Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 09:53)
Neatidaro tavo nuorodos.
Visaip žiūriu, bet kad vynvytis man per didelis. Reikia tik du tvoros segmentus pridengti, iš viso 4m. Gal žinot kokį mažesnį vijoklį, pageidautina nereiklų, pavėsinį?

http://i199.photobuc...u-a18881065.jpg
http://i199.photobuc.../IMG_6279-1.jpg

pavesiui tinka laipiojanti hortenzija, bet ji auga placiai kerodamasi, reikes stipriai geneti, jei ten visai mazai vietos:
http://i199.photobuc.../IMG_4362-1.jpg

japoninis sausmedis (Lonicera japonica) tinka pusiau pavesiui:
http://images.google...e...sa=N&tab=wi

laipiojantys augalai pavesiui (tik teks issiaiskinti, kurie tinka LT klimato salygoms):
http://www.gartendat...lanzen schatten

Nu gebene, kaip ir daugeli kitu vijokliu, kiek tu jam leisi augti, tiek ir augs, taigi zirkles gal turi namuose biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 balandžio 2010 - 11:59
QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 12:36)
Bet aš apie ją kiek skaičiau, tai ji iki 20m., o man max iki 5m., ar kažką painioju?

Rašo - 3-5 m aukščio.
Atsakyti
O aš gebenę kažkaip praleidau doh.gif tikrai būtų variantas. Tik niekur nesu mačiusi jos paleistos augti ant tinklinės tvoros (kažin ar neapšaltų?), nes daugiausiai jas sodina palei sieną.
Na, patikimai apsaugai nuo kaimynų akių, apynys gal ir nelabai tiks, nes jis kiekvienais metais atželia iš šaknų, tai kurį laiką tvora bus plika blush2.gif
Japoninis sausmedis po šios žiemos nušalęs iki šaknų (bet jau atžėlinėja thumbup.gif ), tai tvorai apželdinti gal irgi nelabai...
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 12:36)
Bet aš apie ją kiek skaičiau, tai ji iki 20m., o man max iki 5m., ar kažką painioju?
Papildyta:

Ačiū, pasidomėsiu. Dėl raganės tik suabejojau - juk ji saulę mėgsta  g.gif

Mano vieta nereprezentacinė, bet ten jau šiaip šabakštynas (kompostinė), tai norisi kažko tvarkingai nukabusio ant tvoros, tuo pačiu ir kompostinę pridengtų kaimynui kad akių nebadytų.

Ne visoms raganems reikia saules. Citrinvytis turetu tikti.
Atsakyti
Labai ačiū už pasiūlymus 4u.gif Sužavėjo citrinvytis, gal jį rinksiuos thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, grozio puoiseletojos 4u.gif
kaip pavasaris, tai as sugriztu doh.gif

kazkada kazkuri buvo idejus tokia nuoroda kur labai daug visokiu paveiksliuku su gelynais, buvau isidejus i favorites, bet ziuriu kazkas istryne ir nebepamenu, berods is G raides kazkas..... g.gif g.gif

gal kas primintu...... ax.gif

nu kas pamena mano kampeli, tai siemet sumasciau, kad ten reikia kazkaip visa gelyna daryt, nepalikt vejos, nes ji labai ten vargsta, po ziemos amzinai samana, vos ne kasmet is naujo sodint ja rekia, kol suzelia graziai ir vasara ateina, tai sakau reikia ten kazka sumastyt koki gelyna, norisi ir tuos akmenukus kazkaip kaip akcenta palikt, tai va reikia ideju......

