktiskai zalios vieteles nelike. Rauti? Bet taip gaila- vienas is pirmuju augalu kieme ir toks nemazas. O gal jis atsigautu, kad ir po metu- dvieju?

keleta metu i toki paliegeli ziureti irgi bus nemalonu, geriau jau is karto apraudoti ir pamirsti, bet pries raunant dar iskarpyk ir paziurek kas ten liko - gal gausis visai idomi forma g.gif .
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 21, 20:53)
nu ir ziauri tu blink.gif  bigsmile.gif kas cia nutiko-ar apsalo ar saule nusvilino-vaziuojant i teviske daugelio sodybu kiemuos tokiu nelaimeliu pulkai...
Papildyta:

raut man vistiek butu gaila-as ji persodinciau i neparadine vieta ir laukciau kol reabilituosis-as taip padariau su rojaus obelele-dabar isstojo grazuole i pirmas gretas-kad tik prigytu ( tfu tfu) unsure.gif

aš jau tokia negerietė, o puskiparisiai nuo seno neatlaiko mūsų žiemų. Buvo kelios šiltesnės iš eilės tai ir gyveno, o vistiek atėjo ta kuri juos "suvalgė".
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 21, 20:05)
keleta metu i toki paliegeli ziureti irgi bus nemalonu, geriau jau is karto apraudoti ir pamirsti, bet pries raunant dar iskarpyk ir paziurek kas ten liko - gal gausis visai idomi forma  g.gif .

Jauciu taip ir padarysiu- bandysiu geneti, jei tai galima vadinti genejimu doh.gif Liks kokios 3 sakeles ant kamieno. Kadangi, kaip jau rasiau, tai mano vienas is pirmuju augalu, tai tiek as ir tezinojau apie puskiparisiu atsparuma musiskems ziemoms. Kiekvienais metais tekdavo po sakele- dvi ispjauti, o siemet atvirksciai - teks sakele- dvi palikti. Ziuresim kas man cia gausis. Laukite tesinio biggrin.gif
Atsakyti
As simet negailestingai keleta mylimu augalu isroviau, ziemos suvalgyru... Tiesa perkeliau juos i neparadine vieta, gal atsigaus dar. Tarp ju mano grazuole pavasarine erika verysad.gif jos vietoj tokia pat nauja jau pasodinta, aisku zymiai mazesne. O anoji buvo gerokai issikerojus, patiko jai ten augt, o kaip zydedavo!

Siandien nusipirkau siauralapi slamuti - helichrysum angustifolium, ar laikyt ji vienmeciu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 21, 07:51)
Ziuriu rokoko kaip kasmet duodasi  biggrin.gif as tai jau sumazinau abarotus, nes paskui rudeniop negaliu ziuret i savo "darzu" puse. Simet aplamai, kai daug kas jau sutvarkyta, tai ir darbo naturaliai maziau.

baikit, tik pora kartu po valandele prie vazoniku pritupiau. rimtai, garbes zodis.
ai, dar per velykas ispurenau darzeli. viskas.
mano kontoroj tokia sezono mesmale, kad nuprotet galima doh.gif

QUOTE(bitule @ 2010 04 21, 07:54)
Man irgi tie šalavijai labai prie širdies. O ir primiršti jie pastaruoju metu...

Na tas pernykštis balkonas user posted image nenuginčijamai tą patvirtina  bigsmile.gif

kaip cia siemet neapsikiaulinus lotuliukas.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2010 04 21, 11:50)
tik jau nereikia kuklintis.

VISOMS ačiū mintis. Prie progos važiuosiu prekintis  biggrin.gif  Tiesa, aš iš didelio rašto jau visai nuprotėjau ir nebesusivokiu stupid.gif  ar dabar jau galiu tas vienmetes sodinti? Tik nesijuokit - ar vienmetės bijo šalnų, ar ne? (net pačiai gėda, kad tokių nesamonių klausinėju  doh.gif )
aha, nesvyrančios ir bilekur parduodamos, sodinsiu palei šaligatvio kraštelį, o už jo veja, todėl mano supratimu turėtų būti apie 20-30 cm aukščio.

Kol kas panašu, kad baltas spriges derinsiu su kuo nors. Bordinis šalavijas būtų nieko, bet jis mažumėlę aukštokas (virš mano norimos ribos, t.y. virš 30 cm). Ar aš klystu?

ne bordinis - tas skaisciai raudonas - TARYBINIS lotuliukas.gif , NEGI NEPAMENI? jis tikrai ne daugiau 30cm

QUOTE(Siguciuks @ 2010 04 21, 12:03)
Jau dabar susigėdau blush2.gif  blush2.gif  pavadinimą sumaišiau... Ne lobelijos ten, o katilėliai (dabar nepamenu ar tiksliai taip vadinasi), kur kupsteliais auga.  blush2.gif

karpatiniai turbut

QUOTE(kadabra @ 2010 04 21, 14:34)
Norejau patarimo.

Pietine namo siena noreciau papuosti raganemis. Sodinti tiesiog prie pamato negaliu, uzbetonuota ten, o toliau trinkeles.
Ar augtu raganes lovelyje? Ar nebutu per mazai vietos?
Gal kuri auginat? Zinau, kad labai grazus, dekoratyvus augalas, taciau nezinau kuria veisle rinktis. Gal kuri turit Kaune/arti Kauno kuo pasidalinti?

nneaugs loveliuose. galvok BENT apie pusmetrio gylio vazona - bet irgi manau nelabai... jei jau nori SIENA apauginti.

QUOTE(Knifofija @ 2010 04 21, 20:27)
aš jau tokia negerietė, o puskiparisiai nuo seno neatlaiko mūsų žiemų. Buvo kelios šiltesnės iš eilės tai ir gyveno, o vistiek atėjo ta kuri  juos "suvalgė".

pora mano puskiparisiu nukentejo gan nedaug, kaip gerai.

QUOTE(Tina* @ 2010 04 21, 22:22)
As simet negailestingai keleta mylimu augalu isroviau, ziemos suvalgyru... Tiesa perkeliau juos i neparadine vieta, gal atsigaus dar. Tarp ju mano grazuole pavasarine erika  verysad.gif jos vietoj tokia pat nauja jau pasodinta, aisku zymiai mazesne. O anoji buvo gerokai issikerojus, patiko jai ten augt, o kaip zydedavo!

Siandien nusipirkau siauralapi slamuti - helichrysum angustifolium, ar laikyt ji vienmeciu?  g.gif

greiciausiai taip, sunkoka islaikyt slamucius per ziema patalpoj, neturint prof.siltnamio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 balandžio 2010 - 23:14
QUOTE(rokoko @ 2010 04 21, 21:12)
ne bordinis - tas skaisciai raudonas - TARYBINIS lotuliukas.gif , NEGI NEPAMENI? jis tikrai ne daugiau 30cm

garbės žodis nepamenu ax.gif
Atsakyti