Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka - 54

Passodinau jurginus siandien. Kad juos galas, jei nusals. Ir ko tik as su jais neisdarineju, o dauginas kaip pasiute doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 13, 21:43)
Passodinau jurginus siandien. Kad juos galas, jei nusals. Ir ko tik as su jais neisdarineju, o dauginas kaip pasiute  doh.gif

O kaipgi jie gali nušalti, taigi žemėj dar g.gif Aš šiemet pirmą kartą sodinsiu jurginus, tai nelabai suprantu, kada jau laikas?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 13, 23:43)
Passodinau jurginus siandien. Kad juos galas, jei nusals. Ir ko tik as su jais neisdarineju, o dauginas kaip pasiute  doh.gif

lotuliukas.gif nu va ,o jurginų temoj merginos pergyvena ,kad kažkatra irgi jau susodinus ,tai net patarė raut lauk ,nes supus..... lotuliukas.gif aš tai abejoju ,kad jiems kas nutiktų ax.gif maniškiai vazonuose jau kokią savaitę lauke ,tiesa, naktim pridengiu jei neužmirštu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 14 balandžio 2010 - 07:08
Eina sau, kad as juos rauciau doh.gif lotuliukas.gif , nieko jiems nenutiks irnesakyk.gif zinotu jos, kaip as jurginus auginu lotuliukas.gif o auga ir dauginas kaip kokie pasiute doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 13, 23:37)
O kaipgi jie gali nušalti, taigi žemėj dar  g.gif Aš šiemet pirmą kartą sodinsiu jurginus, tai nelabai suprantu, kada jau laikas?

Kokioj zemej?
Jurginus pries ziema reikia iskasti, ikasti atgal geguzes men.smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 14, 08:05)
lotuliukas.gif nu va ,o jurginų temoj merginos pergyvena ,kad kažkatra irgi jau susodinus ,tai net patarė raut lauk ,nes supus..... lotuliukas.gif aš tai abejoju ,kad jiems kas nutiktų  ax.gif maniškiai vazonuose jau kokią savaitę lauke  ,tiesa, naktim pridengiu jei neužmirštu....

Vienmeciai jurgineliai yra ne tas pats, kas gumbiasvoguniai daugiameciai..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 14, 08:36)
Kokioj zemej?
Jurginus pries ziema reikia iskasti, ikasti atgal geguzes men.smile.gif

Žemėj todėl, kad Tina jau juos ten sukišo biggrin.gif
Tai sakai, tik gegužę, kaip man čia ištvėrus, gi rankos niežti ax.gif Dar prie to paties paklausiu - kada kardelius sodinti, irgi gegužę ar anksčiau galima?
Atsakyti
Labas rytas. Noriu profesionalios pagalbos blush2.gif Merginos, kas tiktu man šioje nišoje ( į tuos šiferio lapus nežiūrėkite, jų ten jau nėra ax.gif ) ?
user posted image
user posted image
Buvau sugalvojusi juka, bet ji viena tai tikrai be ryšio ten bus, gal kokia kompozicija, gal koki krūmą g.gif Šitame kampe labai karsta ( ji i rytu-pietų puses ir vakaru vejas neužpučia ) reikia kokių "Afrikietišku " augalu biggrin.gif Gal kils Jums kokių minčių bigsmile.gif Labai busiu dėkinga, nes man jau nebekyla jokiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 04 14, 09:47)
Žemėj todėl, kad Tina jau juos ten sukišo  biggrin.gif
Tai sakai, tik gegužę, kaip man čia ištvėrus, gi rankos niežti  ax.gif Dar prie to paties paklausiu - kada kardelius sodinti, irgi gegužę ar anksčiau galima?

Ir jurginus ir kardelius geguze. Ta prasme as siulau daryti taip, kaip siulo literatura, botanikos sodas/ai Lietuvoje, kaip dariau as. Bet abejoju ar tai kaip nord pades jums istverti:)
Dzys as jum praktiskai pavydziu, kad jums jau rankoms niezti kazka kisti (nes persasi isvada, kad daugiau jokiu darbu nebera). As tai dar kol su zole susitvarkysiu, genejimus pabaigsiu, kol gelyne sumazinsiu palikuoniu skaiciu...tai jau niekas nenieztes matyt:)
Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 09:52)
Labas rytas. Noriu profesionalios pagalbos  blush2.gif  Merginos, kas tiktu man šioje nišoje ( į tuos šiferio lapus nežiūrėkite, jų ten jau nėra  ax.gif )  ? 
user posted image
user posted image
Buvau sugalvojusi juka, bet ji viena tai tikrai be ryšio ten bus, gal kokia kompozicija, gal koki krūmą  g.gif  Šitame kampe labai karsta ( ji i rytu-pietų puses ir vakaru vejas neužpučia ) reikia kokių "Afrikietišku " augalu  biggrin.gif Gal kils Jums kokių minčių  bigsmile.gif Labai busiu dėkinga, nes man jau nebekyla jokiu 4u.gif

