Merginos, priminkit, žodelis nana - reiškiasi žema ? Veigelė gražiažiedė "Nana Variegata" tai kokio aukščio užauga?
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 04 14, 22:27)
Joooo buna su vaikais visokiu sposu. Vakar kaimynka su vaiku atejo, tai anas tiek pridare zalos kiek visas tabunas kaciu nesugebetu padaryt. Ivirto i gelyna, atsistojo jame , pasisukinejo, isminde jau prasikalusias lelijas, nulauze rozes ugliukus ir sau uzpakali susibade
joooo.... vaikai, sunes, kates, sraiges, amarai, kurmiai ir kiti kenkejai .
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 04 14, 22:37)
vat toki vaizdeliai ir as vakar regejau, tik fotiko neturejau.
Taip nykiai pavasari tos levandos atrodo, o cia - narcizai - ir problema isspresta .
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 15, 07:32)
Merginos, priminkit, žodelis nana - reiškiasi žema ? Veigelė gražiažiedė "Nana Variegata" tai kokio aukščio užauga?
nana - zemauge f.
vokieciai raso, kad "Nana Variegata" uzauga iki 1,5 m, latviai - kad iki 80 cm . Bet kokiu atveju neauksta, o be to jas galima geneti.
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 14, 16:10)
kaip sakant ,ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyti,man grazu pas kitus-bet pas mane toks sodas negaletu but-nervai neatlaikytu ,
Pritariu - gražu ir idėjų yra įdomių bet ne viskas praktiška, pvz. grindinys po hamaku - taip ir matau savo vaikus su praskeltom kaktom, nes prie hamako ir jame jau gulint paprastai būna peštynės "dėl vietos po saule", t.y. dėl to, kieno eilė hamake suptis
Bet čia mano akimis. Pas kitus gal veiksmas civilizuotai vyksta
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 14, 19:10)
kaip sakant ,ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyti,man grazu pas kitus-bet pas mane toks sodas negaletu but-nervai neatlaikytu ,kad praktiskai nelieka vietos polekiams ir augalu kaitaliojimui. Zodziu ne tokiems nestabilios psichikos zmogams kaip as O be to -koke pinigai
QUOTE(krisjon @ 2010 04 14, 22:49)
Gal tube?
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 15, 07:19)
Tūbės lapai visai kitokie.
Tikrai taip.
Sveikos sodininkės,
klausimas profėms - ar teisingai suprantu, kad, atskyrus šalia augančią atžalą nuo gražiai žydinčio alyvos medelio, atžala žydės nežinia kaip? Tai yra, neatkartos motininio augalo, kuris buvo tikriausiai skiepytas? Ar alyvos kaip nors kitaip skiepijamos ir jų atžalos visada žydi gražiai?
klausimas profėms - ar teisingai suprantu, kad, atskyrus šalia augančią atžalą nuo gražiai žydinčio alyvos medelio, atžala žydės nežinia kaip? Tai yra, neatkartos motininio augalo, kuris buvo tikriausiai skiepytas? Ar alyvos kaip nors kitaip skiepijamos ir jų atžalos visada žydi gražiai?
Kiek zinau, tai kas atauga is saknu (ne is skiepytos dalies) yra ne toks augalas. jas siuloma net naikinti, kad dekoratyvioji dalis nesulauketu. Sorry uz super ukiska paaiskinima
QUOTE(Tina* @ 2010 04 15, 10:00)
Kiek zinau, tai kas atauga is saknu (ne is skiepytos dalies) yra ne toks augalas. jas siuloma net naikinti, kad dekoratyvioji dalis nesulauketu. Sorry uz super ukiska paaiskinima
Tas tai tiesa, bet jei alyva nėra skiepyta (o pats medelis yra gražiai žydinčios veislės), tada ir jos atžalos žydės gražiai. Reikia pažiūrėti ar ant kamieno matosi galima skiepijimo vieta
QUOTE(bitule @ 2010 04 15, 11:33)
Tas tai tiesa, bet jei alyva nėra skiepyta (o pats medelis yra gražiai žydinčios veislės), tada ir jos atžalos žydės gražiai. Reikia pažiūrėti ar ant kamieno matosi galima skiepijimo vieta
hmm... o ta skiepijimo vieta teoriškai turėtų būti virš žemės ?
Įtariu, kad teks man tuos ūglius išpjauti ir tiek..
Ačiū
QUOTE(naminukeA @ 2010 04 15, 12:15)
hmm... o ta skiepijimo vieta teoriškai turėtų būti virš žemės ?
Ačiū
Ačiū
O ūglių daug? Nes straipsniuose rašo, kad skiepytos augina daugiau ūglių nei savašaknės http://www.rojaussod.../tema.php?s=237
Bet paskaitinėjau apie tų alyvų dauginimą, ir vėl susivėliau . Ten minimi tik sėjinukai, skiepai ir auginiai (nieko apie atžalas) Ar tik nebūsiu suklaidinusi
Iš patirties - pas tėvus auga gražiai žydinti alyva, o jos vaikai dalinami kaimynams ir artimiesiems. Žiedais lyg tai niekas nesiskundė Gal atsitiktinumas ? Tiesa atžalų ji leidžia labai minimaliai, iš ko spėju, kad bus savašaknis augalas.
lauke - po salnu pavojaus, gegues vidury.
jei pora kartu per menesi tresi zydinciu trasom - zydes visa vasara.
ar tai tikrai vienmeciu daigeliai?? - paprastai tie jurginu daigeliai per vasara suformuola normalius gumbukus, kurie puikiai per ziemoja rusy pvz, ir kitamet vel galima sodint.
beje, norint gumbu derliaus, reikia neanksto vazono ar dirvoje tada augint.
Ačiū už patarimus Bandysiu paeksperimentuoti.