Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(bitule @ 2010 04 20, 15:42)
O kažin, kelintais metais po pasėjimo galima laukti žiedų?

Sekančiais. Aš pernai sėjau šilagėles, šiemet jau kiša galvutes, ruošiasi žydėti. Kelmeliai mažulyčiai, bet keli žiedeliai bus.
Tiesa, man sėjos išeiga gavosi labai maža. Iš keturių pakučių sudygo berods 14 daigelių, dabar beliko 8. Teoriškai joms reikalinga stratifikacija - bandžiau sėt ir stratifikuotas ir ne (pusę ant pusės). Daigumas buvo panašus, esminio skirtumo nepastebėjau. Šiemet reiks pabandyti sėti savų šilagėlių šviežiai surinktas sėklas (teoriškai jos greitai praranda daigumą).
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 04 21, 08:03)
Sekančiais. Aš pernai sėjau šilagėles, šiemet jau kiša galvutes, ruošiasi žydėti. Kelmeliai mažulyčiai, bet keli žiedeliai bus.
Tiesa, man sėjos išeiga gavosi labai maža. Iš keturių pakučių sudygo berods 14 daigelių, dabar beliko 8. Teoriškai joms reikalinga stratifikacija - bandžiau sėt ir stratifikuotas ir ne (pusę ant pusės). Daigumas buvo panašus, esminio skirtumo nepastebėjau. Šiemet reiks pabandyti sėti savų šilagėlių šviežiai surinktas sėklas (teoriškai jos greitai praranda daigumą).

Ačiū labai už vertingą patirtį 4u.gif jau truputuką pasiskaitinėjau ta tema, ir atrodo, kad sėklos man bus pats prieinamiausias variantas ax.gif Greičiausiai, kad daigumas nuo sėklų šviežumo priklauso g.gif O sudygsta greit?
Kažkaip gaila būtų vienintelį turimą krūmelį numarinti nevykusiais bandymais padauginti rolleyes.gif
Įdomu, o profesionalai irgi sėklom žaidžia, ar yra dar kokių stebuklingų būdų g.gif ?
Vienas mano kišeninis žinynas apie šilagėlių dauginimą - "dauginimo būdai: nusipirkti paaugintą augalą" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 21, 09:25)
* O sudygsta greit?
** Kažkaip gaila būtų vienintelį turimą krūmelį numarinti nevykusiais bandymais padauginti  rolleyes.gif
*** Įdomu, o profesionalai irgi sėklom žaidžia, ar yra dar kokių stebuklingų būdų  g.gif ?

* Nepamenu tiksliai. Bet tikrai nėra iš tų, kurios per kelias dienas pasirodo.
** Sėklas surinkdama nenumarinsi turimo kelmelio. Dalint nė nebandyk - jos turi liemeninę šaknį, todėl nemėgsta persodinimo , o ir padalint nėra kaip lotuliukas.gif
*** Spėju, kad sėklomis.
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 20, 22:04)
nebuvau atkreipus dėmesio ,vis galvodavau ,jog už verbenas didesnių šiukšliukių nėr  biggrin.gif

kaip verbenos galetu siukslinti, ju gi ziedynai lyg ir nekrenta g.gif , na o sprigiu ziedai nemazi (jei dar pilnaviduriai), zydi gausiai, ilgai.... ir krenta, ir krenta, ir krenta.

QUOTE(rokoko @ 2010 04 20, 23:43)
O! tas ryskiai raudonas vienmetis salavijas - laaabai man  viesose vietose thumbup.gif dar nuo tarybiniu laiku.

norejau ir as ta pasiulyti, bet galvojau - isjuoks kasiopeja biggrin.gif .

QUOTE(Tina* @ 2010 04 21, 07:51)
Ziuriu rokoko kaip kasmet duodasi  biggrin.gif as tai jau sumazinau abarotus, nes paskui rudeniop negaliu ziuret i savo "darzu" puse. Simet aplamai, kai daug kas jau sutvarkyta, tai ir darbo naturaliai maziau.

va, Tina, ir man lygiai tas pats buna, kai perlenkiu lazda su darbais blush2.gif . Kazkaip vis dazniau pagalvoju, kad labiau noretusi daugiau sodu geretis, nei jame dirbti lotuliukas.gif .
Atsakyti
As tai dziaugiuos tuo kas yra, apeinu kas vakara augaliukus, pakalbinu mintyse, laukiu kas kur sudygs. Ramusis periodas pas mane smile.gif

Silageles ir as daiginau, saldytuve. Sudygo negausiai. Perkeliau i lauka. Po sios ziemos turiu kelis miniatiurinius grazius daigiukus.

