Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

Pas mane is triju astilbiu kolkas tik 1 sudygo. Visos trys auga salimais.

Maniau ta alyva brangesne bus. Man butu geriau ja kokiam Kauno medelyne rast.
Atsakyti
Koleges..."paspaminta" pertraukele biggrin.gif

Jei kas neturit ka veikt, galit prabalsuot, nes jau paskelbtas KONKURSAS...renkame(balsuojame) uz:
mieliausia,
meniskiausia
originaliausia
manau, kad reikia po kiekvienu patikusiu paveiksliuku parasyti savo NICA ir uz koki varianta atiduodat savo balsa, aisku gali ir visus tris kriterijus atitikti vienas darbas, cia kiekvienos skonis yra skirtingas...

Visus konkursinius darbelius rasite CIA
4u.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 19 balandžio 2010 - 09:48
Leliumai, labai gražios foto, iš karto nuotaiką pakelia 4u.gif

O aš grįžtu į SM su galvos skausmu - palei takelį į kontorą noriu pasisodinti kokių nebanalių vienmečių, nes krokai jau nužydėjo. Galvoju apie našlaites, bet gal įdomesnių minčių bus pas kurią ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 19 balandžio 2010 - 12:52
ziurekit,mergaites,as siemet pirma karta nusipirkau seklu ir bandau auginti loveliuose:astras,zioveinius,serencius,nemezijas,puikunus,sonovadus,jau dauguma sudygo...bet kai kurias matyt labai tankiai susodinau,galvoju,gal kai paaugs,dar karta reiks atskirti ir sodinti vel lovelius...kaip manot..?nus geda geda...is manes tokia darzininke...
ir dar...kazin kokius augalus reiktu sodinti ant kanalizacijos sulinio,kuris ant kalveles tokios,po dideliu berzu,is sono pirtele,nus grynas pavesis,net zole sunkiai auga...ir dar..namo paradinej pusej,prie kampo,kur iejimas,gryna siaure,tai irgi sunkiai zole auga,tik zliugiai vieni,galvoju,mazu reiktu kokia skalda ar mulciu uzpilt ir koki krumeli ar gelyte pasodint? padekit,man vargsei,pradedanciajai,kuri pazista tik tulpes ir narcizus,kurie jau zydi pas mane....tiesa,pirmametes bus.ar reikia perzydejus iskast tulpiu ir narcizu svogunelius?vieni taip,kiti-ne sako...
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 23:15)
Gal tu įkeltum foto, nes bent aš tai nebepamenu  blush2.gif
Papildyta:

Kokiais lapais pūkenis? Man rūpi ar žalialapiai atsparesni šalčiui, bent jau taip rašo.

Tas kuris, ziema pergyveno zalialapis, o kuris nusalo - bordo.
Papildyta:
QUOTE(wolke7 @ 2010 04 18, 16:33)
ax.gif tada irgi nusipirkau dvi Annabelles ir ziuriu abi graziai perziemojo  thumbup.gif dabar iskilo didziulis noras nusipirkt raudona hortenzija
kazka nusipirkau  unsure.gif bet labai abejoju kad ji man bus raudona,greiciau -rozine....tikriausiai reikes parsisiust unsure.gif

O jus tas hortenzijas kaip nors ziemai apdengiate ?
Kiek girdejau, spalvotos hortenzijos isvis labai lepios ir labai reikalauja daug prieziuros musu salygomis.

As dabar galvoju ar vietoj sluotelines horteznzijos sodinti paprastaja hortenzija, ar isvis kokia veigele. Salia sedula marga esu pasodinus.
Papildyta:
Dar idomu suzinoti, kokius medelius ar krumus siemet planuojate isigti. Pasidalinkite mintimis, gal ir kitoms tai suteiks nauju minciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2010 04 19, 14:58)
ziurekit,mergaites,as siemet pirma karta nusipirkau seklu ir bandau auginti loveliuose:astras,zioveinius,serencius,nemezijas,puikunus,sonovadus,jau dauguma sudygo...bet kai kurias matyt labai tankiai susodinau,galvoju,gal kai paaugs,dar karta reiks atskirti ir sodinti vel lovelius...kaip manot..?nus geda geda...is manes tokia darzininke...
ir dar...kazin kokius augalus reiktu sodinti ant kanalizacijos sulinio,kuris ant kalveles tokios,po dideliu berzu,is sono pirtele,nus grynas pavesis,net zole sunkiai auga...ir dar..namo paradinej pusej,prie kampo,kur iejimas,gryna siaure,tai irgi sunkiai zole auga,tik zliugiai vieni,galvoju,mazu reiktu kokia skalda ar mulciu uzpilt ir koki krumeli ar gelyte pasodint? padekit,man vargsei,pradedanciajai,kuri pazista tik tulpes ir narcizus,kurie jau zydi pas mane....tiesa,pirmametes bus.ar reikia perzydejus iskast tulpiu ir narcizu svogunelius?vieni taip,kiti-ne sako...

