Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

O tai cia reprezentacine ar kiemo puse? Akcentinis turi buti augalas? Tik pro ta viena langeli matysi ar ir pro kitus? Kieme budama? Koks bendras stilius?
Nes namelis tai diktuoja nevisai pietietiska stiliu... Margalapis krumas grazia laja jei istisai jis bus 'ant akiu' (sedula Cornus alba 'Elegantissima' arba graziai zydintis, jei neistisai - lanksva Spirea x cinerea 'Grefsheim'), galbut roze kokia senovine, galbut koks geltonspyglis spygliuotis.
[/quote]
[COLOR=blue]
Aga, cia reprezentacine puse, mato visi kas ziuri bigsmile.gif
Taip, turetu buti kazkas grazaus, gali kvepeti ( nes tas "langelis" yra miegamojo ax.gif ). Bendras stilius, paprastas, ne per daug senoviskas, nera jokiu alpinariumu, tiesiog toks ..... nu paprastas blush2.gif
Va ikeliu nuotraukyte, kurioje pazymiu kas auga siuo metu :
user posted image
Ten kur toliau, (salotine apvesta) pasodintas jazminas.
Arciau (raudona sp. ) sedula ( gal kokia Sedula baltoji 'Gouchaultii' nu lapeliai zalia su geltonu, kotai raudoni blush2.gif ) ( kieme auga ir Sedula baltoji 'Elegantissima').
Cia, priekyje ( zydra sp.) ragane didziaziedė "Duchess of edinburg".
Tai va toks cia ir stilius, sodinu viska kas grazu, ka megstu, bet ne kas madinga blush2.gif Gal daugiau toks "kaimiskas" mano stilius wub.gif
Ar aiskiau ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 14, 11:11)
kadangi namas tamsus ,tai kažkas šviesaus tiktų, na augaliukų pavardino Smt1,  manyčiau,kad geriau žiūrėtus kompozicija iš kelių augalų .Kažkada  į atmintį  įstrigo lausono puskiparisio ,,ivonne,, derinys su raugerškiu tunbergo raudonais lapais.Žinai, kol sodini nelabai atkreipi dėmesį kiek laiko užtruksi tvarkydama viską,tarkim aš dabar vietoj savo lapuočių sodinčiau tik visžalius ir spygliuočius,nes mažiau ,,šiukšlių,, bet kita vertus, juos reik saugot nuo pavasarinės saulės ir atšiaurių vėjų...

Is tikruju tai taip, tu teisi, reikia ivertinti kiek laiko ateityje tu noresi/galesi skirti. Ir teisi del spygliuociu, ypac lausono puskiparisio, kuris siais metais daug kur OJOJ kaip nekaip atrodo. Ir kol atsigaus tai uztruks, tup tarpu jazminas su sedula sprogsta ar ruosiasi ir vargo nemato:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 14 balandžio 2010 - 11:15
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 13, 22:19)
Čia bugienis - ilex, pas mus sunkiai žiemoja.

blink.gif opa. doh.gif Tai ka galetum patarti, pries sodinant ji man?O pridengta realu issaugoti? Ir siluma turbut megsta?
Atsakyti
[quote=Bijuna,2010 04 14, 11:25]
O tai cia reprezentacine ar kiemo puse? Akcentinis turi buti augalas? Tik pro ta viena langeli matysi ar ir pro kitus? Kieme budama? Koks bendras stilius?
Nes namelis tai diktuoja nevisai pietietiska stiliu... Margalapis krumas grazia laja jei istisai jis bus 'ant akiu' (sedula Cornus alba 'Elegantissima' arba graziai zydintis, jei neistisai - lanksva Spirea x cinerea 'Grefsheim'), galbut roze kokia senovine, galbut koks geltonspyglis spygliuotis.
[/quote]
[COLOR=blue

Aga, cia reprezentacine puse, mato visi kas ziuri bigsmile.gif
[/quote]

Manau tavo pasirinktas stilius harmoningas pastatui thumbup.gif Ir jokiu agavu, juku cia nereikia:) Palaipine sedula arba Cornus kousa turetu graziai cia atrodyti, bet i LT niekas ju neveza.
Esancius krumus noretusi pagrupuoti, bet cia uzdavinys ateiciai.
Atsakyti
smth1, dekui 4u.gif Matai, tie esantys augalai, labiau turi atlikti "pridengimo- uzstojimo" funkcija, kadangi einant keliu, matosi dalis vidinio kiemo (ko mes nenorime rodyti mirksiukas.gif ) Dar bus lauko zidinys, terasa, dar daug darbu laukia, bet tie augalai taip ismetyti, kad kazka paslepti. Va ta ragane irgi pridengineja lenteliu sujungima blush2.gif (buvau darbe, kai vyrai apkaldinejo nama, ir .... pridirbo biggrin.gif ).
Tai jei tavo siulomu augaliuku nera LT, tai ka galima is esanciu pas mus, sodinti ?
Atsakyti
nu,Smth1, sugundei tu mane su ta sedula ax.gif ,bet kad tiems norams išpildyt ir finansų gali pritrūkt doh.gif
Atsakyti
Mergaites padekit.turiu klausima. blush2.gif
Prie namo yra dalis zemes kuri pastoviai siselije,is vienos puses namas,o is kitos tvora ir pusys.ten net zole nelabai nori augti.Valgomojo langai iseina i ta neapgyvendinta plota doh.gif Vaizdelis nekoks.
Padekit,ka as ten galeciau pasodonti,plotelio ilgis mazdaug 14 metru ,o plotis 3. 4u.gif aciu is anksto
Atsakyti
Gal žinot, kaip elgiamasi su vėdrynais - jie rudenį iškasami ar ne? Ant pakuotės rašo, kad galima sodinti ir rudenį, logiška būtų manyti, kad neiškasami žiemai. Bet pagooglinus randu prieštaringos info. Lygtais gumbiniai iškasami, kitokie - ne.. o aš turiu lyg ir gumbelius tokius.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 12:33)
smth1, dekui  4u.gif  Matai, tie esantys augalai, labiau turi atlikti "pridengimo- uzstojimo" funkcija, kadangi einant keliu, matosi dalis vidinio kiemo (ko mes nenorime rodyti  mirksiukas.gif ) Dar bus lauko zidinys, terasa, dar daug darbu laukia, bet tie augalai taip ismetyti, kad kazka paslepti. Va ta ragane irgi pridengineja lenteliu sujungima  blush2.gif (buvau darbe, kai vyrai apkaldinejo nama, ir .... pridirbo  biggrin.gif ).
Tai jei tavo siulomu augaliuku nera LT, tai ka galima is esanciu pas mus, sodinti ?

