Rokoko, kaip pasakysi manes visur pilna...
Einu pasiskaitinesiu, laika "uzmusiu"
QUOTE(sobieska @ 2010 04 09, 03:51)
Sobieska,ar pabludai,ko nemiegi?
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 08, 21:56)
na, kodėl taip pesimistiškai ,galgi taviesiems nieko nenutiko na, merginos kauniškės kokių grožybių prisipirkot ?
Pasiprekinom ir mes
Seniai išsvajotą graikinį riešutmedį nusipirkau, porą juodų serbentų, porą šilauogių, dar vieną žieminę obelį. O aplink gėles ėjau, ėjau ir nieko neišsirinkau, matyt dar reikia daugiau pasiskaitinėt ko man čia reikia, nors norėjosi tai daug ko, tik nesumasčiau kur tuos augalus kišti, ten tą, o ten aną reikia dar patvarkyt, kad augalu ten sodint
QUOTE(rokoko @ 2010 04 09, 00:23)
*pries įrengiant naują veją ar šiaip augalyną "iš pagrindų" - senąją florą (piktžoles) nupurškit herbicidais, pvz. "Raundap Gold"
**ai, iki kojelavičiaus (kur jis bevyktų ) ką nors sugalvosiu.
**ai, iki kojelavičiaus (kur jis bevyktų ) ką nors sugalvosiu.
* man taip nesinori tų herbicidų imtis, juk jie ir iki kitur nukeliauja, o sklype augalai ne tik grožiui auga Na, bet gal aš čia per daug visko bijau
Prasinečiau vakar su pienių rautuvu per kai kurias pikčiausias piktžoles (varnalėšos, arkliarūgštės ir pan.), puikiai išsirauna šaknys, kai žemė tokia šlapia
** Parodoj teko nugirsti vieną pokalbį tarp prekeivio ir biologo iš VU, tai minėjo, jog Kojalavičiaus mugės rengimą perėmė jie Beje to pat pokalbio metu sužinojau, kad latviai savo botanikos sode tokias muges rengia 1 kartą per mėnesį Gal kam teko lankytis?
Pas mus šiąnakt šalna buvo, ryte -3, o kaip pas jus? Ataušo noras daigelius į lauką perkėlinėt..
Papildyta:
O kaip tas rautuvas atrodo?
Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2010 04 09, 07:54)
* man taip nesinori tų herbicidų imtis, juk jie ir iki kitur nukeliauja, o sklype augalai ne tik grožiui auga Na, bet gal aš čia per daug visko bijau
Prasinečiau vakar su pienių rautuvu per kai kurias pikčiausias piktžoles (varnalėšos, arkliarūgštės ir pan.), puikiai išsirauna šaknys, kai žemė tokia šlapia
QUOTE(ilja @ 2010 04 09, 08:54)
Pasiprekinom ir mes
Seniai išsvajotą graikinį riešutmedį nusipirkau, porą juodų serbentų, porą šilauogių, dar vieną žieminę obelį. O aplink gėles ėjau, ėjau ir nieko neišsirinkau, matyt dar reikia daugiau pasiskaitinėt ko man čia reikia, nors norėjosi tai daug ko, tik nesumasčiau kur tuos augalus kišti, ten tą, o ten aną reikia dar patvarkyt, kad augalu ten sodint
** Parodoj teko nugirsti vieną pokalbį tarp prekeivio ir biologo iš VU, tai minėjo, jog Kojalavičiaus mugės rengimą perėmė jie Beje to pat pokalbio metu sužinojau, kad latviai savo botanikos sode tokias muges rengia 1 kartą per mėnesį Gal kam teko lankytis?
Mes ir buvom vakar parodoj Jau irgi gerai apsiprekinom. Tik riešutmedį susilaikėm pirkti Atbaido jo didumas. Užtad vaismedžių vos mašinon sugrūdom.
Dekoratyvinius tik praėjau, baisai sunku man su jais. Nutariau kad palauksiu savo miestelio parodos, mažesnis pasirinkimas, tai lengviau išsirinkti.
Rondapo mes išvis nenaudojom ir ačiū dievui , kad MB paprotino. Jau antri metai po truputi piktžolės mažėja: usnys, varnalėšos, dilgelių plantacija. Net daržas nat pievos visai gerai auga.