Zieme gerai auga pavesyje. Turetu uzdengt zeme kilimuku.
Galima iskasti kai visai nugelsta lapai, bet galima ir nekasti kelis metus.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 04 19, 10:29)

Ačiū 4u.gif taip ir galvojau, kad būtent ši viena lengviausiai auginamų hortenzijų ax.gif
Atsakyti
Gal galit konkreciai parasyt ka blogo daro skruzdes gelyne? Pas mane vel prie trinkeliu skruzdelynas doh.gif . Pavargau kovot su jom kiekvienais metais. Kazi kas bus jeigu nieko nedarysiu? g.gif
Atsakyti
Va ka radau apie skruzdes My Webpage
Ryt sutinsiu verdanciu vandeniu, bet mazai vilties, kad pades.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 04 15, 17:10)
Gal zinot, kas turit patirties su jurginais, kokio mazdaug dydzio turetu buti vazonas jeigu jurgino aukstis 80 cm.

čia šiaip vidutinio ūgio jurginas, bet vazonui jau ''didelis''. tokie suformuoja gan didelius gumbu (tiesa nuo veislės priklauso), todėl vazono reikia didelio.
Net jei sodinsi tik menką šaknytę, vazonas turi būti bent 18 litrų (kaip tie didžiausi ūkiniai plastikiniai kibirai). maženiame vargs augalas ir nieko gero nebus.

Aš pernai bandžiau aukštaūgį pomponinį auginti dideliame vazone (apie 30L) - nieko gero neišėjo... tokiems jau reikia dirvos.

QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 11:36)
kaimynui kad akių nebadytų.

koks kultūringas požiūris, beveik nelietuviškai nuskambėjo biggrin.gif

QUOTE(zmogs @ 2010 04 18, 13:56)
O ką, astilbė jau pasirodė? Pas mane irgi šešėly, nesirodo dar. Ir kaštonlapė rodžersija miega, ar taip turi būti? Pirmus metus auginu..

pas mane astilbės ppasirodė. rodžersijos dar ne - oi, jos vėlai, labai vėlai. kažkodėl visada aplink jas šachmatinės margutes sodinu.

QUOTE(petrovna @ 2010 04 19, 13:58)
*ziurekit,mergaites,as siemet pirma karta nusipirkau seklu ir bandau auginti loveliuose:astras,zioveinius,serencius,nemezijas,puikunus,sonovadus,jau dauguma sudygo...bet kai kurias matyt labai tankiai susodinau,galvoju,gal kai paaugs,dar karta reiks atskirti ir sodinti vel lovelius...kaip manot..

**ir dar...kazin kokius augalus reiktu sodinti ant kanalizacijos sulinio,kuris ant kalveles tokios,po dideliu berzu,is sono pirtele,nus grynas pavesis,net zole sunkiai auga...ir dar..namo paradinej pusej,prie kampo,kur iejimas,gryna siaure,tai irgi sunkiai zole auga,tik zliugiai vieni,galvoju,mazu reiktu kokia skalda ar mulciu uzpilt ir koki krumeli ar gelyte pasodint?

***ar reikia perzydejus iskast tulpiu ir narcizu svogunelius?vieni taip,kiti-ne sako...

*tai vadinama pikiavimu - kai mažučiai daigeliai atskirai išsodinami į paprasčiausius vazonėlius (galima kad ir į nupjautus ''bambalius'', visokias plastikines taras nuop jogurtų ir tt. sodint, tik geriau skylutes išpjaut. Žinoma, tam yra gaminami ir parduodami ir specialūs paprasti plastiko vazoniukai)
tai taip ir daryk, nes paskui neišpainiosi tų miškelių.

**aš šiaurinėje pusėje prie šulinio auginu melsves ir vasarai dėlioju baltų spalvų žydinčias vienmetes gėles vazonėliuose su visokia žaluma (tiesa pernai buvo tik viena melsvė, šiemet tikiuosi trijų atželiant):
user posted image

user posted image

*** narcizus vasarai reikia iškasti maždaug kas 5metai.
Tulpes, jei jos veislinės (""mandros") - kasmet iškasinėti. paprastesnes - galima kas keli metai.
Atsakyti
O tai tau blink.gif . Nu neblogai cia su tais jurginais uzsimojau. Galejau ir zemesniu paziuret blink.gif , bet gi kai pirkau man reikejo daaaaaug ir diiiiiideliuuuu. doh.gif Aciu Rokoko uz info. 4u.gif Viena kisiu prie tvoros, o kitam turiu labai dideli plastikini vazona. Kazi ar nieko butu jeigu dar kokia vienmete svyrancia vazono sone ikisciau, kad nebutu vienas tas jurginas.
Atsakyti