Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

Merginos, priminkit, žodelis nana - reiškiasi žema g.gif ? Veigelė gražiažiedė "Nana Variegata" tai kokio aukščio užauga?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 04 14, 22:27)
Joooo buna su vaikais visokiu sposu. Vakar kaimynka su vaiku atejo, tai anas tiek pridare zalos kiek visas tabunas kaciu nesugebetu padaryt. Ivirto i gelyna, atsistojo jame , pasisukinejo, isminde jau prasikalusias lelijas, nulauze rozes ugliukus ir sau uzpakali susibade doh.gif

joooo.... vaikai, sunes, kates, sraiges, amarai, kurmiai ir kiti kenkejai laugh.gif .

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 04 14, 22:37)
Narcizai tarp lavandu rolleyes.gif

My Webpage

vat toki vaizdeliai ir as vakar regejau, tik fotiko neturejau.
Taip nykiai pavasari tos levandos atrodo, o cia - narcizai - ir problema isspresta thumbup.gif .

QUOTE(Bijuna @ 2010 04 15, 07:32)
Merginos, priminkit, žodelis nana - reiškiasi žema  g.gif ? Veigelė gražiažiedė "Nana Variegata" tai kokio aukščio užauga?

nana - zemauge f.
vokieciai raso, kad "Nana Variegata" uzauga iki 1,5 m, latviai - kad iki 80 cm tongue.gif . Bet kokiu atveju neauksta, o be to jas galima geneti.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 14, 16:10)
kaip sakant ,ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyti,man grazu pas kitus-bet pas mane toks sodas negaletu but-nervai neatlaikytu ,

Pritariu - gražu ir idėjų yra įdomių biggrin.gif bet ne viskas praktiška, pvz. grindinys po hamaku - taip ir matau savo vaikus su praskeltom kaktom, nes prie hamako ir jame jau gulint paprastai būna peštynės "dėl vietos po saule", t.y. dėl to, kieno eilė hamake suptis doh.gif
Bet čia mano akimis. Pas kitus gal veiksmas civilizuotai vyksta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 04 14, 19:10)
kaip sakant ,ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyti,man grazu pas kitus-bet pas mane toks sodas negaletu but-nervai neatlaikytu ,kad praktiskai nelieka vietos polekiams ir augalu kaitaliojimui. Zodziu ne tokiems nestabilios psichikos zmogams kaip as lotuliukas.gif O be to -koke pinigai doh.gif

thumbup.gif biggrin.gif

QUOTE(krisjon @ 2010 04 14, 22:49)

g.gif

QUOTE(Knifofija @ 2010 04 15, 07:19)
Tūbės lapai visai kitokie.

Tikrai taip.
Atsakyti
Sveikos sodininkės,
klausimas profėms - ar teisingai suprantu, kad, atskyrus šalia augančią atžalą nuo gražiai žydinčio alyvos medelio, atžala žydės nežinia kaip? Tai yra, neatkartos motininio augalo, kuris buvo tikriausiai skiepytas? Ar alyvos kaip nors kitaip skiepijamos ir jų atžalos visada žydi gražiai? smile.gif
Atsakyti
Kiek zinau, tai kas atauga is saknu (ne is skiepytos dalies) yra ne toks augalas. jas siuloma net naikinti, kad dekoratyvioji dalis nesulauketu. Sorry uz super ukiska paaiskinima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 15, 10:00)
Kiek zinau, tai kas atauga is saknu (ne is skiepytos dalies) yra ne toks augalas. jas siuloma net naikinti, kad dekoratyvioji dalis nesulauketu. Sorry uz super ukiska paaiskinima  blush2.gif

Tas tai tiesa, bet jei alyva nėra skiepyta (o pats medelis yra gražiai žydinčios veislės), tada ir jos atžalos žydės gražiai. Reikia pažiūrėti ar ant kamieno matosi galima skiepijimo vieta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 04 15, 11:33)
Tas tai tiesa, bet jei alyva nėra skiepyta (o pats medelis yra gražiai žydinčios veislės), tada ir jos atžalos žydės gražiai. Reikia pažiūrėti ar ant kamieno matosi galima skiepijimo vieta  ax.gif

hmm... o ta skiepijimo vieta teoriškai turėtų būti virš žemės ?
Įtariu, kad teks man tuos ūglius išpjauti ir tiek..
Ačiūsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukeA @ 2010 04 15, 12:15)
hmm... o ta skiepijimo vieta teoriškai turėtų būti virš žemės ?
Įtariu, kad teks man tuos ūglius išpjauti ir tiek..
Ačiūsmile.gif

O ūglių daug? Nes straipsniuose rašo, kad skiepytos augina daugiau ūglių nei savašaknės http://www.rojaussod.../tema.php?s=237
Bet paskaitinėjau apie tų alyvų dauginimą, ir vėl susivėliau unsure.gif . Ten minimi tik sėjinukai, skiepai ir auginiai (nieko apie atžalas) Ar tik nebūsiu suklaidinusi g.gif
Iš patirties - pas tėvus auga gražiai žydinti alyva, o jos vaikai dalinami kaimynams ir artimiesiems. Žiedais lyg tai niekas nesiskundė mastau.gif Gal atsitiktinumas g.gif ? Tiesa atžalų ji leidžia labai minimaliai, iš ko spėju, kad bus savašaknis augalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 15 balandžio 2010 - 13:00

lauke - po salnu pavojaus, gegues vidury.
jei pora kartu per menesi tresi zydinciu trasom - zydes visa vasara.

ar tai tikrai vienmeciu daigeliai?? - paprastai tie jurginu daigeliai per vasara suformuola normalius gumbukus, kurie puikiai per ziemoja rusy pvz, ir kitamet vel galima sodint.
beje, norint gumbu derliaus, reikia neanksto vazono ar dirvoje tada augint.

Ačiū už patarimus 4u.gif Bandysiu paeksperimentuoti. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos
gal žinot, ar mahoniją galima pasidauginti iš šakelės? Netoliese auga viena, galėčiau nusikirpti, nereiktų pirkt blush2.gif
Ir dar - jau klausiau apie aktinidiją, o dabar tas pats klausimas iškilo apie vynvytį. Jeigu sodinsiu jį prie tinklinės tvoros, ar jo svoris nebus toks, kad sulankstytų ją?
Atsakyti
Ir dar - gal kas žinote ar Lt būtų galima gauti robinia pseudoacacia fastigiata?
Atsakyti