Parodyk tą pienių rautuvą
QUOTE(smth1 @ 2010 04 08, 18:57)
Na bet rododendrai, kurie ten buvo suplanuoti juk zydi viena karta per sezona. Paskiau tik zaluma? Kaip ir zaluma plautes...Ar tiesiog daugiametems kiti reikalavimai?
Matai, rododendras yra krūmas, turi savo tūrį, tai kai nežydi, tiesiog žaliuoja ir tiek. O žoliniai augaliukai prisiploję prie žemės, bijau, kad gali būti per nyku, per plokščia vasarą, kai nužydės česnakai.
QUOTE(bitule @ 2010 04 09, 01:12)
Apie Mamces pakrašty, tai niekas daugiau į galvą nelenda, kaip tik keli pakartoti tie patys kukmedžiai, buksmedžiai ar kitokie žalumynai (o į tarpus tas nerealias plautes, ar snapučius galima pamėtyti). Man irgi labai norisi tą betoną šiek tiek rimčiau praskiesti Plotelis labai nedidukas, paspaustas mūrų, tai laisvą kompoziciją turbūt būtų sunku sustyguoti
Vis iš galvos neišeina - kodėl ten rododendrai neprisigyveno? Gal kaip tik dėl artimos betono kaimynystės , nes jis gan stiprokai šarmina aplinką. O dar tas mulčiavimas akmenukais galbūt meškos paslaugą padarė (man kažkaip tas patarimas prasilenkiantis su logika pasirodė )
Vis iš galvos neišeina - kodėl ten rododendrai neprisigyveno? Gal kaip tik dėl artimos betono kaimynystės , nes jis gan stiprokai šarmina aplinką. O dar tas mulčiavimas akmenukais galbūt meškos paslaugą padarė (man kažkaip tas patarimas prasilenkiantis su logika pasirodė )
Hmmm, nelabai myliu as tuos kukmedzius Bet mintis, kad vis gi reikia ten kazko vertikalaus, verčia mane susimastyti.
Del rododendrų - nebeisgalvoju priezasciu, kodel jie ten neaugo. Gal kad apacioj nepergiliausiai smeliukas. O akmenukai tikrai apsaugojo nuo kates, kuri vos radus kur puresne dirba, ten padeda savo "putpeliu kiausiniu"....
QUOTE(rokoko @ 2010 04 08, 23:23)
1.na aš neverkiu: nes kaip ten bebūtų, visi sako lėtai auga kukmedis, pas mane tai greitai - kasmet smarkiai geniu ūglius, nes vietos ten nepakaks, jei leisčiau augti laisvai.
2. manau kaput - dabar dar baisiau atrodo. supelijo bei nudegė ir vaikiukai šalia
gal ten kokį akantą?...
ai, iki kojelavičiaus (kur jis bevyktų ) ką nors sugalvosiu.
3. Tai ką darom - kerpam tuos kukmedžius???
manau, dabar reik - rankos niežti:
4.Keisčiausia, kad sausmedžiai nušalo kurie antrus metus gyvena, - o pirmamečiai, pernai vasarą tiesiog dirvon sukištos 2 prigijusios šakelės - išgyveno
2. manau kaput - dabar dar baisiau atrodo. supelijo bei nudegė ir vaikiukai šalia
gal ten kokį akantą?...
ai, iki kojelavičiaus (kur jis bevyktų ) ką nors sugalvosiu.
3. Tai ką darom - kerpam tuos kukmedžius???
manau, dabar reik - rankos niežti:
4.Keisčiausia, kad sausmedžiai nušalo kurie antrus metus gyvena, - o pirmamečiai, pernai vasarą tiesiog dirvon sukištos 2 prigijusios šakelės - išgyveno
1.tai aisku, kad pas zmones, pas kuriuos zeme ne sviestu patepta, taip greit ir neauga .
2.jei yr vaikiuku jau salia, tai sita ir turi but kaput , kai jau lengvai rausis, rauk ja lauk. O siaip, matau, ramybes toje vietoje ji tau neteikia - gal iskelk kur prie zvyro, akmenu ar arciau viksvu.
3. tu tai kirpk, as dar palauksiu . Mano toks maziukas, ziuresiu kurioj vietoj prades gaivaliotis, tada ir apkirpsiu, o taviskis - kuo greiciau nukarpysi, tuo greiciau prades zelti.
4.taip taip, kuo aukstesnis, tuo labiau apsala virsus, o apatines sakeles palieka zalios.