O tai cia reprezentacine ar kiemo puse? Akcentinis turi buti augalas? Tik pro ta viena langeli matysi ar ir pro kitus? Kieme budama? Koks bendras stilius?
Nes namelis tai diktuoja nevisai pietietiska stiliu... Margalapis krumas grazia laja jei istisai jis bus 'ant akiu' (sedula Cornus alba 'Elegantissima' arba graziai zydintis, jei neistisai - lanksva Spirea x cinerea 'Grefsheim'), galbut roze kokia senovine, galbut koks geltonspyglis spygliuotis.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 04 14, 10:36)
Vienmeciai jurgineliai yra ne tas pats, kas gumbiasvoguniai daugiameciai..

žinoma daigeliams anksti , bet ten buvo kalbama apie gumbinius jurginus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 14 balandžio 2010 - 09:17
QUOTE(smth1 @ 2010 04 14, 09:12)
Ir jurginus ir kardelius geguze. Ta prasme as siulau daryti taip, kaip siulo literatura, botanikos sodas/ai Lietuvoje, kaip dariau as. Bet abejoju ar tai kaip nord pades jums istverti:)
Dzys as jum praktiskai pavydziu, kad jums jau rankoms niezti kazka kisti (nes persasi isvada, kad daugiau jokiu darbu nebera). As tai dar kol su zole susitvarkysiu, genejimus pabaigsiu, kol gelyne sumazinsiu palikuoniu skaiciu...tai jau niekas nenieztes matyt:)

Na gal ir nepadės, bet labai gerai žinoti, kaip visgi reikėtų daryti, nors ir nedarai... doh.gif
Aš šokinėju nuo vieno darbo prie kito, nuosekliai nedarau nei vieno - pabosta greitai. Genėti neturiu ką, o žole užsiima vyras. Tai kažką darže pasėju, tai nuo betono atkovotą kampelį patvarkau, tai akmenėlius papilstau, tai persodinu kas ne vietoj.
O niežulys tai ne todėl, kad darbų trūksta, o kad po žiemos žalumos ir spalvų norisi kuo greičiau. mirksiukas.gif
Atsakyti

kartais kai ,,atsibundi ,,iš po žiemos ,tai ir pasielgi nusižengdamas patarimams mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 14 balandžio 2010 - 09:38
QUOTE(Bijuna @ 2010 04 14, 10:52)
Labas rytas. Noriu profesionalios pagalbos  blush2.gif  Merginos, kas tiktu man šioje nišoje ( į tuos šiferio lapus nežiūrėkite, jų ten jau nėra  ax.gif )  ? 
user posted image
user posted image
Buvau sugalvojusi juka, bet ji viena tai tikrai be ryšio ten bus, gal kokia kompozicija, gal koki krūmą  g.gif  Šitame kampe labai karsta ( ji i rytu-pietų puses ir vakaru vejas neužpučia ) reikia kokių "Afrikietišku " augalu  biggrin.gif Gal kils Jums kokių minčių  bigsmile.gif Labai busiu dėkinga, nes man jau nebekyla jokiu 4u.gif

kadangi namas tamsus ,tai kažkas šviesaus tiktų, na augaliukų pavardino Smt1, manyčiau,kad geriau žiūrėtus kompozicija iš kelių augalų .Kažkada į atmintį įstrigo lausono puskiparisio ,,ivonne,, derinys su raugerškiu tunbergo raudonais lapais.Žinai, kol sodini nelabai atkreipi dėmesį kiek laiko užtruksi tvarkydama viską,tarkim aš dabar vietoj savo lapuočių sodinčiau tik visžalius ir spygliuočius,nes mažiau ,,šiukšlių,, bet kita vertus, juos reik saugot nuo pavasarinės saulės ir atšiaurių vėjų...
Atsakyti