Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

QUOTE(Mamučia @ 2010 04 14, 12:04)
Mergaites padekit.turiu klausima. blush2.gif
Prie namo yra dalis zemes kuri pastoviai siselije,is vienos puses namas,o is kitos tvora ir pusys.ten net zole nelabai nori augti.Valgomojo langai iseina i ta neapgyvendinta plota doh.gif Vaizdelis nekoks.
Padekit,ka as ten galeciau pasodonti,plotelio ilgis mazdaug 14 metru ,o plotis 3. 4u.gif aciu is anksto

Oi kol iššifravau, kad siselije=šešėlyje doh.gif turėjau netgi versiją, kad syse lyja
O ką dar be žolės bandei ten pasodinti? Jei tai tik šešėlio problema tai visi pavėsiamėgiai turėtų augt, bet galimas daiktas, kad pušys visą drėgmę pasiglemžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 14 balandžio 2010 - 14:17
Bijuna, man irgi labai patiko tavo augalų pasirinkimas drinks_cheers.gif Kaip šaunu, kad turi tokį saiko pojūtį 4u.gif (aš pati niekaip nesulaukiu kada mane ta stadija aplankys mastau.gif)
O į tą kampelį pasiūlyčiau gal kažką aukštėlesnio - kad ir alyvą paformuotą medeliu, arba paprastą 'a lia miškinį' kadagį. Berods pritaptų prie pasirinkto stiliaus, o ir saulės nebijos 4u.gif

QUOTE(Mamučia @ 2010 04 14, 12:04)
Prie namo yra dalis zemes kuri pastoviai siselije,is vienos puses namas,o is kitos tvora ir pusys.ten net zole nelabai nori augti.Valgomojo langai iseina i ta neapgyvendinta plota doh.gif Vaizdelis nekoks.
Padekit,ka as ten galeciau pasodonti,plotelio ilgis mazdaug 14 metru ,o plotis 3. 4u.gif aciu is anksto

Toks plotelis - tiesiog melsvių rojus mirksiukas.gif

QUOTE(Raja28 @ 2010 04 14, 14:28)
na nesureiksminu as taip man tik norisi zinoti ir tiek mirksiukas.gif

Jei švieitmo tikslais - tai dar paminėčiau ricinmedį http://www.google.lt.../...&tbs=isch:1 labai nuodingos jo sėklos (prieš keletą metų buvo atvejis, kai nusinuodijo vaikas). Dar nesiryžau savo kieme pasisodinti žalčialunkio http://www.google.lt.../...&tbs=isch:1, nors jau buvau nusipirkusi, bet taip ir nepasodinau.... blush2.gif
Nors ir pritariu Vidai777, juk didžioji dalis sodo augalų vienaip ar kitaip nuodingi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 14 balandžio 2010 - 14:37
QUOTE(Raja28 @ 2010 04 14, 14:12)
gal  dar ka papildytumete? g.gif

ar girdejot kada ka nors nuo tokiu augalu nimirusi wink.gif ?
viespatie, jie gi auga kone kiekvienam sode, bet zmones (net ir vaikai) tikrai ne nuo to mirsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 balandžio 2010 - 14:25
QUOTE(vida777 @ 2010 04 14, 15:25)
ar girdejot kada ka nors nuo tokiu augalu nimirusi  wink.gif ?
viespatie, jie gi auga kone kiekvienam sode, bet zmones (net ir vaikai) tikrai ne nuo to mirsta.

na nesureiksminu as taip man tik norisi zinoti ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai tiesiog zinok ir nereiksmink mirksiukas.gif
Atsakyti
Bijuna, man irgi labai patiko tavo augalų pasirinkimas drinks_cheers.gif Kaip šaunu, kad turi tokį saiko pojūtį 4u.gif (aš pati niekaip nesulaukiu kada mane ta stadija aplankys mastau.gif)
O į tą kampelį pasiūlyčiau gal kažką aukštėlesnio - kad ir alyvą paformuotą medeliu, arba paprastą 'a lia miškinį' kadagį. Berods pritaptų prie pasirinkto stiliaus, o ir saulės nebijos 4u.gif