gal kas turi kokiu graziu paveiksliuku ar minciu kaip galima graziai irengt 5-6 kv mertrus pavesyje g.gif

man reikia pirminiu minciu, dtambesniu augalku kaio ka isdestyt, o jau paskui papildyt gal kazka ir pati g.gif
Papildyta:
Nu va, jau radau pati sita psl smile.gif
Atsakyti
Mano sluoteline hortenzija isties nusalo. Reikes galvoti koki kruma i jos veita sodinti. Gal ka patartumete - noreciau, kad tai butu krumas, zydetu vasaros metu arba velyva pavasari ir svarbaiusia, kad butu atspari salnoms g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 16, 14:10)
O aš gebenę kažkaip praleidau  doh.gif  tikrai būtų variantas. Tik niekur nesu mačiusi jos paleistos augti ant tinklinės tvoros (kažin ar neapšaltų?), nes daugiausiai jas sodina palei sieną.

ištiesų gebenės neaugs prie tinklinės tvoros ,kadangi joms reikia atramos į kurią gali įsitvirtinti savo orinėmis šaknelėmis smile.gif ,jos drieksis žeme,kažkada aš buvau mėginus priversti jas lipti tinkline tvora blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2010 04 16, 15:22)
Mano sluoteline hortenzija isties nusalo. Reikes galvoti koki kruma i jos veita sodinti. Gal ka patartumete - noreciau, kad tai butu krumas, zydetu vasaros metu arba velyva pavasari ir svarbaiusia, kad butu atspari salnoms  g.gif

ar mulciavai durpemis hortenzija ziemai? Maniske dar tik pradeda pumpurelius rodyt,gal ir tavo dar gyva,patresk kokiu hydrokomplexu, o siaip ir tau siulau veigela-toji nors ir apsala,bet apgenejus zydi sau kaip niekur nieko bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2010 04 16, 14:19)
sveikos, grozio puoiseletojos 4u.gif
kaip pavasaris, tai as sugriztu doh.gif

nu kas pamena mano kampeli, tai siemet sumasciau, kad ten reikia kazkaip visa gelyna daryt, nepalikt vejos, nes ji labai ten vargsta, po ziemos amzinai samana, vos ne kasmet is naujo sodint ja rekia, kol suzelia graziai ir vasara ateina, tai sakau reikia ten kazka sumastyt koki gelyna, norisi ir tuos akmenukus kazkaip kaip akcenta palikt, tai va reikia ideju......

gal kas turi kokiu graziu paveiksliuku ar minciu kaip galima graziai irengt 5-6 kv mertrus pavesyje g.gif

sveikute 4u.gif Tavo kampeli tikrai pamenam tongue.gif As siemet uzbaigiau hortenziju kampelio,musu visu isnagrineto pernai,irengima su siokiom tokiom korekcijom( kai kuriuos augaliukus pakeiciau kitaip nei paveikslelyje).Manau kad jo variantas tiktu ir tau-hortenzijos,melsves ,tradeskantes ,viendienes,astibiles ir buksmedziai.Dar prikaisiojau tulpiu,zydriu ,narcizu ,kol viskas atzels.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 04 16, 12:57)
Nu gebene, kaip ir daugeli kitu vijokliu, kiek tu jam leisi augti, tiek ir augs, taigi zirkles gal turi namuose  biggrin.gif .

maniske tokis vaizdelis kad nusalo blink.gif Ar atzels g.gif ?
Atsakyti
[quote=rozamunda,2010 04 16, 19:45

[/quote]

man atrodo jog atžels ,nes šakelės kaži ar nušalo,maniškės tai žalios ,o lapai baisūs -kaip nuplikyti.... verysad.gif gyvenu viltim ,kad nereiks augint nuo šaknų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 16 balandžio 2010 - 19:50
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 16, 18:45)

Atzels.
Atsakyti
Visiskai manoji hortenzija issausejus.
As irgi mastau apie veigela. Gal dar kokiu minciu turetu - vietoj hortenzijos noreciau krumo pasodinti, zydinti ir salciui atsparu.

Ir dar atrodo, kad vienas pukenis nusalo. Kitas salia graziausiai lapus leidzia, o vienas nusales g.gif
Atsakyti