Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(zmogs @ 2010 04 15, 15:40)
Sveikos
gal žinot, ar mahoniją galima pasidauginti iš šakelės? Netoliese auga viena, galėčiau nusikirpti, nereiktų pirkt  blush2.gif
Ir dar - jau klausiau apie aktinidiją, o dabar tas pats klausimas iškilo apie vynvytį. Jeigu sodinsiu jį prie tinklinės tvoros, ar jo svoris nebus toks, kad sulankstytų ją?

Jei pagenėsi visą laiką tai viskas, gerai, o jei paleisi laisvai kristi viršūnes, tai nusvers tinklą vienon pusėn.
Atsakyti
Gal zinot, kas turit patirties su jurginais, kokio mazdaug dydzio turetu buti vazonas jeigu jurgino aukstis 80 cm. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 15, 14:40)
Sveikos
gal žinot, ar mahoniją galima pasidauginti iš šakelės? Netoliese auga viena, galėčiau nusikirpti, nereiktų pirkt  blush2.gif
Ir dar - jau klausiau apie aktinidiją, o dabar tas pats klausimas iškilo apie vynvytį. Jeigu sodinsiu jį prie tinklinės tvoros, ar jo svoris nebus toks, kad sulankstytų ją?

mahonijos dauginasi atzalomis arba is seklu, jei tai ne svetimas kiemas, pasidairyk, gal rasi prizelusiu ar pridygusiu.

vynvytis puikiai augs ant tvoros (as irgi auginsiu taip), tik kaip Knifofija sake, teks sakeles apkarpyti, jie gi uzauga net iki 30 m. Sodink ta, kur pats kabinasi (pvz. "Engelmannii").

http://img.fotocommu...u-a18881065.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 balandžio 2010 - 17:48
QUOTE(vida777 @ 2010 04 15, 09:23)
nana - zemauge f.
vokieciai raso, kad "Nana Variegata" uzauga iki 1,5 m, latviai - kad iki 80 cm  tongue.gif . Bet kokiu atveju neauksta, o be to jas galima geneti.

Kuo šiauriau, tuo mažesni, turbūt pas suomisu tik 40 cm būtų lotuliukas.gif

Kada galima bijūną persodinėti ir skelti krūmą? Ar dabar tinkamas laikas?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2010 04 15, 23:53)

Kada galima bijūną persodinėti ir skelti krūmą? Ar dabar tinkamas laikas?

bijūnus persodinti ir dalinti geriausia rugpjūtyje ar rugsėjo pradžioje ir žemėm užberti labai nedaug ,nes nežydės jei bus perdaug paslėpti mirksiukas.gif kaimynė persodinėjo pavasarį ,tai buvo tokie suvargę .
Atsakyti
Laba diena norejau jusu paklausti ar sidabrines eglutes nukencia nuo pavasarines saules?
Atsakyti
Kazkaip neteko matyt sidabriniu nukentejusiu.
Atsakyti
Na man ir neteko tai ir galvoju gal tik as mazai macius....
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 15, 17:48)
mahonijos dauginasi atzalomis arba is seklu, jei tai ne svetimas kiemas, pasidairyk, gal rasi prizelusiu ar pridygusiu.

vynvytis puikiai augs ant tvoros (as irgi auginsiu taip), tik kaip Knifofija sake, teks sakeles apkarpyti, jie gi uzauga net iki 30 m. Sodink ta, kur pats kabinasi (pvz. "Engelmannii").

http://img.fotocommu...u-a18881065.jpg

Neatidaro tavo nuorodos.
Visaip žiūriu, bet kad vynvytis man per didelis. Reikia tik du tvoros segmentus pridengti, iš viso 4m. Gal žinot kokį mažesnį vijoklį, pageidautina nereiklų, pavėsinį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 16 balandžio 2010 - 09:58
QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 09:53)
Neatidaro tavo nuorodos.
Visaip žiūriu, bet kad vynvytis man per didelis. Reikia tik du tvoros segmentus pridengti, iš viso 4m. Gal žinot kokį mažesnį vijoklį, pageidautina nereiklų, pavėsinį?

Labai nereiklus ir pakenčiantis pavėsį yra apynys, bet jis duoda tokį truputį nekultūringą šabakštyną, tai jei vieta labai matoma ar reprezentacinė - netiks. Nebent yra kažkokių sukultūrintų dekoratyvesnių veislių ax.gif .
Dar pagalvojau apie alpinę vijutrę (raganę), gal tiktų, jei vieta daliniam pavėsy.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 16, 10:53)
Neatidaro tavo nuorodos.

Gebenė lipikė netinka? Atsparesnis jos baltiškasis varietetas. Yra veislių margais lapais.
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2010 04 16, 11:13)
Gebenė lipikė netinka? Atsparesnis jos baltiškasis varietetas. Yra veislių margais lapais.

Bet aš apie ją kiek skaičiau, tai ji iki 20m., o man max iki 5m., ar kažką painioju?
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2010 04 16, 10:59)
Labai nereiklus ir pakenčiantis pavėsį yra apynys, bet jis duoda tokį truputį nekultūringą šabakštyną, tai jei vieta labai matoma ar reprezentacinė - netiks. Nebent yra kažkokių sukultūrintų dekoratyvesnių veislių  ax.gif .
Dar pagalvojau apie alpinę vijutrę (raganę), gal tiktų, jei vieta daliniam pavėsy.

Ačiū, pasidomėsiu. Dėl raganės tik suabejojau - juk ji saulę mėgsta g.gif

Mano vieta nereprezentacinė, bet ten jau šiaip šabakštynas (kompostinė), tai norisi kažko tvarkingai nukabusio ant tvoros, tuo pačiu ir kompostinę pridengtų kaimynui kad akių nebadytų.
Atsakyti