Tuos, kur pasiuliau anksciau:)
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 14, 09:47)
Žemėj todėl, kad Tina jau juos ten sukišo  biggrin.gif
Tai sakai, tik gegužę, kaip man čia ištvėrus, gi rankos niežti  ax.gif Dar prie to paties paklausiu - kada kardelius sodinti, irgi gegužę ar anksčiau galima?

Visada sodinu anksciau nei geguze ir iki siol viskas geari buvo. Kartais pravartu interpretuot teorija mirksiukas.gif

QUOTE(zmogs @ 2010 04 14, 10:19)
O niežulys tai ne todėl, kad darbų trūksta, o kad po žiemos žalumos ir spalvų norisi kuo greičiau.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif as ir nemegstu ilgai ciupinetis.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 14, 13:46)
Tuos, kur pasiuliau anksciau:)

Aciu, praslydo biggrin.gif Lanksva mane sudomino g.gif, bet va roziu nenoriu, man tos senovines tai stovi akyse visos amaruotos blink.gif Tokiam karstyje augdamos jas tikrai amaras labai "ciulptu". As "prie tingiuju" nail.gif , megstu paprastus augalus, man patinka sedulos, jazminai, alyvos, veigelos, nu tokios liaudiskos, man atrodo, kad apie jas šokineti mažiau reikia.
Atsakyti
Mergaites turiu prasymuka, gal kuri galetu isvardint nuodingus krumus, pradejau dometis ka kur sodinti ogi ziuriu kad Forsitija, buksmedis yra nuodingi??? g.gif doh.gif
na tuos tokius populiariausius bent blush2.gif
Papildyta:
Didžiausią grėsmę sode augantys nuodingi augalai kelia vaikams, nes mažųjų dėmesį patraukia jų ryškių spalvų vaisiai, kurie dažniausiai ir būna nuodingiausi. Todėl, jei sode yra nuodingųjų augalų, juos aptverkite tvorele, kad augalų negalėtų pasiekti vaikai ir naminiai gyvūnai. Jei jūsų sode mažieji svečiuojasi dažnai, geriau neauginkite augalų su gražiais, tačiau nuodingais vaisiais ir uogomis.

Naikindami nuodinguosius augalus imkitės būtiniausių atsargumo priemonių: apsivilkite darbinius drabužius, apsiaukite guminius batus, į kuriuos susikiškite kelnes, apsimaukite pirštines.

* Mėlynoji kurpelė (Aconitum napellus) - mirtinai nuodinga, ypač vaisiai ir šakniastiebiai.

* Paprastoji pakalnutė (Convallaria majalis) - mirtinai nuodinga, ypač raudonos uogos.

* Bijūnas (Paeonia) - mažai nuodingas, ypač žiedai ir vaisiai.

* Rusmenė (Digitalis) - mirtinai nuodinga, ypač lapai ir vaisiai.

* Pentinius (Delphinium)- nuodingas, ypač nesubrendę vaisiai.

* Karpažolė (Euphorbia) - nuodinga, ypač pieninės sultys.

* Eleboras (Helleborus) - nuodingas, ypač šakniastiebiai.

* Daugiažiedė margutė (Fritillaria imperialis) - nuodinga, ypač žiedai.

* Kukmedis (Taxus rūšys) - mirtinai nuodingas, ypač kiaušinio formos sėklų dėžutės su sėklomis.

* Bugienis (Ilex rūšys) - mažai nuodingas, ypač lapai ir raudoni vaisiai.

* Ligustras (Ligustrum) - mirtinai nuodingas, ypač mėlynai juodos uogos.

* Europinis ožekšnis (Euonymus europaea) - nuodingas, ypač vaisiai.

* Sausmedis (Lonicera rūšys) - mažai nuodingas.

* Pupmedis (Laburnum) - mirtinai nuodingas, ypač ankštys ir sėklos.

* Paprastasis buksmedis (Buxus sempervirens var. sempervirens) - mirtinai nuodingas, ypač lapai.

* Gebenė lipikė (Hedera helix) - mažai nuodinga.

Gėlių loveliuose balkonuose ir terasose auginami augalai taip pat gali būti nuodingi. Atkreipkite dėmesį į vaistinę kasiją (Cassia acutifolia), amerikinę lantaną (Lantana camara), oleandrą (Nerium), kvapujį tabaką (Nicotiana alata) ir bulvinius augalus.

Pasižiūrėjau paveiksliukus- tikrai labai daug nuodingų augalų mūsų sode, ir tai dar ne visi..!

O čia kvapiosios kurpelės foto. Ją vadina dar bateliu. Žinant, kad ji mirtinai nuodinga, lanku apeini ją..

gal dar ka papildytumete? g.gif
Atsakyti