QUOTE(bitule @ 2010 04 09, 00:12)
ir as akivaizdziai matau cia vienintele priezasti - sarmines medziagos. Beje rododendrai myli rytine saule, bet kokiu atveju jiems ten vieta ne pati idealiausia.
Sobieska, kaip isgyveno tamstos sausmedis(Lonicera nitida) ??????
QUOTE(zmogs @ 2010 04 09, 08:59)
Pas mus šiąnakt šalna buvo, ryte -3, o kaip pas jus? Ataušo noras daigelius į lauką perkėlinėt..
Ir pas mus pašalo, šerkšnas ant žolės užsidėjęs, mašinos langus MB gramdė
Rodau rautuvą. Pernai gavau kaip dovaną magistrinio apsigynimo proga, nes labai norėjau, o pirkti gailėjau
http://www.ginalas.l...tuvascat62.html
Wilike, laukiu ir aš dar vienos mugės, manau ne visus augalus į parodą prekeiviai buvo atsivežę, pvz.: auskarėlių pas nei vieną neradau, matyt dar ne laikas O dėl riešutmedžio sakė, kad augs iki 4-5 metrų, pažiūrėsim kaip bus iš tiesų
Mergaites ,reikia patarimo Rudeni rododendrus su visais vazonais ikasiau i zeme- nedengti sekmingai perziemojo Tai va klausimelis iskilo,ar jau galeciau juos sodint i zeme,ar dar anksti?Ar dabar reikia lieti?Nes sakau gal nelabai jie tos dregmes daug gauna per vazono apacia ,o ir lietaus mazokai buna
manau rododendrus gali drąsiai jau sodinti o vandens jiems turbūt niekada nėr per daug ,ypač iš po žiemos..
Papildyta:
na,su eleboru tikrai paskubėjai ,Rokoko, nes maniškis irgi neperseniausiai žiedelius iškišo,o juk pajūry ir pavasaris ankstesnis o atsibudo tik dabar , gerai ,kad paklausiau tavo patarimo dėl rožių ,nes kai kurios jau leidžia ūgliukus . Aš jeigu apkarpysiu savuosius koloninius paliegėlius , tai styrsos kelios šakelės ,reiks matyt sodint kur ,,nesimato ,,ir laukt kol apgenėti pasveiks ,nes pasodinti vos ne prie durų... o tokie gražuoliai buvo.....
Papildyta:
na,su eleboru tikrai paskubėjai ,Rokoko, nes maniškis irgi neperseniausiai žiedelius iškišo,o juk pajūry ir pavasaris ankstesnis o atsibudo tik dabar , gerai ,kad paklausiau tavo patarimo dėl rožių ,nes kai kurios jau leidžia ūgliukus . Aš jeigu apkarpysiu savuosius koloninius paliegėlius , tai styrsos kelios šakelės ,reiks matyt sodint kur ,,nesimato ,,ir laukt kol apgenėti pasveiks ,nes pasodinti vos ne prie durų... o tokie gražuoliai buvo.....
QUOTE(zebrina @ 2010 04 09, 11:43)
Mergaites ,reikia patarimo Rudeni rododendrus su visais vazonais ikasiau i zeme- nedengti sekmingai perziemojo Tai va klausimelis iskilo,ar jau galeciau juos sodint i zeme,ar dar anksti?Ar dabar reikia lieti?Nes sakau gal nelabai jie tos dregmes daug gauna per vazono apacia ,o ir lietaus mazokai buna
per vazonu sonus visai dregmes negauna, per apacia siek tiek, o is virsaus, net ir lietui lyjant dalis vandens nubega i sonus nuo lapu (jei vainikas uz vazona didesnis). Zinoma, reikia laistyti.
Kuo anksciau pasodinsi (nors is vazonu galima bet kada), tuo greiciau adaptuosis.
Aciukas Tai ryt eisiu sodint,kaip tik orai visai neblogi prasidejo
Tiesa,dar noriu pakaust,vienas rododendras kuris jau is praeito pavasario zemej auga siek tiek pasmego Kazi ar nieko ,jei as ji iskasciau ,dapilciau zemiu ,ir vel pasodinciau,ar nelabai gerai toks persodinejimas
Tiesa,dar noriu pakaust,vienas rododendras kuris jau is praeito pavasario zemej auga siek tiek pasmego Kazi ar nieko ,jei as ji iskasciau ,dapilciau zemiu ,ir vel pasodinciau,ar nelabai gerai toks persodinejimas