Knifofija, kada turi islist veronikunas, anciasnape silinge ir zunda? Bijau, kad jie issalo visi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2010 04 20, 14:03)
Merginos, negi niekas neturi idėjų dėl vienmečių? Serenčių ir begonijų prie kontoros nesinori, o kažko kito "ant greitųjų" nesugalvoju...  rolleyes.gif

gal spriges tiks?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 21, 10:44)
As tai dziaugiuos tuo kas yra, apeinu kas vakara augaliukus, pakalbinu mintyse, laukiu kas kur sudygs. Ramusis periodas pas mane smile.gif

Silageles ir as daiginau, saldytuve. Sudygo negausiai. Perkeliau i lauka. Po sios ziemos turiu kelis miniatiurinius grazius daigiukus.

Knifofija, kada turi islist veronikunas, anciasnape silinge ir zunda? Bijau, kad jie issalo visi  unsure.gif

Ančiasnapė šilingė ir zunda dar miega, o veronikūnas jau rodo raudonas galveles, bet dar labai nedidukas.
Atsakyti
Sveikutės, mačiau apie šilagėles diskutavote, tai pernai ir aš turėjau pasisėjusi. Iš penkių prigijusių daigelių dar pernai vienas žiedelį parodė, o šiemet jau trys po žiedą iškėlę thumbup.gif , tikiuosi kitais metais jau didesnio žiedų gausumo sulaukti cool.gif dar pernai turėjau pasisėjusi lobelijų (žemaūgių), tai įtariu, kad net šiemet dar žiedų neparodys, bet jau išdygo apie dešimt daigelių. O šiemet pasisodinau iš surinktų sėklų rudbekijų, tai LABAI gausiai sudygo, bet tikriausiai šiemet žiedų irgi nesitikėti?

Ir dar turiu klausimuką, ar jau galima tręšti darželio augaliukus? Ir galvoju, kad gal pirmu kartu patręšti trąšomis skirtomis daugiau lapijai vystytis ir augaliui tvirtėti ir tik po poros kartų jau palepinti trąšomis žydėjimui?
Atsakyti
lobelijos pas mus auginamos kaip vienmetės ,tai jei pačios išsisėjo ir sudygo,tai turėtų žydėti . Aš tręšiu daugiau azoto turinčiom trąšom ,kai pasirodo lapeliai ,o vėliau jau su žydinčiom gėlėm skirtom trąšom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 04 20, 21:43)
o nuo kada???  biggrin.gif

tik jau nereikia kuklintis.

VISOMS ačiū mintis. Prie progos važiuosiu prekintis biggrin.gif Tiesa, aš iš didelio rašto jau visai nuprotėjau ir nebesusivokiu stupid.gif ar dabar jau galiu tas vienmetes sodinti? Tik nesijuokit - ar vienmetės bijo šalnų, ar ne? (net pačiai gėda, kad tokių nesamonių klausinėju doh.gif )

QUOTE(smth1 @ 2010 04 20, 11:49)
Sukonkretint uzduoti - ar tai turetu but nesvyrancios vienmetes, kuriu galima bilenkur nusipirkt?

aha, nesvyrančios ir bilekur parduodamos, sodinsiu palei šaligatvio kraštelį, o už jo veja, todėl mano supratimu turėtų būti apie 20-30 cm aukščio.

Kol kas panašu, kad baltas spriges derinsiu su kuo nors. Bordinis šalavijas būtų nieko, bet jis mažumėlę aukštokas (virš mano norimos ribos, t.y. virš 30 cm). Ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 21 balandžio 2010 - 11:58
[quote=kasiopeja,2010 04 21, 13:50]
tik jau nereikia kuklintis.

ar dabar jau galiu tas vienmetes sodinti? Tik nesijuokit - ar vienmetės bijo šalnų, ar ne?
[/quote

aš tai manyčiau ,kad galbūt neverta skubėt ,vakar pajūryje ryte visi laukai baltavo ,termometras rodė -3, nušals smile.gif ko gero ir Vilniuj nemažai buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 21 balandžio 2010 - 11:59
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 21, 12:42)
lobelijos pas mus auginamos kaip vienmetės ,tai jei pačios išsisėjo ir sudygo,tai turėtų žydėti .  Aš tręšiu daugiau azoto turinčiom trąšom ,kai pasirodo lapeliai ,o vėliau jau su žydinčiom gėlėm skirtom trąšom  smile.gif

Jau dabar susigėdau blush2.gif blush2.gif pavadinimą sumaišiau... Ne lobelijos ten, o katilėliai (dabar nepamenu ar tiksliai taip vadinasi), kur kupsteliais auga. blush2.gif
Atsakyti