Aciu, bitule, pasijutau pagirta blush2.gif Keisciausiai, kad siulomi augaliukai, vienur ar kitur, pas mane jau auga bigsmile.gif Matyt namo spalva ir stilius rekte rekia "liaudiško landšafto " (jeigu taip galima pasakyti ) . Alyva jau auga biggrin.gif Nuostabia sedula "Elegantisima" turbut apsodinciau visa teritorija, bet viskam yra saikas lotuliukas.gif
Labai tiktu kazkas panasaus, gal koks krumas su baltai-raudonai-žalias lapais g.gif Kažkur mačiau margalape aktinidija, bet ji didele būna, reiktu kažko kompaktiškesnio.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 14:47)
Aciu, bitule, pasijutau pagirta  blush2.gif  Keisciausiai, kad siulomi augaliukai, vienur ar kitur,  pas mane jau auga bigsmile.gif Matyt namo spalva ir stilius rekte rekia "liaudiško landšafto " (jeigu taip galima pasakyti ) .  Alyva jau auga biggrin.gif Nuostabia sedula "Elegantisima" turbut apsodinciau visa teritorija, bet viskam yra saikas  lotuliukas.gif
Labai tiktu kazkas panasaus, gal koks krumas su baltai-raudonai-žalias lapais  g.gif  Kažkur mačiau margalape aktinidija, bet ji didele būna, reiktu kažko kompaktiškesnio.

Aktinidija gi ant atramos auga, gali kokio nori aukščio padaryti. Tik va gal į plotįtau didoka bus. Į tą pačią temą - ar auginančios aktinidijas darėt kažkokias specialias atramas joms? Nes aš buvau sumąsčiusi prie tinklinės tvoros sodinti, tai mane nugesino, kad sulaužys tą tvorą svoris. Dabar svarstau ar apsimoka dėl augalo kažkokią atramą įbetonuoti g.gif
Atsakyti
Aktinidija, kiek žinau, nelabai pakęs saulėtą vietą, tai daugiau pavėsio augalas.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 15:47)
siulomi augaliukai, vienur ar kitur,  pas mane jau auga bigsmile.gif

1 pasiūlymas: o kodėl gi neatkartojus? Jei nesinori tip top tokio paties, rinkis kitą krūmo veislę - pvz. kitos spalvos žiedais alyvą, geltonlapį jazminą, veigelių irgi yra iš ko rinktis - ir bordo ir baltai margintais lapais, lanksvų taip pat daug įvairiausių...

2 pasiūlymas (kad sunkiau būtų rinktis biggrin.gif ): dar niekas berods nepaminėjo kolkvicijų (gražiai žydi), pūkenių (gražios šluotelės, būna bordo lapais), eglūnų, raugerškių, pūslenių (Physocarpus) - būna žaliais, bordo ('Diabolo'), geltonais ('Luteus', 'Dart's Gold') lapais.

3 pasiūlymas: atsiversk kokio priimtino medelyno produkcijos sąrašą, pažiūrinėk siūlomų krūmų vaizdus internete ir manau tikrai išsirinksi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 14 balandžio 2010 - 15:08
QUOTE(Raja28 @ 2010 04 14, 15:12)
Mergaites turiu prasymuka, gal kuri galetu isvardint nuodingus krumus, pradejau dometis ka kur sodinti ogi ziuriu kad Forsitija, buksmedis yra nuodingi??? g.gif  doh.gif
na tuos tokius populiariausius bent blush2.gif

Siulau nesigasdinti be reikalo ir atsirinkti tik pacius pacius nuodingiausius, kuriu uogos gali buti mirtinos, pvz. zalcialunki. Ir..paciai pameginti ivertinti informacija - ar tavo arba bet koks kitas vaikas skina ir valgo geles, ar jis valgytu pentinius ar rusmenes? Jie subrandina vaisius tuo atveju, jei nenuskini nuzydejusiu ziedynstiebiu, bet tie vaisiukai tokie neisvaizdus, kad..
Arba argi ims valgyti buksmedzio lapus? Yra tokiu augalu, kuriu didele sulciu koncentracija nuodinga, bet juk turi gaminti tada ta 'didele koncentracija', nes kaip kitaip tu su ja susidursi. Ir taip toliau ir panasiai. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mamučia @ 2010 04 14, 13:04)

Gal ikelk nuotrauka, nes galima isivaizduoti visai ne taip, kai is tiesu yra..
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 04 14, 14:34)
Visada sodinu anksciau nei geguze ir iki siol viskas geari buvo. Kartais pravartu interpretuot teorija  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif as ir nemegstu ilgai ciupinetis.

Kartais pravartu, bet si karta nematau prasmes:)

I kiekviena reiskini galima paizureti skirtingu kampu. Jus pateikiat vienokia info, as kitokia. Na kad pasirinkti butu is ko.
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 04 14, 16:06)
1 pasiūlymas: o kodėl gi neatkartojus? Jei nesinori tip top tokio paties, rinkis kitą krūmo veislę - pvz. kitos spalvos žiedais alyvą, geltonlapį jazminą, veigelių irgi yra iš ko rinktis - ir bordo ir baltai margintais lapais, lanksvų taip pat daug įvairiausių...

2 pasiūlymas (kad sunkiau būtų rinktis  biggrin.gif ): dar niekas berods nepaminėjo kolkvicijų (gražiai žydi), pūkenių (gražios šluotelės, būna bordo lapais), eglūnų, raugerškių, pūslenių (Physocarpus) - būna žaliais, bordo ('Diabolo'), geltonais ('Luteus', 'Dart's Gold') lapais.

3 pasiūlymas: atsiversk kokio priimtino medelyno produkcijos sąrašą, pažiūrinėk siūlomų krūmų vaizdus internete ir manau tikrai išsirinksi  4u.gif

Tikiuosi nesupyksi, kad pakomentuosiu tavo komentara. Kadangi pirma pastraipa labai artima tam, ka buciau rasius.
Tiesiog norejau parasyti, kad siuo atveju, kai reikia solitero prie tamsaus namo, isnyktu ir raugerskis, ir bordo puslenis ir bordo pukenis. O geltonuosius pukenius gali saule apdeginti. Kolkvikcija kai nezydi, tai nieko ypatingo..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 14 balandžio 2010 - 15:22
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 14:47)
Labai tiktu kazkas panasaus, gal koks krumas su baltai-raudonai-žalias lapais  g.gif  Kažkur mačiau margalape aktinidija, bet ji didele būna, reiktu kažko kompaktiškesnio.

toks krumas galetu buti neskiepytas Salix Hakuro-nishiki arba veigele Florida variegata.

As tame kamputyje nieko auksto nesirinkciau - nes pats namas nera aukstas, o prie aukstesniu vertikaliu augalu atrodytu dar zemesnis. Patiktu man ten koks gelsvaspyglis horizontalus kadagys, sidabrakrumis, aukstaugiai silokai , katileliai, kiliminiu plotelis.
Prie tokio namo idealu butu sausmedis (o kvepia wub.gif ).
Majerio alyvos auga neaukstos.

Raganes saknims ten nebus per karsta, jei nepridengtos bus?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 14, 16:22)
Siulau nesigasdinti be reikalo ir atsirinkti tik pacius pacius nuodingiausius, kuriu uogos gali buti mirtinos, pvz. zalcialunki. Ir..paciai pameginti ivertinti informacija - ar tavo arba bet koks kitas vaikas skina ir valgo geles, ar jis valgytu pentinius ar rusmenes? Jie subrandina vaisius tuo atveju, jei nenuskini nuzydejusiu ziedynstiebiu, bet tie vaisiukai tokie neisvaizdus, kad..
Arba argi ims valgyti buksmedzio lapus? Yra tokiu augalu, kuriu didele sulciu koncentracija nuodinga, bet juk turi gaminti tada ta 'didele koncentracija', nes kaip kitaip tu su ja susidursi. Ir taip toliau ir panasiai.  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
mano vaikas uogas visas valgo nuo krumu tai vat ir susimasciau apie tuos kurie uogas turi mirksiukas.gif
o taip tai tikrai nesakau juk raukit ir nesodinkit lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti